Windows Phone, Στο Συνέδριο Συνεργατών της Microsoft γελάνε με τη Siri

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Kevin Turner της Microsoft στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνεργατών της εταιρείας έπεσε γέλιο με τη… Siri. Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, ο ευρηματικός executive της Microsoft έβαλε τη Siri να μας πει ποιο είναι το καλύτερο smartphone στον κόσμο.

Στην απάντησή της η Siri έδειξε το Nokia Lumia 900, κάτι που ο Kevin Turner ονόμασε ως ένα από τα πιο αστεία πράγματα του κόσμου. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για την… πλύση ηλεκτρονικού εγκεφάλου στην οποία εξανάγκασε η Apple τη Siri, προκειμένου να μη δίνει τέτοιες απαντήσεις…

Βέβαια, εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Turner βρισκόταν μπροστά σε ένα ακροατήριο 16.000 ατόμων και ήταν σε μια ενθουσιώδη στιγμή της ομιλίας του, όπου σημείωνε την αποδοχή που έχει το λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα της Microsoft σε παγκόσμιο επίπεδο.

, Windows Phone, Στο Συνέδριο Συνεργατών της Microsoft γελάνε με τη Siri

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

134 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
greeceandroid

Ωραίο marketing trick, προσωπικά εμένα δεν με πείθει.
Όλοι ξέρουμε ότι το Siri δεν κάνει κάτι παραπάνω από το να ψάχνει σε Wolfram Alpha, Bing Answers και Evi. Κάποιο απ αυτά έβγαζε ως απάντηση το Lumia, thats all.

VKwstas

“ο Turner βρισκόταν μπροστά σε ένα ακροατήριο 16.000 ατόμων”
Οι μισοί είχαν iPhone, ενα 40% Galaxy S2-S3 και καμια κατοσταριά παίζει να είχαν Lumia 900.
H MS έχει δουλειά μπροστά της για να πιάσει την Apple και την Google.
Ας βγάλουν πρώτα κάτι αντίστοιχο για τα WP και μετά ας κάνουν πλάκα με το Siri.

BTW,
Για να μην παρεξηγιόμαστε, έχω Android κινητό, Windows PC και iPod Touch σαν media player, δεν είμαι fanboi και πραγματικά εύχομαι η MSFT να φτάσει τα WP σε επίπεδο iOS και Android.
Ως τότε όμως, καλύτερα να κλαίνε λίγο περισσότερο με τα χάλια τους, παρά να γελάνε με τους άλλους.

sotiris

ωωωωχ αυτη η microsoft εχει αρχισει πραγματικα να μου την δινει στα νευρα και καλυτερα να διακοψει την συνεργασια της με την nokia γιατι χειροτερα απο οτι ειναι τωρα θα τν κανει….

Solon

@VKwstas +1 από μένα.
Είναι ζήτημα αν τα WinPhone έχουν 5% της αγοράς και γελάνε με το iPhone που έχει παγκοσμίως γύρω στο 30%. Ας κοιτάξουν να βελτιωθούν γιατί δεν τους παίρνει άλλο. Αν δεν πετύχουνε και τα WinPhone 8 θα είναι το τέλος της Microsoft στις mobile πλατφόρμες.
Πάντως πιστεύω πως τα 8άρια θα πετύχουνε. Έχουνε διορθώσει πολλά από τα λάθη που κάναν στα 7άρια.

Tony Cool

Και εγω ευχομαι τα windows 8 (και τα κανονικα και τα phone) να ειναι πραγματικα καλα και να εχουν επιτυχια.Ακομα και να μην τα προτιμησω θα αναγκασουν τον ανταγωνισμο να γινει ακομα καλυτερος και αυτο μας ωφελει ολους.Ομως οπως ειπανε και τα παιδια πιο πανω καλα θα ητανε να την επαιρνε κιολας την ms να κανει τετοια ‘αστειακια’ (πιο αμερικανια πεθαινεις) αλλα δυστυχως…δεν!

@greeceandroid Ποιος ειπε κατι διαφορετικο. Απλα εχει πλακα να το εμφανιζει ως αποτελεσμα στο search του iPhone
@vkwstas Στο συνεδριο συνεργατων της Μicrosoft οι περισσοτεροι ειχαν iphones και android? Καθυστερημενος εισαι?
@sotiris Αν σου τη δινει στα νευρα μην ασχολεισαι troll

Alexboom

ρε παλουκάρια τί παίρνετε και τα λέτε αυτά?? 30% παγκοσμίως έχουν iphone?????? 3%…και πάλι παίζεται. Το iphone δεν είναι αποτυχημένη συσκευή πάντως…αυτός που σκάει 600€ για κάτι που κάνει 250€ είναι αποτυχημένος…

Σταύρος

@Anastasios-Antonios Toulkeridis εχουμε καταλαβει τα φιλο-μικρομαλακα σου αισθηματα, αλλα ειναι δυνατον να λες τον ανθρωπο καθυστερημενο? Είσαι απαρδεκτος! Αλλα φανταζομαι οτι οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα ξεκινανε οι “ευγενιες”… Οσο για το αρθρο, ενταξει ηταν αστειο αυτο με τη siri αλλα μεχρι εκει.

αληθεια ειναι, δικιο εχεις, δεν μπορω να επιχειρηματολογησω οταν ακουω οτι στο wpc ειχαν iphones και android, ψεματα να πω? 🙂

stavros

και τη δεν θα εδινε η microsoft να εχει μια λειτουργια σαν το siri…

aliens3

Το sait έχει χαλάσει με τις περισσότερες φορές να μαλώνετε στα θέματα

Panos7GR

Με τι ασχολούμαστε τώρα…. Με την Siri; Είμαστε σοβαροί;; Τίποτα παραπάνω από ένα διαφημιστικό τρικ δεν είναι και το σκαρφίστηκε για να ξεπαραδιασει τον κοσμάκη που πήρε το iPhone 4 για να τρέξει να πάρει το 4S που δεν διαφέρει σε σχεδόν τίποτα από το προηγούμενο.
Σιγά απλά μια πλακιτσα έγινε στο συνέδριο και τελείωσε!

dimpep

Κώστα σε παρακαλώ βάλε τάξη λίγο…δε νομίζω να ευνοούν αυτά το techblog

Γιώργος

Πάντως στο δικό μου 4s μου λέει ‘αυτο που κρατατε’ η το ‘πλάκα μου κανείς;….νομίζω πως θα έπρεπε να ρωτηση την Siri για το ποσοστό των windows phone 7.5…εκεί να δεις πόσο θα γελουσαν…..

CyberEddie

Να ευχόμαστε πάντα να υπάρχουν 3 ανταγωνιστές γιατί αλλιώς η apple θα βγάζει 4s,4t,4u,4z αντί να πρωτοπορει [αν και το 5 θα κρίνει πολλά για το αν κοσμος συνεχίσει να πιστεύει κατι τέτοιο στην meta-jobs εποχη] και η Microsoft θα έχει παντα blue screen και απαράδεκτα UI στα προιόντα της. Ο ανταγωνισμός είναι που μας βολεύει κι ας χτυπιέται ο κοσμος … ποιος είναι ο πιο καλός. Τι με νοιάζει πως λέγεται καποιος αν έχει μείνει μονος να παίζει μπάλα. Δεν έχεις εξέλιξη έτσι …

Solon

@Alexboom
Διάβασε και λίγο πριν αρχίσεις να λες ότι σου κατέβει και να κατηγορείς τους άλλους.
Δες εδώ τα ποιο πρόσφατα στοιχεία
https://techblog.gr/mobile/android-european-market-share-growing-45885/
που τα δημοσίευσε το αγαπημένο μας blog πριν λίγες μέρες.
Όπως θα διαπιστώσεις σε ΗΠΑ και Αυστραλία τα ποσοστά του iOS (διάβαζε iPhone) είναι πάνω από 30% ενώ και σε Ευρώπη τα ποσοστά του στις περισσότερες χώρες κυμαίνονται από 15-25% .
Γενικά τα ποσοστά του iOS παγκοσμίως είναι γύρω στο 25-35% ανάλογα με τις μεθόδους που ακολουθούνται στις διάφορες μετρήσεις.
Προσγειώσου λοιπόν. Και εγώ χρήστης Android είμαι αλλά σε καμία περίπτωση Fan boy.
Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους η μηλοεταιρία πάντοτε βγάζει πρωτοποριακά προϊόντα και πάει μπροστά την τεχνολογία. Και το Siri παρά τις αδυναμίες του είναι μεγάλο βήμα εξέλιξης για τα smartphones.

kostas

βασικα.επρεπε να ρωταει ποσο κοστιζει το band name της apple.εικει να δεις πλακα………

Πανος.Λαστ

Πλακατζης ο ατιμος ε? ε βεβαια τι λυπει απο τα wp7 μα τιποτα εχουν απειρη υποστιριξη (για ποσο ειναι το θεμα) και δεν εχουν περιορισμους μπραβο Microsoft ανακαλυψες τον τροχο!

Κώστας Βλαχάκης

Το έσβησα παιδιά, μου έστειλε mail ο Αναστάσιος και μου ζητάει συγνωμη. Έχει επαναληφθεί βέβαια η επιθετική του συμπεριφορά. Λυπάμαι ρε! 🙁

Ευχαριστώ και εσάς παιδιά που διατηρησατε την ψυχραιμία σας 😉

nikmour

@Πανος.Λαστ

Μάθε παιδί μου γράμματα και τονισμούς. Άντε…

jdsdk

alexboom γιατί την πλαστικουρα τα galaxy s2/s3 νομίζεις ότι αξίζουν όσο έχουν.
αμα στοιχίζει το iPhone 250 τότε αυτά θα στοιχίζουν 100.
και σχετικά με τα ποσοστά πρώτα κανε καμία έρευνα και μετά μήλα.

md03582

ρε παιδια μια ερωτηση, τι παραπανω εχει το siri σε σχεση με τα πιο παλια google voice των android και microsoft tellme των windows phone?

VKwstas

@Anastasios-Antonios Toulkeridis
https://wmpoweruser.com/nielsen-nokia-only-sold-less-than-300000-nokia-lumia-900-in-usa/
“The number also shows USA only 1.3% of phone subscribers in USA owned Windows Phones by the end of June”

Το ότι είναι συνεργάτες της MS δεν σημαίνει ότι έχουν όλοι WP κινητά.
Αν το πάρεις στατιστικά είμαι πολύ σωστός και διόλου καθυστερημένος.

P.S
“less than 300,000 Nokia Lumia 900’s were sold up to the end of June 2012”
Κλάψε τώρα και συ μαζί με την MSFT και την Nokia.

Πανος Σομπολος

το κωμικό της ιστορίας είναι πως άτομα με φρικτή ορθογραφία και γραμματική χλευάζουν τον εκάστοτε CEO που στην χειρότερη τον περιπτώσεων είναι απόφοιτος του MIT!

George

Μάγκας ο τύπος…και χλευάστε τον όσο θέλετε! λες και είναι η καλύτερη η google που παρακολούθει όλο τον κόσμο…

Lefteris

Ποσο με εκανε να γελασω ο τυπας…..αλλα παιδια ας πουμε λιγακι την αληθεια…το nokia lumia 900 δεν εχει καμια σχεση με το iphone 4s….απλα η microsoft ελπιζει οτι με αυτα θα θεωρηθει καλητερη της apple…..

dimitris

@ πανος σομπολος

γιωργος παπανδρεου : harvard
george bush : yale
αντωνης σαμαρας : harvard
tony blair: oxford
κωστας σημιτης : lse

εεεεε μμμμμμμ ναι…

φευγω off,ο καλυτερος πρωθυπουργος Ελλαδας θα πρεπει να εχει μεινει ανεργος ψαχνωντας για δουλεια ενα χρονο.

Πανος Σομπολος

@dimitris αμφισβητείς την μόρφωση όσων αναφέρεις ? Άσχετα με την πολιτική τους που δεν είναι και κατάλληλη η σελίδα να την συζητήσουμε 😉
Για συγκεκριμένο πράγμα μίλησα εγώ

superuser

@solon
ο Alexboom δεν κάνει λάθος, αναφέρεται στην παγκόσμια αγορά ΟΛΩΝ των κινητών
Και εσύ αναφέρεσαι στην πίτα ΜΟΝΟ των smartphones

Solon

@superuser
Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι το θέμα είναι για smartphones κι όχι για τα απλά κινητά.
Smartphones είναι τα winphones, smartphone και το iPhone με το Siri στο οποίο αναφερόμαστε.
Είναι σαν να μιλάμε για laptops και εσύ να κάνεις σχόλιο για desktops.
Τον κανόνα της αριθμητικής που λέει “δεν μπορούμε να προσθέσουμε ανόμοια πράγματα” τον διδαχτήκαμε στην δευτέρα δημοτικού. Από εκεί και πέρα αν καίει μαζούτ και δεν το πιάνει εγώ δεν φταίω σε τίποτα.

Δημητρης

1 το πληκτρο του σιρι δεν ειναι μπλε και δευτερον γιατι δεν επαιρνε ενα κανονικο iphone και να το εδειχνε μπροστα τους εξαλου οι περισσοτεροι εκει iphone θα ειχαν

md03582

@Lefteris εσυ που ξερεις την αληθεια, με εξαιρεση το πληθος των εφαρμογών, που ακριβώς υπερτερει το iphone σε σχεση με το lumia 900?

giannis

εγω θα συμφωνισω με τον φιλο απο επανω μου.το μονο καλυτερο που εχει το iphone ειναι ο επεξεργαστης.κινητο με 3.5 οθονη και αρχικη τιμη με 669 ευρω τα 8γ αν δεν κανω λαθος ειναι κλεψια.οπως επεισης θα προσθεσω πως και το λυμια 900 ειναι ακριβο.το galaxy ace2(γερμανος) εχει καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα απο το iphone και κανει 299 ευρω.εσεις που υποστιρηζετε το iphone πηγαιντε και σκαστε 700 ευρω για να εχετε γυαλι απο πισω και ρετινα οθονη.

