Motorola Moto E πιό γρήγορο από το Samsung Galaxy S5 [speed test video]

Το Motorola Moto E παρουσιάστηκε πριν από μια εβδομάδα με τιμή περίπου στα 117 δολάρια πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να αγοράσεις 6 Motorola Moto E με τα λεφτά του Samsung Galaxy S5. Τι γίνεται όμως αν αυτές οι δύο συσκευές συγκριθούν ως προς την απόδοσή τους;

Κρίνοντας από το παρακάτω video το «γυμνό» Android του Motorola Moto E τα πηγαίνει καλύτερα από την customized TouchWiz έκδοση του Samsung Galaxy S5.

Πρέπει να πούμε βέβαια ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν στο Samsung Galaxy S5 είχε γίνει reset πριν το test ή αν διάφορες εφαρμογές έτρεχαν από πίσω καταναλώνοντας μνήμη αλλά όπως και να έχει η διαφορά είναι εμφανής για να την αγνοήσουμε.

Φυσικά το TouchWiz σε σύγκριση με το stock Android προσφέρει πολλά περισσότερα αλλά μιας και συγκρίνουμε μια από τις πιο ακριβές συσκευές με μια από τις πιο οικονομικές θα έπρεπε να δούμε άλλα αποτελέσματα.

, Motorola Moto E πιό γρήγορο από το Samsung Galaxy S5 [speed test video]

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

Χαχαχαχαχαχαχα είναι αστείο έτσι όλα τα πράγματα έχουν και κάποια όρια!

Λευτερης Τολ.

επιασα σμρα στα χερια μ το S5 εδω κ 3 μηνες εχω το lg g2 με nova launcher σαν αισθηση κ εμφανηση ηταν πολυ καλη καμια σχεση με αυτο που φαινοταν αλλα οντως εμενα δν μ φανηκε καθολου smooth ειχε μερικα laggarismata κ γνκα δν ηταν τοσο smooth οσο το g2(τουλαχιστον ετσι μ φανηκε μετα απο μιση ωρα περιπου που το ειχα στα χερια μ)

Sotiris

Βρε Λευτέρη με Nova Launcher το S5 το ίδιο smooth θα σου φαινόταν.

anergos13

Αν ειναι να εχω ενα σπαρτιατικο τηλεφωνο με σαφως υποδεεστερη οθονη,μπαταρια,στησιμο UI
καλυτερα να αργει το τηλεφωνο μου 0,02 sec …..θα τ αντεξω!!!

greg

Εγω εχω το g2 5 μηνες τωρα και απο τι το εχω συγκρίνει με το s5 το s5 ειναι πολυ πιο γρηγορο τωρα αποψεις υπαρχουν πολλες φιλε @λευτερης τολ

Λευτερης Τολ.

ισα ισα ο stock Laucher μ φαινεται πιο γρηγορος απλα δν παλευεται το UI του σιγουρα θα το εδινα για το S5 αδιαβροχο κ κλτρη οθονη,καμερα απλα δν μ φανηκε τοσο smooth οσο το περιμενα..

τακης

Ειδα παρα πολλες φορες το βιντεο αυτο που εχω πω ειναι οτι δεν παταει πολλες φορες ταυτοχρονα τα κουμπια επισης το σ5 ειχε πολλες εικονες μεσα και το motorola μολις 1 εε αυτο λεει πολλα επισης μην βλεπουμε καθε βλακεια

greg

Εγω ειμαι ετοιμος να το πουλησω κοιτα ειμαι πολυ της λεπτομέρειας και το εχω συγκρίνει πολυ και εχω δει μεγαλες διαφορες στην οθονη και καμερα ισως να εφταγε το κινητο που ειδες η ισως να εχεις επηρεαστεί απο καποια ατομα που το εχουν θαψει και εγω ελεγα τι αηδια ειναι και μολις ασχολήθηκα το αγαπησα

stef

Όσα λέει το βίντεο είναι πραγματικότητα. Έχω το s3 ένα χρόνο και κάτι, είχα βαρεθεί τα λαγκαρισματα και πριν πάρω απόφαση να το σουταρω έβαλα cyanogenmod11. Αρχικά δεν το πίστευα πόσο γρήγορο ήταν, πλέον 2 βδομάδες μετά δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβάλω την touchwiz stock version 4.3. και λέω να το κρατήσω όσο αντέξει. Ναι στο s5 που είναι πανίσχυρο δεν θα κάνει την τεράστια διαφορά όπως με το s3 αλλά δεν θυμάμαι να μου χρησίμευε κάτι από όλα αυτά που πρόσθετε η Samsung…

