MIUI: Με τη τελευταία alpha έκδοση ο launcher απέκτησε app drawer και συντομεύσεις εφαρμογών

MIUI App Drawer, MIUI: Με τη τελευταία alpha έκδοση ο launcher απέκτησε app drawer και συντομεύσεις εφαρμογών

Η Xiaomi είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες smartphone, με τη ROM της MIUI να βρίσκεται σε εκατομμύρια συσκευές. Αν και γενικά το MIUI έχει μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες, εδώ και χρόνια του έλειπε ένα βασικό χαρακτηριστικό, δεν είχε app drawer.

Σύμφωνα με το XDA Developers, η τελευταία alpha έκδοση του MIUI με build number 4.10.6.1025-06141703, φέρνει επιτέλους τον app drawer και τη δυνατότητα δημιουργίας shortcut. Αφότου ο χρήστης ενεργοποιήσει τον app drawer αποκτά πρόσβαση σε αυτόν μέσω του γκρι κουμπιού στο κάτω μέρος της οθόνης.

Στην κορυφή του app drawer υπάρχουν οι εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν πρόσφατα και ακριβώς από κάτω βρίσκεται ο κατάλογος όλων των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή ταξινομημένες σε αλφαβητική σειρά.

Δυστυχώς, το gesture του swipe up δεν ανοίγει τον app drawer και το swipe down δεν τον κλείνει, αλλά λίγο υπομονή είναι ακόμη σε alpha. Ο app drawer κλείνει με το πάτημα του βέλους στην κορυφή της οθόνης ή με το πλήκτρο της επιστροφής.

MIUI App Drawer, MIUI: Με τη τελευταία alpha έκδοση ο launcher απέκτησε app drawer και συντομεύσεις εφαρμογών

Από το Android 7 Nougat και μετά οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν συντομεύσεις η οποίες εκκινούν συγκεκριμένες διεργασίες των εφαρμογών για άμεση εκτέλεση εργασιών. Τα app shortcuts στο MIUI λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, και επιτέλους ο launcher της Xiaomi αποκτά μία δυνατότητα που οι περισσότερες εφαρμογές του είδους την έχουν εδώ και χρόνια.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάζει την alpha έκδοση του launcher, χάρη στους XDA, μπορεί να κατεβάζει το apk από το APK Mirror. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν σας συστήνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτό το app ως τον βασικό launcher, διότι δεν είναι σταθερός, κρασάρει διαρκώς και παρουσιάζει αρκετά bugs.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fanis Margonis

Χρόνια ολόκληρα τα έχω αυτά με τον nova…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Επίσημη η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προδιαγραφές

Το πρώτο τηλέφωνο της νέας σειράς της Redmi που θα επικεντρώνεται στην απόδοση θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα με το όνομα Redmi Turbo 3.