Χάρτης κάλυψης mobile broadband, Ποιος τολμάει να το κάνει στη χώρα μας

5

Με αφορμή τις πρόσφατες διαφημίσεις για “Σήμα Καμπάνα” αλλά και τις τωρινές με το ποια εταιρεία έχει το πιο γρήγορο mobile internet, συνεχίζεται πιο έντονα η συζήτηση για την ποιότητα των υπηρεσιών που μας προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Τα παράπονα είναι αρκετά, τα κινητά δεν πιάνουν στα ισόγεια πολυκατοικιών ενώ για να έχεις γρήγορο mobile broadband θα πρέπει να βρίσκεσαι έξω από το Δημαρχείο της κάθε πόλης.

map broadband coverage

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα στην Αγγλία, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, μέσα από της επίσημες ιστοσελίδες τους δημοσιεύουν χάρτη της χώρας που δείχνει την κάλυψη GPRS, 3G ή HSPA κάνοντας ακόμα πιο εύκολη την επιλογή δικτύου από τους χρήστες. Γιατι κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να είναι μέτρο σύγκρισης το δωρεάν κινητό αλλά η ποιότητα των υπηρεσιών.

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, στην Αμερική, εταιρείες όπως η AT&T προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας τη δωρεάν εφαρμογή Mark the Spot για το iPhone. Οι συνδρομητές της ΑΤ&Τ όποτε αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τη κάλυψη, ή την ποιότητα των υπηρεσιών, ενημερώνουν μέσω της εφαρμογής την εταιρεία για το ακριβές σημείο που βρίσκονται και η εταιρεία συλλέγει τα δεδομένα με σκοπό την μελλοντική βελτίωση των πιο επιβαρυμένων περιοχών.

mark the spot

Αλήθεια πότε θα δούμε κάποιο χάρτη κάλυψης από της ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και γιατί όχι ακόμα και μια παρόμοια εφαρμογή όπως την Mark the Spot.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
5 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
John Karakatsanis - xblog.gr

Νομίζω θα αργήσουμε να δούμε κάτι τέτοιο, αλλά μπορούμε να αρχίσουμε να το ζητάμε έντονα ώστε να φτάσουμε πιο γρήγορα στην υλοποίησή του!

JoannaK

Παρόμοια εφαρμογή πάντως σαν το Mark the spot μου φαίνεται πραγματικά ασύλληπτο για τα ελληνικά δεδομένα…

Dimitris

Δε χρειαζεται… Αφου εχει σημα καμπανα. Το ειπαν στην τηλεοραση

Thanasis

σε πολλά σημεία εντός του σπιτιού και δέν έχω σήμα όχι για browsing αλλά ούτε για μήνυμα…!
Επίσης οι τιμές (γενικά το κόστος των υπηρεσιών) είναι απλησίαστες!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα