Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

iPhone Android, Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

Εκτός από την προσθήκη υποστήριξης για εναλλακτικές αγορές εφαρμογών και εναλλακτικών μεθόδων πληρωμής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Apple προχωρά σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, θα διευκολύνει τους χρήστες iPhone να μεταβούν σε άλλο λειτουργικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφέρει η ίδια η Apple, εργάζεται σε μια λύση που θα βοηθήσει τους παρόχους λειτουργικών συστημάτων κινητής τηλεφωνίας να δημιουργήσουν «πιο φιλικές προς το χρήστη λύσεις» για τη μεταφορά δεδομένων από ένα iPhone σε τηλέφωνο που δεν ανήκει στην Apple. Η λύση θα είναι διαθέσιμη μέχρι το φθινόπωρο του 2025, οπότε εταιρείες όπως η Samsung και η Google θα μπορούν να προσφέρουν καλύτερα εργαλεία για τη μεταφορά δεδομένων από ένα iPhone.

Aκόμα, οι χρήστες iPhone θα μπορούν να αφαιρούν το Safari από τις συσκευές τους εντελώς από τα τέλη του 2024, με ένα εναλλακτικό πρόγραμμα περιήγησης που θα το αντικαθιστά. Για τον λόγο αυτό, η Apple εργάζεται σε μια λειτουργία εναλλαγής browser για εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων σε έναν άλλο browser στην ίδια συσκευή. Μάλιστα, έχει ήδη αρχίσει να υποστηρίζει εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης, συμβιβαζόμενη με μια άλλη απαίτηση DMA.

Προκειμένου να βελτιωθεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ του iPhone και άλλων πλατφορμών smartphone, η Apple προχωρά σε μια ακόμα αλλαγή και επιτρέπει σε εφαρμογές πληρωμών τρίτων να έχουν πρόσβαση στο τσιπ NFC του iPhone για ανέπαφες πληρωμές που δεν πραγματοποιούνται μέσω του Apple Pay, ενώ επιτρέπει στους προγραμματιστές να υποβάλλουν αιτήματα για πρόσθετη διαλειτουργικότητα.

Τα αιτήματα διαλειτουργικότητας αξιολογούνται κατά περίπτωση για να καθοριστεί εάν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του DMA και εάν μπορεί να αναπτυχθεί μια αποτελεσματική λύση διαλειτουργικότητας.

Οι προγραμματιστές στην ΕΕ μπορούν να ζητήσουν πρόσθετη διαμεσολάβηση που υπερβαίνει την τυπική αξιολόγηση της Επιτροπής Αναθεώρησης Εφαρμογών. Οι προγραμματιστές που θέλουν να αμφισβητήσουν τις ανεπιτυχείς προσφυγές στην Επιτροπή Αναθεώρησης Εφαρμογών μπορούν να ζητήσουν διαμεσολάβηση, μια διαδικασία που η Apple λέει ότι είναι “βασισμένη στην ΕΕ, εύκολα προσβάσιμη, αμερόληπτη, ανεξάρτητη και δωρεάν”.

Όλες αυτές οι αλλαγές περιορίζονται σε προγραμματιστές και χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως απαιτούνται από τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές, και δεν θα εφαρμοστούν παγκοσμίως.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.

Smartphones featured HMD Global

HMD Pulse: Leak αποκαλύπτει οθόνη IPS LCD 6,56″ και μπαταρία 5.000 mAh

Η HMD Global μπορεί να κυκλοφορεί τηλέφωνα με την επωνυμία Nokia, αλλά ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και το δικό της brand.