Microsoft Lumia, Σύντομα η πρώτη συσκευή

Το πρώτο Microsoft Lumia smartphone θα ανακοινωθεί σύντομα σύμφωνα με την Tuula Rytilä, Senior Vice President του τμήματος marketing για τα κινητά της Microsoft. Τα τελευταία μοντέλα με το brand Nokia Lumia που κυκλοφορούν είναι τα Lumia 735/ 730 και Lumia 830.

Σύμφωνα με την Tuula Rytilä οι κάτοχοι των ανωτέρω συσκευών δεν θα πρέπει να ανυσηχούν και θα λαμβάνουν μελλοντικά updates ενώ θα ισχύει κανονικά η εγγύησή τους από την ίδια τη Microsoft. Επίσης σημείωσε ότι στα entry-level κινητά (feature phones) θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν μοντέλα με το brand Nokia.

Microsoft Lumia, Microsoft Lumia, Σύντομα η πρώτη συσκευή

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Seme

Για κανα ταμπλετ ως διάδοχο του lumia 2520 γνωρίζουμε τίποτα;

Χρήστος

Ποναει η καρδια μου. Πως να βαλω τωρα το χερι στη τσεπη για να αγορασω κινητο που πανω θα γραφει Microsoft;

Δαμιανός

Η εταιρία η οποία το 2007 είχε το 47% της παγκόσμιας αγοράς…. Τώρα σε αυτό το κατάντημα…. Δεν χωνεύεται αυτό το πράγμα!

giorgos

απλα αγοράζουμε ένα lumia 830 και το κρατάμε ως συλλεκτικό και κόρη οφθαλμού έως ότου ξαναβγάλει εκ νέου κινητά η γνησια nokia! Αν βγάλει ποτέ…

Junkermann

Η «γνήσια» Nokia υπάρχει και είναι το mobile τμήμα της Microsoft. Το έχουμε γράψει ένα εκατομμύριο φορές βέβαια, άλλη μία δεν πειράζει.

Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της Nokia είναι υπάλληλοι της Microsoft Mobile.
Αυτοί έχουν και την τεχνογνωσία/εμπειρία.
Οι πατέντες της Nokia είναι πλέον πατέντες της Microsoft Mobile.

H Nokia, μάλλον θα βγάλει κινητά, προφανώς με Ανδρόιντ, τα οποία θα έχει σχεδιάσει/εξελίξει ο φούφουτος!

_Junkermann

RigoMS

Λογικό και γνώμη μου χρειαζόταν…τωρα όμως οι απαιτήσεις μεγαλώνουν..για να δούμε..θα δούμε τελικά McLaren ή Hyundai???

Στεφανος

Μηπως να βγαλουν κανα 640 τα Χρειστουγεννα; Να ρωτησω μηπως παραμελησει τα προιγουμενα lumia οπως το 635 που θελω τα Χρειστουγεννα. Ειναι καλο ή να περιμενω για microsoft? Δηλαδη το 635 θα κανει αναβαθμισεις για κανα 2-3 χρονια ή θα σταματησουν?

Xρηστος Σαμ

σαν ονομα , το “microsoft” παιζει να ειναι απ’τα χειροτερα!
– τι κινητο εχεις?
– microsoft!

κριμα για τη νοκια…
Αν ειχε επιλεξει το δρομο του android, σημερα θα ηταν αλλου.

Constantine

@Στεφανος Και εμενα αυτο μ ψιλοκαιει μολις προχθες αγορασα το 630 και αναρωτιεμαι αν θ εχουμε αναβαθμισεις για τ επομενα χρονια

Στεφανος

@Constantine Πως σου φαινεται η συσκευη. Θα ηταν καλη για να την παρω μηπως το Δεκεμβριο; ( θελω το 635 για την ακριβεια αλλα ειναι τα ιδια). Πως ειναι οι φωτο;

RigoMS

Κανονικά θα έχουν αναβαθμίσεις για όσο προβλέπεται όλοι…μπορεί σε μας να μην ακούγεται καλά στο αυτί αλλά επικρατεί μόνο στην Ελλάδα αυτό…βγαζει και η alcatel η Samsung και και και WP … Αυτοί δηλαδή έπρεπε να λένε τι κινητό έχεις; έχω ένα Samsung αλλά όχι με android ούτε tizen αλλά με windows?? Αυτό ακούγεται καλύτερο;; είναι το windows phone..δεν είναι ούτε το νοκια ούτε το Microsoft…

Στεφανος

Δεν σε καταλαβα πολυ καλσ rigoMS. Δηλαδη τα παλαια nokia θα περνουν τις αναβαθμισεις κανονικα για πολλα χρονια;

RigoMS

@στέφανος οσο παίρνουν όλα…για 36 μήνες ισχύει η υποστήριξη της Microsoft για καθε συσκευή…(όχι εγγύηση)..

Στεφανος

@RigoMS Δηλαδη ακομα και να μην το θελει η ms πρεπει να ισχυει αυτος ο νομος; Δηλαδη το 635 θα παρει denim, emerald και wp 10?

