MediaTek, Ανακοινώνει επίσημα τον πρώτο οχταπύρηνο επεξεργαστή

Υπήρχε η φήμη, αλλά τώρα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση του πρώτου chip οχτώ πυρήνων από την MediaTek, το οποίο διαφοροποιείται από τον Exynos 5 της Samsung στο ότι εδώ δεν γίνεται χρήση ενός γκρουπ τεσσάρων πυρήνων τη φορά, καθώς και οι οχτώ πυρήνες είναι διαθέσιμοι ταυτόχρονα. Εύλογο είναι ότι αυτό θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερη απόδοση κάτω από όλες τις συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η MediaTek τονίζει ότι η παράλληλη λειτουργία και των οχτώ πυρήνων δεν προκαλεί υπερθέρμανση, ενώ η συχνότητα χρονισμού είναι από τα 1.7 GHz έως και τα 2 GHz, με αποκωδικοποίηση βίντεο στα 1080p και 30 fps. Η κωδική ονομασία του νέου chip είναι MT6592 και με άνεση μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει ως… τούμπανο! Αναμένεται να μπει σε μαζική παραγωγή τον προσεχή Νοέμβρη, οπότε ετοιμαστείτε για πολύ ισχυρά νέα μοντέλα από τους κατασκευαστές.

MediaTek, MediaTek, Ανακοινώνει επίσημα τον πρώτο οχταπύρηνο επεξεργαστή

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris K

Κώστα και φίλοι καλησπέρα!

Βλέπω ότι τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμος των κατασκευαστικών εταιριών cpu για να χωράνε όσο το δυνατόν περισσότερους πυρήνες μέσα στα κινητά…Από τεχνολογικής άποψης αυτο ειναι αξιοθαύμαστο αλλά από την άλλη μήπως τελικά κυνηγώντας σαν καταναλωτές κάθε εξάμηνο τα 0,1 ms που θα φορτώσει πιο γρήγορα μια εφαρμογή το κινητό μας,πέφτουμε θύματα των εταιριών αυτών ? Και μιλάω και για τον εαυτό μου…
Να σκεφτούμε ότι από τα 700 € που κάνει ένα καινούριο κινητό τα 300 τα δίνεις για τη νέα τεχνολογία του επεξεργαστή,η οποία κυριολεκτικά δεν ”χρειάζεται” στο 99% των τελικών αγοραστών μιας και αφ ενός οι διαφορές στις ταχύτητες επεξεργασίας δεν είναι και τόσο τραγικές ( ας δουμε σαν παράδειγμα τα s3 και s4 ) και αφ ετερου δεν υπαρχουν εφαρμογες που να αξιοποιουν του επεξεργαστες αυτους…
Από τη μία θα μου πείτε, ναι, είναι ωραίο να είσαι μέσα στις εξελίξεις και να κατέχεις ότι πιο τελευταίο και εξελιγμένο υπάρχει αλλά απο την άλλη,θα σου χρειαστεί?Θα κάνει τη διαφορά στο τέλος της μέρας;
Απλά κάποιες απορίες μου…

pantzos

Είσαι σωστός φίλε Chris συμφωνώ.

Hanns

Εγω παιδια πιστευω οτι δεν παίζουν τοσο ρολο οι πυρινες οσο η ταχυτητα του λειτουργικού συστηματος… Απο κει και περα οσο ανεβαινουν οι πυρινες και η συχνοτητα βλεπω τα κινητα να βραζουν απο θερμοκρασία.

Νio

Την τεχνολογια την εχουν εδω κ χρονια…. Απλα μας την πλασαρουν σιγα σιγα γιατι ακολουθαμε τον αμερικανικο τροπο ζωης. Τον ΥΠΕΡκαταναλωτικο. Οι εταιρειες (ανθρωποι?!) κανουν συμφωνιες μεταξυ τους για το ποιος θα τα οικονομησει φετος, ποιος του χρονου, ποιος θα κλεισει, ποιος θα ανοιξει. Εδω τα ηλεκτρικα αυτοκινητα υπηρχαν πριν 100 χρονια…..!!!!! Κ μαλιστα ηταν τα πρωτα αυτοκινητα. Κ μπαταρια πριν 80 χρονια εφηυρε ενας με 600 km αυτονομια….!!!!!!!!!!
κ τωρα η Toyota σου λεει δηθεν Ουαου φτιαξαμε μπαταρια για 80 km..!! χαχαχαχαχαχα
παρτε κ ενα βιντεο για να δειτε οτι οι παγκοσμιες συνωμοσιες εχουν ξεκινησει προ πολλου….
Εσεις κοιμαστε αν νομιζετε οτι η apple κ η samsung τα ανακαλυψαν ολα (μονες τους)…. Ειναι πολυ πιο βαθυ το θεμα κ δεν εχει θεση εδω.

https://www.youtube.com/watch?v=h0yqVJXdGDI&list=PLB180D7DDC6B50D94

kabamaru

Συμφωνώ με chris και με Hanns επίσης. το λειτουργικό είναι που πρέπει να μας ενδιαφέρει πάρα οι επεξεργαστές. Τώρα από εκεί και πέρα είναι λογικό και επόμενο, να δούμε περισσότερους πυρήνες σε κινητά, όπως έγινε και με τους υπολογιστές.

azriel84

Για το τι μπαταρία θα θέλουν οι 8 πυρήνες που θα ρουφάνε την ενέργεια με το καλαμάκι ούτε λόγος φυσικά απ’τη Mediatek…

theo

@azriel θα πω σαν παράδειγμα το snapdragon 600 kai 800. ο 800 είναι σαφως πιο γρήγορος και σε μεγαλύτερη συχνότητα χρονισμένος αλλά και καλύτερος σε κατανάλωση μοαταρίας απο τον 600. αυτο που θέλω να πω είναι ας μην καταδικάζουμε ένα επεξεργαστή πριν καν κυκλοφορήσει χωρίς να δούμε το ποιον του. μπορεί η mediatek να έκανε μαγικά και να τρώει πιο λίγι μπαταρία απο τον τετραπύρηνο. το ότι έχει 4 πυρήνες η 8 η 16 δεν λένε και πολλα για την κατανάλωση.

Κώστας D.

Nio, έγραψες φίλε! Από 12000π.Χ. γίνονται όλα…

Darth

@azriel84 για την ώρα mediatec έβγαζε τους ποιο μη ενεργοβόρους cpu

tasos

Μονο για android ειναι να φανταστω εεε….μονο αυτα χρειαζονται οχταπυρηνους για να δουλεψουν σωστα.

Νio

Οσο πιο καλο σημα εχεις τοσο λιγοτερη ενεργεια καταναλωνει η συσκευη σου ειτε 3g ειτε wifi. Οσο περισσοτερα κυβικα εχεις τοσο λιγοτερα καυσμα καταναλωνεις (σε ταξιδια… νταξει λιγο ακυρο αυτο…)
Κ οσο περισσοτερους πυρηνες εχεις τοσο πιο γρηγορα κ ομαλα γινεται η δουλεια σου. Σε λιγοτερο χρονο αρα κ λιγοτερη ενεργεια. Κατι σαν λεβητας ιοντων. Παλι ακυρος. Αλλα ειμαι μηχανολογος τι να κανω????

Darth

@tasos για οτιδήποτε υποστηρίζει arm αρχιτεκτονική servers κινιτα tabel διαστημόπλοια αεροπλάνα κλπ

Hanns

@theo αυτο που λες δεν παιζει τοσο σημαντικο ρολο, σημασια εχει και τι τεχνολογιας ειναι η οθονη αλλα ακομα και το λειτουργικό ποσο καλα διαχειριζεται τον επεξεργαστη. Αν κοιτάξουμε ολοι την καταναλωση μπαταριας θα δουμε οτι η οθονη τρωει τη περισσότερη μπαταρια.

jack

οποτε περιμενουμε και τα στικακια αντροιντ των κινεζων ναναι τουμπανα οπως τα κινητα ζοπο πχ.. ω ρε γλεντια…με καμια 350ρουμπα θα χεις ποια οκταπυρηνο..

