Mi MIX: Η Xiaomi περιορίζει την κατασκευή, ίσως να μην προχωρήσει σε μαζική παραγωγή

Το Mi MIX, η νέα συσκευή της Xiaomi με ελάχιστα bezels, έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στον τεχνολογικό κόσμο. Το phablet των 6.4 ιντσών δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απέναντι στους μεγάλους ανταγωνιστές, καθιστώντας το μια εκ των καλύτερων προτάσεων, αν φυσικά δεν έχετε πρόβλημα με το μέγεθος του.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές (και πάλι σε σχέση με τον ανταγωνισμό), έχουν φέρει το Xiaomi Mi MIX στο προσκήνιο και όχι άδικα.

Δυστυχώς όμως, το νέο phablet δεν θα διατεθεί μαζικά στο κοινό. Οι τελευταίες αναφορές θέλουν την Xiaomi να κατασκευάζει μόνο 10.000 συσκευές τον μήνα, κυρίως λόγω της κεραμικής κατασκευής του Mi MIX. Ο Κινέζος τεχνολογικός γίγαντας είχε ήδη εκδηλώσει την πρόθεση του να διαθέσει το Mi MIX αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, κάτι που δικαιολογεί τον μικρό αριθμό παραγωγών.

Σύμφωνα με τον Kevin Wang, γενικό διευθυντή της Κινέζικης IHS Markit, η Xiaomi δεν θέλει να μπει στον κύκλο του “Hanger Marketing” με το Mi MIX και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συσκευή χαρακτηρίζεται ως “Concept Phone”, χωρίς να υπάρχουν (προς το παρόν) πλάνα μαζικής παραγωγής. Ο ίδιος ανέφερε σε προσωπική του ανάρτηση στο Weibo πως η Xiaomi θα περιοριστεί στην κατασκευή περίπου 10.000 Mi MIX κάθε μήνα, όπως προαναφέρθηκε.

Πληροφοριακά, με τον όρο “Hunger Marketing” αναφερόμαστε στην περίπτωση που μια εταιρεία κυκλοφορεί ένα ελκυστικό προϊόν σε περιορισμένη διαθεσιμότητα, ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση της ζήτησης και αργότερα να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή / διάθεση. Η Xiaomi θα μπορούσε άνετα να κάνει κάτι παρόμοιο με το Mi MIX, αλλά φαίνεται πως δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες της.

Εν τέλει, κανείς δεν γνωρίζει αν το Mi MIX πραγματοποιήσει τελικά το ταξίδι του προς την Ευρωπαϊκή και την Αμερικάνικη αγορά. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια εξαιρετική συσκευή που θα ήθελαν όλοι να έχουν στα χέρια τους, ακόμα και αν δεν χωράει σε αυτά… Μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουμε αν το Mi MIX αποτελέσει μόνο ένα εκπληκτικό smartphone που έμεινε (όπως πολλά άλλα) μόνο στη Κίνα.

xiaomi mi mix, Mi MIX: Η Xiaomi περιορίζει την κατασκευή, ίσως να μην προχωρήσει σε μαζική παραγωγή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Αλλο ενα feature troll…

Costas

Σιγά τα νέα. Γι αυτο τον λογο υπάρχουν τα κινεζομαγαζα! Όταν είχα το xiaomi m2a όλοι οι φίλοι μου έλεγαν τι είναι τούτο, τώρα έχουν όλοι xiaomi!

Αλέξανδρος

Ρε τι ασυναρτησίες είναι αυτές; Το κινητό τα σπάει. Έχει 5,5-5,7″ διάσταση με 6,4″ οθόνη. Και από specs είναι δύναμη. Δηλαδή ποιόν θα χαλούσε να έχει σε compact μέγεθος αυτή την οθονάρα;

Κοιτάξτε διαστάσεις:

Note 7 >>153.5 x 73.9 x 7.9 mm
Lg g4 >>148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm
Sony Xperia Z5 Premium>>154.4 x 75.8 x 7.8 mm
iPhone 7 Plus>>158.2 x 77.9 x 7.3 mm

Ενώ το Xiaomi Mi Mix>>158.8 x 81.9 x 7.9 mm ΑΛΛΑ με 6,4″ οθόνη. Σε όσους αρέσουν τα phablet ( από 5,5″ και πάνω ) πιστεύω είναι φοβερό εργαλείο. Και αυτή η αψυχολόγητη κίνηση να το διαθέσουν μόνο Κίνα; Ok……..
Προσωπικά μου φαίνεται το κάναν για αυτό και μόνο τον λόγο ( «Hunger Marketing» ).

bezilys

Χαχαχαχαχ

george

xiaomi αυτο κανεις καιρο αγαπητη μου.εισαι μια καταπληκτικη εταιρεια αλλα μενεις στην σιγουρια των αποστολων των συσκευων διχως τοπικη υποστηριξη στην ευρωπη τουλαχιστον.δε μπορω να διανοηθω να δινω 300 ευρω ας πουμε για μια συσκευη με οθονη καμερα ηχεια δεκτες πομπους κ.α κ να μη γνωριζω οτι ευκολα θα παω σε ενα μερος να μιλησω για τυχον προβλημα κ να προσπαθησω να βρω λυση ας πουμε γρηγορα κ οχι ταχυδρομεια email κοντρα email κ αλλες τετοιες καταστασεις.
θα επερνα xiaomi ΣΙΓΟΥΡΑ ας κοστιζε παραπανω φθανει να ειχα service ας ειναι κ αχρείαστο.
η meizu αν δε κανω λαθος εχει service τουλαχιστον για τα κινητα που δινουν οι μεγαλες αλυσιδες,η xiaomi γιατι οχι;

Giannis

Πολύ απλό, 10.000/μήνα beta testers στην Κίνα, έτσι ώστε αν βγει πατάτα να μπορέσουν να το θάψουν. Γιατί δεν βγάζει 1εκ. συσκευές? Αν είναι τόσο μαματο θα φύγει σαν ζεστό ψωμί…ή μήπως δεν ειναι?

Andreas

δεν πειραζει αφηστε εμας τους ‘Ασχετους” να περνουμε απο κινα συσκευες! σταξτε εσεις 800 ευρο στο μιλαρακι που δεν εχετε και ιδεα τι εχει μεσα.με πραγματικη αξια 200 ευρο και πολλα ειπα..προς το παρον θα αποχαιρετησω το Meizu Mx4 pro… μεχρι να μου ερθει το Xiaomi Mi5s Plus… δεν τους ξαναδινω ευρο εδω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.