Μήνυση στην Apple επειδή -αποδεδειγμένα- οι ρυθμίσεις απορρήτου δεν εμποδίζουν το iPhone να παρακολουθεί τους χρήστες

apple iphone, Μήνυση στην Apple επειδή -αποδεδειγμένα- οι ρυθμίσεις απορρήτου δεν εμποδίζουν το iPhone να παρακολουθεί τους χρήστες

Χρήστες iPhone ισχυρίζονται ότι η Apple συνέλεξε τα user data τους παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει την υπόσχεση της εταιρείας, μέσω των ρυθμίσεων απορρήτου, ότι αυτό δεν θα συνέβαινε. Έτσι, το Cupertino αντιμετωπίζει τώρα αγωγή.

Σύμφωνα με το Gizmodo, ακόμα κι αν έχετε απενεργοποιήσει το iPhone Analytics στη συσκευή σας, η Apple εξακολουθεί να συγκεντρώνει άπειρες πληροφορίες για εσάς. Και αυτό είναι ένα μεγάλο φάουλ.

Οι Tommy Mysk και Talal Haj Bakry, προγραμματιστές εφαρμογών και ερευνητές ασφαλείας για την εταιρεία λογισμικού Mysk, ανακάλυψαν πως ορισμένες εφαρμογές της Apple, όπως το App Store, το Apple Music, το Apple TV, τα Books και τα Stocks συλλέγουν προσωπικά δεδομένα από χρήστες ακόμα κι αν το iPhone Analytics είναι απενεργοποιημένο.

Ένα βίντεο που ανέβασαν στο Youtube αποκαλύπτει ότι το App Store συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των πλήκτρων που πατήσατε, των εφαρμογών που κοιτάξατε, των διαφημίσεων που είδατε και ακόμη και του χρόνου που αφιερώσατε κοιτάζοντας μια εφαρμογή.

O άνθρωπος που κατονομάζεται στην αγωγή ως ενάγων είναι ένας Elliot Libman, ο οποίος κατηγορεί την Apple ότι δεν τήρησε τον νόμο της Καλιφόρνια περί παραβίασης της προσωπικής ζωής. “Το απόρρητο είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που χρησιμοποιεί η Apple για να ξεχωρίζει τα προϊόντα της από τους ανταγωνιστές. Όμως οι εγγυήσεις απορρήτου της Apple είναι εντελώς απατηλές”, υπογραμμίζει.

Ακόμη, η Mysk ανακάλυψε πως η εταιρεία συγκεντρώνει δεδομένα όπως αριθμούς ταυτότητας, το μοντέλο του τηλεφώνου, της ανάλυσης της οθόνης του, τη σύνδεση που έχετε στο διαδίκτυο και τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε στο πληκτρολόγιό σας. Μάλιστα, η εφαρμογή Stock φέρεται να δίνει πληροφορίες για τη λίστα των μετοχών που παρακολουθείτε, τις ώρες που ελέγξατε για μια προσφορά και τυχόν άρθρα ειδήσεων που διαβάσατε για την εταιρεία.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.