Τρίτη
18/02/2014

Πως λειτουργούν τα διάφορα App Store; [infographic]

Οι εταιρίες αναλύσεων κάνουν προβλέψεις σχετικά με την μελλοντική ανάπτυξη των mobile business σε καθημερινή βάση, με τα αποτελέσματα και τους αριθμούς και είναι αρκετά χαοτικά. Ωστόσο, υπάρχει ένας πιο παραστατικός τρόπος να δούμε πως λειτουργούν οι τέσσερις μεγαλύτερες πλατφόρμες και την σχέση μεταξύ των App Store τους.

Ενδιαφέροντα σημεία του infographic αποκαλύπτουν ότι το Google Play έχει τα περισσότερα downloads εφαρμογών, αλλά οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν πληρώσει ούτε $1 δολάριο για εφαρμογές. Έτσι τα έσοδα του το 2013 ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά του Windows Store.

mobile-business-infographic
Πηγή

Μάθε για: , , , , , , ,

Συντάκτης: .

9 Σχόλια

 1. Ο/Η arg λέει:

  γιαυτό γουστάρουμε android, γιατί απλά πέρνουμε τσάμπα απο αλού κάτι που πρέπει να πληρώσεις στο μηλοκατάστημα. και όσο περισσότερο κόστος έχει ένα app τόσο περισσότερο χερόμαστε που καταφέραμε να το πάρουμε τσάμπα απο εκεί έξω στο διαδύκτιο.

  Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

  ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΑΧΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟ.

  Εσεις άν είχατε τζάκι και δέν είχατε ξύλα να ζεσταθείτε, και ο γείτονας σας που μένει στην αμερική και έχει 545645645335355 τόνους ξύλα έξω απο την πόρτα σας, ΣΙΓΟΥΡΑ θα πέρνατε ένα ξύλο να ρίξετε στην φωτια σωστά ??

  WE LOVE ANDROID

  ΒΥΕ ΒΥΕ

 2. Ο/Η obi λέει:

  Στην αρχή ήταν λίγο συγκεχυμένα τα αποτελέσματα, αλλά τελικά όντως όπου Windows ειπναι Windows Phone store.
  Και τελικά αποδεικνύεται και επαληθεύεται ότι το πιο ελκυστικό store δεν είναι αυτό που συγκεντρώνει απαραίτητα τη μεγαλύτερη βάση χρηστών αλλά υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες.
  http://www.blogmost.com/smartphone-app-store-statistics/

  Και όταν αναφέρεται πως το android store είχε μη αναμενόμενα έσοδα αναλογικά με τη βάση χρηστών και τον αριθμό των εφαρμογών στο store, σε αντίθεση πχ με το WP store, τότε αυτό δείχνει κάτι.

  Ίσως πολλές εφαρμογές στο android store δεν είναι εξίσου ποιοτικές ώστε να πληρώνει κανείς γι’ αυτές.
  Ίσως ο ανταγωνισμός εκεί είναι εντονότερος και ρίχνει τις τιμές.
  Ίσως πραγματικά η βάση χρηστών στο android έχει διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό προφίλ.
  Και πολλά άλλα.

  Από τη σκοπιά του developer αν το δει κανείς τα πράγματα περιπλέκονται…
  Και εδώ υπάρχει ζουμί γιατί και οι developers είναι η κινητήριος δύναμη ενός οικοσυστήματος.

  Το μόνο σίγουρο είναι ότι το android store είναι πλέον κορεσμένο και λιγότερο προσοδοφόρο για έναν dev, σε αντίθεση πχ με το ios ή όπως – δείχνουν τα στοιχεία παραπάνω – ακόμα και με το Windows Phone store που μάλλον δείχνει πολλά υποσχόμενο για διάφορους λόγους.

 3. Ο/Η konstask λέει:

  Πέρα από το ότι δεν είναι σωστό, αλλά όλοι το κάνουμε το θέμα είναι να μην γίνει συνήθεια. Προσωπικά ότι εφαρμογή χρησιμοποιώ αρκετά την έχω αγορασμένη, από launcher, media player και προγράμματα γραφείου. Όπως το βλέπω εγώ αγοράζοντας τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ καθημερινά δίνω κίνητρο στον προγραμματιστή να τις αναβαθμίσει και να μην την παρατήσει στο έλεος της.

 4. Ο/Η Junkermann λέει:

  Για το μόνο που θα μπορούσαμε να σε «φάμε» arg, είναι η ορθογραφία σου.

  Δωρεάν εφαρμογές υπάρχουν σε όλες τις πλατφόρμες. Εφαρμογές γραφείου (Office, OneNote) και offline πλοήγησης (Here Maps, Here Drive) είναι μερικές από το Windows Store.