Chris

Έρχονται τα νέα κινέζικα τούμπανα.ήδη με τον mtk6589 έχουν καλύτερη αυτονομία από τον ανταγωνισμό και απίστευτη απόδοση για τα χρήματα που κοστίζουν.

ploumouris

Μου φαίνεται ότι είναι το νέο Ελντοράντο το θέμα με τους επεξεργαστές. Ήδη στο παιχνίδι με τους πολυπύρηνους μπήκαν και οι τηλεοράσεις. Σε λίγο θα δούμε και πολυπύρηνες φριτέζες.

Kostas K.

Κατ αρχήν η Μediatek δεν ειναι Κινέζικη αλλά Ταϊβανέζικη εταιρία..Κατά δεύτερον οι 8 πυρήνες που χρησιμοποιεί ΔΕΝ είναι Α15 αλλά Α7 οι οποίοι είναι και πολύ λιγότερο ενεργοβοροι απο τους Α15..
Κατά τρίτον @ Tasos το android ειναι το μονο λειτουργικό που δουλεύει και σε μονοπύρηνους επεξεργαστές ακόμη..Για να τρέξει σωστά με εναν διπύρηνο Α9 και 1 gb Ram τρέχει απροβληματιστα (βλέπε Galaxy Nexus) Ολα τ άλλα ειναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..
Στο antutu στα πρωτα τεστ βγαζει γυρω στις 30,000 και σκοπός είναι να μπει σε κινητά από το 2014 που ξεκινάνε κάτω από τα 250 ευρω, οπότε φανταστείτε τι έχει να γίνει..

tech21man

Μια χαρα την βλεπω την mediatek. Δεν ηταν να κυκλοφορησει η sony ενα τηλεφωνο με δικο τους ολοκληρωμενο?

ΤechviewGR

Νio +1…

JohnGR

Θεέ μου, τι διαβάζω στα σχόλια…
Ρε παίδες, πριν αρχίζετε τις κοτσάνες, μάθετε έννοιες όπως αρχιτεκτονική, die size, νανόμετρα, μέγιστη τάση λειτουργίας κτλ. Το ότι ένας επεξεργαστής έχει περισσότερους πυρήνες δεν σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από ένα επεξεργαστή με λιγότερους πυρήνες.

Ανέστης

Εχω ενα THL w8+ με ΜΤΚ 6589 quad core 1.2 .Παιδιά είμαι υπέρ ευχαριστημένος για τα λεφτά που έδωσα 230 ευρώ το κινητό δεν ζεστένεται σχεδόν καθόλου αυτονομια παιχνίδια και σερφάρισμα 7 ώρες..Ο καινούργιος 8 πύρηνος της Mediatek είναι true octa ενώ της Samsung Οχι.Ευτυχώς που υπάρχουν εταιρείες σαν την Mediatek και ρίχνουν τιμές.Ρε παιδία δεν λέω ότι οι άλλες εταιρείες δεν είναι καλές το κόστος γιατί δεν το κατεβάζουν καθόλου……..τόσο καιρό έκαναν παιχνίδι μόνες τους αλλά τώρα την έβαψαν.Και τελικά δημοκρατία δεν είναι να έχουν όλοι smartphone; και όχι οι λίγοι.Γιατί να πληρώσω κάτι 600 ευρώ για κινητό όταν σε λίγους μήνες θα είναι παλίο………..

greglyr

Παιδες,έχω το star s7589 με mt6589 τετραπυρινο επεξεργαστή.έχω το κινητό 2 και κάτι μηνες.με λιγα και απλα λογια σώθηκα.έδωσα 180€ και πήρα μια κινηταρα.του εκανα root,του άλλαξα rom.παίζω παιχνιδαρες και το κυριότερο,με 3200mah και 2μπαταρίες δε ξεμενω ποτε.καλά κάποια καλούδια της sumsung και αλλων εταιριών αλλά το παν είναι να μη κολλάει το κινητό και να σηκώνει ΟΛΑ τα προγράμματα.γιατί να δώσω 600-700€ για κάτι όταν μπορω να δώσω το πολύ 200€ και να είμαι κουλ.?και για όσους είναι κολλημενοι και το παιζουν ιστορία με sumsung κ.τ.λ. ψαχτητε λίγο και θα δείτε οτι πηρατε κάτι που είναι πανάκριβο για το τίποτα.ειδικα εδω στην Ελλαδα μας περνανε για κοροιδα και μας πιανουν κοτσους.μιλάω παντα φιλικά και με σεβασμο σε όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.