Μεγάλο πρόβλημα στη μπαταρία των Galaxy S8 και S8+ μετά την αναβάθμιση σε Android Oreo

πρόβλημα μπαταρία samsung galaxy s8 s8plus μετά αναβάθμιση android oreo, Μεγάλο πρόβλημα στη μπαταρία των Galaxy S8 και S8+ μετά την αναβάθμιση σε Android Oreo

Μπορεί η αναβάθμιση σε Android 8.0 Oreo να έφερε νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στα Galaxy S8 και S8+ αλλά φαίνεται πως δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα με τη μπαταρία των συγκεκριμένων συσκευών. Πολλοί είναι οι χρήστες που παραπονιούνται για την αυτονομία των smartphone τους η οποία έγινε χειρότερη από ότι ήταν πριν την αναβάθμιση, ειδικά όταν ενεργοποιούν το “airplane mode”.

Πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο μιας και μετά την ενεργοποίηση του “airplane mode” δε μπορεί να γίνει κάποια κλήση και να γίνει ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, ενώ λειτουργίες όπως wifi και σύνδεση στο διαδίκτυο με χρήση δεδομένων είναι και αυτές αδύνατον να χρησιμοποιηθούν. Οι αναφορές κάνουν λόγω για τη μείωση του ποσοστού της μπαταρίας κατά 20% την ώρα που με την αντίστοιχη λειτουργία ενεργοποιημένη σε Android Nougat, η μπαταρία μειωνόταν κατά 1%-2%.

Οι συσκευές που έχουν επηρεαστεί περισσότερο είναι αυτές που προορίζονται για τις Ευρωπαϊκές αγορές με τη Samsung να έχει ήδη ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει κάποια απάντηση ή λύση για τους κατόχους των Galaxy S8 και S8+. Πολλοί χρήστες έχουν προχωρήσει σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσα από το menu των ρυθμίσεων αλλά και καθαρισμός της cache memory χωρίς όμως να έχουν δει κάποια βελτίωση.

Μια προσωρινή λύση είναι η αλλαγή σε 2G/3G δίκτυο μέσα από το μενού των συνδέσεων στις ρυθμίσεις, πριν την ενεργοποίηση του “aiplane mode”, ενώ οι χρήστες μπορούν να ενεγοποιήσουν και το “Do Not Disturb” mode για να μην ενοχλούνται από κλήσεις και ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας εξοικονομώντας μπαταρία, κάτι το οποίο προς το παρόν δεν είναι εφικτό με την ενεργοποίηση του “airplane mode”.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάκης

Κάτοχος Galaxy S8+!
Δεν ξέρω τι λέει το άρθρο για μεγάλο πρόβλημα με τη μπαταρία με Android 8.0 Oreo, αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως θέμα!
Ότι απόδοση είχα στη μπαταρία με Android 7.0 Nougat, έχω και με Android 8.0 Oreo.

Thanoslam

Κλάφτα Χαράλαμπε. Τραγικοί απλά.

Θ.Χ.

Με Lineage 15.1 (android 8.1), σε Samsung Note 5, η μπαταρία αδειάζει σε χρόνο ρεκόρ.

Νίκος

Κάτοχος και εγώ ενός S8+ δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα με την μπαταρία. Αντιθέτως η αναβάθμιση του λειτουργικού έκανε το κινητό πολύ καλύτερο από πριν σε όλους τους τομείς.

Νίκος

Έτσι έτσι να μην κράζουν την Sony μόνο!

Theo 65

Κάτοχος s8
Ούτε εγώ έχω κανένα πρόβλημα, ούτε με την μπαταρία, ούτε κ με κάτι άλλο

Kingerion

Ούτε εγώ έχω κάποιο πρόβλημα όλα πάνε ρολόι
αυτό που καταλαβαίνω εγώ, είναι ότι πρόβλημα έχουν αυτοί που δεν έχουν το κινητό, πως γίνεται αυτό.😂

Chris_BMW

Κλασικοί .. δεν έχει κανένας διαβάσει το άρθρο -μα κανένας – απο τους παραπάνω κατόχους s8 και απλα σχολιάζουν για να σχολιάσουν ..
Γιατι .. αν διαβάζατε θα καταλαβαίνατε οτι το πρόβλημα της μπαταρίας ειναι συγκεκριμένο και αφορά το Airplane mode….

