Μία ματιά στο ακυρωμένο Xperia Play 2

, Μία ματιά στο ακυρωμένο Xperia Play 2

Το 2011 η Sony Ericsson προχώρησε στην κυκλοφορία ενός αρκετά εντυπωσιακού τηλεφώνου, συνδυάζοντας ένα smartphone με το PlayStation Portable. Το αποτέλεσμα ήταν το Sony Ericsson Xperia Play, μία συσκευή με slide μηχανισμό που αποκάλυπτε ένα σχεδόν πλήρες χειριστήριο PlayStation, ώστε να μπορούν οι χρήστες να απολαμβάνουν παιχνίδια PlayStation Mobile.

Αν και η συσκευή ήταν αρκετά δημοφιλής, δεν είδαμε ποτέ η εταιρεία να κυκλοφορεί κάποιον διάδοχο, ενώ πλέον έχουμε σταματήσει ακόμα και να ελπίζουμε. Όμως, το μέλος JerryYin της ιστοσελίδας XDA-Developers μοιράστηκε μαζί μας ένα prototype του ακυρωμένου πλέον Xperia Play 2. Όπως βλέπουμε, το Xperia Play 2 διατήρησε το σχεδιασμό του αρχικού μοντέλου με slider που αποκαλύπτει το χειριστήριο, όμως με μικρές διαφορές στην τοποθέτηση των πλήκτρων και ενσωμάτωση ενός πλήκτρου με την ονομασία 3D.

Το Xperia Play 2 prototype είχε δύο πλήκτρα στα πλαϊνά για L kai Ρ, με τα υπόλοιπα πλήκτρα της συσκευής καθώς και το SD tray να βρίσκονται στρυμωγμένα ανάμεσα τους. Από μπροστά, το Xperia Play 2 ακολουθεί τη σχεδιαστική γραμμή των τότε Xperia τηλεφώνων, ακόμα και με τα πλήκτρα πίεσης στο κάτω μέρος της συσκευής. Στο πίσω μέρος βλέπουμε μία κάμερα, με το brand της Sony Ericsson στο κάτω μέρος της συσκευής.

Αν και αυτό είναι η πρώτη μας ματιά στο τι θα μπορούσαμε να δούμε, ήδη γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Sony να επαναφέρει ένα τέτοιο project, πόσο μάλλον μετά την έξοδο της από τις φορητές κονσόλες. Από την άλλη φαίνεται πως η εταιρεία είχε πιστέψει στο project αρκετά, ή δοκίμαζε να το βελτιώσει, οπότε δε ξέρουμε τι τη σταμάτησε από το να κυκλοφορήσει δεύτερη γενιά.

Μη ξεχνάμε πως πίσω στο 2010 το Techblog ήταν το πρώτο site παγκοσμίως που μπόρεσε να απαθανατήσει το Xperia Play (τότε οι φήμες το αποκαλούσαν Sony Ericsson Z1 PlayStation phone). Το βίντεο είχε κάνει το γύρω του κόσμου, με τα μεγαλύτερα ειδησιογραφικά sites να αναπαράγουν την είδηση. Θυμηθείτε το στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Μπορεί να ήταν εντυπωσιακό εμφανισιακά το Play αλλά όμως ήταν εντελώς απαράδεκτο το hardware που βάλανε (Snapdragon 2 – 1GHz μονοπύρηνο)…
Έβαζες PS1 Emulator και τα μισά παιχνίδια σερνόντουσαν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.