Meizu MX4, Εξωπραγματικό score 52800 στο AnTuTu

Το Meizu MX4 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου με τον οκταπύρηνο MediaTek MT6595 και PowerVR Series6 GPU και σήμερα φαίνεται να έχει μετρηθεί στο AnTuTu (v5.0 beta 1) καταγράφοντας score 52.811 όταν τα περισσότερα high-end smartphones σήμερα “σκοράρουν” μεταξύ 35.000-40.000.

Το μοντέλο που μετρήθηκε έχει οθόνη με ανάλυση 1290×1152 pixels και κάμερα 20.7 Megapixel. Λέγεται ότι θα υπάρξει και έκδοση με οκταπύρηνο Exynos 5 OCTA και οθόνη ανάλυσης 2560×1440 pixels.

Τα smartphones της Meizu έρχονται στην Ελλάδα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Techblog. Αρχικά θα έρθει το περσινό μοντέλο MX3 αλλά δεν αποκλείεται να δούμε και το MX4 κάποια στιγμή στο μέλλον.

Meizu MX4 Antutu score 52800, Meizu MX4, Εξωπραγματικό score 52800 στο AnTuTu

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis

μια χαρά εκτός και αν αντιλαμβάνεται το κινητό αυτά τα προγράμματα μέτρησης επιδόσεων και ανεβάζει στροφές!!! 😉

Αναστάσιος

OMG????

Εξωφρενικό μεγάλο σκορ αλλά είναι ΤΟ Antutu V5

eleonora

Κυριε Βλαχακη,αντι να αναφερεται μια ειδηση οπως δημοσιευται στους ξενους τεχνολογικους ιστοτοπους,θα ηταν σκοπιμο να αναφεραται οτι η επιδοση αυτη πραγματοποιηθηκε στη beta εκδοση 5.0.1 του antutu.Σε αυτη την εκδοση ο snapdragon 801 “σκοραρει” γυρω στα 42.000-45.000,και οχι στα 35.000.

mitsos

Μήπως κάτι δεν πάει καλά επειδή είναι beta έκδοση του antutu??

Kioses

Παιδια αν προσεξετε ειναι το antutu 5.0 και οχι τα προηγουμενα που εχουμε συνηθησει.
Το εβαλα και εγω στο ΝΟΤΕ 3 και μου εβγαλε 42,067 ποντους ενω στις προηγουμενες εκδοσεις μου εβγαζε 35,000 με 36,000.Δε ξερω ποια η διαφορα τους αλλα ειναι μεγαλη η διαφορα στους ποντους.Παντως η συσκευη πρπει να ειναι παρα πολυ δυνατη σιγουρα και οι κινεζοι εχουν μπει για τα καλα στο παιχνιδι της τεχνολογιας!

edd

Είναι άλλη έκδοση Antutu οπότε είναι μούφα το score. Και γω στο Galaxy S advance όταν έβαλα την 4η έκδοση πήγε από ~7.000 που ήταν στην 3η στα ~10.000.

edd

Πάντως γενικά το Antutu είναι για να χαιρόμαστε. Προσωπικά προτιμώ το Perfomance test της Passmark και στο κινητό και στον υπολογιστή. Έχει πολύ πιο αντικειμενικά αποτελέσματα με καθαρή εξήγηση του τί μετράει.

stratis

Πολύ κλάψα διακρίνω στα σχόλια… Γιατί έτσι ;μας πείραξε που αποδίδει τόσο ψηλά ένα κινέζικο κινητό και όχι τα από Κορέα μεριά ;η μειζου είναι στις 3 high end εταιρείες της Κίνας μαζί με xiaomi, oppo…

john wave rush

Και στο κανονικό antutu να το βάλεις ένα 45 χιλιάδες το έχει άνετα… Πάνω από όλα και πάλι… Με βάση χαρακτηριστικών και μόνο με κινδυνο να εκτεθώ νομίζω ότι το νέο meizu θα είναι το δυνατότερο αντροιντ του 2014…άντε να έρθει και Ελλάδα..

edd

@stratis, και έναν επεξεργαστή AMD 8πυρηνο να πάρεις, συνολικά στα bench θα βγαίνει καλύτερος από ένα i5. Κάποιοι λένε “να! είναι καλύτερος με χαμηλότερη τιμή!”. Στην πραγματικότητα όμως, επειδή είναι πολύ δύσκολο να βρεις εφαρμογή που να χρησιμοποιεί πάνω από 4πυρήνες, αυτό που θα έπρεπε να μετρήσεις είναι το single-thread. Και εκεί φυσικά είναι πολύ χαμηλότερα από τον intel. Είναι θέμα μάρκετινγκ. Σε πραγματικές συνθήκες θα έπρεπε να κοιτάς ξεχωριστά τον κάθε τομέα του bench και να ξεχωρίζεις τις μετρήσεις που αφορούν την καθημερινή χρήση. “Ότι πληρώνεις πέρνεις” και “τίποτα δεν είναι τυχαίο” άσχετα αν δεν μας αρέσει μερικές φορές. (Χρήστης AMD στο σταθερό και Intel στο λάπτοπ, MTek στο ταμπλετ QComm στο κινητό).