Lefteris

md03582
Ας ξεκινήσουμε από το πλήθος των εφαρμογών όπως προανέφερες….. ότι ένα κινητό μου φαίνεται υπερβολικό να έχει 4.3+ οθόνη γιατί πάμε σε τάμπλετ και όχι σε smartphone…. το iOS μπορεί να σου προσφέρει την απλότητα που με τίποτα τα windows phone δεν μπορούν… και γενικά τα windows είναι περίπλοκα όχι μόνο στα κινητά αλλά και στα computer….

md03582

@Lefteris το πληθος των εφαρμογων για ios ειναι αξιοσημειωτο, ωστόσο δεν εχει να κάνει με το κινητο σαν συσκευή, αλλά σαν υποστήριξη. Το οτι σου φαινεται εσενα υπερβολικο να εχει κινητο 4.3 ιντσες οθονη δεν σημαινει οτι καταλογιζεται στα μειον του lumia 900. Άλλωστε υπάρχει πάντοτε η επιλογή του lumia 800 με 3.7 ιντσες οθονη. Tα windows phone ειναι πανευκολα στην χρηση, πολυ φιλικά και το “με τιποτα δεν μπορούν” και το “ειναι περιπλοκα οχι μονο στα κινητα αλλα και στα computer” μου δινει την εντυπωση οτι δεν εχεις ασχοληθει ποτε με wp

ted

χαχαχαχαχα ετσιιιιι!!!! οι αληθειες να λεγονται!!!! χαχαχαχαχα Ταβλα τα fanboy,ολο τσαντηλα και γκρινια!!! χαχαχαχαχα

George Ipsos

Παιδιά μη μαλώνετε, όλα τους φοβερά κινητά είναι, Εγώ έχω αγοράσει Samsung Galaxy 1,2,Note iPhone 4,4s και τώρα έχω το Sony Xperia S. Όλα τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Σε όλα κάτι λείπει….. Στο iPhone το flash, στα Galaxy η ποιότητα και στο Sony λίγο η ευχρηστία…. Είναι όμως όλα τους εντυπωσιακότατα! Προσωπικά για μένα το τέλειο θα ήταν ένα iPhone με οθόνη 4 ιντσών super amoled HD και flash support… 😉

Lefteris

Θα συμφωνήσω με την τελεύταια πρόταση του George Ipsos…. το iphone είναι τέλειο και με μία λίγο πιό μεγάλη οθόνη και το flash support θα είναι καταπληκτικό… πάντως και τώρα το iphone σου προσφέρει την απλότητα και την ταχύτητα που ούτε το android ούτε το wp σου προσφέρει… γενικά τα nokia ποτέ δεν μου κινούσαν το ενδιαφέρον και τώρα που έβαλαν και wp απογοητεύτηκα… δεν είναι δυνατόν σε ένα nokia lumia 610 να μην μπορείς να κατεβάσεις το skype που πιστεύω ότι δεν λύπει από κανένα smartphone…. και βέβαια αν μιλήσουμε για την τιμή του iphone πάντα υπάρχει η λύση του 3gs που θα αναβαθμιστεί σε ios 6 και εγώ που το δουλεύω καθημερινά δεν μου δημιουργεί κανένα πρόβλημα σε αντίθεση με το nokia lumia 800 που αγόρασα τις πρώτες μέρες που βγήκε…

ted

ειναι πιο απλο το iphone απ το wp? το αλλο με τον τοτο το ξερετε?? παλαβωσατε ρε? το να ειστε fashion victims icarly και να ακολουθητε την μοδα για μερικους δεν ειναι κακο.. το κακο ειναι το να αντι να παραδεχεστε την αληθεια καθεστε κ λετε περι απλοτητας χρησης. Ελεος!! πιο απλο,πιο γρηγορο social network λειτουργικο απ τα wp δεν νομιζω να ειναι τα iphone. βεβαια ο καθενας εχει τις προτιμησεις του και αυτο ειναι απολητος σεβαστο,αλλα μην λετε κουλα πραγματα. Οσο για σενα lefteris το οτι δεν γουσταρεις τα wp και οτι εισαι fanboy κανει μπαμ απο μιλια. Μιλας για ενα λειτουργικο που δεν εχει ουτε 3 χρονια καλα καλα στην αγορα και συνεχως αναπτησετε και απ οτι βλεπω ανοδικα.. Για τα wp δεν λεω κατι παραπανω λοιπον γιατι ειναι πολυ νωρις ακομα αν και βλεπω οτι θα ειναι σε κανα 2 χρονια το πολυ το πιο αξιολογο και γρηγορο λειτουργικο που θα παιζει στην αγορα.Η σειρα lumia της nokia αν και αδικηθηκε πιστευω απ την ms (αν βεβαια δεν παιζει κατι αλλο απ τις μεταξy τους συνφωνιες nokia-ms) ,αυτη την στιγμη ειναι οι πιο γρηγορες και ομορφες συσκευες με wp που ειπαρχουν στην αγορα.Τα iphone ειτε το θελετε… Συνέχεια »

ted

ειναι πιο απλο το iphone απ το wp? το αλλο με τον τοτο το ξερετε?? παλαβωσατε ρε? το να ειστε fashion victims icarly και να ακολουθητε την μοδα για μερικους δεν ειναι κακο.. το κακο ειναι το να αντι να παραδεχεστε την αληθεια καθεστε κ λετε περι απλοτητας χρησης. Ελεος!! πιο απλο,πιο γρηγορο social network λειτουργικο απ τα wp δεν νομιζω να ειναι τα iphone. βεβαια ο καθενας εχει τις προτιμησεις του και αυτο ειναι απολητος σεβαστο,αλλα μην λετε κουλα πραγματα. Οσο για σενα lefteris το οτι δεν γουσταρεις τα wp και οτι εισαι fanboy κανει μπαμ απο μιλια. Μιλας για ενα λειτουργικο που δεν εχει ουτε 3 χρονια καλα καλα στην αγορα και συνεχως αναπτησετε και απ οτι βλεπω ανοδικα.. Για τα wp δεν λεω κατι παραπανω λοιπον γιατι ειναι πολυ νωρις ακομα αν και βλεπω οτι θα ειναι σε κανα 2 χρονια το πολυ το πιο αξιολογο και γρηγορο λειτουργικο που θα παιζει στην αγορα.oxi πως δεν ειναι κ τωρα,,απλα ειπαρχει κ ο γιγαντας android.Η σειρα lumia της nokia αν και αδικηθηκε πιστευω απ την ms (αν βεβαια δεν παιζει κατι αλλο απ τις μεταξy τους συνφωνιες nokia-ms) ,αυτη την στιγμη ειναι οι πιο γρηγορες και ομορφες συσκευες… Συνέχεια »

Lefteris

ted…
Μόδα το iphone; Μιλάμε για το καλύτερο smartphone… το πιο γρήγορο… το πιο εύχρηστο… με την καλύτερη ποιότητα κατασκευής… ο steve jobs έχει σχεδιάσει τα 4 επόμενα χρόνια της apple από τον θάνατο του… οπότε μέχρι το 2015 η apple θα είναι πρώτη και στα computers και στα smarphones καθώς και στα tablets… πάντως αυτό το κινητό δεν είναι μόδα… είναι το απλά το καλύτερο… όταν η apple παρουσίαζε το πρώτο iphone η nokia δεν είχε ανακαλύψει το τηλέφωνο με τα κουμπάκια…

sotiris

Lefteris οταν η apple εβγαλε το iphone η νοκια ειχε βγαλει το νοκια 5800 το οποιο ηταν και πολυ καλυτερο απο το πρωτο iphone!

ΘΑΝΑΣΗΣ

@Lefteris φίλε μου, πρέπει να σε ενημερώσω οτι η apple ποτέ δεν ήταν πρώτη στους υπολογιστές και ούτε πρόκειτε ποτέ να είναι, οπότε πήγαινε παίξε angry birds με το iPhone σου και σταμάτα να κάνεις ανούσια σχόλια.

ted

lefteris… δεν ειναι μοδα το iphone? σε ποιο πλανητη ζεις? το πιο γρηγορο…ηταν..παλια.. Η τεχνολογια τρεχει φιλε μου. Το αν εσυ εισαι κολλημενος με τα iphone δεν σημαινει οτι ειναι και τα καλητερα κινητα του πλανητη. Βρε χαζουλη μεχρι και αυτο να καταλαβεις οτι μεχρι το iphone 3GS το HTC HD2 που ειχα,εκανε πλακα στα iphone που μου την πεφτανε..Απο ποιοτητα καμερας,μεχρι και ταχητητας.Ειδικα το 3GS…αστα… απο ποιοτητα και αναληση pixel οθονης μεχρι και η κινηταρα που λεγοτανε xperia x1 και νομιζω ειχε βγει κ πιο παλια αν δεν κανω λαθος απ το 3GS,ειχε αναληση οθονης στα 315ppi. τα iphone στιρηχτηκαν σε ενα προτοποριακο γ την εποχη περιβαλον εργασιας και εκει μεινανε. Να μην μιλησω για το ΒΑΡΕΤΟΤΑΤΟ interface του που παραμενει ιδιο τοοοσα χρονια. Τωρα να σου πω για δηνατοτητες κινητων…πχ Xperia s,,..που ειπε καποιος πιο πανω??λεμε τωρα..htc one….??..αστο φιλε.. Εχεις φαει σκαλωμα με τα iphone σαν fanboy που εισαι,και απλα θα χασω τον χρονο μου να σου εξηγω.Οσοι παθιαζονται με κατι τους τυφλωνει το παθος και νομιζουν οτι οτι λενε ειναι σωστο..Μεγα Λαθος!

giannis

ποιο γρηγορο κινητο το iphone………να γελασω τωρα η μετα.θα συμφωνισω οτι ειναι γρηγορο αλλα οχι και το ποιο γρηγορο……πρωτα σκαμε τα 700 και μετα αφου καταλαβαινουμε οτι δεν τα αξιζει το κινητο αρχιζουμε την παραπληροφορηση για να μην αποδειχουμε προβατα!!!!!

Lefteris

giannis… εγώ δεν έχω απογοητευτεί καθόλου από τα “700” διότι και την δουλίτσα μου κάνω γρήγορα και angry birds παίζω όπως λέει ο ΘΑΝΑΣΗΣ… ted το UI του ios δεν είναι καθόλου βαρετό… μπορεί να υπερέβαλα λίγο αλλά είναι αν όχι το καλύτερο ένα από τα top κινητά… ένα πράγμα που πραγματικά δεν μου αρέσει είναι τα ότι το wp όπως και το android είναι ότι υπάρχουν 25 διαφορετικά μοντέλα με έναν λειτουργικό…. άμα πας να αγοράσεις ένα φθηνό θα απογοητεύτεις από το πόσο αργό είναι ενώ για να πάρεις ένα καλό πρέπει να πληρώσεις 700-800..γι αυτό και διλέγω το iphone που όντως έχει λιγάκι τσιμπημένη τιμή αλλά δεν προβληματίζεσαι έχοντας τόσα μοντέλα μπροστά σου… ΘΑΝΑΣΗΣ νομίζω ότι αυτό είναι περιτό να το συζητήσουμε… τα mac σαφώς είναι από τους καλύτερους υπολογιστές… έχω το mac mini με intel core i5 και δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα… ίσα ίσα που μου έχει λύσει τα προβλήματα που είχα με τα windows… πάντως παιδιά δεν είχα σκοπό να τσκωθώ με κανέναν… όπως και εσείς έτσι και εγώ λατρεύω την τεχνολογία…

giannis

@lefteris.κοιτα εγω σαν κατοχος galaxy s3 θεωρω οτι προσφερει περισσοτερα απο το iphone γιατι κατα την γνωμη μου το τελευτεο εχει μικρη οθονη.αν σε βολευει η οθονη του iphone τοτε δεν εδωσες αδικα τοσα λεφτα.εγω ηθελα κατι αρκετα μαγαλυτερο σε οθονη για αυτο δεν μου αρεσει το iphone.ουτε και εγω ηθελα να τσακοθω με κανεναν.

ted

φιλε lefteri να μην σου απαντησω καλητερα για τους υπολογιστες γιατι δεν κανει. αστο καλητερα… Μια παροιμια που ταιριαζει γαντι για την apple ξερεις ποια ειναι? εβγαλε η μυγα κολο κ εχεσε τον κοσμο ολο. Οσο για τα φτηνα WP ενα εχω να σου πω. Τα wp απο μονα τους ειναι πολυ “ελαφρυ” λειτουργικο και τρεχουν σφαιρα παντου. Εγω εχω ενα LG optimus 7 το πρωτο wp που κυκλοφορησε με 200 ευρω και τρεχει 10 φορες καλητερα απ τα iphone4 που το εχω δοκιμασει.οποτε ασε καλητερα να μην μιλησουμε για lumia που ειναι στα γκαζια ακομα πιο γρηγορα… Κοιτα να δεις.. σταματα να εισαι κλειστομυαλος και παραδεξου καποια πραγματα. δεν ειναι κακο. kai οσο για το UI twn iphone δεν το θεωρω βαρετο,το θεωρω ΒΑΡΕΤΟΤΑΤΟ. 9 τετραγωνακια που πανε απ τα δεξια στα αριστερα και το αναποδο.. δηλαδη δεν βαριεσε αυτο και βαριεσε τα live tiles των wp που σου δινουν πληροφοριες χωρις να τα αγγιξεις…και ασε να μην μπω στο κοπο να σου πω για τα android για το αν ειναι βαρετα…που ξεκινησε το λειτουργικο μετα απ τα iphone και με τον καιρο καταφερε να κερδισει κατα κρατος το ios σε πολλους τομεις. τελος παντων. ουτε εγω εχω ορεξη… Συνέχεια »

ΘΑΝΑΣΗΣ

+1 στον φίλο ted από πάνω. Με υπερκάλυψε!

Topdim

Ρε παιδιά γιατί δεν καταλαβαίνετε τι λένε, οι Apple fans.
Άμα δεν έχεις iPhone, δεν το έχεις το θέμα τεχνολογίας και δεν πρέπει να μιλάς , γιατί όταν η Apple έβγαζε κινητά, οι άλλοι ανακάλυπταν την φωνή!
Ρε δεν πάνε καλά τα άτομα δεν το καταλαβαίνετε. Τους έχει κάνει πλύση εγκεφάλου από την εταιρία και πιστεύουν ότι τους λέει.
Άκου εκεί, υπάρχουν σχέδια του Jobs, για τα επόμενα 4 iPhone!!
Να δεχτώ για το 5, αλλά για τα επόμενα, αυτό προσβάλει την νοημοσύνη!!!
Αλλά είπαμε, μπεεεεε…

μάρκος xperia

Ρε παιδιά γιατί μαλώνετε για το iPhone. Ένα κινητό ειναι. Εξάλλου γι’αυτό υπάρχουν πολλά κινητά και λειτουργικά συστήματα, ανάλογα με το τι θες αγοράζεις. Σε μερικούς δεν αρέσει το κινητό να εχει πάνω από 4-4.3″ οθόνη και σε άλλους, όπως εγώ, τους αρέσει να εχει 4.5-4.7″.
Το κόλπο που έκανε η apple πολύ κόσμο να αγοράσει iPhone ειναι το 2007 που έκανε το κινητάκι της, το έβγαλε στην Αμερική είπε πως ειναι και καλά το καλύτερο, το αγόρασαν πόλοι διάσημοι( γιατί πέστε μου μια ταινία που δεν εχει ένα τουλάχιστον iPhone) το είδανε σε όλον τον κόσμο και το αγοράζουν ως το καλύτερο κινητό. Έχω πόλους φίλους που δεν ξέρουν από πληροφορική και λένε <> και όταν τους ρωτάω γιατί μου λένε δεν ξέρω όλοι αυτό περνούν.
Δεν το λέω από κακία ούτε λέω πως το iPhone δεν ειναι καλό κινητό απλός λέω τον τρόπο που η apple έκανε πολλά χρήματα.

Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο…

Invader9000

Λοιπόν…
Εγώ θα σχολιάσω διάφορα εδω…

Έχω Lumia 800 και είμαι ενθουσιασμένος. Η αλήθεια είναι οτι η νόκια έκανε τώρα την επανάσταση της και έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να μας κάνει να νιώσουμε όπως ένοιωθαν άλλοι γ το 1ο iphone. Όσοι επιμένετε οτι τα WP ζημίωσαν τη νόκια τη samsung, HTC τότε ή αυτο οι κολοσσοί δεν ξέρουν, η εσείς δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Τα δοκιμασατε; Πόση ώρα; Στο ράφι του Γερμανού βγάλατε το συμπέρασμα; Λοιπόν πείτε μου ποιός είναι ο ορισμόςσ του καλού OS. Πάντως δεν είναι ΜΟΝΟ το pinch zoom και το accelerometer! Για μένα, όσο λίγότερο σου σπάει τα νεύρα για να κανει τα αυτονόητα, έχει κάνει ενα μεγάλο βήμα για να το αποκτήσω. Εφαρμογές υπάρχουν πολλές για κάθε πλατφρόρμα, απλά η Apple ίσως έχει κάτι παραπάνω. Το 5800 το είχα. Καλό αλλά δε νομίζω οτι ήταν iphone killer. Δε λέω, έίχε πολλά καλά αλλά υστερουσε σε ποιότητα και άλλα πολλά, κυρίως στο λειτουργικό!!! Τέλος να πω οτι το μηλο πλέον στ’ερεψε απο ιδέες και λανσάρει το Σιρι, ενα άχρηστο πιστεύω χαρακτηριστικό. Περιμένω το 5 για να δω αντιδράσεις της Apple σε Nokia-MS και ίσως Android. Αν δεν πείσει το 5,τότε game over Apple.

azriel84

1: Προς κατόχους Windows Phone: Ασχέτως πόσα λεφτά σκάσατε για τα Lumia, LG κτλ, για πείτε μου, πως σας φάνηκαν τα Windows 8 Apollo; Εμένα μου άρεσαν πολύ να πω την αλήθεια αλλά…oh wait! Μαντέψτε! Δεν θα τα δείτε ποτέ στα smartphone σας! Γιατί; Γιατί έτσι αποφάσισε η MS, να σας γράψει κανονικά κάπου εκεί ανάμεσα στα πόδια της! Οπότε, δώσατε ~300€ αν όχι περισσότερα για ένα Lumia και μετά θα δώσετε άλλα ~300€ ή περισσότερα για άλλο Lumia με WP8 πάνω και να, το βγάλατε το iPhone ή το S III…Αυτό αν θέλετε να δείτε τα Apollo έτσι; Αλλιώς, WP7 και άγιος ο Θεός, γούστα είναι αυτά. Για την ιστορία, το 3GS, κινητό 3ετίας, θα πάρει το iOS 6, έστω και κουτσουρεμένο και στα Android smartphones να’ναι καλά το xda γιατί με εξαίρεση τα Nexus ζήτω που καήκαμε απ’τις εταιρίες… 2: Επίσης είναι τραγικότατο να συγκρίνουμε το SIII ή πχ το Οne X που βγήκαν από τον Μάρτιο και Μάιο του 2012 με το 4S που βγήκε Oκτώβριο του 2011. Φυσικά και θα είναι πιο γρήγορα αφού φοράνε και τετραπύρηνους επεξεργαστές πάνω, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Αλλά εξίσου και ακόμα πιο τραγικό, είναι να ακούς CEO της… Συνέχεια »

Anastasios-Antonios Toulkeridis

quoting azriel84

-“ΟΚ, συνεχίστε να οδηγείτε με Peugeot 206 και αφήστε όλους τους άλλους με τις Mercedes E200 να κλαίμε τα λεφτά μας”

H αναλογια με? android?
Η Mercedes E200 δεν κολλαει στις ανηφορες
Η Mercedes E200 δεν χρειαζεται καθε τοσο επανεκινηση
H Mercedes E200 δεν πιανει ιους οταν βρεθει με αλλα αυτοκινητα

-“Για την ιστορία, το 3GS, κινητό 3ετίας, θα πάρει το iOS 6, έστω και κουτσουρεμένο”

Και το Lumia θα παρει wp8 “εστω και κουτσουρεμενο”, η Microsoft το αποκαλει απο σεβασμο στους καταναλωτες της wp7.8. Αντι για “wp8 …κουτσουρεμενο”

ted

Ολο τα ιδια και τα ίδια οι fanboy iphoneακιδες. χαχαχα πλακα εχετε! Κατ αρχας azriel84 γυρνας και λες για υποστηριξη των wp για το appolo αλλα δεν αναφερεις τιποτα πχ για την υποστηρηξη του iphone 2g η του 3g. δεν καταλαβα? 1ης γενιας ηταν και αυτα οπως κ τα wp7.γιατι ρε να μην εχω siri που μ αρεσει? γιατι να μην το υποστηρηζει ουτε και το iphone 4 (παραδειγμα).. κατα 2ον εκτος τα γουστα του καθενος οσον αφορα τον κατασκευαστικο τομεα(disign κλπ)..που ειδες εσυ οτι τα Lumia ειναι πατατες? δεν ειναι γρηγορα? δεν εχουν browser που τσακιζει?( προσωπικα το testαρα με ενα 4s και οι εντηπώσεις ηταν ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ…) δεν ειναι πρακτικα? δεν ειναι ομορφα? (αφου και μονος σου ανεφερες πιο πανω οτι ειναι αδικο να συγκρινουμε το iphone με high-end κινητα του 2012), δεν εχουν εφαρμογες? (βεβαια ειναι φρεσκο λειτουργικο και ακομα δεν εχει τις τοοοοσες εφαρμογες των android και iphones,αλλα προς το παρον καλα τα παει και σε αυτον τον τομεα.) Θα μου πεις για τις πωλησεις των iphone? ε οκ εκει ειναι τετραπερατοι εκει στην apple γιατι εχουν κανει ΦΟΒΕΡΗ δουλεία στόν τομέα του marketing. θες να μου πεις για τιμές? κατσε ρε μεγάλε να δουμε το… Συνέχεια »

ted

και οπως ειπε πολυ σωστα και ο φίλος Anastasios-Antonios, WP8 εστω κ “τσεκουρεμενο” θα παρουν ολοι με τις τωρινές συσκευες.

azriel84

@Anastasios-Antonios Toulkeridis H E200 ήταν αντιστοιχία με όλα τα high end κινητά ανεξαρτήτου πλατφόρμας συμπεριλαμβανομένου και του Lumia 900. Επίσης συγγνώμη, κατάλαβα καλά; Μου συγκρίνεις το Lumia 800, που βγήκε Οκτώβριο του 2011 και θα πάρει κουτσουρεμένα WP τον Οκτώβριο του 2012 και τέλος, με το 3GS που βγήκε καλοκαίρι του 2009 και τον Οκτώβριο του 2012 θα πάει iOS 6 ενώ είχε κυκλοφορήσει με iOS 3; Την σύγκριση π***σας με β***τσας την γνωρίζεις φαντάζομαι…(no offense) @ted Κατ’αρχάς lol fanboy που να αναφέρεται σε post του το ίδιο κολακευτικά και για τις ναυαρχίδες του Android, δεν έχω ξαναδεί. Στα σχόλιά σου όμως. 2g kai 3g…Ωραία, κινητό του 2007 και 2008 να πάρει iOS 6. Υπάρχει και κάτι που λέγεται περιορισμός στην τεχνολογία βλέπε CPU κτλ…Όπως ICS δεν μπορεί να πάρει Android smartphone του 2007 έτσι δεν γίνεται και iOS 6 να πάρει το πρώτο iPhone του 2007. Αλλά, όπως και είπα παραπάνω, δεν θεωρείς τραγικό, smartphone ναυαρχίδα (βλ. Lumia 800 και 900) που δεν έχουν κλείσει ΚΑΝ χρόνο ζωής, να μην παίρνουν το update; έλεος, ούτε ΚΑΝ χρόνο ζωής… Για τη Siri, συμφωνώ είναι φάουλ της Apple που δεν την έδωσε στο 4. Είναι οφθαλμοφανές βέβαια, πως δεν το έκαναν… Συνέχεια »

ted

https://www.youtube.com/watch?v=sB_fzrj6YJ0&feature=fvwrel

Ενα βιντεακι αφιερομενο για τον φιλο azriel84 και καποιος αλλους πορωμενους iphone users που ντε κ καλα εχουν βγαλει πατατες τα Nokia Lumia σε σχεση παντα με το “καλητερο” κινητο του πλανητη(χαχαχαχα) iphone 4s.
Δειτε κανα βιντεακι αφου δεν καταδεχεστε να τα αγγιξετε και πηγαινετε να κανετε νανι.
Αιντε.

ted

2g kai 3g…Ωραία, κινητό του 2007 και 2008 να πάρει iOS 6. Υπάρχει και κάτι που λέγεται περιορισμός στην τεχνολογία βλέπε CPU κτλ…Όπως ICS δεν μπορεί να πάρει Android smartphone του 2007 έτσι δεν γίνεται και iOS 6 να πάρει το πρώτο iPhone του 2007. Αλλά, όπως και είπα παραπάνω, δεν θεωρείς τραγικό, smartphone ναυαρχίδα (βλ. Lumia 800 και 900) που δεν έχουν κλείσει ΚΑΝ χρόνο ζωής, να μην παίρνουν το update; έλεος, ούτε ΚΑΝ χρόνο ζωής… Για τη Siri, συμφωνώ είναι φάουλ της Apple που δεν την έδωσε στο 4. Είναι οφθαλμοφανές βέβαια, πως δεν το έκαναν για να προμοτάρουν το 4S δεν αντιλέγω. Αλλά και το νέο iPad δεν είχε Siri και στο iOS 6 την βάζουν. Συμφωνώ πως οι διαφορές 4 με 4S ήταν μικρές και σε καμία περίπτωση σε δικαιολογούσαν αναβάθμιση συσκευής, οπότε θα έπρεπε να βάλουν ένα κράχτη. Βέβαια η απάντηση της Apple, είναι πως δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί τον όγκο δεδομένων της χρήσης του Siri ΚΑΙ από τις iPhone 4 συσκευές, αλλά αυτό ΑΝ θέλουμε το πιστεύουμε… AAA… Κανει λαθη και η apple?? Πως και ετσι ρε φιλε? αληθεια? εγω νομιζα οτι εχει την καλητερη υποστηριξη του κοσμου…κριμα. Οσο γ το παραδειγμα που… Συνέχεια »

azriel84

Τώρα ποιος είναι το κολλημένο fanboy; Και πως αποφεύγεις να απαντήσεις στην πικρή αλήθεια; Ναι, κάνει λάθη και η Apple. Τώρα αν θεωρείς λάθος της Apple που δεν δίνει iOS 6 στην συσκευή του 2007, ενώ είναι λογικό να μην δίνει η MS τα WP8 στο Lumia του 2011, τότε θα σου πρότεινα να τρέξεις τα Windows 7 σε Pentium MMX και να βρίσεις την Microsoft επειδή δεν τρέχουν. Για το Siri, δεν θα το αναλύσω παραπάνω, είπαμε, έπρεπε να έχουν ένα κράχτη για το 4S, κανείς λογικός δεν το αρνείται αυτό… Αυτό που αρνείσαι να κάνεις, είναι να σταματήσεις να εξισώνεις τα Lumia του 2011, με τα iPhone του 2007-2008. Απλά, ΔΕΝ γίνεται. Εκτός αν έχεις λεφτά να δίνεις κάθε χρόνο για να παίρνεις και την εκάστοτε καινούρια έκδοση των WP… Η αλήθεια είναι η εξής. Η MS άργησε. Άντε όμως πάει και έρχεται, μπήκε αργά στην κούρσα των smartphones. Δεν μπόρεσε να κάνει ούτε το στοιχειώδες, να δει δηλαδή τα παιδικά λάθη που έκαναν Apple και Google στις αρχές του iOS και του Android και να βγάλει ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό από την αρχή σε κορυφαίες συσκευές. Δυστυχώς, δεν έκανε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Απέτυχε. Δεν το… Συνέχεια »

azriel84

Επίσης για την ιστορία, επειδή κολλάς σε 1st gen συσκευές κτλ…το πρώτο iPhone πήρε μέχρι και το iOS 3…το iPhone 3G μέχρι και iOS 4 (κουτσουρεμένα φυσικά όπως και τα WP 7.8). Οπότε μη μου κοπανάς χαζομάρες για support…

https://en.wikipedia.org/wiki/IOS_version_history#iOS_3.x:_third_major_OS_release

ted

ΓΙΑΤΙ μα ΓΙΑΤΙ μου συγκρίνεις πάλι τα Lumia του 2011-2012 με το 3GS του 2009; Άλλες εποχές άλλες τεχνολογίες να πάρει η ευχή. Αλλά είπαμε, αν δεν σε νοιάζει η οθόνη, το 6210 του πατέρα ακόμα δουλεύει σαν σκυλί… Τα αναφερω φιλε μου επειδη απ το 2007 που κυκλοφορησαν,τα ιδια ακουω. οπως τοτε ετσι και τωρα. Παντα τα iphone και τα iphone και τα iphone οι καλητερες συσκευες του κοσμου. Ουτε ενα fm radio,oυτε flash,ουτε σοβαρη καμερα δεν ειχαν,υπερεκτημημενο μεχρι εκει που δεν παει αλλο. Αναφερα το hd2 για τον λογο που προανεφερα.Ειχαν κυκλοφορησει την ιδια χρονια με το 3gs.Τα ιδια με τωρα ακουγα κ τοτε,και ενω κατασκευαστικα το HD2 ηταν πολυ πιο μπροστα απ το iphone 3gs τοτε λεγαν τα ιδια με τωρα…υπερκινητο,και πηγαιναν τα θηματα και τα κοριτσακια σκαγανε 650αρια.. παντα μα παντα παρουσιαζουν τα μηλα ως τα καλητερα smartphones που εχουν περασει ποτε. Αηδιασα πια. τα ιδια κ τα ιδια τοσα χρονια. Ειπαμε ΚΑΛΟ κινητο αλλα οχι το καλητερο. Οσο για το σκαλωμα με το update των wp ειληκρινα ρε φιλε ενα εχω να πω..στους 10 wp user οι 2 φωναζουνε τοσο πολυ σα κ σενα. Ενω οι Iphone users στους 10 και οι 10 μιλανε και… Συνέχεια »

ted

Τώρα ποιος είναι το κολλημένο fanboy; Και πως αποφεύγεις να απαντήσεις στην πικρή αλήθεια;

Κοιτα. ουτε κολλημενος ειμαι ουτε σκαλωμενος, Εχω αυτη την στιγμη 3 κινητα ΒΒ torch 9810, Sony Xperia S , LG OPTIMUS7. Ακου να δεις τι παιζει.. απο iphone το 3g και το 3 gs. Δεν ειμαι κολλημενος. Ανοικτομυαλος ειμαι και βλεπω τα πραγματα οπως θα πρεπε να τα βλεπουν και αλλοι. Αλλα οπως θα συνφωνησω κ εγω.. γουστα ειναι αυτα..

ted

Μιας και είδαμε Jelly Bean και SIII λοιπόν αναμένουμε iPhone 5 με iOS 6 και νέα Lumia με WP για να δούμε πόσο κομμάτι της πίτας θα έχει ο καθένας τους.

