MediaTek: Το 2020 θα έχει έτοιμο επεξεργαστή 5G για low-end smartphones

MediaTek, MediaTek: Το 2020 θα έχει έτοιμο επεξεργαστή 5G για low-end smartphones

Νωρίτερα φέτος, η MediaTek παρουσίασε το Helio M70 multimode 5G modem με LTE και 5G διπλή συνδεσιμότητα και αργότερα επιβεβαίωσε ότι το 5G modem είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί σε smartphones. Σύμφωνα με αναφορές η κατασκευάστρια chip αναπτύσσει έναν επεξεργαστή με δυνατότητα σύνδεσης 5G ο οποίος θα είναι έτοιμος το 2020 και έχει σχεδιαστεί ειδικά για mid-range smartphones.

Δύο mid-range 5G SoCs μέσα στο 2020

Μάλιστα, οι αναφορές θέλουν τη MediaTek να εργάζεται στην ανάπτυξη πάνω του ενός επεξεργαστή με δυνατότητα σύνδεσης 5G, οι οποίοι θα τροφοδοτούν τα mid-range smartphones επόμενης γενιάς το 2020. Επιπλέον, φαίνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη προγραμματίσει την έναρξη της παραγωγής του επερχόμενου chipset MediaTek MT6885 για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το MediaTek MT6885 θα είναι το πρώτο SoC της εταιρείας με ενσωματωμένο chip 5G, πιθανώς το Helio M70 5G modem. Αυτός ο επεξεγαστής θα χτιστεί στη διαδικασία 7nm FinFET και θα χρησιμοποιήσει τον τελευταίο πυρήνα CPU Deimos, τη GPU Valhall της ARM και τον πυρήνα AI της MediaTek. Ο MT6885 θα είναι διαθέσιμος για κινητά τηλέφωνα της Oppo και της Huawei.

Μέχρι το 2020, η MediaTek αναμένεται να ανακοινώσει το δεύτερο 5G chipset της, με την κυκλοφορία του MT6873 SoC. Το MediaTek MT6873 θα κατασκευαστεί επίσης σε μια διαδικασία 7nm αλλά με 25% μείωση στο μέγεθος του chip. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει το κόστος κατασκευής και η MediaTek αναμένεται να προσφέρει το chipset σε low-end 5G smartphones της Oppo, Vivo, Huawei, και άλλων.

Η MediaTek θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του MT6873 το 2ο τρίμηνο του 2020 και το πρώτο smartphone που θα τον χρησιμοποιεί θα βγει στην αγορά το 3ο τρίμηνο του ίδιου έτους. Η κατασκευάστρια σχεδιάζει την αποστολή 40-50 εκατομμυρίων μονάδων αυτών των δύο 5G SoCs το επόμενο έτος.

Νέο 6nm chipset για το 2021

Μετά την κυκλοφορία των MT6885 και MT6873, η MediaTek θα ξεκινήσει τις δοκιμές επεξεργαστών και chip με τη χρήση της 6nm EUV διαδικασίας της TSMC. Βέβαια, το συγκεκριμένο 6nm chipset δοκιμάζεται ήδη σε τέσσερα διαφορετικά μοτίβα, με υποστήριξη της CPU Hercules και τη δεύτερης γενιάς GPU Valhall της ARM.

Η κατασκευάστρια chip με έδρα την Ταϊβάν πρόκειται να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του 6nm chipset το τρίτο τρίμηνο του 2020 και η μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2020. Η MediaTek σχεδιάζει να πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια μονάδες του 6nm chipset μέσα στο 2021.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.