Meizu and bq, Επίσημοι κατασκευαστές των πρώτων Ubuntu smartphones

Οι φήμες για την κατασκευή ενός Ubuntu smartphone από την Meizu μόλις επαληθεύτηκαν. Πιο συγκεκριμένα, η Canonical Ltd., η οποία βρίσκεται πίσω από το Ubuntu, επιβεβαίωσε τις φήμες για την έλευση του πρώτου Ubuntu smartphone μέσα στο 2014. Εκτός από την Meizu όμως, Ubuntu smartphone θα κατασκευαστούν και από την Ισπανική εταιρία bq η οποία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο πωλητή smartphones της Ισπανίας.

Αρχικά, οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες μέσω του Ubuntu.com, της Meizu και της bq. Δεν υπάρχει όμως κάποια πληροφόρηση για την τιμή ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, εκτός από το ότι θα περιέχουν τον “τελευταίο τεχνικό εξοπλισμό”.

Οι νέες συσκευές πρόκειται να υποστηριχθούν από αρκετούς παρόχους όπως την Verizon Wireless, T-Mobile USA, Vodafone, EE, Three Group, Deutsche Telekom, Portugal Telecom, και Telstra. Δεν γνωρίζουμε όμως πότε ακριβώς πότε θα αρχίσει η διάθεση από αυτές.

“Ubuntu’s intuitive and visually stunning user interface aligns with our own ethos of producing simple, innovative mobile experiences. This partnership gives us an opportunity to develop a truly different and compelling offering that will support our strategy to deliver devices to both China as well as internationally,” υποστήριξε ο Li Nan, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Meizu.

“Ubuntu puts the control back into the hands of our partners and presents an exciting platform for consumers, delivering an experience which departs from the tired app icon grid of Android and iOS and provides a fluid, content-rich experience for all,” σύμφωνα με τον Mark Shuttleworth, ιδρυτή της Canonical και των Ubuntu.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σε μία πρόσφατη έρευνα του phonearena.com, το Ubuntu OS ψηφίστηκε ως το πιο ανερχόμενο νέο λογισμικό. Δεν μένει παρά να περιμένουμε για τα πρώτα screenshots ή βίντεο που θα κάνουν την εμφάνιση τους και θα μας παρουσιάσουν σταδιακά τα χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας…

, Meizu and bq, Επίσημοι κατασκευαστές των πρώτων Ubuntu smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ζόρζ

Το Ubuntu OS χρησιμοποιειται όπως ήταν και το project που είχε δημοσιευτεί στο Kikstarter, που με μια βάση γίνεται και OS υπολογιστή?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Linux Mac

Τα Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux

Μέσω της VM πρότασης της Corellium, οι χρήστες Mac με Apple M1 chip μπορούν να τρέξουν την πλήρη έκδοση των Ubuntu Linux, με μερικούς περιορισμούς.

Software Edge edge browser Linux

Microsoft Edge: Διαθέσιμες οι πρώτες preview builds σε Linux [Οδηγός]

Με την ανάπτυξη του να συνεχίζεται και να υποστηρίζει σταδιακά όλες τις πλατφόρμες, οι πρώτες preview builds του Microsoft Edge είναι διαθέσιμες σε Linux.

Software Android Chrome featured

Google Chrome: Πως να ενεργοποιήσετε το Dark Mode σε Windows, MacOS, Ubuntu και Android

Ένας οδηγός για όλα τα λειτουργικά συστήματα που μπορούν να δεχτούν Dark Mode στο δημοφιλή browser Chrome, είτε επίσημα είτε μέσω flag.

Smartphones Meizu Meizu smartphones Ubuntu

Meizu PRO 5 Ubuntu Edition: Ξεκίνησε η διαθεσιμότητα με τιμή 369 δολάρια

Τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκε επίσημα το Meizu PRO 5 Ubuntu Edition, το οποίο είναι το πιο ισχυρό Ubuntu smartphone μέχρι σήμερα. Το ξεκίνησε να γίνεται διαθέσιμο μέσα από το αγγλικό website της JD με τιμή στα 369.99 δολάρια.