Οσο γι αυτο φιλε αστο.. τα ιδια θα ειναι Το μεγαλο λειτουργικο ANDROID θα ειναι πρωτο και με διαφορα οπως τωρα, το IOS οπως τωρα, και απλα τα WP θα αρχησουν να ανεβαινουν ραγδαια.. σε 1-2 χρονακια οι συγκρησεις κανονηκα..

ted

Επίσης για την ιστορία, επειδή κολλάς σε 1st gen συσκευές κτλ…το πρώτο iPhone πήρε μέχρι και το iOS 3…το iPhone 3G μέχρι και iOS 4 (κουτσουρεμένα φυσικά όπως και τα WP 7.8). Οπότε μη μου κοπανάς χαζομάρες για support…

χαχαχα και σε αυτο σου εχω απαντηση.
Και Τα WP7 φτασανε μεχρι την 4η γενια (το 1ο δεν θημαμε πως λεγοταν,2ο mango,3o tango, 4ο “κουτσουρεμενα WP8)

azriel84

Ως ένα σημείο σε καταλαβαίνω…ευτυχώς η δυστυχώς, το iPhone το 2007 ήταν αυτό που οδήγησε στην σημερινή έκρηξη των smartphones και μέχρι την εποχή του 3GS δεν υπήρχε και σοβαρός ανταγωνιστής. Και για τα άλλα που λες, κανένα κινητό δεν είχε την υπεργαμάτη κάμερα. Είδα και τα 12MP του Ν95 και γελούσα. Για το flash οι εξελίξεις δικαιώνουν την Apple, μέχρι και η Google το έβγαλε πλέον. Γιατί όπως είδα smartphones με απροβλημάτιστο flash άλλα τόσα είδα με κολλήματα και κατανάλωση μπαταρίας στο Θεό…για το fm radio δεν έχω κάτι να πω…είναι ένα απ’τα μεγάλα μυστήρια του κόσμου γιατί δεν το βάζουν στο iPhone…..:P Τώρα όμως γίνεσαι και εσύ το ίδιο κολλημένος με το Lumia όπως και οι fanboys έτσι; Είπαμε, κάποιοι θέλουμε retina οθόνη κάποιοι άλλοι όχι. Κάποιοι θέλουμε και ένα Infinity Blade II για τις ώρες χαλάρωσης στη δουλειά, κάποιοι άλλοι όχι. Και όσα βίντεο και να postάρουμε, άκρη δεν θα βγάλουμε, ούτε θα αλλάξουμε ο ένας τη γνώμη του άλλου. Εγώ αγόρασα κινητό με iOS 5 πάνω. Φέτος θα βάλω το iOS 6 και του χρόνου το iOS 7. Με τις αντίστοιχες βελτιώσεις κτλ…Το Lumia σου είχε 7.5, θα πάρει 7.8 και the end. Δεν σε πειράζει,… Συνέχεια »

ted

Επίσης συγγνώμη, κατάλαβα καλά; Μου συγκρίνεις το Lumia 800, που βγήκε Οκτώβριο του 2011 και θα πάρει κουτσουρεμένα WP τον Οκτώβριο του 2012 και τέλος, με το 3GS που βγήκε καλοκαίρι του 2009 και τον Οκτώβριο του 2012 θα πάει iOS 6 ενώ είχε κυκλοφορήσει με iOS 3; Την σύγκριση π***σας με β***τσας την γνωρίζεις φαντάζομαι…(no offense)

και κατι τελευταιο να σου πω,εσυ να μην μπερδευεσε. Μαθε να ξεχωριζεις τα πραγματα και οχι να λες οτι σε συνφερει μονο κ μονο για να την πεις. Αλλο WP και αλλο Nokia. Αλλο WP λειτουργικο και αλλο Λανθασμενες πολητηκες εταιριων(Βλ.Nokia)
Τα WP δεν ειναι μονο NOKIA. ειναι και LG και SAMSUNG και HTC και DELL και αλλοι τοσοι..
Μην μπερδευεις και εσυ “την π… με την β….”
Φιλικα!

azriel84

χαχαχα και σε αυτο σου εχω απαντηση.
Και Τα WP7 φτασανε μεχρι την 4η γενια (το 1ο δεν θημαμε πως λεγοταν,2ο mango,3o tango, 4ο «κουτσουρεμενα WP8)

χαχαχα (που λες και εσύ) δεν τα λες ακριβώς σωστά…

Windows Phone το 2010
Windows Phone 7.5 Mango το 2011
Windows Phone 7.5 Tango το 2012 (minor update)
Windows Phone 8

Οι major releases είναι 3 και όχι 4. WP7, 7.5 και 8. To Tango δεν το μετράμε γιατί με αυτή τη λογική και η Apple πχ έβγαλε το iOS 4.1, 4.2 οπότε το iOS θα έπρεπε να έχει φτάσει στην 10+ γενιά κτλ…Δεν είναι έτσι. Και ξαναλέω. To 4S είχε iOS 5, θα πάρει 6 και 7. 3 major releases. Το κορυφαίο Lumia σου, βγήκε με 7.5 θα πάρει 7.8 (που να μην γελιόμαστε μόνο την αρχική οθόνη θα έχει αλλαγμένη…) και τέλος. Στην ουσία όχι 2 και 3 αλλά μισό update παίρνει. Και για να επανέλθω στο βίντεο σου, η MS σου λέει να μείνει εσαεί με IE 9 mobile…αν θέλεις IE 10 ή 11 mobile πλήρωνε. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

ted

“Και για τα άλλα που λες, κανένα κινητό δεν είχε την υπεργαμάτη κάμερα”

Απαντηση : του HD2

“το iPhone το 2007 ήταν αυτό που οδήγησε στην σημερινή έκρηξη των smartphones”

Aπαντησ: συνφωνω!

“Εγώ αγόρασα κινητό με iOS 5 πάνω. Φέτος θα βάλω το iOS 6 και του χρόνου το iOS 7. Με τις αντίστοιχες βελτιώσεις κτλ”

Απαντηση : Εγω εχω LG optimus 7 (wp7) και ως τωρα εχω παρει 6 αναβαθμησεις και μια που την περιμενω..(wp8 (7.8)

“Επίσης δεν είμαι τόσο σίγουρος πως φταίει μόνο η Nokia.”

Απαντηση : για μενα μονο η NOkia φταιει. Η συσκευες ειναι δικες της οχι της MS.

ted

H ms ειδε αντιδρασεις και δεν νομιζω να παρει καποιος WP8 και να μην αναβαθμιζονται οι συσκευες. Ειπαμε,ηταν θεμα καθαρα hardware. Μην λεμε τα ιδια. Εχετε γινει ολοι προφητες! ελεος. Οσο γ τις αναβαθμησεις αν το θετεις ετσι,οκ,εχεις δικιο. ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ . Εχω οτε WP7 και εχω παρει λοιπον 3 (τρεις) αναβαθμησεις. οκ?
Οσο για τον IE9, δεν με χαλαει ΚΑΘΟΛΟΥ φιλε,αφου και τωρα με τα iphone 4s σπαω πλακα στην ταχητητα.

azriel84

και κατι τελευταιο να σου πω,εσυ να μην μπερδευεσε. Μαθε να ξεχωριζεις τα πραγματα και οχι να λες οτι σε συνφερει μονο κ μονο για να την πεις. Αλλο WP και αλλο Nokia. Αλλο WP λειτουργικο και αλλο Λανθασμενες πολητηκες εταιριων(Βλ.Nokia)
Τα WP δεν ειναι μονο NOKIA. ειναι και LG και SAMSUNG και HTC και DELL και αλλοι τοσοι..
Μην μπερδευεις και εσυ «την π… με την β….»
Φιλικα!

Συγγνώμη εσύ πριν λίγο δεν έλεγες πως τα Lumia είναι τα καλύτερα WP smartphones; Δεν βρήκα λοιπόν τον λόγο να ανακατέψω άλλους κατασκευαστές. Άλλωστε, για πες μου ένα ήδη υπάρχον πχ Samsung WP 7.5 smartphone που θα πάρει update σε WP8…όλες οι εταιρίες θα σας αναγκάσουνε να αλλάξετε συσκευή για να δείτε Apollo. Και είναι θέμα MS όχι εταιριών. Έτσι για να δούμε ποιος μπερδεύεται. Φιλικά 🙂

azriel84

Έχεις LG Optimus 7. Δεν έχεις πάρει 6 αναβαθμίσεις, έχεις πάρει μόνο 1.5 major. Είχες WP7, πέρασες τα 7.5 και μισή ακόμα με τα 7.8. Αν το θες έτσι, στο iPhone 4 έβαλα, 4.1, 4.1.2 4.2, 5, 5.0.1, 5.1, 6 κτλ…wow 7 updates hell yeah 😛

Προφήτες δεν ήμαστε. Όταν η MS δηλώνει πως η σημερινή βάση με Mango συσκευές aka 7.5 δεν θα αναβαθμιστεί σε Apollo aka 8, η ίδια βγάζει τα μάτια της. Αν αλλάξει το θέμα θα είναι υπέρ της αλλά προσωπικά δεν το βλέπω, μακάρι να κάνω λάθος.

Αν φταίει μόνο η Nokia, καθώς και οι άλλες εταιρίες, να το κοιτάξουν. Και άμεσα. Και να έχουν καλύτερη συνεννόηση με την MS για να μην τα σκάτε σε κάθε update από 7 σε 8, 8 σε 9 κτλ 😛

ted

Συγγνώμη εσύ πριν λίγο δεν έλεγες πως τα Lumia είναι τα καλύτερα WP smartphones; Δεν βρήκα λοιπόν τον λόγο να ανακατέψω άλλους κατασκευαστές. Άλλωστε, για πες μου ένα ήδη υπάρχον πχ Samsung WP 7.5 smartphone που θα πάρει update σε WP8…όλες οι εταιρίες θα σας αναγκάσουνε να αλλάξετε συσκευή για να δείτε Apollo. Και είναι θέμα MS όχι εταιριών. Έτσι για να δούμε ποιος μπερδεύεται. Φιλικά 🙂

κοιτα βαρεθηκα. οπως καποιος που ειχε καποτε iphone 3g και ηθελε να δει την ios 5 επρεπε να αλλαξει συσκευη,ετσι και τα wp. Οπως καποιος που ειχε Blackberry που ετρεχε την εκδοση 5 (bb storm 2, η καποιος που ετρεχε την εκδ.6 (torch 9800) και επρεπε να παρει νεο bb για να παει στην 6 και στην 7 αντοιστηχα, και ουτ καθ’εξης. δυστηχως ετσι ειναι. Εχει παρει 3 αναβαθμησεις οπως λες το κινητο μου. Αν θελω κατι παραπανω θα παρω αλλο με πιο εξελιγμενη εκδοση λειτουργικου.(WP) Aπλα ειναι τα πραγματα. Tις ιδιες μαλακιες που κανουν στην apple κανουν και στην ms και στα android και στα BB. Eτσι ειναι.. μακαρι να περναμε μια συσκευη και να την κραταγαμε καινουργια για 30 χρονια..αλλα δεν…

ted

Έχεις LG Optimus 7. Δεν έχεις πάρει 6 αναβαθμίσεις, έχεις πάρει μόνο 1.5 major. Είχες WP7, πέρασες τα 7.5 και μισή ακόμα με τα 7.8.

Απαντηση για πολλοστη φορα. Εχω παρει 6 στις 7 αναβαθμησεις η 2 μεγαλες και 1 που περιμενω!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!

ted

Προφήτες δεν ήμαστε. Όταν η MS δηλώνει πως η σημερινή βάση με Mango συσκευές aka 7.5 δεν θα αναβαθμιστεί σε Apollo aka 8, η ίδια βγάζει τα μάτια της. Αν αλλάξει το θέμα θα είναι υπέρ της αλλά προσωπικά δεν το βλέπω, μακάρι να κάνω λάθος.

Ναι κανεις λαθος. Ειναι καθαρα θεμα hardware. Aπ την στιγμη που θα αναβαθμηστουν οι νεες συσκευες σε θεματα hardware(επεξεργαστες κλπ) δεν νομιζω οτι θα ειπαρχουν προβληματα στο μελλον για την MS σε επιπεδο αναβαθμησεων.(εκτος και αν θελουν στο μελλον συσκευες που θα σου φτιαχνουν και frappe!!χαχαχα) Και φυσικα αυτο θα ειναι και η ταφοπλακα της apple..εκτος και αν…..ριξουν και στην apple τα μουτρα τους καποια στιγμη στο μελλον και ριξουν λιγο τις τιμες τους στα υπερεκτιμημενα προιοντα τους..

azriel84

Ωραία γιατί βαρέθηκα και εγώ πάμε απ’την αρχή. Τα WP έχουν ως τώρα 2 major releases. Τα WP7 και τα WP7.5. To τρίτο major release θα είναι τα WP8. Άρα δεν έχεις πάρει 2 μεγάλες αναβαθμίσεις. Πήρες κινητό με WP7 δηλαδή την πρώτη έκδοση, έβαλες το πρώτο major update δηλαδή την 7.5 (1 major update) και βάζοντας και την κουτσουρεμένη 7.8 (άλλο μισό update) έχεις κάνει 1.5 major update. Όλα τα υπόλοιπα που μου λες είναι minor bug fixes όπως αυτά που βγάζει κάθε δεύτερη τρίτη η MS για τα Windows. Αν διαφωνείς, κάνε μου μια λίστα και με τα 6 major updates που έχεις κάνει να το δούμε το θέμα. 6 major εκδόσεις θέλω…ο Balmer 3 έχει παρουσιάσει αλλά ΟΚ, εγώ θέλω να δω και τις δικές σου 😛 Για τις αναβαθμίσεις για ΆΛΛΗ μια και τελευταία φορά: Πήρες εν έτη 2012 το κορυφαίο WP smartphone Lumia 900 με WP 7.5 πάνω; Ωραία. Θα πάρεις τον Οκτώβριο και ένα κουτσουρεμένο 7.8 και άντε γεια, μας τελείωσες εσύ πάμε για άλλα. Το κινητό σου δεν έχει κλείσει ούτε ένα χρόνο ζωής. Εύγε, μπράβο. Πήρα εν έτη 2009 το iPhone 3GS με iOS 3. To 2010 φόρεσα iOS 4. Το 2011… Συνέχεια »

ted

όλες οι εταιρίες θα σας αναγκάσουνε να αλλάξετε συσκευή για να δείτε Apollo. Και είναι θέμα MS όχι εταιριών. Έτσι για να δούμε ποιος μπερδεύεται

απαντηση. Εμενα ρε φιλε δεν με εκανε η apple να αλλαξω συσκευη? ειπαμε,ειχα το 3g και με εκανε να παρω 3gs για να δω νεες βελτιωσεις και υπηρεσιες(updates). Nα μην μιλησω γ οσους ειχαν παρει 2g. Eλεος. μην σκαλωνεις. Ολοι την ιδια ιστορια ακολουθουν ειτε σου αρεσει ειτε οχι.

azriel84

Ναι κανεις λαθος. Ειναι καθαρα θεμα hardware. Aπ την στιγμη που θα αναβαθμηστουν οι νεες συσκευες σε θεματα hardware(επεξεργαστες κλπ) δεν νομιζω οτι θα ειπαρχουν προβληματα στο μελλον για την MS σε επιπεδο αναβαθμησεων.(εκτος και αν θελουν στο μελλον συσκευες που θα σου φτιαχνουν και frappe!!χαχαχα) Και φυσικα αυτο θα ειναι και η ταφοπλακα της apple..εκτος και αν…..ριξουν και στην apple τα μουτρα τους καποια στιγμη στο μελλον και ριξουν λιγο τις τιμες τους στα υπερεκτιμημενα προιοντα τους..