Μιχάλης

Περιμεντε να βγει το s5 google play edition και βάλτε την rom του στο κανονικό s5 να δείτε πως θα πετάει. Η αλλιώς μια σταθερή custom rom . Και νομίζω υπάρχουν τρόποι να μην χάνεις την εγγύηση

Panos

Ο uploader μου φαίνεται ότι είχε σκοπό απλά την δημιουργία εντυπώσεων!
Ο τρόπος παρουσίασης δεν στηρίζει σε καμία περίπτωση το συμπέρασμα ότι το s5 είναι αργό!
Ήδη ειπώθηκε για την gallery και για το πιο αργό πάτημα των εφαρμογών!
Επίσης, δεν συγκρίνουμε έτσι ποιο είναι πιο γρήγορο.
Ας δοκίμαζε να τρέξει κανένα σοβαρό benchmark ταυτόχρονα, να βλέπαμε!

Το μόνο που αξίζει να κρατήσει κανείς, είναι οτι και το Moto έχει πολύ καλή απόκριση, μέχρι εκεί όμως!

greg

Εχει δικαιο ο τακης με τις εικονες αλλο να ανοιγεις μια εικονα και αλλο πανω απο 50 μην μιλαμε για την δυναμη του σ5 παιδια ειναι τελειο μονο εμφανιση δεν λεει πολυ

Merkouris

Αν αυτός θεωρεί ότι αυτό που έκανε είναι speedtest τότε εντάξει…οκ!

κωστας

Παιδια στο s5 εχει πολλες εικονες δεν ειναι δικαια η σύγκριση

stef

Παιδιά κάνεις δεν είπε ότι είναι αργό, αυτό που θέλει να δείξει είναι το πόσο κακά προγραμματισμένο είναι το touchwiz και βαρύ το framework. Τα νούμερα δεν λένε τίποτα με τα διάφορα benchmarks. Η εμπειρία χρήσης είναι αυτή που μετράει και όπως είπε και ο Μιχάλης δίπλα με το google play edition θα δείτε την διαφορά. Ωστόσο όσοι το έχετε απλά χαρείτε το.

nord

για κακή μου τύχη (και με επιδότηση βέβαια) πήγα και αγόρασα με πρόγραμμα το s5. Πιο χάλια κινητό δεν έχει ξαναπεράσει απο τα χέρια μου. On screen buttons σχεδιασμός και αίσθηση κινεζικου (όσοι το έχετε με καταλαβαίνεται) ok να τα ανεχθώ αλλα ρε παιδια το ui -.- αποτυχία..μακρια απο samsung κινητό.προσπαθώ να το πουλήσω και δεν πιάνει ούτε τα μισά λεφτά μεταχειρισμένο ενός μήνα Ο.ο ..το iphone 4s περισσότερα έπιασε όταν το πούλησα

Takis

Απλά το s5 έγινε σκόνη από ένα κινητό των 100€. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.
Το touchwiz είναι άκυρο παρά κάποιες χρήσιμες λειτουργίες του

Darth

ε βαιβεα θα ειναι ποοι γρυγορο στην χρηση αφου δεν εχει το tank = touchwiz

Γιαννης

Η αλήθεια είναι ότι το έχει παρακάνει με τις σαβούρες η Samsung , όχι βέβαια ότι υπάρχει σύγκριση των δύο…πάντως το Note 3 παρόλα τα άχρηστα πάει σφαίρα.

Sot11

Την πέτυχε την πλύση εγκεφάλου η samsung… Και τυφλός να είσαι φαίνεται οτι το Motorola αποκρίνεται καλύτερα!

kostas80

αν και μισώ το s5 είναι λογικό στις απλές εφαρμογές να είναι γρήγορο εφόσον έχει
ανάλυση οθόνης 960×540…Απο την άλλη για ανοίξτε δύο HD games να δείτε την διαφορά ή άνοιξε 3 προγράμματα ταυτόχρονα

