Mediatek MT6797 Helio 20: Επίσημα ο νέος 10πύρηνος επεξεργαστής

Η Mediatek ανακοίνωσε τελικά και επίσημα την επερχόμενη ναυαρχίδα της MT6797 για την οποία σας είχαμε πει πριν από λίγες εβδομάδες. Η Mediatek βάζει τις mobile CPUs στην εποχή των 64-bit με 10 πυρήνες, ενσωματώνοντας 4 ARM 1.4GHz Cortex-A53 για τις βασικές λειτουργίες.

Για τις πιο βαριές εργασίες έχει άλλους 4 Cortex-A53 πυρήνες χρονισμένους στα 2.0GHz και δυο Cortex A72 που μπορούν να χρονιστούν μεταξύ 2.3GHz και 2.5GHz.

Το SoC θα κατασκευαστεί με τη διαδικασία των 20nm όπως και ο Snapdragon 810 ενώ ενσωματώνει Mali-T880 MP4 chip γραφικών χρονισμένο στα 700MHz, ικανό για encoding & decoding H.265 4K/2K video στα 30 FPS ενώ μπορεί να υποστηρίξει οθόνες με ανάλυση μέχρι και 2560x1600p την ώρα που ο Snapdragon 810 φτάνει στα 3840×2160 pixels. To chipset μπορεί να υποστηρίξει αισθητήρες κάμερας έως και 25 Megapixels και έρχεται με ενσωματωμένη τεχνολογία Native3D 2.0 για τη λήψη τρισδιάστατων φωτογραφιών.

Ωστόσο σημαντική απώλεια είναι η έλλειψη υποστήριξης LPDDR4 RAM, ο MT6797 μένει με 993MHz LPDDR3 RAM ενώ Qualcomm και Samsung έχουν μεταπηδήσει σε 1600MHz LPDDR4 RAM. Επίσης η Qualcomm έχει πάει σε υποστήριξη LTE Cat-9 ενώ η MediaTek είναι σε LTE Cat-6.

Ωστόσο, η Mediatek αυτό που θέλει να κάνει είναι να φέρει ένα ισχυρό chipset που παράλληλα θα είναι οικονομικό για να μπει σε κινέζικα smartphones που φημίζονται για τα δυνατά χαρακτηριστικά και την άκρως ανταγωνιστική τιμή τους.

Ο νέος επεξεργαστής θα μπει σε μαζική παραγωγή μέσα στο καλοκαίρι, οπότε μπορεί να τον δούμε σε νέες συσκευές το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Mediatek MT6797 Helio 20: Επίσημα ο νέος 10πύρηνος επεξεργαστής, Mediatek MT6797 Helio 20: Επίσημα ο νέος 10πύρηνος επεξεργαστής

Mediatek MT6797 Helio 20: Επίσημα ο νέος 10πύρηνος επεξεργαστής, Mediatek MT6797 Helio 20: Επίσημα ο νέος 10πύρηνος επεξεργαστής
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
δημήτρης

τι δεκαπυρηνος δηλαδη ελεος..που θα παει αυτη η κατασταση!δεν θελουμε αλλους πηρυνες!καλυτερη καμερα και μπαταρια θελουμε!

George PAP

Λογικά θα τρέχει καλύερα τα windows 7 απο ότι το pc,αλλα το andorid ΣΙΓΟΥΡΑ ακόμη θα σέρνεται!Αρε java τι κάνεις,η χειρότερη αντικειμενοστραφης γλώσσα προγραμματισμού και η πιο βαριά θα μήνεις πάντα.

One

Πλακα θα εχει το Android με 10πυρινους να μπορει να κανει πιο γρηγορη επεξεργασία βιντεο απο τα windows και να παιζει παιχνιδια που εβγαιναν μονο στο pc. Θα ζήσουμε επικες μαχες Android vs Windows.

antonis

πιο οκ θα ταν ενας ενας εξαπυρινος Α53 στα 1.6 + ενας δυπυρινος Α72 στα 2.7

dialteo

Εμένα μου άρεσε το ελληνικό χρώμα της παρουσίασης

arislp

Η αληθεια ειναι οτι το εχουν αυτο οι κινεζοι(και οι γιαπωνεζοι)..χρησιμοποιουν πολυ τα ελληνικα γραμματα και τις ελληνικες λεξεις…

Alexis

Καλύτερα να κοιτάξουν να φτιάξουν μπαταρίες που αντέχουν 2-3 μερες με αρκετη χρήση και ας αφησουν τους 10πυρινους επεξεργαστες που ζεσταίνονται και μπορείς να ψήσεις και αυγά πανω!

Miko

Έλπίζω η GPU να είναι καλή γιατί το μεγαλύτερο “πρόβλημα” της MediaTek απο πλευράς επιδόσεων στα high-end SoC’s της είναι η GPU.
Όσο για τους πυρήνες, ναι για τώρα φαίνονται πολλοί… όπως και φαίνονταν και οι 8 πριν λίγα χρόνια και η Qcomm κορόϊδευε την MediaTek, και τώρα έχει και αυτή 8.
Η μνήμη είναι πίσω απο την εποχή της, αλλά θα πρέπει να δούμε και το setup της κάθε συσκευής γιατί είδα και τις νέες συσκευές με DDR4 που στην ουσία δεν έχουν δείξει διαφορά στην ταχύτητα της μνήμης τους.
Η ανάλυση είναι επαρκής πιστεύω, καθώς πολύ λίγες συσκευές έχει ακουστεί οτι θα πάνε πάνω απο 2Κ ανάλυση αυτήν την εποχή.
Αν και στην Ελλάδα το 4G+ είναι μόνο για μερικά τετραγωνικά γης στην Αθήνα, θα έλεγα οτι θα έπρεπε να έχει καλύτερο LTE αλλά δεν νομίζω οι Έλληνες να έχουμε θέμα.
Το βασικό, πάνω απ’ όλα όμως, είναι η κατανάλωση ενέργειας, γιατί είμαστε ακόμα μακριά απο τις μπαταρίες εβδομάδας ή τις μπαταρίες που φορτίζουν στο 90% μέσα σε 3 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.