MediaTek Helio X20: Τα σπάει στα benchmarks

Τα σκορ που σημειώνει ο 10πύρηνος MediaTek Helio X20 στα GeekBench benchmark tests είναι υψηλά, στοιχείο που πιστοποιεί ότι η απόδοσή του θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς. Ο MediaTek Helio X20, με την κωδική ονομασία ΜΤ6797, σκοράρει multi-score 7.000 στα τεστ του GeekBench.

To σκορ που καταφέρνει να σημειώσει ο MediaTek Helio X20 σπάει τα ρεκόρ, ενώ εκτιμάται ότι η υψηλή του απόδοση οφείλεται στο συνδυασμό 2 πυρήνων Cortex A72 και δύο άλλων σετ από τέσσερις πυρήνες Cortex A53. H μονοπύρηνη απόδοση του Helio σημειώνει σκορ 2.000.

Οι δοκιμές του GeekBench έγιναν με λειτουργικό σύστημα Android 6.0 Marshmallow. Πολλά είναι τα δεδομένα από τα benchmarks που έρχονται κατά καιρούς για τα νέα SoC, αλλά καλό είναι να περιμένει κανείς μέχρι να βρουν τη θέση τους τα εν λόγω mobile chips σε μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, προκειμένου να τα δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες. Παρόλα, αυτά, τα στοιχεία δείχνουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε πολύ ισχυρά smartphones στο κοντινό μέλλον.

MediaTek Helio X20, MediaTek Helio X20: Τα σπάει στα benchmarks

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

Για το μικρο budget στο R&D της κινέζικης mediatek σε σχέση με τους κολοσσούς samsung και apple είναι πολυ καλα τα αποτέλεσμα και τα παράδέχομαι περισότερο απο οποιουδήποτε άλλου γιατί τέτοιος ανταγωνισμός κάνει καλό και στην τσέπη του καταναλωτή

Ρωμανός Νιάνιος

Ποια Κίνα βρε Βαγγέλη, Ταιβάν είναι η MediaTek.

https://i.imgur.com/LYq6mfG.png

Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου…

Geo

Εγώ τρελαίνομαι για σχόλια που προέρχονται από λιώσιμο σε θρανία μελετώντας και περνώντας άπειρες ώρες σε συγκριτικά…για συμπεράσματα του στυλ ‘τα στοιχεία δείχνουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε πολύ ισχυρά smartphones στο κοντινό μέλλον’.
Είναι σίγουρο αυτό;;;;

Darth

@Βαγγέλης
1. μόνο μικρο budget δεν έχει…..

2. taiwan είναι

3. mediatek σκοτώνει τιμές για δυο λογούς (και συνεχίζει και έχει κέρδος απο πωλήσεις)
a) χρησιμοποιεί αρκετές πατέντες από άλλους (πχ erricson network) που δεν χουν πληρωθεί(δλδ εκκρεμούν) (για αυτό σε καποιες χώρες απαγορεύονται συσκευής με mtk chipset
b) εχει αρκετά εργοστάσια στο vietnam όπου εργαζόμενοι δουλεύουν καθαρά και μόνο για φαΐ (κυριολεκτικά δεν τους πληρώνει τπτ απλά προσφερει ένα τεραστιο κτίριο σαν στέγη να ζουν και κάποιο φαγητό και ρουχισμό και αν δεν κάνω λίθος ένα δολάριο την ήμερα σε καποιες περιπτώσεις )

όλα έχουν την τιμή τους είτε είναι ανθρώπινες ψυχές ει τε κλέψιμο είτε οτιδήποτε άλλο… τπτ δεν είναι τσάμπα

Sosimple

Το θέμα δεν είναι να βάζουμε 100 πυρηνες για να χτυπαμε bench, γιατί κανεις δε θα τρέξει 100 εφαρμογές ταυτόχρονα σε κινητο. Εδω ουτε καν σε pc δεν εχει νοημα 10 πυρήνες.
4 πυρηνες γρήγοροι και χαμηλής κατανάλωσης μπορούν να φιαχτουν? Και αυτοι πολλοι είναι.
Αλλα οσο ο μεσος χρήστης δεν εννοει να κατανόησει οτι σε ενα 10πυρηνο σε κινητο, 3-4 τρέχουν το λειτουργικό, 1 την εφαρμογή και οι υπόλοιποι πρακτικά ειναι αχρηστοι και απλα καθονται, θα φτάσουμε σε 100πυρηνους και θα απορουμε πως με τοσους πυρήνες το κινητο λαγκαρει..

