MediaTek: Πιάστηκε στα πράσα να κλέβει στα benchmarks

MediaTek Cheat Benchmarks

Κατά καιρούς διαβάζουμε για κατασκευάστριες που “κλέβουν” στα benchmarks, αλλά συνήθως κάτι τέτοιο γίνεται σε συγκεκριμένα μοντέλα, τα οποία ενδεχομένως θέλουν να εκθειάσουν. Ωστόσο, η MediaTek φαίνεται ότι έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, τουλάχιστον σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά.

Οι κατασκευάστριες χρησιμοποιούν ένα mode υψηλών επιδόσεων σε συγκεκριμένες εφαρμογές, το οποίο δίνει πάντα καλά αποτελέσματα στα benchmarks.

Σύμφωνα με την Anandtech, η MediaTek ενσωματώνει το συγκεκριμένο “cheat” στο λογισμικό που παρέχει στους κατασκευαστές smartphones που χρησιμοποιούν τα chipset της. Στην ουσία λοιπόν, κάθε MediaTek smartphone “κλέβει” στα benchmarks.

Πτώση 70% στις επιδόσεις χωρίς το cheat

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αναλυτική και ενδιαφέρουσα αναφορά, την οποία αξίζει να διαβάσετε. Ωστόσο, εν συντομία, η Anandtech παρατήρησε ότι ο MediaTek Dimensity 1000L ξεπερνούσε σε επιδόσεις τον παλαιότερο Helio P95 σε ένα Oppo Reno 3 Pro.

Οι υποψίες της Anandtech επιβεβαιώθηκαν όταν τροποποίησε μία εφαρμογή μέτρησης επιδόσεων ώστε να μην μπορεί το σύστημα να την αναγνωρίσει. Έτσι, τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν χαμηλότερα από τα αρχικά, για τον Helio P95.

Αυτό σημαίνει ότι κάτι στο MediaTek Helio P95 smartphone ενίσχυε τις επιδόσεις του γιατί αντιλαμβάνονταν την ύπαρξη του benchmark app. Μάλιστα, η διαφορά που παρατήρησε η Anandtech δεν ήταν μικρή. Στις γενικές δοκιμές παρατηρήθηκε πτώση 30% και με συγκεκριμένες εφαρμογές η πτώση άγγιζε το 70%.

Η Anandtech έλεγξε και άλλα MediaTek smartphones τα οποία έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια και διαπίστωσε ότι όλα τους χρησιμοποιούσαν τέτοιους είδους cheat. Παρατήρησε ότι εννέα διαφορετικά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν εννέα διαφορετικά MediaTek chipsets δέχονταν ενίσχυση επιδόσεων.

Η χρήση αυτής της τακτικής έχει ως στόχο να προβάλει αξιόλογα αποτελέσματα στα τεστ επιδόσεων, ακόμα και σε μερικά πολύ εξειδικευμένα που χρησιμοποιούν ελάχιστοι ιστότοποι. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν φταίει μόνο ο εκάστοτε κατασκευαστής για το “κλέψιμο” στα benchmark, αλλά έχει βάλει το χέρι της και η MediaTek.

Τι απαντάει η MediaTek

Η MediaTek δεν έμεινε άπραγη και απάντησε στους ισχυρισμούς της Anandtech. Όπως δήλωσε η εταιρεία, τα chipsets της ενισχύουν τις επιδόσεις και την ισχύ τους για να τα βγάζουν πέρα σε διάφορες εργασίες, και αυτό δεν διαφέρει από τα τεστ επιδόσεων.

Επιπλέον, σημειώνει ότι οι κατασκευαστές smartphone μπορούν να απενεργοποιήσουν το “cheat” των υψηλών επιδόσεων, αν θέλουν. Ενώ σε κάποιο σημείο αναφέρει ότι αντίστοιχη τακτική ακολουθούν και άλλες εταιρείες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG Samsung Samsung Galaxy S22 Ultra

Η Samsung μπορεί να δανειστεί την κάμερα του S22 από την LG

Θα έχουν οι πίσω κάμερες ένα σχήμα P όπου θα έχουμε τρεις φακούς στην μια πλευρά και 2 στην άλλη ή θα έχουμε τις κάμερες σε σχήμα 11 με δύο λωρίδες κάμερας για κάθε κάθετο σετ;

Smartphones featured Pixel 6 Pixel 6 Pro

Pixel 6: Δείτε το πρώτο unboxing video

Κάθε μυστήριο που περιέβαλε το Pixel 6 έχει πλέον διαλυθεί εντελώς από ένα βίντεο unboxing και μερικές εικόνες του κουτιού του.

Smartphones Google Pixel

Pixel 6 και Pixel 6 Pro έρχονται σε τιμές πολύ πιο προσιτές από τις αναμενόμενες

To Pixel 6 με 128 GB αποθηκευτικού χώρου ίσως να κοστίζει από 599$, ενώ το Pixel 6 Pro θα μπορούσε να ξεκινά από 898$, σύμφωνα με τις πρώτες τιμές των ΗΠΑ στα καταστήματα Target.

Smartphones Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra: Nέα renders δείχνουν την water drop κάμερα

Νέα renders υψηλής ποιότητας για το Samsung Galaxy S22 Ultra πιστοποιούν την ύπαρξη water drop κάμερας.