iPhone 13: Το 5G modem θα είναι της Qualcomm
Παρασκευή, 26/02/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Μπορεί οι σχέσεις της Apple με την Qualcomm να μην είναι οι καλύτερες, αλλά πέρα από αυτό… business is business.
Τετάρτη, 20/11/2013 · Τάσος Βαρνάβας
Λίγο πριν ανακοινωθεί ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm, Snapdragon 805 – σύμπτωση που η Qualcomm τον ανακοίνωσε σήμερα λέτε; – η MediaTek είχε ανακοινώσει τον πρώτο πραγματικό οκταπύρηνο επεξεργαστή (άλλες λύσεις λειτουργούν ανά τέσσερις πυρήνες) για φορητές συσκευές, τον MediaTek MT6592, ο οποίος ενσωματώνει οκτώ ARM Cortex-A7 πυρήνες που καθένας τους είναι ικανός να “πιάσει” συχνότητα λειτουργίας 2GHz.
Το chip κατασκευάζεται στα 28nm και υποστηρίζει real-time monitoring των αναπτυσσόμενων θερμοκρασιών και της κατανάλωσης, ώστε να προσφέρει την βέλτιστη αποδοτικότητα. Το SoC (System-On-Chip) ενσωματώνει τετραπύρηνη GPU (αν δεν έχουμε λάθος πληροφόρηση είναι τύπου Mali-450 με συχνότητα λειτουργίας 700MHz).
Υποστηρίζεται αναπαραγωγή video 4Κ καθώς και κάμερες με αισθητήρα έως και 16 Megapixels και οθόνες Full HD. Επιπλέον, η τεχνολογία ClearMotion, μετατρέπει video στα 25/30 fps σε video 60 fps για να εξασφαλίσει την βέλτιστη αναπαραγωγή.
Επίσης ενσωματώνει multi-mode cellular modem μαζί με dual-band 802.11n WiFi ενώ υποστηρίζονται Miracast, Bluetooth και GPS. Επίσης δεν απουσιάζει το FM tuner. Οι πρώτες συσκευές με το MediaTek MT6592 SoC αναμένονται στις αρχές του 2014.
Παρασκευή, 26/02/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Μπορεί οι σχέσεις της Apple με την Qualcomm να μην είναι οι καλύτερες, αλλά πέρα από αυτό… business is business.
Παρασκευή, 26/02/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
To Redmi Κ40 Pro αποκαλύπτεται πλήρως και γίνεται το πρώτο K series smartphone της Xiaomi με Snapdragon 8 series.
Παρασκευή, 26/02/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Εκτός από το Samsung A32 5G, υπάρχει πλέον και το απλό Α32, το οποίο απευθύνεται στις αγορές που το 5G δεν είναι τόσο ανεπτυγμένες.
Πέμπτη, 25/02/2021 · Κώστας Βλαχάκης
Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε EMUI 11 για το Huawei P30 Pro αλλά και το Huawei P30 στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Γαλλία.
Και εγώ έχω μείνει το διπύρηνο desire x πφφφ
και τι να το κανεις βρε κωστα το ” πρώτο πραγματικό οκταπύρηνο επεξεργαστή”, να μπαινεις 4,3 δ πιο γρηγορα στο ιντερνετ; ή να γραψεις 4κ βιντεο; εδω στην ελλαδα ειμαστε στα 520π εκπομπη απο τη digea και 3 στους 10 ελληνες εχουν 1080π τηλεοραση…. εαν εχουν κιολας…. μην σκας για,….., μπιπ,…, μια χαρα ειναι το κινητο σου!
Κυριολεκτικά έχει τις “Παναγιάς τα μάτια”!!!