Ντίνος

Επίσης κάτοχος s8+
Όλα κομπλέ!

Xarisgru

Κανενα απολυτως προβλημα! @Chris_BMW διαβασμενος… μολις προσγειωθηκα 😂

Chris_BMW

Μπράβο που το διάβασες εσυ και δεν έχεις πρόβλημα …
Πριν πεις την εξυπνάδα σου όμως ας διάβαζες το πρώτο αλλα και το δεύτερο σχόλιο .. και ο νοών νοητό ..
Τα χαιρετίσματα μου

VasiliS9plus

Κατοχος S9 plus δεν έχω κανένα πρόβλημα με το S8 lol

hagg rg

@Chris_BMW καλά χαλάρωσε λίγο όμως με το στυλάκι σου, δεν σε βρίσαν κι όλας. 😂
Επίσης μάλλον εσύ δεν το έχεις διαβάσει. Στο άρθρο λέει ότι έχουν γίνει παράπονα για την αυτονομία με την αναβάθμιση, ΕΙΔΙΚΑ όταν ενεργοποιούν το airplane mode.
Επομένως, μιλάει γενικά για την αναβάθμιση. 😉

hagg rg

@vasiliS9plus 😂😂😂😂

Kostas-DOHA

S8+ Α Ψ Ο Γ Ο …..

Petros

Κάτοχος s8 plus μια χαρά η μπαταρία και εγω με oreo!!

LamNes

Κατοχος S8, δυσυτχως μεγαλη διαφορα στη διαρκεια. Προ Oreo, με πληρη φορτιση 36 ωρες υποτιθεμενη διαρκεια, μετα Oreo 27. Φυσικα με το ζορι φτανει τις 24 ωρες. Βεβαια ηταν κατι αναμενομενο καθως η συγκεκριμενη εκδοση εχει γενικοτερα προβληματα. Κριμα γιατι οντως εχει αρκετες αλλαγες και αλλαζαν προς το καλυτερο την γενικοτερη εικονα του κινητου.

Blats

Κάτοχος και εγω του Samsung s8 κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής με την νέα αναβάθμιση!!

Γιάννης S8

Εγώ μετά την αναβάθμιση είχα τρομερό πρόβλημα με την μπαταρία, όχι μόνο σε airplain mode αλλά και γενικά. Κάπου 20-30% χειρότερα από την προηγούμενη έκδοση. Έκανα επαναφορά και κάπως έφτιαξαν τα πράγματα, αλλά κάπου στο 15-20% διαφορά με πριν, προς το χειρότερο εννοείτε. Τα ίδια ακριβώς και σε ένα φίλο μου που έχει το ίδιο. Μας την έκανε το μπισκότο!
Αν δεν διορθωθεί σύντομα, πάμε για άλλη εταιρεία την επομένη φορά.
Δεν αναφέρομαι καν σε κάτι κρασαρίσματα που δεν τα είχα πριν, λίγο θερμαίνεται περισσότερο!
Κρίμα…

Manos gvl

Ποιος τα λέει αυτά πάλι? Πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι το s8 μου από αλλά s8 της αγοράς και αναφέρουν τέτοια προβλήματα?! Έχοντας Wi-Fi 4g κανονική λειτουργία και παίζοντας medium κατανάλωσης παιχνίδι και με medium προς δυνατη φωτεινοτητα μου τρώει 10% αντε 15% σε μια ώρα. Οσο και πριν την αναβάθμιση.

