Mi Alpha R: Η πατέντα της Xiaomi για rollable smartphone ζωντανεύει [βίντεο]


Μία νέα πατέντα της Xiaomi για rollable smartphone ζωντανεύει σε concept βίντεο, με το “Mi Alpha R” να εντυπωσιάζει. Συγκεκριμένα, η νέα πατέντα της εταιρείας, την οποία ανακάλυψε η ιστοσελίδα LetsGoDigital, δείχνει ένα “extendable smartphone με rollable οθόνη”, με την ιστοσελίδα να δημιουργεί renders βασισμένα σε αυτό.

Όμως, ο γνωστός δημιουργός Concept Creator, σε συνεργασία με το LetsGoDigital, ζωντανεύει το rollable smartphone της Xiaomi σε ένα βίντεο που πολύ θα θέλαμε να κυκλοφορήσει όντως από την εταιρεία. Το όνομα που έχει δώσει ο δημιουργός στο εν λόγω rollable smartphone είναι Mi Alpha R, το οποίο παίρνει την ιδέα του Mi Mix Alpha και την πάει πολλά βήματα παραπέρα.

, Mi Alpha R: Η πατέντα της Xiaomi για rollable smartphone ζωντανεύει [βίντεο]

Όπως έγινε με το Mi Mix Alpha, στην πατέντα βλέπουμε ένα smartphone με οθόνη μπροστά και πίσω. Σε αντίθεση όμως με το αρχικό μοντέλο, η ιδέα της Xiaomi είναι να προσφέρει εύκαμπτη οθόνη, ώστε όταν ο χρήστης το επιθυμεί η πίσω οθόνη να επεκτείνει την μπροστά οθόνη και να προσφέρει λειτουργία tablet.

Μπορεί το βίντεο να είναι εντυπωσιακό, όμως δε γνωρίζουμε αν η Xiaomi υλοποιήσει την εν λόγω πατέντα. Πάντως, αν και το 2020 ήταν η χρονιά των foldables, ειδικά με το Samsung Galaxy Z Fold 2, σίγουρα περιμένουμε το 2021 περιμένουμε τα rollable smartphone των εταιρειών, με την LG να αναμένεται να είναι η πρώτη που θα φέρει το νέο form-factor στην αγορά.

, Mi Alpha R: Η πατέντα της Xiaomi για rollable smartphone ζωντανεύει [βίντεο]

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Τα rollable μου κινούν το ενδιαφέρον σαφώς περισσότερο σε σχέση με τα foldable. Μακάρι η Oppo και η Xiaomi να προχωρήσουν σε μαζική παραγωγή και μακάρι η τιμή τους να μην είναι απαγορευτική.

Μάνος

Και τα foldable στο ψηφιακό video μια χαρά ήταν. Αλλά στην πραγματικότητα βγήκαν κάπως υποδεέστερα.

AtiX

Έχω βαρεθεί να βλέπω concept και πατέντες από την Xiaomi και στο τέλος να κυκλοφορεί Poco, Redmi και λοιπά φτηνά κινητά ενώ τα Xiaomi της δεν έχουν τίποτα το καινοτόμο …

TonyK

Τουλάχιστον, το καλό με αυτό το concept είναι ότι σαφώς το κινητό θα ναι πιο λεπτό από ένα foldable κινητό και φυσικά πιο διακριτικό. Μακάρι να μη μείνει σαν concept αλλά ως κάτι παραπάνω με καλά specs προφανώς (ίσως όχι άριστα, αλλά ικανοποιητικά προς τους πελάτες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.