Motorola RAZR, Ξεκινάει η ελληνική αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich της ερχόμενη Τρίτη;

Ο φίλος του Techblog Φάνης μας ενημέρωσε με σχόλιό του ότι σε σημερινή συνομιλία του με το εξουσιοδοτημένο service της Motorola Hellas του ανέφεραν ότι η ελληνική αναβάθμιση του Motorola RAZR XT910 σε Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη Τρίτη 7 Αυγούστου. Τις πληροφορίες δεν επιβεβαιώνει το Techblog και μένουν τέσσερεις ημέρες για να αποδειχθεί αν ισχύουν ή θα υπάρξει καθυστέρηση.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Motorola Hellas έχει αναρτηθεί η λίστα με τα καλούδια και τις βελτιώσεις που θα φέρει στο Motorola RAZR η αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich.

, Motorola RAZR, Ξεκινάει η ελληνική αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich της ερχόμενη Τρίτη;

Kudos to Φάνης

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paul Papa

Μετά την συνομιλία μου με την Motorola Αγγλίας με ενημέρωσαν πως οι περισσότερες συσκεύες της, που είναι να αναβαθμηστούν, θα αναβαθμηστούν μέχρι τέλοι Αυγουστου.

aaatoel

Περιμένουμε με αγωνία!

Dmak

Ας κανονίσουν να ακολουθήσουν και αυτοί τα χνάρια της LG και μετά να βλέπουν πελάτες με το κυάλι. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε . Αδικαιολόγητη ήδη η καθυστέρηση, και απαράδεκτοι για κάθε μέρα επιπλέον της 7ης Αυγούστου. Θα πέσει το κράξιμο και το θάψιμο της αρκούδας.
Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να τηρήσουν το λόγο τους και να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη μας, προσφεροντάς μας μια ROM άξια αναμονής.

Vanzel

Αυτό που μ αρέσει στο android είναι οτι ενώ θεωρείται linux θέλει windows για αναβάθμιση. Εγώ δηλαδή που χρησιμοποιώ αποκλειστικά ubuntu να πάω σε κάνα internet cafe να αναβαθμίσω το κινητό μου;

aaatoel

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Η αναβάθμιση θα γίνει OTA (Over The Air), από το κινητό σου δλδ αρκεί να είσαι συνδεδεμένος στο ίντερνετ και χωρίς την παρουσία άλλου software.

R_BachmaN

Μακάρι να έρθει και μακάρι να μην έχει παιδικές ασθένειες. Η λίστα υπήρχε τουλάχιστον από 8 Ιουλίου(τότε την πέτυχα εγώ) και το “αναβαθμίστηκε”που γράφει, περάστηκε ανάμεσα σε 8-13 Ιουλίου.Στο site γράφει ενημέρωση στις 20/7 αλλά δεν είδα κάποια αλλαγή.

Vanzel

Εχω SE xperia active και για να αναβαθμιστεί σε 4 θέλει το pc companion το οποίο είναι .exe.
Η αναβάθμιση για τη συσκευή μου έχει βγει εδώ και καιρό και δεν γίνεται ΟΤΑ. Απ όσο ξέρω το ίδιο ισχύει για όλες τις μάρκες.

aaatoel

Δεν ισχύει για όλες τις μάρκες. Στο RAZR, όπως και σε άλλα κινητά, η αναβάθμιση γίνεται με τον τρόπο που σου ανέφερα νωρίτερα.

GiannisWST

Ελπιζω να μη καθυστερησει η αναβαθμιση.

Ειναι αναλογα με τον κατασκευαστη Vanzel, αλλοι παιρνουν Ota χωρις χρηση υπολογιστη και ειδικου προγραμματος και αλλοι αναγκαστικα μεσω ειδικου λογισμικου που οπως στη δικια σου τη περιπτωση δεν υπαρχει σε αλλα λειτουργικα (μερικα δεν εχουν υποστηριξη ουτε για mac). Αλλα εχω την εντυπωση, μιας και ασχολεισαι με το linux ηδη, οτι μπορεις να περασεις σε se custom rom αν θες απο το linux.