Δεν θα διαφωνήσω…αλλά κάποιοι στην Nokia και την MS έλεγαν πέρυσι πως οι μονοπύρηνοι επεξεργαστές είναι υπεραρκετοί, πως οι διπύρηνοι και οι τετραπύρηνοι είναι υπερβολές, ζεσταίνουν τα χέρια κτλ και τώρα το αλλάζουν άρδην το τροπάριό τους…Να ρίξουν στην Apple τα μούτρα τους φυσικά για τις τιμές! Και στην Samsung! Και στην HTC! Και όσοι βγάζουν κορυφαία high-end κινητά! Πολύ θέλω να δω όμως smartphones Nokia με αντίστοιχα specs του iPhone ή του SIII ή του One X και να έχουν την τιμή τους κάτω από 500€. Αυτό θα ήταν killer move. Έχουν τα @@ να το κάνουν;

ted

6 major εκδόσεις θέλω…ο Balmer 3 έχει παρουσιάσει αλλά ΟΚ, εγώ θέλω να δω και τις δικές σου 😛

ΔΕν ειπα 6 magor ειπα 6 updates. Τα 3 ειναι magor. mango,tango,appolo.

azriel84

απαντηση. Εμενα ρε φιλε δεν με εκανε η apple να αλλαξω συσκευη? ειπαμε,ειχα το 3g και με εκανε να παρω 3gs για να δω νεες βελτιωσεις και υπηρεσιες(updates). Nα μην μιλησω γ οσους ειχαν παρει 2g. Eλεος. μην σκαλωνεις. Ολοι την ιδια ιστορια ακολουθουν ειτε σου αρεσει ειτε οχι.

Ανταπάντηση. Αν είχες το 3G και πήρες το 3GS κακώς. Γιατί το iOS 3 του 3GS, μια χάρα το έπαιρνε και το iPhone 3G, πλήρης έκδοση. Οπότε μάλλον κάτι κατάλαβες λάθος…

azriel84

ΔΕν ειπα 6 magor ειπα 6 updates. Τα 3 ειναι magor. mango,tango,appolo.

Είδες που πάλι κάνεις λάθος; Τα 3 major είναι τα πρώτα WP7, ta 7,5 (mango) και τα 8 (appolo). Το tango θεωρείται minor update του mango με κάποια bug fixes μόνο…και σου είπα και πριν, αν αρχίσουμε να μετράμε και τα iOS 4.1, 5.0.1 κτλ ουυυ έχω τρελαθεί στα update και εγώ, πάνω από 10! Για την υπερκορυφαία ναυαρχίδα Lumia 900 όμως δεν μου λες πόσα update θα πάρει, παρά μόνο για το LG μιλάς…άλλοι θα αλλάξουνε συσκευές για τα Apollo, όχι εγώ.

ted

Πολύ θέλω να δω όμως smartphones Nokia με αντίστοιχα specs του iPhone ή του SIII ή του One X και να έχουν την τιμή τους κάτω από 500€. Αυτό θα ήταν killer move. Έχουν τα @@ να το κάνουν;

Θα το κανουν και θα το δεις συντομα γιατι ειμαι σιγουρος.Η τεχνολογια εχει ξεφηγει και ο ανταγονισμος μεγαλος.Οπως και τα lumia που ξεκινησαν απο 500 τοσο ευρω και εχουν φτασει στα 300τοσα ευρω. Ετσι θα γινει και θα γινετε παντα,γιατι η νοκια δεν βγαζει μια συσκευη τον χρονο φιλτατε. Να δω εγω ποτε η pple θα ριξει τα μουτρα της στις τιμες…μαλλον ποτε.
Να δω ποσο θα κανει και για ποσο καιρο θα μεινει ιδια η τιμη του υπερκινητου iphone 5. Τι και αν εχει ξεπεραστει εδω και κατι μηνες το iphone 4s σαν συσκευη,( XPERIA S,ONE X,GSII,GSIII) τι και αν ειναι μοντελο κοντα ενα χρονο,,η τιμη εχει πεσει ΕΛΑΧΙΣΤΑ… να δω…

ted

άλλοι θα αλλάξουνε συσκευές για τα Apollo, όχι εγώ

Εσυ δεν θα αλλαξεις γιατι εισαι κολλημενος μηλαρακιας φιλε μου. (fashion victim) .
Eννοητε οτι θα αλλαζες αν σου το λεγε η apple kapoia στιγμη.. και που σαι.. ποτε μην λες ποτε.. ειδικα αν ειχες που δεν ειχες το 3g.

ted

Για την υπερκορυφαία ναυαρχίδα Lumia 900 όμως δεν μου λες πόσα update θα πάρει

Oσο γι αυτο σου απαντησα και πριν. ηταν λαθος της νοκια.Ειδηκα το lumia 900 θα επρεπε να το ειχαν φορτωσει με το σωστο hardware απ την αρχη. αυτοι που το κανανε,κατι ξερουν περισσοτερο..τι να πω παραπανω. Αν τωρα εβγαζε το lumia (αν και θα βγαλει ααααλλλα lumia) μετα apollo εποχη,τοτε θα σου λεγα που θα ηταν σε πωλησεις η νοκια και τι θα λεγατε οι iphone users.. καπου θα ειχατε κρυφτει.. Δεν πειραζει.. ο χρονος περναει και τυχον λαθη του παρελθοντος διωρθονονται γρηγορα φιλε μου..

azriel84

Θα το κανουν και θα το δεις συντομα γιατι ειμαι σιγουρος.Η τεχνολογια εχει ξεφηγει και ο ανταγονισμος μεγαλος.Οπως και τα lumia που ξεκινησαν απο 500 τοσο ευρω και εχουν φτασει στα 300τοσα ευρω. Ετσι θα γινει και θα γινετε παντα,γιατι η νοκια δεν βγαζει μια συσκευη τον χρονο φιλτατε. Να δω εγω ποτε η pple θα ριξει τα μουτρα της στις τιμες…μαλλον ποτε. Να δω ποσο θα κανει και για ποσο καιρο θα μεινει ιδια η τιμη του υπερκινητου iphone 5. Τι και αν εχει ξεπεραστει εδω και κατι μηνες το iphone 4s σαν συσκευη,( XPERIA S,ONE X,GSII,GSIII) τι και αν ειναι μοντελο κοντα ενα χρονο,,η τιμη εχει πεσει ΕΛΑΧΙΣΤΑ… να δω… Είδες λοιπόν που αρχίζεις και εσύ τις προφητείες για τις τιμές; Τα Lumia πέσανε γιατί δεν πουλούσαν ξύπνα…50$ τα δίνει πλέον η AT&T με διετές συμβόλαιο για να τα ξεφορτωθεί. Επίσης, ποιος είπε πως είναι καλό να βγαίνουν περισσότερα από ένα κορυφαία μοντέλα κάθε χρόνο απ’την ίδια εταιρία; Απαξιώνεις το κορυφαίο Lumia 800 με το 900 σε ένα εξάμηνο; άρα ήταν μα*άκες αυτοί που πήραν το 800; anyway. Η τιμή του 4S δεν έχει πέσει καθόλου, όχι ελάχιστα. Θέμα και λογική της Apple αυτό (δεν συμφωνώ αλλά αφού… Συνέχεια »

azriel84

Oσο γι αυτο σου απαντησα και πριν. ηταν λαθος της νοκια.Ειδηκα το lumia 900 θα επρεπε να το ειχαν φορτωσει με το σωστο hardware απ την αρχη. αυτοι που το κανανε,κατι ξερουν περισσοτερο..τι να πω παραπανω. Αν τωρα εβγαζε το lumia (αν και θα βγαλει ααααλλλα lumia) μετα apollo εποχη,τοτε θα σου λεγα που θα ηταν σε πωλησεις η νοκια και τι θα λεγατε οι iphone users.. καπου θα ειχατε κρυφτει.. Δεν πειραζει.. ο χρονος περναει και τυχον λαθη του παρελθοντος διωρθονονται γρηγορα φιλε μου..

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Αλλά το 2010 πέρασε…και το 2011…ήμαστε και στα μισά του 2012, 2.5 χρόνια μετά, την κυκλοφορία των WP και ακόμα μπαμ δεν έγινε. Τι περιμένουν, το τέλος του κόσμου; 😛 Anyway, καλά πέρασε η μέρα και η βάρδια, την κανά, έχουμε και real life δουλειές 🙂 Happy teching!!!

ted

ήμαστε και στα μισά του 2012, 2.5 χρόνια μετά, την κυκλοφορία των WP και ακόμα μπαμ δεν έγινε.

το λες και μονος σου. τα ιδια ελεγα και εγω τοτε για τα χαρακτηριστικα των iphones 3g-3gs-4.
¨

“Apollo δεν θα δεις στο Lumia και λες και ευχαριστώ για την 7.8 από πάνω”

Τα ιδια ελεγα και τοτε στους iphone users που ειχαν 3g-3gs και στον εαυτο μου βεβαια (γιατι υπηρξα και εγω θυμα) που με επιασε μαλακα με τα λεγομενα σου παντα, ο steve jobs. Γιατι να μην μπορω να βαλω στο 3g μου την os5? γιατι ρε γαμωτο?? μου λες??

χαχαχα,οκ φιλε, καλη συνεχεια.

ted

….

invader9000

Τι να πει κανείς τώρα; Τα είπατε όλα. Αν ενα smartphone χρειζεται καθε λιγο update τότε δεν ήταν πλήρες πριν (εξαιρω τα bug fixes). Σε οτι αφορά τις αναβαθμίσεις, η Apple σας έδωσε Ios 3,4,5,6 κλπ. Βέβαια οι fanboys έλεγαν. “Ουάου” θα πάω από Ios 4 σε 5 μεγάλη αλλαγή” Εγώ λέω οτι αυτό που ονομ’αζουν οι αμερικανοί big update μπορεί να είναι: ε, προσθήκη ελληνικού πληκτρολογίου (ΔΕΝ υπήρχε χαχα), ε, υποστήριξη A2DP (ΔΕΝ υπήρχε χαχα), βελτίωση στον ήχο του πανάκριβου Ipod που περιλαμβάνει π.χ. το 3G φεύγα και μόλις τελειώσουν με αυτά, σου πασάρουν ένα μοντέλο με κατάληξη S και σου παίρνουν άλλα 650 αντί να σου ζητούν συγνώμη επείδή το παλιό δεν είχε flash. Επίσης δεν έστελνε MMS, το οποίο το διόρθωσε με big update. Έ, έτσι βγάζω κι εγώ WP 12 σε 2 χρόνια. Άσε που τα Lumia είναι ταχύτατα και δε χρειάζονται περισσότερους πυρήνες. Δε με νοιάζει αν φορτώνει τα Angry Birds 0,001 δλ. ταχύτερα από τα υπόλοιπα τηλέφωνα. Και κανελις δεν ξερει αν μετά τα 7.8 θα βγουν 7.8.1 κλπ. Γίναμε όλοι ειδήμονες των OS και θέλουμε και αναβάθμιση!!! Πάω στοίχημα οτι κανείς μας δεν ξέρει τελικά τι ειναι ένα καλό ή ένα μέτρο OS.… Συνέχεια »

ted

τα ιδια με εσενα λεωκαι εγω invader9000 αλλα πουυ μυαλο.δεν θέλουν να το καταλαβουν. Εχουν φαει σκαλωμα τρελο τα θυματα.

ted

παραθετω στο απο κατω link ενα επιμορφωτικο βιντεακι αφιερομενο στους iphone maniac users και fashion victims icarly, που χλευαζουνε συσκευες διαμαντια σαν τa lumia. Επιμορφωτικο βιντεακι που θα δειτε το “αθλιο” lumia με τον μονοπυρινο επεξεργαστη του…να σερνετε μπροστα στο ΜΕΓΑ Iphone 4s.

