Meta: Συνεργασία με LG για το VR headset των 2.000 $ που έρχεται το 2025

Meta VR headset, Meta: Συνεργασία με LG για το VR headset των 2.000 $ που έρχεται το 2025

Η κορεατική έκδοση Maeil Business Newspaper δημοσιεύει μια είδηση για τη Meta και για μια επερχόμενη συνεργασία με την LG για ένα νέο VR headset που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Αρχικά, η Meta έκλεισε συμφωνία με την LG Display για μικροοθόνες OLED αλλά, από ότι φαίνεται, αυτή η συνεργασία έχει επεκταθεί για να περιλαμβάνει ανταλλακτικά από αδελφές εταιρείες – μπαταρίες από την LG Energy και άλλα εξαρτήματα από την LG Innotek.

Το νέο headset αναμένεται να κοστίζει 2.000 $ τη στιγμή που το Quest Pro αρχικά κυκλοφόρησε στα $1.500, αλλά αργότερα μειώθηκε στα $1.000. Και οι δύο τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από την τιμή των 3.500 δολαρίων του «χωρικού υπολογιστή» της Apple, επομένως δεν είναι άμεσοι ανταγωνιστές.

Μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί κάτι για τις βελτιώσεις που θα φέρει το headset συγκριτικά με το υπάρχον Quest Pro. Οι μικροοθόνες OLED θα αυξήσουν την ανάλυση από τα 1.800 x 1.920 pixel του Quest Pro ανά μάτι (με 106° οριζόντια FoV), που είναι συνολικά περίπου 7 εκατομμύρια pixel. Την ίδια στιγμή, το Vision Pro της Apple έχει 23 εκατομμύρια pixel συνολικά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Gear Apple VR headset

Vision Pro: Η Apple δείχνει πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις

Η Apple αποφάσισε να επισημάνει τις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Vision Pro headset της.

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.