Npapanikolaou

– Δεν μπορώ να κάνω την αναβάθμηση 7/8.-
Εχώ άάάδεια!!!
δεν τρελενωμε… 20/8 που θα γυρίσω
Θα την κάνω.
Off the record πολύ καλά νέα.
αν και τέλος καλοκαιριου θα φάμε ICS@

frastgr

καλά μην τους πολύ-πιστεύετε αυτούς στην cellcom διότι έχει περίτρανα αποδειχτεί ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι είναι για τα πανηγύρια. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά η πληροφορία θα είναι βάσιμη…!!!!!!!

Gregory

Γουσταρω! Επιτελους γιατι εχουν σπασει τα νευρα μου!

ddr2

Λυπαμαι αλλα αργησαν.
Ηδη εχω 4.1. Οχι βεβαια στο razr…

Karm

Aτελείωτη η ξεφτίλα. Οι άλλοι έχουν πάρει ήδη Jelly Ben και η Moto μας δουλεύει εδω και μήνες. Και μιλάμε για την ναυαρχίδα της.
Keep lying

marios

Στην Κυπρο το ICS έγινε στο razr που έχω πριν απο 2 εβδομαδες και είναι και επίσημο

Φάνης

Και μετα λενε αν flashαρεις μονος σου rom, χανεις την εγγυηση…. Ε, αμα ειναι να περνω ενα update με καθυστερηση 8 μηνων, θα το κανω. Αλλιως αλλαζω συσκευη, και περνω ενα galaxy nexus, και τα εχω την ιδια μερα που πρωτοβγαινουνε….ελεος πια. Και το razr ειναι συσκευαρα!!! Κριμα.

rohamis13

μακαρι να αναβαθμιστει παιδες γιατι ειναι πολυ καλο τηλεφωνο

Φάνης

Καλημερα…πινοντας τον καφε μου, λεω, δεν ξαναπερνω να δω εαν αυριο θα εχουμε το ICS? Καλω λοιπον στο γνωστο μερος, το σηκωνει ενα παλληκαρι, ρωταω αν ισχυει η αυριανη ημερομηνια για το update του razr…και….ΑΚΥΡΟ!!! Αν και ξενερωσα, το περιμενα. Ημουνα σιγουρος οτι δεν θα ισχυει το 7/8. Νεα λοιπον ημερομηνια διαθεσης του update, ειναι η 17η Αυγουστου! Και επειδη σιγουρα η κοροϊδια θα συνεχιστει, PSD και παμε για ICS!!!

Ελεος!!!!

haris

και να φανταστείς βγήκε το update για το xoom…….πιστεύω να το πάρουμε σύντομα εφόσον αναβαθμίστηκε το tablet

Φάνης

Τελικα, περιμενα χωρις λογο… RSD, και flashαρα την επισημη μονος μου. Δουλευει απο το πρωι αψογα, κανενα απολυτως προβλημα, εγινε σε 10΄ ολη η διαδικασια (να περασω τα drivers απο το site της motorola – να συνδεσω το κινητο – να το κανει εγκατασταση – να ανοιξω το RSD Lite 5.7 – να κανω Decompress And start Flashing το OS- να κανει ολη την διαδικασια). Οσο εκανε δουλεια, δεν το πειραξα, δεν αγχωθηκα να το σταματησω, ολα πηγανε καλα, μου εγραψε στο τελος Pass στο RSD Lite, και αφου εκανε μονο του επαννεκινηση, ητανε σαν να το ειχα κανει ΟΤΑ. Δεν ειχα χασει τιποτα. Οποιος θελει βοηθεια ή τα αρχεια, τα εχω στο dropbox, μπορω να σας στειλω link. Επισης να αναφερω οτι δεν εκανα root ή οτιδηποτε αλλο στην συσκευη. Ειναι το επισημο update, και οχι καποια αλλη rom, και θα περνει κανονικα τα επομενα ΟΤΑ update (λες και θα περιμενω τα ΟΤΑ…λεμε τωρα!). Ολη η δουλεια εγινε σε windows 7 home premium – 32bit.