Nickolas

Δε νομίζω οτι έκανε και καμιά σοβαρή σύγκριση, άνοιξε στην ουσία διαφορετικές εφαρμογές, όπως τη συλλογή των φωτογραφιών που στην περίπτωση του S5 μάλιστα είχε και αρκετές φωτογραφίες και βίντεο και την εφαρμογή της κάμερας που καμία μα καμία σχέση δεν έχει η έκδοση του stock android με αυτή της Samsung. Και στα windows phone κινητά για παράδειγμα η εφαρμογή της κάμερας της microsoft ανοίγει σε ένα δευτερόλεπτο και της Nokia κάνει δυο τρία.
Tο θετικό στην όλη υπόθεση είναι οτι η νέα έκδοση του android χωρίς τους launchers και τις έξτρα εφαρμογές που βάζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές είναι γρήγορο και δεν φαίνεται να έχει κολλήματα ακόμη και σε κινητά με σχετικά χαμηλά τεχνικά χαρακτηριστικά, αν και το 1GB Ram βοηθάει εδώ που τα λέμε.

doc77

Ρε παιδιά s5 εχω είναι τέλειο και δεν καταλαβαίνω τι κόλλημα έχετε φάει με samsung….όποιος θέλει αγοράζει οποίος όχι ένα σωρό επιλογές έχει!!!μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι δεν έχετε τι να κάνετε και ασχολείστε με λεπτομέρειες επί μέρους των κινητών που στην καθημερινή χρήση απορώ αν τις βρίσκεται! Αγοράστε ότι θέλετε αλλά μην μας τα …….με εκτίμηση προς κάθε tech guru. ……

Mimis

Vanilla Android.
Όπως θα έπρεπε να είναι σε όλες τις συσκευές.
Και δε θα ξαναμιλουσε κανείς για lag στο Android.
Τώρα… αμα βάζει το χεράκι του ο καθένας, για προβολή, εντυπωσιασμο και κονόμα, τα βλέπετε τα αποτελέσματα.

Panayiotis

Αυτο δεν το περιμενα.Μπραβο στην μοτορολα που βγαζει τετοιο κινητο σε τετοια τιμη.Περιμενω να δω το Μοto X+1 πιστευω οτι θα ειναι μηχανακι απλος να μην βαλουν χαλια καμερα παλι.

minas

Αυτό ήταν τεστ του καφενείου, έτσι για να έχουμε να λέμε!

techblogakias

Εντάξει μπορεί το τεστ να μην έγινε με απόλυτη ακρίβεια όπως ισχυριζεσται μερικοί και ότι είναι άδικο για το σ5 γιατί είχε πιο πολλές φωτογραφίες στη συλλογή αλλά δεν είδα κανέναν να μιλάει για την κάμερα και το Google +…και αν σκεφτεί κανένας την διαφορά στην τιμή και στα specs τότε αυτό το βίντεο είναι πραγματικά αξιοσημείωτο

sosimple

Εγω τεστ καφενειου δεν το λεω.. Οταν πατας τις ρυθμίσεις και κανει 1 δευτερόλεπτο να ανοιξει τοτε κατι δεν κάνει καλα η samsung. Στο g2 ανοίγει ακαριαία και εχω και 300 εφαρμογες μεσα..

pc-test

το MOTO E για τα χρηματα του ειναι εξαιρετικο!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Motorola

H Motorola παρουσίασε φουτουριστικό smartphone που διπλώνει στον καρπό σου

Ένα από τα πρώτα τηλέφωνα που είχαν τη δυνατότητα να λυγίζουν και να διπλώνουν ονομαζόταν Royole FlexPai και παρουσιάστηκε από τη Royale.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Όλα τα τηλέφωνα Motorola θα χρησιμοποιούν Gorilla Glass

Στο φετινό MWC στη Βαρκελώνη, η Motorola ανακοίνωσε πως όλα τα μελλοντικά smartphone της θα χρησιμοποιούν Corning Gorilla Glass.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola: Aυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν Android 14

Η Motorola δημοσίευσε πληροφορίες στον ιστότοπό της για τις συσκευές που θα ενημερώσει σε Android 14 το επόμενο χρονικό διάστημα.

Smartphones Motorola Motorola RAZR

Motorola Razr 40: Αποσυναρμολογήθηκε σε βίντεο

Το τελευταίο βίντεο αποσυναρμολόγησης που κυκλοφόρησε στο YouTube είναι του Motorola Razr 40 και έρχεται από το κανάλι PKBreviews.