MediaTek Helio X20: Το 10πυρηνο chip υπόσχεται λιγότερη κατανάλωση ενέργειας

Η MediaTek με το 10πύρηνο Helio X20 chipset οδηγεί πλέον την εξέλιξη όσο αφορά τον αριθμό των πυρήνων. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι ευπρόσδεκτο γιατί θα έχουμε περισσότερη επεξεργαστική δύναμη, αλλά πως τα καταφέρνει με την κατανάλωση ενέργειας; Η MediaTek υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση για διάφορες διεργασίες.

Η εταιρεία παρομοιάζει το νέο chipset σαν να οδηγείς ένα αμάξι σε μια ανηφόρα. Τα άλλα αυτοκίνητα είναι 2 ταχυτήτων ενώ το Helio X20 είναι τριών ταχυτήτων, πράγμα που τον κάνει πιο ευέλικτο στις ανάγκες του software.

Η “πρώτη ταχύτητα” του chip περιέχει 4 Cortex-A53 πυρήνες χρονισμένους στα 1.4GHz, η δεύτερη ταχύτητα άλλους 4 Cortex-A53s χρονισμένους στα 2GHz και όταν αυτοί δεν κρίνονται αρκετοί έχει άλλους 2 πυρήνες Cortex-A72 οι οποίοι είναι χρονισμένοι στα 2.5GHz, για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Το chipset έχει ένα ειδικό software/στρατηγική όσο αφορά την κατανομή του “φορτίου” στους 10 πυρήνες, αλλά και στην Mali-T800 GPU. Ονομάζεται CorePilot 3.0 και αυτό είναι υπεύθυνο για την κατανομή τον φόρτο εργασίας μεταξύ των CPU και GPU.

Η MediaTek ισχυρίζεται ότι έχει 39% λιγότερη κατανάλωση όταν αναπαράγει HD YouTube βίντεο και 41% όταν είσαι στο Skype.

MediaTek Helio X20: Το 10πυρηνο chip υπόσχεται λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, MediaTek Helio X20: Το 10πυρηνο chip υπόσχεται λιγότερη κατανάλωση ενέργειας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παναγιωτης

Καμιά μπαταρία θα φτιάξετε; Χορτάσαμε με τους πυρήνες !!!

Λάμπινος

Χάλια ο exynos όπως αποδείχθηκε, ν μην μιλήσω για το τσιπακι της appel
Καταναλώνει τη μπαταρία σαν κοπρεσερ του Δήμου Αθηναίων
Μόνο Windows η λύση τελικά τα άλλα είναι λογια
Φιλικα

ΚωσταςD.

Εγω θα ηθελα εναν 4πυρηνο με cortex a72 στα 2.5ghz 14nm με μια δυνατη gpu π.χ adreno 530, ram 4gb και μια μπαταρια 8000mAh και να τους χ£σ(=) τους 10 πυρηνες τους….

Miko

Δυστυχώς έχουν επικεντρωθεί ποιός την έχει μεγαλύτερη (την CPU) και όχι ποιός την έχει μεγαλύτερη (την μπαταρία).

petros

εγω παιδες προτειμω 3πυρηνο χρονισμενο στα 2,7ghz παρα 10πυρηνο χρονισμενο στα 1,5ghz και γενικα μονο καλους 2 πυρηνες χρονισμενους στα 2,3ghz με το ζορι

petros

εγω παιδες προτειμω 3πυρηνο χρονισμενο στα 2,7ghz παρα 10πυρηνο χρονισμενο στα 1,5ghz κ;αι γενικα μονο καλους 2 πυρηνες χρονισμενους στα 2,3ghz με το ζορι

Ιωάννης jb

Απλά γελοίοι….
Μα είναι πράγματα τώρα αυτά???
Ακούστε λογική 4 ολόκληροι πυρήνες για απλές εφαρμογές..
Αλλοι 4 για βαριές..
Και τέλος άλλοι 2 για πολυ βαριές..
μα καλά τώρα τα λένε και τα πιστευουν? Κάλο στον εγκέφαλο έχουν!

Ιωάννης jb

Παιδιά ξεκολάτε με τους πολύ υψηλά χρονισμένους πυρήνες!!
Μη τρώτε κουτόχορτο!!
Ο άλλος παραπάνω λέει 2.5, ο άλλος 2.7..
Ε όχι ρε σεις σας έχει τυφλώσει το μάρκετινγκ!!!
Εδώ ολόκληροι πύργοι (pc) με κάρτες γραφικών τέρατα και δε συμμαζεύεται, λειτουργούν με 2πυρινους και 4πύρινους στα 2.0 με turbo boost στα 3.0
Κι εσείς ζητάτε 2.7 στο κινητό?? ποιός ο λόγος?? Τι θα σηκώσετε?? ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!

theo

έτσι εγκυκλοπαιδικά ο λόγος που επικεντρώνονται σε περισσότερους πυρήνες και όχι ψηλότερες συχνότητες είναι γιατί η κατανάλωση σε σχέση με συχνότητα αυξάνεται εκθετικά και όχι γραμμικά. αυτό σημαίνει αν έχεις 2 cpu ένας στα 3 ghz και ένα διπύρηνο απο 1.5 ghz, στα ίδια νανόμετρα/αρχιτεκτονική, και η κάθε cpu βγάζει την ίδια απόδοση ο διπύρηνος θα έχει μικρότερη κατανάλωση. γιαυτό και η κούρσα με τους πυρήνες. όσο για επεξεργαστές desktop λογικά με τις καινούριες γενιές 8πύρηνων πρέπει να φτάσαμε τις επιδόσεις core 2 duo. τώρα τι χρειαζόμαστε και τι όχι… εγώ με ένα nexus 4 και ένα snapdragon s4 pro κάνω τα πάντα χωρίς lag

inblx

Παιδιά, στην απόδοση δεν παίζουν μεγάλο ρόλο τα MHz του επεξεργαστη, στην κατανάλωση όμως και στην θερμότητα παίζουν. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής έχει βάλει 3 διαφορετικές αρχιτεκτονικές μονο και μονο για να προσθέσει πυρήνες και να γίνει 10-Core. Με το που βγει κάποιος Quad-core με Cortex A72 και ας είναι στα 1.5HGHz θα τον πατήσει αυτον εδώ.

Προσωπικά, θα προτιμούσα εναν Dual-Core στα 12-14nm με τελευταια αρχιτεκτονική (Α72 κτλ) και αρκετή Cache, αλλά με μικρά ρολόγια. Παράδειγμα Dual-Core Cortex A72 στα 1.6GHz. Ενα κινητό δεν χρειαζεται παραπανω απο αυτό.

Darth

@Ιωάννης jb μην ξεχνάς οτι στο cpu των πύργων είναι πολύ….. μα πολύ παραπάνω τρανζιστορες………. και λόγο αϊτού τρονε πολύ μα πολύ παραπάνω watt…….. και έχουν κατά πολύ μεγαλύτερο bandwith……….. και σαν συνεποια ολων αυτον (και οχι μονο) ειναι πολυυυ μα πολύ ποιο ισχυροί….
αν κοιτάμε μόνο ghz………. είμαστε άπλα αδιάβαστοι (το λιγότερο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.