R_BachmaN

Φάνη, χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, δεν έβαλες επίσημη ICS για την Ελληνική έκδοση. Δεν κυκλοφόρησε επίσημη ICS.
Φαντάζομαι έβαλες το leak. Αν πας με αυτό στο service(μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ) θα χάσεις την εγγύηση. Το γράφω και για άλλους φίλους που μπορεί να θέλουν να το βάλουν. Δυστυχώς επιστροφή σε στοκ GB από ICS για service δεν υπάρχει. Όποιος θέλει να το κάνει ας ξέρει και τα ρίσκα του.

Φαντάζομαι όταν βγεί η επίσημη, θα υπάρχει τρόπος να περαστεί και να είναι η συσκευή στοκ και οκ από θέμα εγγύησης, αλλά ακόμα τίποτε δεν είναι σίγουρο. Ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα.

haris

συμφωνώ με τον r_bachman… γράφουν μερικά άτομα που έκαναν root την συσκευή και πήγαν για service ότι δεν την κάνανε χωρίς λεφτά……υπομονή έτσι και αλλιώς πόσο να την καθυστερήσουν άλλο…..

Φάνης

Ζητω συγνωμη, εχει δικιο εν μερη ο φιλος R_BachmaN. Δεν ειναι επισημη ελληνικη εκδοση αλλα επισημη ευρωπαικη εκδοση (και οχι leaked). Μετα απο επικοινωνια με το service, τους ρωτησα εαν καλυπτεται απο εγγυηση εαν γινει κατι, και μου ειπανε ναι. Τους “ενημερωσα” οτι το update εγινε εκτος Ελλαδας, λογω του οτι ειχα θεμα με την συσκευη. Εφοσον, μου ειπανε δεν ειναι root, ή με custom rom, δεν υπαρχει θεμα. Ελπιζω να ισχυουνε βεβαια ολα αυτα, αλλα μακρια απο εμας, να μην χρειαστει ποτε να παμε εκει!

R_BachmaN

Φίλος από άλλο forum, πήγε το κινητό για service και μετά από αναβάθμιση που του έκαναν από 2.3.5 σε 2.3.6 του ήρθε η ICS OTA. Νομίζω υπάρχει θέμα και στο techblog γι’αυτό. Όταν χρειάστηκε service του βγάλαν την συσκευή root χωρίς να είναι. Άλλοι πάλι με την ICS που πέρασε ο Φάνης(χωρίς root), τους την έβγαλε root το service της Moto.Προσοχή λοιπόν.Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα.

Επίσημη Ευρωπαϊκή ICS δεν έχει κυκλοφορήσει. Μόνο σε κάποιους carriers(νομίζω Ιταλία).Official leak είναι η κλασσική που κυκλοφόρησε και έχει και ένα μικρό update που από την στιγμή που την έβαλε κάποιος, καλό είναι να βάλει και αυτό.

Φάνης

Οντως, γινεται χαμως…αρα οταν εμενα λεει 6.7.2-180_SPU-19-TA-11.”2″ κι αυτη που θα βγει ειναι 6.7.2-180_SPU-19-TA-11.”6″, θα την δει σαν update? Αν ισχυει αυτο (γιατι ετσι μου το ειπε το παλληκαρι στην cellcom, που μιλησα πριν) τοτε θα το δει σαν update, και θα το περασω ΟΤΑ. Σωστα?

GiannisWST

Για να σε καλυψει η ελληνικη εγγυηση πληρως πρεπει η εκδοση που θα εχεις να ειναι ακριβως ιδια στον αριθμο με τις ελληνικες που εχουν αυτοι (λεω πολλες γιατι μπορει αναλογα με τους παροχους να βγαλουν και αλλες μετα..μπορει και οχι). Ιδιο νουμερο σε ολα τα ψηφια. Εστω ενα ψηφιο να αλλαζει δε θα στην πιασουν την εγγυηση ή μετα ειναι θεμα δικο τους αν θα στο αναγνωρισουν. Αυτο απο τη στιγμη που ειναι επισημη της μοτορολα και την γνωριζουν που αμφιβαλλω..

Ετσι οπως τα γραφεις τα νουμερα δε βγαζω ακρη. Αν θα υπαρξει μονο μια ελληνικη απο τους παροχους και αυτη τελειωνει σε 11.6 και εσυ εβαλες μια σε 11.2 αν καταλαβα καλα, τοτε πιθανως δεν θα στο αναγνωρισουν στο σερβις. Το οτι ειναι επισημη ευρωπαικη δε σημαινει τπτ. Προφανως γιατι οπως και σε αλλες εταιριες εδω, αν δεν ειναι ιδιες στον αριθμο, δε μετραει η εγγυηση μετα. Αυτη την εκδοση μπορει να μην την ξερουν καν εδω στην αντιπροσωπεια και πρωτη φορα να την δουνε.

Φάνης

Εγω για να ειμαι σιγουρος, πηρα και ρωτησα ξεκαθαρα: Εχω την 6.7.2-180_SPU-19-TA-11.2, και εσεις θα βγαλετε στις 17/8 την 6.7.2-180_SPU-19-TA-11.6. Θα μου την δει η συσκευη σαν update, και θα την περασω ΟΤΑ? “Ναι”, μου λεει. Εφοσον εχετε την 6.7.2-180_SPU-19-TA-11.2, μολις βγει η 6.7.2-180_SPU-19-TA-11.6, θα σας την δειξει σαν update η ιδια η συσκευη. Αυτα ακριβως ητανε τα λογια του. Αρα, μικρο το κακο. Για 10 μερες θα εχω την 6.7.2-180_SPU-19-TA-11.2, και μετα θα βαλω την 6.7.2-180_SPU-19-TA-11.6, και θα ειμαι και official, και καλυμενος.

GiannisWST

Σε αυτο που ρωτας κατα 99% ειναι ιδιες 4.0.4 και η …11.6 και η ….11.2 αλλα εσυ μπορει να εβαλες gsm εκδοση γενικη ευρωπαικη ή παροχου απο αλλη χωρα. Τα παιδια οτι λενε εχουν δικιο. Συνεπως αναβαθμιση δε θα κανεις αφου ηδη εχεις την τελευταια εκδοση αλλα οχι επισημη ελληνικη πιθανως, αν καταλαβα με οτι εγραψες

GiannisWST

Τι να πω μακαρι να εχω αδικο και εσυ δικιο. Κρατα μας ενημερους

Φάνης

Φυσικα θα ενημερωσω. Εαν ολα πανε καλα και δωσουνε στις 17/8 το update, θα σας πω τελικα αν εγινε. Παντως (τον ρωτησα ξανα και ξανα), και μου επιβεβαιωσε οτι εφοσον λεει 6.7.2-180_SPU-19-TA-11.2 η συσκευη, μολις βγει η 6.7.2-180_SPU-19-TA-11.6, την θεωρει update. Αυτα προς το παρον…αντε να παμε τιποτα διακοπες, γιατι θα μας τρελλανει η Αθηνα!

R_BachmaN

Αυτή που θα μας έρθει ,αν είναι ειδικά για nonEFGIS (όπως είναι τώρα), δεν θα πάρεις OTA update Ελληνικό. Αν μοιραστεί μια rom για όλους τότε ίσως να είσαι οκ.Μακάρι να κάνω λάθος.

ΥΓ Πανάθεμα τον κλειδωμένο bootloader τους μέσα $%#$%$%#.

crisgeo

Πριν απο λιγο εγινε η αναβαθμηση του xoom σε 4.0.4 περιμενα το 4.1 ξερει καποιος κατι παραπανω

dimitris

και εμεις με το atrix?…..αν γινει αναβαθμιση να με χ%σετε!

Φάνης

@ R_BachmaN Στην τελικη, οπως λες κι εσυ, δεν πανε να $#%$%#$%$ λεω εγω… μια χαρα ics εχω! Ποιος εχει αναγκη την “ελληνικη” OTA. Ειναι ισως η πρωτη φορα που δεν εχω κανει root συσκευη μου, με android. Δουλευει αψογα! Κι αν χρειαστει στην τελικη, παω και μου το ξαναπερνανε, μιας και χθες που πηγα απο εκει, το ειδανε κι απο κοντα, και μου ειπανε (επιμενουνε…) οτι δεν μου περνανε τωρα την 6.7.2-180_SPU-19-TA-11.6, να περιμενω να κανω το update οταν βγει, αλλιως αν δεν το βλεπει – που δεν το πιστευουνε λενε, να παω απο εκει να μου το περασουνε. Ηδωμεν!

