Μονάδα Στοιχείων Επιβατών: Βάση δεδομένων με στοιχεία ταξιδιωτών

Με στόχο κυρίως τον εντοπισμό ύποπτων τζιχαντιστών, που πραγματοποιούν δρομολόγια από και προς τη Μέση Ανατολή με ενδιάμεσους σταθμούς, ετοιμάζεται τεράστια βάση δεδομένων με στοιχεία ταξιδιωτών (αρχικά θα αφορά σε αεροπορικά ταξίδια).

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε άρθρο για τη σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει να προσαρμόσει το ελληνικό δίκαιο στις προβλέψεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των ταξιδιωτών.

Η επιτροπή θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα στο κτίριο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες. Τα μέλη της είναι, μεταξύ άλλων, ένας αντιεισαγγελέας και στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, της Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του ΣΔΟΕ.

Στη βάση δεδομένων θα καταγράφονται το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, τα στοιχειά που περιλαμβάνονται στην αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο, το δρομολόγιο, ο αριθμός του εισιτηρίου, η αεροπορική εταιρία, η εταιρία έκδοσης του εισιτηρίου, οι συνοδοί του (αν υπάρχουν) και ο αριθμός των αποσκευών.

Μονάδα Στοιχείων Επιβατών Βάση δεδομένων με στοιχεία ταξιδιωτών, Μονάδα Στοιχείων Επιβατών: Βάση δεδομένων με στοιχεία ταξιδιωτών

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ChatGPT Nothing Nothing Phone 1

Nothing Phone (1): Ενημερώνεται σε Nothing OS 2.5.5 με ενσωμάτωση ChatGPT

Το Nothing OS 2.5.5, το οποίο έγινε διαθέσιμο για το Phone (2) και το Phone (2α) τον περασμένο μήνα, έρχεται τώρα στο Phone (1).

Smartphones Apple iPhone

Bug κάνει το ξυπνητήρι του iPhone να μη χτυπάει – Αναγνώρισε το πρόβλημα η Apple

Ένα σφάλμα λογισμικού κάνει το ξυπνητήρι του iPhone σε διάφορους χρήστες να μη χτυπάει, κάτι που επιβεβαίωσε η Apple στο Today.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Smartphones Redmi Redmi Note 13 Pro+ Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+: Επίσημο το World Champions Edition για τους ποδοσφαιρόφιλους

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Note 13 Pro+ στην Ινδία νωρίτερα φέτος και σήμερα ήρθε το Redmi Note 13 Pro+ Word Champions Edition.