vasilist

Αν χρησιμοποίησης τον υπολογιστή για Facebook και ίντερνετ εννοείται πως δεν θες πάνω από 4 πυρήνες αλλά αν έχεις VMware , video – image edit τότε και οι 10 λίγοι είναι καθώς βλέπεις την μπάρα να ανεβαίνει και περιμένεις το rendering.
Αλλά όπως είπα αν θες το τηλέφωνο/pc για fb και internet φτάνουν οι 4, εγώ με το zenfone 2 πάει σφαίρα με τον Intel που είναι τετραπήρυνος αλλά δεν θα ήθελα λιγότερα από 4 GB ram που έχει γιατί τώρα τα έχω όλα στην ram και πατάω iPhone 6s και galaxy s6 για πλάκα από ταχύτητα.
Βλέπεις είναι θέμα του τι θες να κάνεις και πως θα χρησιμοποιήσεις την συσκευή σου, δεν μπορείς ποτέ να πεις δεν χρειάζεται κάτι.

forneverarrow

Συμφωνώ με @Sosimple. Ένας high end τετραπυρηνος από Snapdragon 800 και μετά τα τρέχει όλα άνετα σήμερα. Τώρα αν ο καθένας θέλει να επιδεικνύει τα benchmarks ώστε να ικανοποιήσει την επιλογή του που πήρε 8 core ή 10 core συσκευή ας το κάνει. Εξάλλου, πάνω από 2-3 εφαρμογές ταυτόχρονα αποκλείεται να δουλέψει κάνεις σε smartphone λόγω χώρου στην οθόνη…

stavrakopaixtis

Παιδιά καταλάβετε το νόημα αυτών το chipsets. Δεν ειναι ούτε octacores ούτε ten-cores. Έχουν σιάφορα σετ πυρηνών, το κάθε σετ για άλλη χρηση. Όταν θα είσαι chrome σερφαροντας στο techblog θα χρησιμοποιεί το σετ με την μικρότερη κατανάλωση, όταν θα κάνεις κάτι απαιτητικό θα χρησιμοποιεί το τουμπανο σετ για τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

Android & Windows User

Οι MediaTek επεξεργαστές είναι για πέταμα όπως οι κινέζικοι επεξεργαστές !!!!
Δεν παν’ έχει 10 ή 12 πυρήνες δεν κάνουν τίποτα μπροστά σε 2 ή 4 αλλά με δυνατό single score.
Οι εφαρμογές σχεδιάζονται να χρησιμοποιούν τον ένα πυρήνα άντε και τον δεύτερο αν το multi score είναι τεράστιο λόγο των πολλών πυρήνων αλλά το single score μάπα τότε ο επεξεργαστής μόνο ενέργεια καταναλώνει και δεν προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό ισχύει και στα PC αν έχουμε τον AMD FX 8350 δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα με έναν Intel Core i5· ο Core i5 είναι σαφώς ανώτερος στον τομέα του gaming και ο FX 8350 στο multitasking και στο video editing, αλλά αν έχουμε Intel Core i7 τον πατάει τον FX 8350. Το single score είναι αυτό που κάνει την διαφορά στην επεξεργαστική δύναμη των επεξεργαστών και την εξέλιξη της τεχνολογίας, και μετά προκύπτει και ένα αξιόλογο και σταθερό multi score. Δεν βλέπετε και τα iPhone δυο πυρήνες έχουνε και είναι σαν έχουν 12 του MediaTek. Ακόμα και τα Windows Lumia Phones έχουν Snapdragon επεξεργαστές !!!!!!!!!!!!
Δεν είμαι fanboy της Apple είχα Samsung Galaxy S3 και τώρα LG G3 που φοράει Snapdragon 801.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.