Gregory

Τιποτα ακομη!

frastgr

Παίδες αφού ο φίλος (Φάνης) ρώτησε και ξαναρωτησε στην εκπρόσωπο εταιρία και του είπαν θετικά πράματα από ότι διαβάζω, άρα όλα οκ και σε όποιον ήδη έχει περάσει την ICS που έχει διαρρεύσει. Υποθέτω, σύμφωνα με αυτά που είπαν στο service, οτι η motorola θα βγάλει ενιαίο update για Ευρώπη και δεν θα υπάρχει πλέον η έκδοση nonEFIGS έκδοση. θα δείξει!!!!!!!!!!

Βασίλης

Εντάξει παιδιά, μην κάνουμε σα λυσασμένοι. Και εγώ έχω πατήσει το ”έλεγχος για ενημερώσεις” τόσες φορές που έχει ραγίσει το gorilla σε εκείνο το σημείο, αλλά πρέπει να χαλαρώσουμε. Συ και με δηλαδή. Σιγά μην κάτσω να φλασάρω ρομ για 5-10-20-30-50 μέρες. Τι παραπάνω θα κερδίσουμε; Το πολύ πολύ να χάσουμε το Root και τα battery stats και μετά κλάφτα… Κάνουμε και τις πιο σκληροπυρηνικές δουλειές με το 2.3.
ΥΓ: Θα προτιμούσα τώρα να έχω το RAZR, παρά ένα nexus με android 5. :Ρ

baggelis

κρίμα οταν ΠΑΙΡΝΗΣ τηλ κ σε δουλεύουν επίσημα..τη γίνετε Εκει στην μοτορολα:; ΕΛΠΊΖΩ αυτήν την εβδομάδα που μου είπαν να αναβαθμίσTH το razar γιατη με ανακριβειes προκοπή δεν γίνετε!!

aaatoel

Σύμφωνα με το ποστ ενός μέλους του myphone, μόλις του ήρθε η αναβάθμιση OTA!!!! Στο δικό μου τίποτα ακόμα βέβαια, αλλά είναι πολύ καλό αν ξεκίνησε επίσημα!!!!

NIKOLAOS GALATIS

μολις ηρθε !!!

Σωτηρια

ήρθε η αναβάθμιση και σε μένα το απόγευμα

NIKOLAOS GALATIS

απο mediamarkt … ειναι η εκδοση 4.04

Giorgos

Ήρθε και σε μένα παιδία χθές το βράδυ κατά τις 3:51. Το δικό μου όμως είναι γαλλικό μοντέλο αγορασμένο απο το “expansys”.

Βας

Απορώ βάζουν υπογραφή σε κάθε συσκευή ξεχωριστά? πατήστε εκεί το κουμπί να το πάρουμε όλοι… Έναν έναν μας ζαλίζετε. Όχι ιούνιο, όχι ιούλιο, όχι 7 αυγούστου όχι 17, όχι μέχρι τέλος του μήνα…

Dimitris P.

7 Αυγούστου…. 9 Σεπτεμβρίου και ακόμα τίποτα… Google τέτοιες πολυεθνικές εταιρίες όπως η Motorola δεν ξεφεύγουν απο τη χασούρα τους με τέτοια συμπεριφορά… Πραγματικά ήταν το πρώτο που έπρεπε να προσέξει απο την στιγμή που ανέλαβε την εταιρία. Την συνέπεια στις αναβαθμίσεις, εκεί που υστερεί η Motorola ανέκαθεν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.

Smartphones Moto Motorola

Moto Edge 50 Ultra: Με SD 8s Gen 3, 64MP 3x περισκόπιο και πλάτη από πραγματικό ξύλο

Το νέο Motorola Edge 50 Ultra είναι επίσημο και έρχεται με μια επιλογή πραγματικού ξύλου μαζί με δύο vegan αποχρώσεις δέρματος.