RigoMS

Δεν είναι νόμος 😁😁 … Δική της ανακοίνωση είναι εδώ και κάτι χρόνια…μιας και τα 10 θα έρθουν του χρόνου λογικά θα τα πάρει όσα από αυτά τα futures μπορεί να σηκώσει η συσκευή…

Ιωάννης jb

Δαμιανός κι όμως έγινε τι να πεις.. το άξιζε όμως, δεν προσπάθησε να έχει δυνατό τομέα έρευνας και ανάπτυξης προιόντων.. είχα αράξει στο θρόνο τις και αυτό δε τις βγήκε σε καλό..
Το νέο όνομα κι εμένα με χαλάει λιγάκι αλλά τι να κάνουμε θα το συνιθύσουμε κι αυτό.

Constantine

@Στεφανος Το κινητο μεχρι στιγμης μου αρεσε παρα πολυ, δν το εχω πολυψαξει ακομα πολυ λογο δουλειας δν προλαβα και λογο οτι πρωτη φορα παιρνω smartphone και δν ειμαι εξοικιωμενος με αυτα και δν ξερω απο που ν αρχισω ν το σεταρω με τις ρυθμισεις.
Το user interface μου αρεσει απιστευτα πολυ προσεγμενο και σου δεινει πολυ καλη αισθηση, σε σχεση με ενα andoid lg που εχει η μανα μου, πανω κατω στην ιδια τιμη (ειναι πιο φτηνο το lg) αλλα φοραει νομιζω εκδοση 4 και μετα εκεινο μου φαινετε πιο απλο και οχι τοσο προσεγμενο.
Γενικα για entry low συσκευες απο αυτα που εχω διαβασει τα win phones ειναι καλυτερη επιλογη, ποιοτητα νοκια στιβαρη κατασκευη κτλ.
Το μονο θεμα ειναι που δν μπορω ν περασω εφαρμογες ειναι μια επιλογη που λεγεται η “οικογενεια μου” και δν μπορω ν την βγαλω για ν μπορω ν περασω εφαρμογες, εχω βαλει πλεον τα σωστα στοιχεια γτ πριν ειχα βαλει οτι ν ναι αλλα και παλι δν μπορω, βοηθεια κανεις? 🙂

RigoMS

@Constantine φτιάξε έναν λογαριασμό Microsoft που να έχεις ηληκια ότι είσαι ενήλικας…

Constantine

Eιχα κανει πριν καιρο ενα λογαριασμο outlook και ειχα βαλει οτι ν ναι απο ημερομηνιες γενικα αποφευγω ν βαζω τις πραγματικα στιοχεια, τελςο παντω μετα απο αυτο αναγκαστικα ν βαλω τα κανονικα αλλα και παλι δν

gathan

Στέφανε είχα το 630 πριν 3 μήνες ήδη το κατέστρεψα (έσπασα την οθόνη) και παρήγγειλα το 730 (περιμένω να έρθει). Το 630 είναι μια χαρά συσκευή πλην της κάμερας που είναι μέτρια. Αν σε ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες ίσως δε σου κάνει. Κατά τα άλλα είναι μια δυνατό και άνετο στη χρήση

stamatis21

Μια χαρά μπραβο Έτσι Microsoft πάει η Nokia.απο εδώ κ πέρα τα κινητά θα γίνουν σαν της σονυ.κάθε εξάμηνο κ μούφα.Ε ρε γελια οταν βγει το πρώτο.

Δημήτρης

Χαίρομαι που η microsoft μπαίνει σε αυτό το χώρο.! Όταν η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο κάνει smartphones με δικό της brandname και λογισμικό δε μπορείς παρά να χαίρεσαι σαν υγιής καταναλωτής, αφού ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει υπέρ σου.! Το μόνο που με στεναχωρεί είναι πως θα χαθεί η nokia, ξέρω, όχι άμεσα, αλλά σε 5-10 χρόνια ίσως να μην υπάρχει η nokia, ούτε σαν όνομα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Lumia Microsoft Microsoft Lumia

Το Microsoft Store στις ΗΠΑ πουλάει ξανά Lumia Windows Phones

Τα Windows Phones είναι έμμεσα… νεκρά εδώ και καιρό. Με τον Joe Belfiore (αντιπρόεδρο του τμήματος Λογισμικών της Microsoft) να απορρίπτει περαιτέρω αφοσίωση στο λογισμικό από την ίδια την MS, αντιλαμβάνεται κανείς πως εκείνο βρίσκεται σε διαδικασία “αργού θανάτου”.

Business Lumia Microsoft Microsoft Lumia

Microsoft: Πούλησε λιγότερα από 1 εκατ. smartphones [Q4 2016]

Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο, το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Όπως ήταν αναμενόμενο τα έσοδα από τα smartphones σημείωσαν πτώση, αλλά το 81% κάτω από την ίδια περίοδο το 2015, δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό ως αριθμός.

Business Lumia Microsoft Microsoft Lumia

Microsoft: Αναθέτει σε άλλη εταιρεία την εξυπηρέτηση κατόχων Lumia κινητών

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Micrsoft όσον αφορά στο mobile, όμως οι ενδείξεις είναι ότι θέλει να “ξεφορτωθεί” τα Lumia smartphones. Οι φήμες τη θέλουν από Δεκέμβριο να σταματά την πώληση των Lumia.

News Microsoft Microsoft Lumia Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile: To update έρχεται από τις 7 Μαρτίου;

Οι κάτοχοι συγκεκριμένων μοντέλων με Windows Phone 8.1 χρειάστηκε να οπλιστούν με αρκετή υπομονή περιμένοντας την αναβάθμιση σε Windows 10 Mobile. Φαίνεται όμως πως την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να έρθει το OTA update σε Windows 10 Mobile.