  _Junkermann

 5. Ο/Η Thodoris λέει:

  Αυτό που αναφέρεται γενικά για την ποιότητα των εφαρμογών σε apple vs android stores δεν είναι απόλυτα ακριβές. Πολλές φορές έχει τύχει να βρίσκω πιο χρηστικές εφαρμογές για την ίδια δουλειά στο android παρά στο apple store. Αυτό του android έχει επίσης καλύτερο search για παρόμοιες εφαρμογές και πιο αναλυτική βαθμολόγηση (ανά συσκευή, version κλπ). Ο απόλυτος αριθμός διαθέσιμων εφαρμογών, σε τέτοια επίπεδα δε λέει και πάρα πολλά, διότι ο καθένας χρησιμοποιεί έναν περιορισμένο αριθμό. Είναι απλώς ενδεικτικός με αμφισβητήσιμη σημασία.

 6. Ο/Η Drake λέει:

  App category market share for all devices…Games 23%
  53% of smartphone owners play mobile games daily… :-Ο
  Μάλιστα… Και μετά αναρωτιέμαι γιατί βλέπω κάτι πιτσιρίκια και κάτι geeks να μαλώνουν ποιος την έχει μεγαλύτερη…την οθόνη και γιατί τα smartphone χρειάζονται 850 επεξεργαστές και 10g ram!!! Τελικά δεν είναι μόνο για να παινεύονται οι κάτοχοι τους ποιος έχει το καλύτερο και ακριβότερο (προφανώς δεν έχουν κάτι άλλο για να παινευτούν!), αλλά και για να παίζουν παιχνίδια…τόσο απλά!!! Μιλάμε για ποιότητα, όχι αστεία!!!

 7. Ο/Η Darth λέει:

  @και βεβαία δεν είναι πρόβλημα απλός όταν ο προγραμματιστής της εφαρμογής δει ότι το πρόγραμμα δεν το αγοράζουν σχεδόν καθόλου και όλο το βαζουν σπασμένο απλός το παρατάει και τελείωσε
  όσο τιμές είναι μεχρι 3 ευρώ αντε 35 και εφαρμογή αξίζει αμαρτία είναι να μην την αγοράσεις και να να το βάλεις σπασμένο……. τώρα αν ο άλλος χτυπάει τιμές αλλα στον θεω πάει γυρεύοντας

 8. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

  Διαφωνώ κάθετα στις “σπασμένες” εφαρμογές. Πρώην χρήστης ios και τώρα android ότι εφαρμογές χρειάζομαι τις αγοράζω για τον απλούστατο λόγο ότι ο άλλος εργάστηκε, δεν γράφτηκε ο κώδικας από μόνος του.
  Και στις δύο πλατφόρμες αγόρασα εφαρμογές άλλες για εργασία άλλες για διασκέδαση.
  Αν και με το android το λατρεύω όχι μόνο για αυτά που προσφέρει αλλά ακόμη και για τις ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ ΠΟΥ ΑΓΌΡΑΣΑ, ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ANDROID ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΉ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΈΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΎΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ.
  Π.χ το Greenify το έχω στο Lg g pro, στο g pad, στο N7, και στο mk802 android mini Pc και την έχω αγοράσει μια φορά όπως και άλλες εφαρμογές όπως κάτι launchers, σημειωματάρια κ.τ.λ

  Και αυτό που θέλω απλά να πω στους “εξυπνάκηδες” δεν χάλασε ο κόσμος αν δώσεις και 2 € ούτε ένα καφέ για να κάνεις την δουλειά σου.
  Συμφωνώ με τον Darth ότι αν είναι υπερκοστολογημένη πας γυρεύοντας.
  Αυτό μας έχει φάει εμάς τους Έλληνες, η πονηριά μας, γι’αυτό φτάσαμε σ’αυτό το σημείο.
  Το σωστό είναι η ισορροπία και εννοώ ότι όλοι βάλαμε σπασμένες εφαρμογές στα Pc μας είτε γιατί δεν είχαμε χρήματα και την-τις χρειαζόμασταν εκείνο το διάστημα, είτε για δοκιμή.
  Σόρρυ για το μεγάλο ποστ και δεν συνεχίζω για πειρατεία κ.τ.λ αλλά πρέπει να τα πούμε μήπως και αλλάξουμε”μυαλά” εμείς οι ελληνάρες κάποτε.

 9. Ο/Η nick λέει:

  Το android κανει τον κοσμο των smartphone πιο δημοκρατικο. Το iPhone ας πουμε οτι ειναι η μερσεντεζ των κινητων. Δεν εχουν ολοι γκαφρα να ψωνισουν μερτσεντε. Αυτο ομως δν σημαινει οτι δεν χρειαζονται αυτοκινητο. Οποτε θα παρουν ενα vw ενα Citroen κλπ. Με την ιδια λογικη δεν εχουν ολοι χρηματα να ψωνισουν αξεσουαρ για το φτηνο οχημα τους. Πχ φοιτητες ανεργοι κλπ ομως παρολα αυτα τους δινεται η δυνατοτητα να χρησιμοποιουν καποια δωρεαν “αξεσουαρ” εστω και περιορισμενων δυνατοτητων. Γι’αυτο λεω οτι μπορει η Goole να μην ειναι καμια αγια εταιρια αλλα εχει προσφερει πολλα κανοντας τα smartphones και τις δυνατοτητες που προσφερει η νεα τενολογια προσιτα σε ολους.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.