Motorola RAZR XT910, Πρόθεση να αναβαθμιστεί σε Android 4.1 Jelly Bean

Η Motorola Mobilty ανανέωσε τον δικό της πίνακα με τις επικείμενες ή μη αναβαθμίσεις των μοντέλων smartphone και tablets που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο. Σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά μοντέλα μας εξέπληξε ευχάριστα – η διάθεση της τουλάχιστον – να αναβαθμίσει το Motorola RAZR XT910 στην έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.1 Jelly Bean.

Όπως αναφέρει όμως χαρακτηριστικά “Will be upgraded to Jelly Bean (Android 4.1) for select countries and carriers”. Μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες θα σας ενημερώσουμε…

Εσείς τι πιστέυετε τα ελληνικά RAZR XT910 θα αναβαθμιστούν σε Jelly Bean;

, Motorola RAZR XT910, Πρόθεση να αναβαθμιστεί σε Android 4.1 Jelly Bean

, Motorola RAZR XT910, Πρόθεση να αναβαθμιστεί σε Android 4.1 Jelly Bean

Kudos to Θεόφιλος

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

123 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
poker videos

Wow, Φοβερά νέα.. Κρίμα θα ήταν να μην αναβαθμιστεί..

😉

eddy

Για το ΧΟΟΜ 2 κανα νεο παιδια για 4.1.1;

aaatoel

Θα αναβαθμιστούν σίγουρα πιστεύω. Το firmware που έχουμε εμείς, δεν είναι μόνο ελληνικό, αφορά μεγάλο κομμάτι αγοράς άρα θεωρώ πολύ απίθανό να μην το πάρουμε. Αλλά ακόμα κι αν κάνουν κανένα αστείο και δεν το πάρουμε, μόλις βγει για Αγγλία κτλ, θα το βάλουμε και εμείς! 🙂

greeceandroid

Κακός mode on:
“Πρόθεση να αναβαθμιστεί υπήρχε και στο atrix, απλά δεν υπολοιήθηκε”

Κακός mode off:
Η αναβάθμιση από ICS σε Jelly Bean είναι πολύ πιο εύκολη, οπότε δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μην γίνει στο RAZR.

Πασχάλης

Ελπιζω να μην αργησει οπως το ICS. Και κατι που παρατηρησα στο πινακα αναβαθμισεων για το RAZR εχετε γραψει οτι θα αναβαθμιστει σε 4.1 ICS μηπως εννοείτε 4.1 JB ?

geo

Καλή Φάση

Vasilis

πασχαλης@ κατι λαθος ειδες μια χαρά το στο πινακα…… Παντως αν καθυστερηση παλι σαν το ics θα ειναι για κλαματα… αντε να δουμε….

sakisq_87

Αν ειναι να κανουν το καλο και για την Ελλαδα ας δωσουν τουλαχιστον την 4.2 μιας και θα ειναι η τελευταια αναβαθμιση που θα παρουμε για το razr!!

ddr2

Μα το Δια, αν παρει την 4.1 θα το ξαναγορασω (σε λευκο αυτη τη φορα).
Φοβερη συσκευη, αλλα μεχρι τωρα η μοτορολα μονο απογοητευση μας εχει ταισει…

dimitris

τρομερες συσκευες τα Motorola αλλα μετα την ηττα που εφαγα με το atrix(τρομερο τηλ.) δεν θα ξαναπαρω!…ασε που με 150ε παιρνεις κατι κινεζικα τουμπανα με android 4.1!!!

Giorgos

Παιδια επειδη αν και αργα αποφασισα να αγορασω το Motorola Razr.. Αξιζει το ICS τελικα? Και (επειδη ειμαι λιγο ασχετος) αμα το αγορασω απο εξωτερικο θα εχω την δυνατοτητα για ελληνικο μενου σωστα?

stefanos

παιδιά μόλις μίλησα με Motorolla international μέσω chat. Η Έλλαδίτσα μας ΔΕΝ είναι στις χώρες που θα λάβουν αναβάθμιση σε Jelly Bean (μέσο παρόχου τουλάχιστον ΟΤΑ). Είναι όπως μου είπαν ήδη διαθέσιμο για Μεγάλη Βρετανία και δεν το βλέπω να πηγαίνει αλλού. Οπότε manually. Επειδή δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αν κάποιος γνωρίζει please share.

Mourlos

Βλακεία αν γίνει αυτο παντός αν βρει κανείς καμία έκδοση να το κάνουμε manual …βγάλτε το εδώ..

tsele

Τελικα τα ελλινικά RAZR δεν θα αναβαθμηστουν σε Jelly Bean συμφωνα με απάντηση που έλαβα από email μου προς τη Motorola.

Mourlos

Τρελή παπατζα!!! !! Κ τα σπάει το τηλέφωνο!!! Αν κάποιος βρει rom custom ας μας ενημερώσει!!!!! Γιατί εγω δεν πρόκειται να το δώσω ποτε παρόλο που εχω κι άλλα!!!! Ειναι γαματο!!!