Θαυμαστε το.
https://www.youtube.com/watch?v=sB_fzrj6YJ0&feature=fvwrel

χαχαχαχα..καληνυχτα!

azriel84

@Ted ήμαστε και στα μισά του 2012, 2.5 χρόνια μετά, την κυκλοφορία των WP και ακόμα μπαμ δεν έγινε. το λες και μονος σου. τα ιδια ελεγα και εγω τοτε για τα χαρακτηριστικα των iphones 3g-3gs-4. Μπαμ δεν έγινε από πλευράς πωλήσεων και διείσδυσης στην αγορά εννοούσα. Όχι από πλευράς software. Ακόμα τα WP έχουν μονοψήφιο αριθμό στο πίτα της αγοράς αν και έχουν αρκετές συσκευές. @Ted Τα ιδια ελεγα και τοτε στους iphone users που ειχαν 3g-3gs και στον εαυτο μου βεβαια (γιατι υπηρξα και εγω θυμα) που με επιασε μαλακα με τα λεγομενα σου παντα, ο steve jobs. Γιατι να μην μπορω να βαλω στο 3g μου την os5? γιατι ρε γαμωτο?? μου λες?? Σου είπα το παράδειγμα με τα Windows 7 και τον Pentium MMX. Γι’αυτό δεν μπορείς να βάλεις iOS 5 στο 3G σου. Αλλά να μην μπορείς να βάλεις Apollo, OS του 2012 στο Lumia 900 επίσης του 2012; Tragic που λέει και η Τασούλα… @invader9000 Θέτεις ένα μεγάλο θέμα. Δεν θα μπορούσε κάποια εταιρία να βγάλει απ’την αρχή ένα OS με τα πάντα όλα μέσα; Θεωρώ πως ναι. Αλλά δεν το κάνουν απ’τη μια γιατί βγαίνουν συνεχώς καινούριες τεχνολογίες και αλλάζουν οι ανάγκες των… Συνέχεια »

αν και να πω την αμαρτια μου δεν εχω διαβασει τι συζητατε (γραφετε πολλα, μπορει καποια στιγμη να τα διαβασω 🙂 ) να κανω paste ενα αρθρακι που θετει μια παραμετρο της αναβαθμισης που δεν εχει “παιξει” πολυ (τουλαχιστον εγω δεν το ηξερα).
Αναφερει οτι το hardware των νεων wp8 συσκευων θα εχει ενσωματωμενο ενα security chip αποκαλουμενο TPM (Trusted Platform Module) που μεταξυ αλλων θα εγγυαται ασφαλες bootαρισμα και data encryption. Αναρωτιεται ο συντακτης -και ας το αναρωτηθουμε ολοι- μηπως τετοιες διαφορες στο hardware κανουν την αναβαθμιση των υπαρχοντων συσκευων στο νεο kernel ακομη πιο ατοπη. Θυμιζω μιλαμε για ΑΛΛΑΓΗ KERNEL, μη λετε για iOS6, iOS4, Αndroid 2, Android 4. αυτα ηταν ΜΙΚΡΕΣ αλλαγες σε σχεση με την περιπτωση του Apollo

https://wmpoweruser.com/trusted-platform-modulethe-secret-of-microsofts-attack-on-rim

azriel84

Αν μιλάμε για αλλαγή kernel είναι πράγματι μέρα με τη νύχτα. Και είναι σίγουρα πάρα πολύ θετικό. Αλλά δεν θα έπρεπε να το σκεφτούν λίιιιγο νωρίτερα; Δεν δείχνει μια μικρή έλλειψη μελλοντικού σχεδιασμού; Λέω εγώ τώρα…

ted

Και εγώ και εσείς και ο καθένας που επέλεξε ένα smartphone και το αγαπάει και το υπερασπίζεται. Όσο σκαλωμένος είμαι εγώ άλλο τόσο είστε και εσείς. Απλά είμαστε σκαλωμένοι με διαφορετική γκόμενα. Μενω στο τελευταιο που ειπες γιατι απ ολα οσα ειπες ειναι το μοναδικο και το πιο σωστο φιλε μου. Και με συνχωρεις που θα το πω φιλε μου αλλα εισαι ασχετος. οτι λες περι ταχητητας δεν μπορει να το πιστευεις.. εισαι εκτος τελειως,και με τα λεγομενα σου αν εχεις πιασει ποτε σου lumia το εχεις πιασει για 5 λεπτακια στον Γερμανο. Οσο και κολλημενος να εισαι,δεν μπορεις να λες τετοιες μπαρουφες γιατι πολυ απλα ειναι σαν να το παιζεις εξηπνακιας σε οσους εχουν διαφορετικο κινητο απ το δικο σου. Οσο γ τους developers λογικο ειναι να πανε στα πιο εμπορικα λειτουργικα που κυκλοφορουν. Συγνωμη ρε φιλε, προσωπικα θεωρω υποτημητικο να εχω ενα κινητο στην κατοχη μου που το εχει απο την πιο χαζη ασχετη ξανθια γκομενα μεχρι και το παιδακι που παει δημοτικο,και απ τον fashion victim με πλατη απο επικαληψη περλας μεχρι και ενα παπουδι. Το κινητο αντικατροπτιζει κατα ενα μερος την προσωπικοτητα καποιου πλεον κακα τα ψεματα. οταν θα δω καποιον με iphone προσωπικα θα πω… Συνέχεια »

ted

Οσο γ τους developers λογικο ειναι να πανε στα πιο εμπορικα λειτουργικα που κυκλοφορουν. Συγνωμη ρε φιλε, προσωπικα θεωρω υποτημητικο να εχω ενα κινητο στην κατοχη μου που το εχει απο την πιο χαζη ασχετη ξανθια γκομενα μεχρι και το παιδακι που παει δημοτικο,και απ τον fashion victim με πλατη απο επικαληψη περλας μεχρι και ενα παπουδι. Το κινητο αντικατροπτιζει κατα ενα μερος την προσωπικοτητα καποιου πλεον κακα τα ψεματα. οταν θα δω καποιον με iphone προσωπικα θα πω “να ενας ασχετος μαλακας φιγουρατζακος” και ξερεις γιατι? γιατι θα καθετε με ενα αφ υψηλου βλεμα,θα μπανιζει το γκομενακι απεναντι και με την 1η ευκαιρια θα μοστραρει το μηλαρακι του το ασημενιο μπας και την εντηποσιασει. Οσο για την αναβαθμηση εχει μαλιασει η γλωσσα μου. Θες λαθος της νοκια,λαθος της ms,οτι γουσταρεις πιστευε. Ηταν λαθος απ την νοκια κατ εμε. Εχεις φαει σκαλωμα με τα lumia. φαντασου να χες κιολας. θα μας ειχες πριξει αντε να μην πω. Εγω φιλαρακι πηρα το lg μου το 2010,εχουμε 2012,το εχω καταευχαριστηθει και απ οτι βλεπω θα το κρατησω κανα 1χρονο ακομα με τις βελτιωσεις που θα γινουν (7.8) 3χρονακια ειναι το μεγαλητερο διαστημα που εχω κρατησει κινητο. και ξερεις γιατι? οπως και εσυ,γιατι… Συνέχεια »

Tony Cool

Συνηθως δεν χανω ευκαιρια να κραξω τους apple users αλλα σε οτι ειπε ο azriel84 εχω να πω μονο 2 πραγματα:
1: +1000
2:εχεις πολλη υπομονη αδερφε!
Σε οσους ‘αντιπαρατεθηκαν’ μαζι του να πω πως οταν τους περασει η πικρα της μη αναβαθμισης και ξαναδιαβασουν τα σχολια του θα συμφωνησουν 100%!

ted

σε μενα απευθηνεσε φιλε tony cool? αν ναι φιλαρακι,μαθε οτι ειμαι απολητα ικανοποιημενος απ το wp μου και δεν εχω φαει καμια απολητως πικρα. Αν εννοεις πικρα οπως και ο azriel84 την μη αναβαθμηση σε καθαρα 8αρια τα υπαρχοντα 7,5αρια τοτε δυστηχως την εχουν ζησει ολοι οπως λετε κ το εννοητε εσεις. Απο τους android users,μεχρι τους BB users, και απ τους iphone users ως τουσ WP users. Προσωπικα δεν με πειραξε καθολου,γιατι το κινητακι και ετσι οπως ειναι απλα γ……ει..και παλι καλα λεω που μου δινουν και τα 7.8 που σε μια αντιθετη περιπτωση (πχ blackberry,android) δεν θα μου δινανε τιποτα . Οσο για την υπομονη,μαλλον εγω
την χρειαζομαι με αυτα που ακουω.

azriel84

Ότι λέω περί ταχύτητας, το δανείζομαι από το άρθρο του Anandtech. Τα λένε άτομα πολύ πιο ειδικά από όλους μας εδώ μέσα. Το διάβασες το άρθρο; Βρήκες τους πίνακες που ανέφερα; Ένα απλό ναι ή όχι αρκεί. Αν διαφωνείς ΚΑΙ με το Anandtech, τι να πω… Xαλάρωσε λίγο. Όπως το πας, νομίζω πως μιλάω με κράμα επαναστάτη Che με ολίγη από Jack Sparrow που ξεκίνησε επανάσταση με την πειρατική σημαία για wallpaper. Σιγά, κόψε λίγο, επειδή έτυχε να έχουν iPhone και 2 ξανθιές παραπάνω, αμέσως όλοι fashion victims και θύματα και και και… 150 εκατομμύρια άτομα έχουν αγοράσει συνολικά iPhones είτε σ’αρέσει είτε όχι. Τι περίμενες, να είναι όλοι σαν τον Sheldon Cooper; Ας κάνουν τέτοιες πωλήσεις και τα WP και τα λέμε τι άτομα θα τα κουβαλάνε. Τώρα, αν σου την σπάει το αφ’υψηλού στυλάκι, σου έχω νέα. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Οι γκόμενες και οι “τυπάδες” δεν περίμεναν το μηλόφωνο για να κοιτάνε τους άλλους έτσι. Μια ζωή έτσι ήταν. Γιατί πριν το μηλόφωνο, υπήρχε και ένα Nokia N90, N95 που έδινε το ίδιο δήθεν κύρος σε κάποιους…και πριν αυτό το Nokia Navigator πχ. Μην συνδέουμε την ανθρώπινη βλακεία και υπεροψία με κάποιο μοντέλο smartphone, τέρμα άτοπο…και αν… Συνέχεια »

TSOU_RE

Πω πω ουτε εκθεση να γραφαμε..Δεν νομιζω με τα winapolo ξαφνικα να αρχισοuν να πουλανε τρελα..αυτο εξαρτατε σε μεγαλο βαθμο απο τα μοντελα που θα βγαλουν οι εταιριες.Μαλλων θα δουμε καποια ισοροπια στην αγωρα καποια στιγμη και οχι επιδη θα αγωραζουν πολλα smartphones αλλα επιδη δεν θα πουλανε λογο τις κρισης που επεκτινετε συνεχως.Για εμενα το android τα παει καλα αλλα η μηλοεταιρια εχει ακομα την πρωτια και σιγουρα αυτη την φορα θα διξει τα δοντια της.Οσο για οσους βολευοντε με smartphones ton 100 euro προφανος θα την βγαζανε και με ενα νοκια 3310…αφηστε εμας τους τρελους να δινουμε 700αρες.

azriel84

Τα winapollo αν υποστηριχτούν σωστά απ’τις εταιρίες με σωστές συσκευές αντάξιες των S III, One X και iPhone 5, δηλαδή με hardware αιχμής και την ίδια τιμολογιακή πολιτική που έχουν τώρα, θα είναι πράγματι killer move και θα ανεβάσουν το ποσοστό της MS γιατί είναι ένα πραγματικά καλό OS και διαφορετικό απ’αυτά που έχουμε συνηθίσει σε iOS & Android. Η τεχνολογίες υπάρχουν, πρέπει μόνο να τις χωρέσουν σε ένα όμορφο σασί σαν πχ αυτό του πανέμορφου Ν9! Γιατί αν αυξήσουν την βάση των χρηστών θα αυξήσουν και τον αριθμό των developers καθώς και τα apps. Εκεί βρίσκεται το κέρδος για τις εταιρίες. Η Apple δεν βγάζει τα τόσα δισ απ’τις πωλήσεις των συσκευών τόσο όσο απ’τα apps που αγοράζουν οι κάτοχοι. Για το παράδειγμα με το 3310 ένα εχω να πω: lol που το θυμήθηκες; 🙂

Καλημέρα!

ted

Πήρες είπες το 3GS. Τι update του έκανες ακριβώς και δεν είχες GPS; Γιατί ο κουμπάρος μου με 3GS, έβαλε πάνω το Navigon και μετέπειτα και το TomTom και γύρισε σχεδόν όλη την Ελλάδα…αν έβγαλε πρόβλημα το κινητό σου, υπήρχε και η εγγύηση και η αντιπροσωπεία. Και ναι, θυμάμαι τα GPS των Windows 6.5. Δεν θέλεις να σου περιγράψω την δική μου εμπειρία απ’αυτά…(ένα σου λέω, στρατός, νύχτα, μας έβγαλε άλα ντάλα το GPS, χαθήκαμε, αργήσαμε να μπούμε, μαντραπήδες, άσε χαμός…). Αλλά θα ήθελα πολύ να μάθω τι update έκανες που κλείδωσε το iOS και δεν μπορούσες να βάλεις κάποιο GPS software για να κάνεις τη δουλειά σου. εισαι iphone user και μου λες για gps χωρις jailbreak? με δουλευεις ρε φιλε? μου λες για m 6.5 (εγω ειχα hd2 ταχητατο με το ndrive & igo8) και gps? θα μας τρελλανεις? Με το update απλα δεν μπορουσα να κανω jailbreak και να βαλω free gps στο κινητο μου. επρεπε να αγορασω ρε χαζε το navigon 58e απο εκει που τα ειχα ολα τσαμπα. Γιατί μάλλον ξεχνάς πως όταν πρωτοπήρες το LG σου, δεν μπορούσες να κάνεις ούτε copy-paste. ουτε στο iphone οταν ειχε βγει. εσυ βρε δεν εχεις ουτε ενα… Συνέχεια »

ted

Μιλάς για ΤΕΡΑΣΤΙΑ εμπειρία αλλά το μόνο που μου λες για τα μηλόφωνα είναι για κάτι κλειδωμένα/χαλασμένα GPS στο 3GS (?!??!) και για ξανθιές χαζογκόμενες που σου την σπάνε. Αυτά είναι φροϋδικά, όχι τεχνολογικά.

δεν μιλησα γ χαλασμενο gps,μιλησα για κλειδωμενο λογω απουσιας lailbreak. εγω ξερω παντως φιλαρακι οτι τα lumia με το που βγηκαν,τουλαχιστον ειχαν μαμα free πλοηγηση… η κανω λαθος? το iphone μεχρι και σημερα δεν σου δινει καμια μαμισια πλοηγηση…ε? ναι ε?

Τι έκανε η MS 2.5 χρόνια τώρα?

Λιγα πραγματα σε σχεση με τους αλλους. εχεις δικιο. αλλα οταν η ms ομως φιλε εβγαζε τα τοτε wm 5 kai 6 ολοι τρεχανε να παρουν wm. Γιατι τοτε ηταν επανασταση. Tουλαχηστον μαθετε να εχετε τον αυτονοητο σεβασμο σε εταιριες σαν την ms που ειναι ο πατερας” της συνχρονης τεχνολογιας και μην λετε οτι παπαρια σας ερχετε στο κεφαλι. Ειπαμε στην apple ταιριαζει το “εβγαλε η μηγα κολο και εχεσε τον κοσμο ολο”.

ted

Για εμενα το android τα παει καλα αλλα η μηλοεταιρια εχει ακομα την πρωτια και σιγουρα αυτη την φορα θα διξει τα δοντια της..