JohnWave

Νομίζω πως ο τίτλος θα πρέπει να αλλάξει σε :

“Πρόβλημα μπαταρίας σε ορισμένες συσκευές S8/S8+ κατά τη λειτουργία πτήσης μετά την αναβάθμιση σε Oreo”

Προσωπικά δεν ξέρω αν θα είχα τέτοιο πρόβλημα. Είμαι με 2G+wifi πάντα σε σπίτι και γραφείο οπότε δεν έχω θέμα ακόμα και αν θέσω λειτουργία πτήσης. Θα κάνω ένα test με 4G+flight mode στην επόμενη ταινία που θα δω στο σινεμά. Σκέφτομαι να δω το “Samsung haters – Η φαντασίωση αντεπιτίθεται”.

Rizo

Μεγάλο πρόβλημα επειδή πέφτει η μπαταρία στο flight mode…
Εντάξει, εγω σαν μέσος χρήστης πρέπει να το έχω ενεργοποιήσει 2-3 φορές… απο λάθος!
Αλλά και το βράδυ για να μην με ενοχλούν κάποιες φορές, ενεργοποιώ το “μην ενοχλείτε”.
Τώρα αν είναι απαραίτητο κατα την διάρκεια της πτήσης δεν ξέρω.
Λογικά θα διορθωθεί, αλλά στο S8+ δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα κι εγω πέρα απο κάποια κρασαρίσματα που παθαίνει ο firefox μετά το update και μάλλον η λύση θα είναι το φορμάτ..

Shouldangelsdie

το πρόβλημα σε airplane mode υπάρχει, διορθώνετε με το να γυρίζεις σε 2g/3g πριν το βάλεις σε flight mode. πιστεύω οτι σύντομα θα λυθεί με κάποιο bug fix, πέραν αυτοί και μετά από καλιμπραρισμα της μπαταρίας μου έχει αντέξει και 3 μέρες!! S8+ , το τηλέφωνο είναι άριστο, εχθρούς θα βρει πολλούς αλλά λάτρεις ακόμη περισσοτερους…

737

S8 και μπαινει καθε μερα σε flight mode απο 6 εως 8 ωρες λογω δουλειας…
ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΘΕΜΑ!

giorgos

ποσο χαιρομαι που δεν εσκασα 500 ευροπουλα για το ς8 κ πηρα το lg g6 που γαμαει σαν απλος χρηστης ετσι μην με κραξετε , σαν πρωην κατοχως του s7 μαπα wifi μαπα μπαταρια ειδικα μετα την αναβαθμηση σε nougat 7 ? σερνοταν , αυτή είναιη πολιτικη της Samsung τα κανει πιο αργα για να πας στο επομενο μποντελο χρονια τωρα , ουστ

Ζιαρκας

Κάτοχος s9+ και το κινητό έχει θέμα με τις ειδοποιήσεις στα εικονίδια. Με το που πήρε 8.0 και της κοπέλας μου το s8+ κάνει το ίδιο.Εχει δει και διαφορά στην μπαταρία.
Διαβάζοντας για τα “notification badges” είδα πως και άλλες εταιρίες που πήραν 8.0 έχουν θέμα με τις ειδοποιήσεις.
Έχουν καταλήξει λοιπόν πως δεν φταίει η ίδια η samsung αλλά το Android 8.0
Ρώτησα και άλλους χρήστες από nougat σε oreo για την μπαταρία και όλοι μου είπαν για μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας.
(Δεν δικαιολογώ τη Samsung,άλλωστε έχω κάνει καταγγελία στη προστασία καταναλωτή γιατί μετά από απομακρυσμένο έλεγχο της συσκευής διαπιστώθηκε το πρόβλημα, μου ζήτησαν να το πάω σε σέρβις και αν επιβεβαιωθεί και εκεί θα μου κάνουν αντικατάσταση, και αφού επιβεβαιώθηκε μου είπαν πως δεν μπορούν να το αλλάξουν για το συγκεκριμένο θέμα)
X λοιπόν στην Samsung!

tengo

κατοχος του s8 plus. οταν πηρα το android 8 στην αρχη δεν ειχα προβλημα, αργοτερα μου ηρθε μια ενημερωση του λογισμικού. Μετα απο αυτο ξεκίνησε το προβλημα και με την μπαταρια και με την ταχυτητα. Σκέφτομαι να κανω επαναφορά….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.