Mediatek Dimensity 9000+: Με boost απόδοσης και βελτιωμένο ISP

Dimensity 9000+, Mediatek Dimensity 9000+: Με boost απόδοσης και βελτιωμένο ISP

Το Dimensity 9000+ της Mediatek μόλις ανακοινώθηκε και φέρνει κάποια βασικά updates συγκριτικά με το 9000. Πιο συγκεκριμένα, 5% ενίσχυση CPU και 10% ενίσχυση γραφικών, βελτιώσεις στην επεξεργασία σήματος εικόνας και στο μόντεμ 5G.

“Βασιζόμενο στην επιτυχία του πρώτου μας κορυφαίου chipset 5G, το DImenisty 9000+ διασφαλίζει ότι οι κατασκευαστές συσκευών έχουν πάντα πρόσβαση στις πιο προηγμένες δυνατότητες υψηλής απόδοσης και στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας, καθιστώντας δυνατή την εμφάνιση των smartphone κορυφαίας βαθμίδας τους”, δήλωσε ο Δρ. Yenchi Lee, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Μονάδας Ασύρματων Επικοινωνιών της MediaTek.

Το chipset παίρνει ένα speed bump τον πυρήνα υψηλής απόδοσης Cortex-X2 από 3,05 GHz στα 3,2 GHz. Έχει την ίδια ρύθμιση 1+3+4 με τρεις πυρήνες Cortex-A710 και τέσσερις πυρήνες Cortex-A510 υψηλής απόδοσης. Η ενισχυμένη GPU είναι η Mali-G710 MC10.

Το Imagiq 790 της MediaTek μπορεί να τραβήξει βίντεο 18-bit HDR από τρεις κάμερες ταυτόχρονα. Υποστηρίζει επίσης φωτογραφίες έως και 320MP και μπορεί να επεξεργαστεί 9 gigapixel ανά δευτερόλεπτο. Προβλέπεται υποστήριξη για βίντεο 4K HDR με μείωση θορύβου AI.

Το μόντεμ 5G έχει αυξημένες ταχύτητες downlink έως και 7 Gbps,  ενώ υπάρχει υποστήριξη για Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 και το MiraVision 790 της MediaTek για υποστήριξη οθονών WDHD+ με ρυθμούς ανανέωσης 144 Hz ή 180 Hz σε FHD και υποστήριξη οθόνης Wi-Fi έως 4K60 για βίντεο HDR.

Σύμφωνα με τη MediaTek, το Dimensity 9000+ θα φτάσει στα smartphones το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.