Οσο για σενα TSOU_RE αστο καλητερα μεγαλε.. το μηλοφωνο δεν εχει τα μυδια να αγγιξει ουτε γ πλακα το android ουτε προς το παρων ουτε το βλεπω και στο μελλον..(σε πωλησεις & λειτουργικο και συσκευες)
αστο καλητερα!! χαχα..
Οσο για τα wp,ασε ρε μεγαλε να κανουν τον κυκλο τους πρωτα και μετα μιλα.. τα λεμε τοτε…αραξε..

azriel84

Χαχαχα έλεος καλά το κατάλαβα πως εννοούσες jaibreak…2 πράγματα: 1: Συγγνώμη πήρες iPhone, μπήκες στην πλατφόρμα της Apple για να κατεβάζεις σπασμένα και τζαμπέ; Sorry, ατύχησες, το Android είναι πολύ καλύτερο για τέτοια φάση. Ναι και τα WP 6.5 επίσης. Ας το έψαχνες καλύτερα το θέμα. Δεν φταίει η Apple αλλά εσύ. 1-0. 2: Είχες jb άρα (θεωρητικά) ήσουν λίγο ψαγμένος. Πριν κάνεις την αναβάθμιση, που τότε ήθελε και διαδικασία μέσω iTunes και δεν ήταν OTA όπως τώρα, δεν έκανες το στοιχειώδες; Να δεις αν έχει βγει jb για την καινούρια έκδοση; Να δεις αν και την καινούρια έκδοση μπορείς να την σπάσεις; Άλλωστε έχεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ εμπειρία έτσι; Πάλι, δεν σου φταίει η Apple αλλά εσύ. 2-0. Στην τελική, μη μου συγκρίνεις τα νόμιμα με τα παράνομα. Όχι το jb δεν είναι παράνομο αλλά δικαίωμα του κάθε χρήστη. Το να κατεβάσεις όμως το app των 60€ τζαμπέ είναι. Αλλά επιλογές είναι αυτές δεν σε κατακρίνω αλοίμονο…ούτε εγώ είμαι άγιος 😉 Είπαμε όμως, αν είσαι fan του τζάμπα, λάθος επιλογή πλατφόρμας έκανες. Δεν φταίει η Apple γι’αυτό, αλλά εσύ. 3-0. Άρα ποιος είναι ο χαζός; Τώρα αλήθεια. Θες σύγκριση των Bing/Nokia maps του Lumia με το iPhone; Γιατί είχα τα κορυφαία… Συνέχεια »

ted

Τώρα, αν σου την σπάει το αφ’υψηλού στυλάκι, σου έχω νέα. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Οι γκόμενες και οι «τυπάδες» δεν περίμεναν το μηλόφωνο για να κοιτάνε τους άλλους έτσι. Μια ζωή έτσι ήταν. χαχαχαχα,θα σου πω σκηνικο τωρα πανω σ αυτο. Καποια στιγμη ειχα παει να ριξω ενα κουρεμα σε ενα κομμοτηριο,,εκει λοιπον που περιμενα βλεπω μια μαμα (καμια 55αρα την εκοψα) που χαζευε το μηλοφωνο της τιγκα στην περλα.. καποια στιγμη λοιπον φωναζει την κορουλα της (15-16χρ.) και τις λεει “κοιτα ποσο γρηγορα πανε προς τα πανω οι φωτογραφιες” και γυρναει το κοριτσακι και της λεει “μαμα,και το δικο μου παει γρηγορα τις φωτο” και βγαζει το μηλοφωνακι το 15χρονο απ την ροζ τσαντουλα του γ να το δειξει στην μαμα του. Ε καπου εκει χτηπαει το δικο μου (κληση) και επρεπε να απαντησω.. ειληκρινα σου μιλαω αισθανθηκα απαισια που ΕΓΩ εκεινη τη στιγμη επρεπε να απαντησω με το iphone μου. Για να μην φαω ξεφτηλα προσωπικη,βγηκα εξω και απαντησα. Τι θελω να πω? οτι για μενα που εχω φαει τα martphone με το “κουταλι” τοσα χρονια,ειναι απαξιοτικο και ξεφτιλα να κραταω ενα κινητο που το εχει η σαρα και η μαρα. Και που σαι,μην μου πεις τωρα… Συνέχεια »

azriel84

Καλά εντάξει, αυτά που μου περιγράφεις είναι τέρμα ψυχολογικά κόμπλεξ έτσι; Δηλαδή, μήπως οδηγείς και Ferrari για να ξεχωρίζεις από εμάς που κυκλοφορούμε με Golf; Ψάξτο το θέμα. Γιατί αν τα WP γίνουν μόδα, πάλι θα πας για κούρεμα και θα δεις την μανούλα και το παιδάκι με το Lumia 10000 με πέρλες, φρου φρου και αρώματα. Και μετά πάλι θα ψάχνεις άλλο κινητό και πλατφόρμα. Έλεος.

Επίσης καλά κάνεις και λες την γνώμη σου. Απλά σκέψου πως αρκετός κόσμος και σίγουρα πολύ περισσότερος από τους WP users προτιμά το μινιμαλιστικό και “ξεπερασμένο” στυλ του iOS σε σχέση με τα τουβλάκια-Lego των WP. Και δεν είναι όλοι μαμάδες με 15χρονα. Στο έγραψα πιο πάνω είναι τέρμα προσβλητικό να βάζεις όλους τους iPhone users στην ίδια κατηγορία με αυτή που περιέγραψες.

ted

. Άρα ποιος είναι ο χαζός;

εγω ειμαι ο μαμακας κ το θημα που τα εσκασα γ να παρω ενα αδειο κινητο τοτε,που ολα τα υποληπα ηταν φουλ απ τα “βασικα” τουλαχιστον.

Τώρα αλήθεια. Θες σύγκριση των Bing/Nokia maps του Lumia με το iPhone; Γιατί είχα τα κορυφαία Google Maps τόσα χρόνια και πλέον έχω και τη μανίσια εφαρμογή της Apple (δες παρουσίαση iOS 6). Σε κάλυψα;

Οχι δεν με καληψες γιατι θεωρω ισαξια και καλητερα τα nokia maps και στην τελικη πολυ νωρις το θυμηθηκαν να βαλουν free navigator στις πανακριβες συσκευες τους..αιντεε. Οσο γ το ραδιακι δεν καταλαβαινω γιατι να πρεπει καποιος να σκασει 700 ευρω γ iphone και να εχει και 2 βαρος στην τσεπη πχ ενα ραδιακι απ την στιγμη που ΟΛΑ ΤΑ SMARTPHONES που κυκλοφορουν ακριβα-φτηνα εχουν (ex.bb) Αλλο ενα –

Αnyway. μαλακια να πουμε κατι αλλο περισσοτερο. Περι ορεξεως κολοκιθοπιτα!!
Οποιος θελει παιρνει οτι θελει,αλλα μην λεμε και οτι μαλακια θελουμε για λειτουργικα “διαμαντια” σαν τα wp.

ted

τελος παντων. δεν λεω κατι παραπανω γιατι το sait μαmακιζετε και νευριαζω. στελνω μηνηματα και δεν περνανε πανω.

Επίσης καλά κάνεις και λες την γνώμη σου. Απλά σκέψου πως αρκετός κόσμος και σίγουρα πολύ περισσότερος από τους WP users προτιμά το μινιμαλιστικό και «ξεπερασμένο» στυλ του iOS σε σχέση με τα τουβλάκια-Lego των WP.

Το προτιματε γιατι ειναι ΜΟΔΑ,και αν οχι εσυ και το 20% των χρηστων,τοτε το προτημαει λογω ΜΟΔΑΣ το 80%.

Δεν λεω κατι αλλο γιατι βαριεμε. περι ορεξεως κολοκιθοπιτα ο καθενας μας. αλλα μην ακυρωνετε “διαμαντια” λειτουργικα σαν τα wp. το μελλον ερχετε φιλε.

καλη σου μερα!

Κώστας Βλαχάκης

ted, μάζεψε την γλώσσα σου! Έχεις κάνει chat το άρθρο και πας να βγεις και από πάνω; Όλα τα σχόλια δημοσιεύονται, μερικά μπαίνουν αυτόματα στα “υπο έγκριση” και πρέπει να το κάνω manual εγώ.

ted

Καλά εντάξει, αυτά που μου περιγράφεις είναι τέρμα ψυχολογικά κόμπλεξ έτσι; Δηλαδή, μήπως οδηγείς και Ferrari για να ξεχωρίζεις από εμάς που κυκλοφορούμε με Golf; Ψάξτο το θέμα. Γιατί αν τα WP γίνουν μόδα, πάλι θα πας για κούρεμα και θα δεις την μανούλα και το παιδάκι με το Lumia 10000 με πέρλες, φρου φρου και αρώματα. Και μετά πάλι θα ψάχνεις άλλο κινητό και πλατφόρμα. Έλεος.

Αν φτασει σε τετοια ξεφτηλα το wp μου,ναι, θα ψαξω κατι αλλο. δεν ειμαι ΜΑΖΑ γιατι δεν ειμαι θυμα!

md03582

Εντάξει παιδιά, νομίζω οτι το έχετε εξαντλήσει το θέμα.

ted

συγνωμη φιλε γ τα σχολια,αλλα και χτες εγραφα μυνηματα-απαντηση τοση ωρα που δεν περναγανε,και απλα νευριασα. Και δεν καταλαβα? μονος μου μιλαω και το εχω κανει το θεμα chat? την γνωμη μου λεω νομιζω. anyway. συγνωμη αν ξεφηγα λιγο παραπανω. απλα νευριασα πανω στο θεμα κ ξεφηγα.

azriel84

Καλά ΟΚ, τα iPhone είναι άχρηστα αλλά τα παίρνουμε γιατί έγιναν μόδα. Ενώ όλοι μα όλοι οι χρήστες WP είναι τέρμα συνειδητοποιημένοι, αντισυμβατικοί επαναστάτες και uber ψαγμένοι. Δεν πήρε κανείς Lumia γιατί είναι όμορφο κινητό αλλά γιατί έψαξαν σε βάθος το λειτουργικό. ΟΚ, δεν το σχολιάζω, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του απ’τα επιχειρήματά μας.

Και εγώ που μιλάω με αριθμητικές αποδείξεις και αριθμούς λοιπόν, σου λέω πως 2.5 χρόνια η Microsoft μας λέει πως το μέλλον έρχεται. Ε λοιπόν, το μέλλον ήλθε, παρήλθε και η MS δεν το άγγιξε καν. Ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι. Θα κάνει τώρα μια αξιόλογη προσπάθεια πάλι με τα WP8 και βλέπουμε. Και αν το “διαμάντι” OS σου φτάσει ποτέ και ξεπεράσει τα “ξύλινα” iOS και Android εδώ ήμαστε να τα ξαναπούμε.

Πρόσεξε όμως. Όταν έρθει το μέλλον που ονειρεύεσαι, θα δεις πάλι την κυράτσα με το παιδάκι. Μόνο που τότε θα έχουν WP. Και τότε θα ψάχνεις τρύπα πάλι να κρυφτείς. Και άλλο OS. Και άλλο smartphone. Γιατί πλέον θα ανήκεις……..OH MY GOD: ΣΤΗΝ ΜΑΖΑ! Καλημέρα και σένα, έτσι όπως πάμε με τα post, με κόβω για απόλυση σήμερα χαχαχα 🙂

azriel84

Κώστα, sorry και από μένα για το μακροσκελές της όλης συζήτησης και αν πρήξαμε.

Κώστας Βλαχάκης

Όχι βρε, χαρά μου να φιλοξενεί το Techblog ενδιαφέρουσες συζητήσεις 🙂

ted

χψαχαχαχαχα.. καλα azriel84.. ασε να δουμε λοιπον. σε βλεπω να αλλαζεις και εσυ κινητο καποια στιγμη στο μελλον γιατι το ios α εχει ξεπεραστει κατα πολυ απ την μικροσκοπικη εταιριουλα του μπαρμπα κιτσου που λεγετε ms.
Kαι οκ,μην σε απολησουν κιολας για το παθος σου!!χαχαχα! το κοβουμε τωρα!
χαχαχα! χαρηκα φιλε για την κουβεντα και τις αποψεις που ανταλαξαμε!!
Ευχομαι καλη συνεχεια!
φιλικα!!

azriel84

Όχι τίποτα άλλο, αλλά σήμερα έπεσε και δουλειά και αντί για καταχωρήσεις…καταχωρώ εδώ post και το αφεντικό με βλέπει με μισό μάτι χαχαχαχαχ! Και εγώ χάρηκα, it was nice indeed!

Happy teching σε όλους 🙂

invader9000

Ελπίζω να πέσουν οι τόνοι. Καταρχάς σε οτι αφορά το Iphone, είχε τεράστιες ελλείψεις απο την αρχή (os, hardware) σε μια εποχή που οι άλλοι πετούσαν αυτοί όντως “reinvented the phone” δηλαδή έφτιαξαν ένα τηλέφωνο (δέχεται-κανει κλήσεις, στέλνει sms) ως εκεί. Όταν ρωτούσα “πως θα βάλετε ελληνικά;” απαντούσαν έχει βγει ενα app. “Πως θα στείλετε MMS, θα κάνετε voice recording, πως θα βγάλεις φωτο μετά τις 7 το απόγευμα; Όλες οι απαντήαεις ήταν “there is an app for that”. Βέβαια είχαν pinch zoom, multitouch κλπ, δηλαδή κάτι νέο, λαμπερό, αστραφτερό\, γκλαμουράτο. Η Apple ήταν έως τότε μια πανάκριβη, κλειστή κοινωνία, με υπολογιστές και λειτουργικά δικά της, (α! πανάκριβη βρε είναι και τώρα) όπου έκξανε πλύση εγκεφάλου στα αμερικανάκια και νόμιζε οτι η υπόλοιπη υφήλιος είναι χαζή. Παραδέχομαι οτι ένα μοντέλο της πουλησε τα αντερά του, παντού, είχε ελλείψεις όμως και πιστεύω οτι δημιούργησε μια γενιά άξεστων χρηστών, με τη μύτη ψηλά, διότι, διευκρινίζω, εκτός της γκλαμουριάς (είναι Apple-νέος παίκτης, από πίσω παίζει ο Jobs, θα έχει βάση το MacOs- είναι γερό, ζωρίς καπάκια, τριξίματα κλπ) ο κάθε χρήστης Iphone έκρυβε το κεφάλι του όπως συμπαθή πουλιά στην άμμο δηλαδή στο App Store κατεβάζοντας apps για κάθε έλλειψη του OS. Είχε… Συνέχεια »

ted

Μπραβω ρε φιλε! Πέστα και εσύ, με πριξανε με το υπερκινητο τους. Και το ξαναλέω. ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕ ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΕΝΩ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ.
Τι να πω.. τα ιδια λεω και εγω απο χτες. Αφού δεν έχουν μυαλό να το καταλάβουν τα πρόβατα,έγω θα τους βάλω;

TSOU_RE

Δεν καταλαβενω το προβλημα που εχουν μερικοι με το αν περνει καποιος το κινητο για αξεσουαρ για μοδα κτλ..νομιζω ειναι δικαιμα του καθενος να περνει οτι του αρεσει ειτε εχει μαπα λογισμικο και του αρεσει το σασι του κινητου ειτε επιιδη ειναι τουμπανο κτλ.. ενα εχω να πω σταματιστε τα κομπλεξικα σας..διαβαζω site τεχνολογια σας και απο αλλες χωρες αλλα αυτο το πραγμα ειναι μονο στην ελλαδα..Εγω γνωριζω απο τεχνολογια και τα λεφτα μου δεν τα κλεω οτι αγωραζω το λειτουργω στο φουλ και δεν μου ειναι στολιδι αλλα οταν βλεπω ατομα που το εχουν παρει για φιγουρα δεν τους αρχιζω στα εισαι χαζος κτλ αλλα τους εξηγω 5 πραγματα για να χαρουνε οσο περισοτερο γινετε την συσκευη που αγωρασαν..Οσο για τα wp αν και κατοχος iphone και galaxy nexus θεωρω πους εχουν πολυ καλο λογισμηκο με πολλες προπτικες αρκει να δωσουν οπως ειπε κι ενας φιλος ποιο πανω χρημα για εφαρμογες.