Kioses

@edd
Απλα πολλα ++++ Σωστος ο παιχτης!

tasosk

το oneplus one μου στο συγκεκριμενο antutu δινει 46661 και βγαινει πρωτο 🙂

Θυμηθείτε οτι ειναι η έκδοση 5 beta 1.Σε αυτήν με το OnePlus One Μου πιάνω 46k+ και έχω 1080p οθόνη οπότε σιγά το σκορ.

john wave rush

Σταύρο θημησου επίσης ότι πρόκειται για το οικονομικό μοντέλο και όχι για την ναυαρχίδα… Και με 46.000 πάλι το μειζου ρίχνει 6000 πόντους στο κινητακι σου… Φαντάσου το μοντέλο με τον exynos… Για πρωινό το έχουν το one plus one!

john

Στην εκδοση 5 beta βγαζει πολυ παραπανω το galaxy alpha βγαζει 51200…
Ενω στην παλια βγαζει 39000…

Λεωνιδας

Δεν ξερω για τα antutu αλλα ποιος θα περιμενε πριν λιγα χρονια οτι εταιριες σαν την meizu,xiaomi,oppo,huawei κλπ, θα εβαζαν κατω τα κινητα της apple.Και αναφερομαι στην apple γιατι ναι αυτη χαραξε το δρομο στα smartphones αλλα επαναπαυτηκε στις δαφνες της, τα μοντελα της εξελισσονται με χελωνισιο ρυθμο και εφτασε πια να ακολουθει και οχι να προτεινει.

dark_master

Επειδή ακούω πολλά για τις κινέζικες αλλά updates δεν βλέπω παραθετω ένα νέο που ο Κώστας ακόμα δεν πρόλαβε να βγάλει.

https://www.gsmarena.com/oppo_find_5_wont_see_android_44_kitkat_update-news-9432.php

Σύμφωνα με αυτό το oppo find 5 δεν θα αναβαθμιστεί σε 4.4 λόγω του ότι η Qualcomm δεν παρέχει τους drivers. Το εν λόγω meizu έρχεται με τον 6595 της MediaTek(ενώ το MX3 βασίζεται πάνω στην 4.2.2 ακόμα).
Να υπενθυμίσω ότι πολλά κινητά που βασίζονται σε επεξεργαστές MediaTek δεν Έχει δωθει αναβάθμιση σε 4.4 (λόγω έλλειψης drivers για συγκεκριμένα μοντέλα).
Επίσης μην ξεχνάτε ότι εταιρείες όπως Xiaomi,Oppo, Meizu δεν χρησιμοποιουν κανονικό Android αλλά fork εκδόσεις του.
Άρα μπορεί μεν να παρέχονται σε χαμηλότερες τιμές από τα συνηθισμένα κινητά αλλά υπάρχει λόγος πίσω από αυτό (πέραν τις αποκλειστικής διάθεσης μέσω ίντερνετ).

Panos7GR

dark_master: Ναι υπάρχει λόγος. Ο λόγος είναι ότι δεν ανήκουν στην OHA και ότι επειδή δραστηριοποιούνται κυρίως στην Κίνα, δεν μπορούν να εχουν πολλά κονέ με την Google γιατί η Κινεζική Κυβέρνηση είναι καχύποπτη απέναντι στην Google και γενικά κάθε τι αμερικανικό. Γι αυτό και όλες αυτές αν παρατηρήσεις ούτε τ Gapps φοράνε out of the box και στην καταγγελία πρέπει να το διευκρινήσεις ότι τα θες προεγκατεστημένα. Κατά τα άλλα συμφωνώ. Οι περισσότεροι Κινέζοι δεν αναβαθμίζουν. Όχι μόνο οι Meizu, OPPO κτλ, αλλά και οι Κινέζοι κολοσσοι Huawei και ZTE. Είναι μάλλον στην φιλοσοφία του το “Πούλα σε μεγάλες ποσότητε, ΜΟΝΟ!”, δεν μπορώ να το δικαιολογήσω αλλιώς. Η μόνη φωτεινή εξαίρεση ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ είναι η Xiaomi. Updates κάθε Παρασκευή (κάθε μήνα για τα μοντέλα με MTK, λόγω γνωστού προβλήματος με τους drivers), έρχεται σε κανένα μήνα η υπέροχη MIUI 6, μεγάλη διεθνής κοινότητα για το MIUI (υπάρχει και official ελληνική και μάλιστα είναι δραστήρια), και η πληρέστερη ROM από όλους τους κατασκευαστές, με τα πιο πλήρη προεγκατεστημένα βασικά apps, πολύ όμορφη (υποκειμενικό) χωρίς όμως μα χάνει σε ταχύτητα (αντικειμενικό). Επίσης το κατόρθωμα τους είναι ότι δεν πα να βασίζεται το MTK μοντέλο στην 4.2.2 και το SD μοντέλο στην 4.4,… Συνέχεια »

dark_master

@Panos7GR μα τι να το κάνω αυτό όταν και πάλι αν δεις οι παραγγελίες από καταστήματα τύπου mini deals ζητάνε να rootαριστεί το κινητό εξαρχής για να περάσουν τα Google apps και να αφαιρεθούν όλες οι κινέζικες εφαρμογές. Επίσης γιατί να παραχωρήσω διαιωματα χρήστη εξαρχής στο κινητό μου (μέσω root), ενώ όταν πάω να αγοράσω το mi4 πχ από το Ευρωπαικό κατάστημα να μου στερεί τη δυνατότητα να έχω 4G.
Πέραν αυτού μην ξεχνάς ότι πριν λίγες μέρες η Xiaomi είχε κατηγορηθεί για αποστολή δεδομένων του χρήστη σε κινέζικους servers ενώ όσον αφορά τα updates που ανέφερες στην ουσία δεν βελτιώνει την έκδοση του λειτουργικού αλλά την εξωτερική όψη του λειτουργικού (UI) ως επι το πλέιστον με προσθήκες θεμάτων κτλ.

solon

Ρε παιδιά τι μασάτε; Κανένας σας δεν πρόσεξε ότι η ανάλυση είναι 1290×1152 pixels !!! Το έχουν τεστάρει σε σχεδόν τετράγωνη οθόνη προφανώς για δοκιμή. Αποκλείετε να κυκλοφορήσει το κινητό με αυτήν την οθόνη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.