H Huawei βγαίνει από το Top 5 των κατασκευαστών smartphones
Τετάρτη, 21/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
H Huawei δεν έχει πλέον μία από τις 5 θέσεις της λίστας των κορυφαίων κατασκευαστών smartphones σε παγκόσμια κλίμακα.
Τετάρτη, 15/03/2017 · Αλέξανδρος Παππάς
Με στόχο κυρίως τον εντοπισμό ύποπτων τζιχαντιστών, που πραγματοποιούν δρομολόγια από και προς τη Μέση Ανατολή με ενδιάμεσους σταθμούς, ετοιμάζεται τεράστια βάση δεδομένων με στοιχεία ταξιδιωτών (αρχικά θα αφορά σε αεροπορικά ταξίδια).
Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε άρθρο για τη σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει να προσαρμόσει το ελληνικό δίκαιο στις προβλέψεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για το ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των ταξιδιωτών.
Η επιτροπή θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα στο κτίριο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες. Τα μέλη της είναι, μεταξύ άλλων, ένας αντιεισαγγελέας και στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, της Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και του ΣΔΟΕ.
Στη βάση δεδομένων θα καταγράφονται το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, τα στοιχειά που περιλαμβάνονται στην αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο, το δρομολόγιο, ο αριθμός του εισιτηρίου, η αεροπορική εταιρία, η εταιρία έκδοσης του εισιτηρίου, οι συνοδοί του (αν υπάρχουν) και ο αριθμός των αποσκευών.
Τετάρτη, 21/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
H Huawei δεν έχει πλέον μία από τις 5 θέσεις της λίστας των κορυφαίων κατασκευαστών smartphones σε παγκόσμια κλίμακα.
Τρίτη, 20/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Πιστοποίηση IP, για προστασία από νερό και σκόνη αναμένεται να πάρουν τόσο το Samsung Galaxy Z Flip 3 όσο και το Galaxy Z Fold 3.
Τρίτη, 20/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Η MediaTek έρχεται δυναμικά στα chipsets θέλοντας να είναι εκείνη η πρώτη που θα προσφέρει επεξεργαστή στα 4 nm.
Δευτέρα, 19/04/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Ο Nick James στην Αγγλία παρήγγειλε online τα μήλα του από το supermarket Tesco και κατάφερε να κερδίσει ένα Apple iPhone SE.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