Μονάδα Στοιχείων Επιβατών: Βάση δεδομένων με στοιχεία ταξιδιωτών

Με στόχο κυρίως τον εντοπισμό ύποπτων τζιχαντιστών, που πραγματοποιούν δρομολόγια από και προς τη Μέση Ανατολή με ενδιάμεσους σταθμούς, ετοιμάζεται τεράστια βάση δεδομένων με στοιχεία ταξιδιωτών (αρχικά θα αφορά σε αεροπορικά ταξίδια).

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε άρθρο για τη σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει να προσαρμόσει το ελληνικό δίκαιο στις προβλέψεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των ταξιδιωτών.

Η επιτροπή θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα στο κτίριο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες. Τα μέλη της είναι, μεταξύ άλλων, ένας αντιεισαγγελέας και στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, της Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του ΣΔΟΕ.

Στη βάση δεδομένων θα καταγράφονται το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, τα στοιχειά που περιλαμβάνονται στην αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο, το δρομολόγιο, ο αριθμός του εισιτηρίου, η αεροπορική εταιρία, η εταιρία έκδοσης του εισιτηρίου, οι συνοδοί του (αν υπάρχουν) και ο αριθμός των αποσκευών.

Μονάδα Στοιχείων Επιβατών Βάση δεδομένων με στοιχεία ταξιδιωτών, Μονάδα Στοιχείων Επιβατών: Βάση δεδομένων με στοιχεία ταξιδιωτών

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8, Pixel 8 Pro: Αποκαλύφθηκαν βασικά specs και τιμές σε ΗΠΑ & Ην. Βασίλειο

H Google πρόκειται να ανακοινώσει το Pixel 8 και το Pixel 8 Pro στις 4 Οκτωβρίου αλλά μάλλον θα γνωρίζουμε τα πάντα μέχρι τότε.

Smartphones Apple Apple iPad iPad

Το Resident Evil Village για iPhone 15 Pro και iPad κυκλοφορεί στις 30 Οκτωβρίου

Το Resident Evil Village θα κυκλοφορήσει για iPhone 15 Pro και iPad στις 30 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η Capcom.

Smartphones Elon Musk Tesla

Η Tesla κυκλοφόρησε βίντεο με το ρομπότ Optimus να κάνει γιόγκα

Η Tesla δημοσιοποίησε ένα update με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο ανθρωποειδές ρομπότ Optimus με ένα βίντεο που μοιάζει σχεδόν με CGI.

Smartphones Apple iPhone iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro: Πόσο τιτάνιο έχει πραγματικά; [βίντεο]

Ο Youtuber Zack από το κανάλι JerryRigEverything έπιασε στα χέρια του ένα ολοκαίνουργιο iPhone 15 Pro και του… άλλαξε τα φώτα.