MediaTek Helio P10: Επίσημα με οκταπύρηνη CPU και 4G+

Στις αρχές Μαΐου η MediaTek είχε εντυπωσιάσει με την ανακοίνωση του Helio X20, του πρώτου δεκαπύρηνου SoC για smartphones. Ωστόσο αυτά τα smartphones τα περιμένουμε να εμφανιστούν αρχές του επόμενου χρόνου με την αρχή να γίνεται από τον διάδοχο του Xiaomi Mi Note.

Κατά την διάρκεια της Computex ανακοίνωσε ένα νέο chip, το MediaTek Helio P10 που δεν είναι όσο ισχυρό όσο το X20. Αντί να δώσει βάρος μόνο στην ταχύτητα του επεξεργαστή, προσπαθεί να είναι ενεργειακά πιο αποδοτικό και να έχει μια γενικά καλή απόδοση. Το chip των 28 nm έχει 8 πυρήνες 64-bit Cortex-A53 οι οποίοι χρονίζονται στα 2 GHz. Αυτή η επιλογή των πυρήνων σε σχέση με τους Cortex-A57s, έχει θετικό αντίκτυπο στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το P10 έχει 700MHz dual-core 64-bit Mali-T860 GPU και Cat.6 LTE (300 Mbps down/50Mbps up). Επιπλέον, έχει TrueBright ISP το οποίο υποστηρίζει υπερευαίσθητους RWWB αισθητήρες κάμερας, μπορούν να συλλάβουν το διπλάσιο φως για καλύτερη απόδοση χρωμάτων σε σχέση με τους αισθητήρες RGB. Το Helio P10 δεν χρειάζεται να διαχωρίσει το chip ήχου καθώς έχει ενσωματωμένο HiFi ήχο και με το MiraVision 2.0 θα υποστηρίζει οθόνες full HD με 60 fps.

Σε αντίθεση με το Helio X20 που δεν θα το δούμε φέτος σε συσκευή, το P10 θα αρχίσει να αποστέλλεται μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2015, οπότε μπορεί να το δούμε σε συσκευές μέχρι το τέλος του χρόνου.

MediaTek Helio P10: Επίσημα με οκταπύρηνη CPU και 4G+, MediaTek Helio P10: Επίσημα με οκταπύρηνη CPU και 4G+

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tech21man

Μidrange θεωρειται?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.