TSOU_RE

σορρυ για το flood vlasakh. ted φιλε επιδη το κουραζεις πολυ το ξερουμε κανενα smartphone δεν ειναι τελειο απλα ο καθενας εδω σαν κλασικοι ελληνες προσπαθουμε να πισουμε τους αλλους πως εμεις πειραμε το καλυτερο κι εσεις οχι… ναναναν σαν τα 10χρονα.Μην περιμενεις κι εσυ να δεις το τελειο smartphone γιατι δεν θα γινει συντομα αυτο..Ειναι τεχνικη τον εταιριων να πουλανε σιγα σιγα και απο κατι να λιπει στο καθενα γιατι αν σου βγαλουν τωρα το καλυτερο τη θα σου πουλησουν μετα?Νομιζεις οταν σου πουλαγαν πριν χρονια κινητα με 1,2,,3,, MP δεν ειχανε την τεχνογνωσια να βγαλουν με 8 κ 12 που ειναι τωρα..απλα καθε χρονο θα ανεβαζουν κατι επεξεργαστη καμερα η οθονη για να τα ακουμπας σαν καλος πελατης επισεις καταλαβε πως το κινητο εκτως απο κινητο τηλ. καμερα παιχνιδομηχανη κτλ ειναι και αξεσουαρ και σεβασου οσους τα αγωρασουν γι αυτο τον λογο.

ted

Κατ’ αρχάς δεν παω να πείσω κανέναν γ κάτι που δεν του αρέσει. Λέω απλά την γνώμη μου και πάνω στον διάλογο μπορεί να ξεφηγει κάτι που δεν θέλω κ συγνώμη. Εγώ φιλε μου είμαι κάτοχος τώρα xperia s , bb torch 9810 , και lg optimus 7.ειμαι 37χρονων και έχω φάει με το κουτάλι κινητά και λειτουργικά. Δεν είμαι με κάποιο κολλημένος. Δεν γουστάρω όμως να ακουω κολημενες απόψεις και να θάβουν λειτουργικά και κινητά που γ μένα είναι παναξια κ διαμάντια. Οκ. Ο καθενας με τα γούστα του. Αν διαβάσεις όμως πιο πάνω ποτέ δεν μπαίνω σε μια κουβέντα χύμα να πιάνω και να λέω όρνια κ ηλίθιους όσους έχουν πχ iPhone.μπαινω και λέω την γνώμη μου οταν απ’ τα 100σχολια πχ τα 95 ειναι κατα των πιστεύω μου και ο κθενας με λέει με τον τρόπο του μ…..α που διάλεξα το πχ κινητο. Και όχι μόνο εμένα αλλά κ τοοοοοσο άλλο κόσμο. Αυτά δεν μου κάθονται καλα και δεν παίζει να μην τα σχολιάσω. Όπως ο καθενας λέει την άποψη του κ τα πιστεύω του σε ένα θέμα,έτσι κανω κ εγώ.απλα πράγματα.

Tony Cool

Δεν ειχα σκοπο να το συνεχισω αλλα σοκαριστηκα οταν ακουσα την ηλικια του Ted.Φιλε μου δεν περιμενα να τα ακουσω αυτα απο εναν 37χρονο.Στην ηλικια σου θα επρεπε να ξερεις πως ειναι απαραδεκτο να χαρακτηριζεις ‘ξεφτιλισμενες’ (δικες σου λεξεις) μια 55χρονη μαμα με την 15χρονη κορουλα της,μια ξανθια κοπελιτσα κλπ κλπ επειδη ενδιαφερονται για ρηχα πραγματα οπως η μοδα και δεν ειναι τοσο ‘ψαγμενες’ οσο εσυ.Το αν εισαι οντως καλυτερος και ανωτερος ανθρωπος και αν δεν εισαι στη μαζα ,οπως αποκαλεις αυτους που εχουν αλλα γουστα απο εσενα, ασε να το κρινουν οι ανθρωποι που ειναι κοντα σου.Οταν το διατυμπανιζεις μονος σου με τοσο παθος αρχιζεις να πειθεις για το αντιθετο.
Υ.Γ. 1:Γιατι το wp κινητο σου ειναι τοσο προσωπικο οσο λες;Αλλαξες χρωμα στα live tiles? (πλακιτσα!)
Υ.Γ. 2:Θελω να πιστευω πως ολα τα απαξιωτικα σχολια που εκανες ηταν πανω στην εξαψη της κουβεντας και δεν τα πιστευεις πραγματικα.

ted

Καλημέρα. Κατ αρχάς φίλε ΜΟΥ μην ΜΟΥ λες λόγια που δεν λέω. Δεν είπα ξεφτιλισμενες και δεν είπα τέτοιες κουβέντες που ΜΟΥ λες εσύ. Ανέφερα κ είπα ότι θεωρώ Γ μένα απαξιωτικό να έχω ένα κινητό που το έχει η μάζα,η Σάρα και Μάρα,τα 10χρονα,και οι συνταξιούχοι. Να καταλαβαίνεις τι γράφω και πως το λέω αν είσαι από Ελλάδα. Όσο για το πάθος,πάντα έτσι ήμουν και θα είμαι. Κότες είναι άλλοι φίλε μου,εγώ όχι. Δεν μπαίνω ποτέ σε ένα forum με την αφορμή μιαΣ είδησης για να την πω,να πικαρω,και να βρίζω. Αυτό θα το.χεις καταλάβει αν κοιτάξεις πιο πάνω.Άλλοι το κάνουν αυτό. Όταν όμως βλέπω σε μια κουβέντα,από τα 19 Σχόλια τα 18 να βρίζουμε,να ειρωνεύονται,και να σχολιαζουνε ανθρωπους και επιλογές σαν και τις δικές μου επειδή κατά την γνώμη τους έχουν καλύτερη συσκευή ( νομίζουν) απ τους άλλους,αφηνιαζω και μπαίνω στην κουβέντα Γ να πω την άποψη μου. Αυτό το λες πάθος φίλε κ μου την λες? Είχα μια συζήτηση με ένα παιδί που είχΑΜΕ αντίθετα γούστ κ γνώμες και ο καθένας στήριζε την άποψη τ και την γνώμη του. Δεν κατάλαβα, απολογούμαι Γ κάτι? Τέλος πάντων. Δεν ασχολουμε άλλο με το θεμα. Άντε πάρε θύμα το καινούργιο… Συνέχεια »

Tony Cool

Μετα χαρας διαπιστωνω απο την αντιδραση σου οτι εισαι γυρω στα 18-19 και οτι τα περι 37χρονου ηταν μουφες.Ευτυχως γιατι θα ηταν πολυ κριμα.Οταν μεγαλωσεις θα κρινεις πιο ωριμα καποιες καταστασεις.
Υ.Γ.:τα lego που θα παρεις να ειναι special edition για να ξεχωριζεις απο τη μαζα,ετσι;Μη ξεχνιομαστε! 😉

ted

αρε φιλε tony… και τι δεν θα δινα να ημουν στην ηλικια σου στα 18 ξανα. Δυστηχως για σενα οτι λεω ειναι καθαρα προσωπικη μου αποψη και αυτο ειναι δικαιωμα του καθενος νομιζω. λογικα συνφωνεις και εσυ πιστευω. Εγω σε αντιθεση με σενα και συγνωμη που το λεω,δεν θελω να σε θιξω, ξεκινησα απο ericsson t28s , και γαλουχηθικα στην τεχνολογια και στην ηλεκτρονικη gadgetοκαψουρα απο τα πρωτα wm2003(ipaq,mio κλπ.) που βγηκαν εκεινο τον καιρο. Τοτε που η microsoft ηταν ο πατερας των πάντων στην τεχνολογία,τοτε που η apple δεν ειπηρχε στα smartphones και δεν ηξερε τι ειναι καν touch οθονη και γραφιδα ουτε στον υπνο τους. Απο σενα λοιπον (λογω ηλικιας σου) δεν περιμενω κατι παραπανω να μου πεις απ αυτα που λες. εισαι ατομο της apple εποχης και μετα.Δεν σε παρεξηγω φιλε μου και δεν προσπαθω να σε πεισω γ κατι.Την γνωμη μου λεω ο ανθρωπος. τι πρεπει να λεω και να κανω δηλ? να λεω και να υποστηριζω οτι λένε και οι άλλοι και εσύ? Οι αντιθετες γνώμες απαγορεύονται? Οποτε λοιπον πιστευω οτι ειναι κριμα να συζηταμε και να τσαντιζομαστε. Οκ, εισαι αυτος που εισαι,ειμαι αυτος που ειμαι,ειμαστε αυτοι που ειμαστε. Η γνώμη μου ειναι αυτή,η γνωμη… Συνέχεια »

TSOU_RE

Ωραια επιτελους ειρηνη!!!χαχαχα Εγω παιδια λειτουργισα wp περιπου μια εβδομαδα και μπορω να πω πως ειναι καταπλικτικο ..εχει πολλες λειτουργιες για κοινωνικα δυκτια και δεν λαγκαρι(κολαει) κ επισεις πλυθενουν οι εφαργμογες καθε μερα .το μονο που με χαλασε ειναι οτι δεν μπορεις να βαλεις φοντα κτλ εκτος απο την οθονη κλειδοματος

invader9000

Θέλουν βελτιώσεις.
Δεν βάζουν ringtone κατευθείαν κάποιο mp3 από το τηλέφωνο, θέλει το Zune.
Μερικά εικονίδια (όταν πατάς τις 3 τελιτσες) είναι ακατανόητα και αν έχουν επεξήγηση απο κάτω είναι μικρη.
Πρέπει να ανοίξεις πρώτα το wifi και μετά να κάνεις μια εργσασια που απαιτεί συνδεση ιντερνετ. Στο Symbian ρωτούσε, ή συνδεόταν σε σύνδεση που προεπέλεγα
Και μερικά άλλα που έχω γνωστοποιήσει στη Νοικια

azriel84

Και αφού τελειώσαμε την κουβέντα σχετικά με το ποιος την έχει πιο μεγάλη (lol) ας κοιτάξουμε και πάλι το άρθρο μας 🙂 “Στην απάντησή της η Siri έδειξε το Nokia Lumia 900, κάτι που ο Kevin Turner ονόμασε ως ένα από τα πιο αστεία πράγματα του κόσμου. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για την… πλύση ηλεκτρονικού εγκεφάλου στην οποία εξανάγκασε η Apple τη Siri, προκειμένου να μη δίνει τέτοιες απαντήσεις… Βέβαια, εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Turner βρισκόταν μπροστά σε ένα ακροατήριο 16.000 ατόμων και ήταν σε μια ενθουσιώδη στιγμή της ομιλίας του, όπου σημείωνε την αποδοχή που έχει το λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα της Microsoft σε παγκόσμιο επίπεδο.” 1: Είναι πράγματι αστείο. Βέβαια, δεδομένου των πωλήσεων μετά θα έπρεπε να κλαίνε αλλά τεσπα. ΔΕΝ σχολιάζω αν έχει καλό λειτουργικό ή κινητό, σχολιάζω πωλήσεις. 2: Φυσικά και θα έκανε πλύση εγκεφάλου η Apple, duh… 3: Μεγάλη αποδοχή τα WP και τα Lumia σε παγκόσμιο επίπεδο. ΟΚ…κατακλύστηκε ο πλανήτης. Γι’αυτό είχε απώλειες 1 δις η Nokia, επειδή τα πήγαν περίφημα τα Lumia και τα WP παγκόσμια… Για να τελειώνουμε. To όλο θέμα του άρθρου, ήταν πως σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Τα WP ως τώρα, 2.5 χρόνια από… Συνέχεια »

ted

χαχαχα σωστος azriel84! E τοοοοτε θα ξανα εβγαζα απο την κουτα μου το Ericsson t28 kαι το P990i!!χαχαχα!
καλαμπουρι να γινετε!!

invader9000

(όσοι δεν έχουν χιούμορ, να δουν τη Sila και να μη διαβάζουν τις βλακείες μου χοχο)

Ε, όχι και τ28!!! Πρόβατο έ, πρόβατο (lol) που έπεσες στην παγίδα της κραταιάς (τότε) Ericsson όπως πέφτουν τώρα οι Apple fans, εγώ είχα ΦΙΔΑΚΙ μεγάλε, γιατί Nokia και πάλι Nokia, από τότε ήξερα οτι κάποτε θα βγεί μια Apple και μια Google να μας σπάσει τα νεύρα, αλλά πάλι Nokia είσαι μεγάλε, όσα IOS και αν βάλεις στο ακουμπότζαμο της Αμερικής η Ευρώπη τραβάει μπροστά. Nokia και πάλι Nokia λοιπόν, ξύπνησαν και οι της Samsung και έφτιαξαν κινητά. Καλύτερα πλυντήρια να φτιάξουν, και να βάλουν Android μέσα γιατί η καινούργια αναβάθμιση σε Pita Gyro Sandwich (PGS 5.0) δίνει τα λευκότερα λευκά, ενω ενα καινοιύργιο app στο Android Store, εξελίχθηκε ειδικά για να απλώνει μόνο του τα ρούχα απο το πλυντήριο… Αλλά ξέχασα μεγάλε! Εσύ πήρες το μοντέλο pli-sou 3,4,567854,1234 ενω το PGS θα είναι συμβατό με το pli-sou 4.000989.12156 μοντέλο. Tί κρίμα, δεν είστε iphone να φοράτε μια κουτσουρεμένη έκδοση του PGS, κρίμα βρε!

azriel84

hahahaha best comments ever!

TSOU_RE

invader9000 χαχαχα εκλαψα χαχαχαχαχοχοχοχαχαοχοαχοα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured Siri

Νέες φήμες για έκδοση της Siri με γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο WWDC

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα έκδοση της Siri στο WWDC με γενετική τεχνητή νοημοσύνη και πολλές νέες δυνατότητες.

Smartphones Apple iOS Siri

iOS 18: Φήμες για μεγάλες βελτιώσεις στο Siri

Με το iOS 18 η Apple θέλει να κάνει το Siri πιο έξυπνο, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μοντέλα γλώσσας, σύμφωνα με το The Information.

Software Apple HomePod Siri

Youtube Music: Έρχεται αποκλειστική εφαρμογή σε περισσότερες συσκευές

Η ψηφιακή βοηθός Siri στο Homepod θα αποκτήσει σύντομα υποστήριξη για το YouTube Music, αλλά δεν θα είναι η μόνη συσκευή που θα το κάνει.

Smartphones Apple iOS Siri

iOS 16.5: Η Siri θα μπορεί να πραγματοποίησει εγγραφή οθόνης

Με το iOS 16.5 beta, η Apple εργάζεται για να βελτιώσει τη λειτουργικότητα της Siri και υπάρχει μια νέα επιλογή για να ξεκινήσετε μια εγγραφή οθόνης με τον φωνητικό βοηθό.