MediaTek Helio G25 και G35: Δύο νέα gaming SoCs αποκλειστικά για budget smartphones

Helio G25, MediaTek Helio G25 και G35: Δύο νέα gaming SoCs αποκλειστικά για budget smartphones

Η MediaTek έχει επικεντρωθεί στο να φέρει το 5G και τις gaming επιδόσεις στα οικονομικά smartphones της αγοράς, και κατ’ επέκταση στις τσέπες των καταναλωτών που δεν μπορούν να πληρώσουν αδρά για αυτές τις τεχνολογίες. Οι τελευταίες προσθήκες στον κατάλογο της εταιρείας είναι οι MediaTek Helio G25 και G35.

Gaming επιδόσεις στη σωστή τιμή

Τα δύο νέα SoCs που ανακοίνωσε η MediaTek είναι οκταπύρηνα και χτισμένα σε 12nm. Οι πυρήνες των gaming επεξεργαστών είναι όλοι Cortex A53 και η GPU είναι IMG PowerVR GE8320. Ο χρονισμός των CPU και GPU διαφέρει ανάμεσα στους δύο επεξεργαστές. Ο G25 έχει χρονισμένη CPU στα 2.0GHz και GPU στα 650MHz. Από την άλλη, ο G35 έχει χρονισμένη CPU στα 2.3GHz και GPU στα 680MHz.

Τόσο ο Helio G25, όσο και ο Helio G35, υποστηρίζουν eMMC5.1 χώρο αποθήκευσης, LPDDR3 και LPDDR4x μνήμη RAM έως 6GB, dual-band Wi-Fi 5, Bluetooth 5, και έχουν LTE WorldMode modems τα οποία υποστηρίζουν dual SIM και VoLTE/ViLTE.

Σε επίπεδο καμερών και οθόνης, ο Helio G25 υποστηρίζει HD+ ανάλυση, μονή κάμερα 21MP ή διπλή κάμερα 13MP+8MP, ενώ ο Helio G35 υποστηρίζει FHD+ ανάλυση, μονή κάμερα 25MP ή διπλή κάμερα 13MP+13MP.

Helio G25, MediaTek Helio G25 και G35: Δύο νέα gaming SoCs αποκλειστικά για budget smartphones

Διαθεσιμότητα

Τα πρώτα smartphones με του MediaTek Helio G25 και G35 έχουν ανακοινωθεί ήδη και θα είναι διαθέσιμα από τις 7 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, η Xiaomi ανακοίνωσε τα Redmi 9A και 9C, και η Realme ανακοίνωσε το Realme C11, όλα τους κοστίζουν κάτω από 100 ευρώ.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.