Panagiotis

Όπως διάβασα
https://wiki.ubuntu.com/Touch/Devices
βλέπω πως γίνεται προσπάθεια το motorola droid razr να πάρει το νέο λειτουργικό ubuntu touch os . Μιλάμε για το ίδιο κινητό το MOTOROLA RAZR XT910 ? Ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο ή αν δεν είναι αυτό αν το RAZR XT910 θα πάρει ubuntu os ?
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να το πάρω. Επίσης με το jb θα μπορέσουμε έστω manual να το πάρουμε ; Τέλος από θέμα εγγύησης τι λέει η motorola ; Έχει φτιάξει το service της?

Mourlos

Απο θέμα εγγύηση αν το πειράξεις νομίζω την χάνεις!!!! Παιδες αν τυχόν βρείτε την jb η την Ubuntu κ περνάει κ στο razr xt910 πέστε το!!!

George
bill1989

παιδες στο κινητο φοραω την jellybean απο τ χριστουγεννα που ειχε βγαλει η verizon αμερικης…προχθες του περασα την επισημη ευρωπης…ειναι το μοναδικο κινητο που δεν θελω ν το αλλαξω…ολα τα προηγουμενα κινητα τ αλλαζα πολυ γρηγορα…

Mourlos

bill1989@ Συνονόματε μπορείς να μας βοηθήσεις να μας στείλεις link κ αναλυτικά που θα βρούμε την version κ πως θα την περάσουμε? Κ αν το έχεις ψάξει εχω κάνει root την συσκευή κ αν μπορείς να μας πεις πως κάνεις unroot κ τι πρέπει να κάνεις αν πρέπει να πας την συσκευή για service!!! Όπου μπορείς να βοηθήσεις καλο θα ηταν!!!! Ευχαριστώ!!

George

@ Mourlos
Κοίτα τις οδηγίες που πόσταρα πιο πάνω
(https://www.android.gs/update-gsm-motorola-razr-maxx-xt910-official-android-4-1-2-jelly-bean/)
@ Bill
έχεις εντοπίσει κάποιο bug?? σε σχέση με το ICS τι λέει? (ταχύτητα, μπαταρία, σήμα wifi κτλ)

bill1989

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2192532

δεν χρειαζεται να το εχετε root..αυτο ειναι στο δικο σας θελω..
ΦΟΡΤΙΣΗ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑ 100%. KATEBAZETE
1.rsd lite
2.motorola drivers
3.τα εγκαταστατε στον υπολογιστη
4,κατεβαζετε το 672.180.41.XT910.Retail.en.EU
5.ανοιγετε το rsd lite και κανετε decompress το αρχειο 672.180.41.XT910.Retail.en.EU
6,κλεινετε το κινητο.αφου κλεισει πατατε και τα τρια πλαινα κουμπια μαζι. διαλεγετε ΑP FASTBOOT KAI ΤΟ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΣΤΟ PC.
7.ΠΑΤΑΤΕ στο rsd lite _start.
8.μολις ανοιξει το κινητο κατεβαστε την jellybean (OTA Update Zip) και μεταφερετε την στην sd card
9.κλειστε το κινητο,πατηστε τα 3κουμπια και διαλεξτε recovery. μολις βγει το ανδροιδες πατηστε τα δυο πληκτρα εντασης.
10,καντε wipe cache.
11.διαλεξτεUpdate from external Storage και πατηστε Blur_Version.672.180.41.XT910.Retail.en.EU.zip
12,περιμενετε περιπου 5-15 λεπτα.
13,μολις τελειωσει reboot! μολις αναβαθμησατε!!

bill1989

για να κανεις unroot ,κατεβασε το super su ,πηγαινε ρυθμισεις -και πατα ολοκληρωτικος αποκλεισμος προσβασιμοτητας(full unroot)

Mourlos

Οκ για το unroot το βρήκα για τα υπόλοιπα περιμένω 🙂

Mourlos

bill1989 @ ευχαριστώ πολύ!!!οτι χρειαστώ αν χρειαστώ θα σου πω μάλλον αύριο θα το κάνω

GEOP

Θα μας πει καποιος τις διαφορες να δουμε αν αξιζει τον κοπο ?? Και με την 4 παντως μια χαρα ειναι … ευχαρισω πολυ

bill1989

Αξιζει…πραγματικα…βαλτε την…κ πολυ σμουθ ,κ καλη μπαταρια και κανενα bug…

Mourlos

Καλημέρα το έκανα τρέχει 4.1 πανεύκολο τελικά είναι!!! Αντε να την δοκιμάσω να δω πως είναι ευχαριστώ όλους για την βοήθειά!!!

Mourlos

Bill1989@ να σου πω μπιλαρα εκει που μου βγάζει το 3G όταν έχω κλειστώ το δίκτυο μου βγάζει ένα 4με ένα κόκκινο ειναι διότι δεν ειναι 4g οι δικές μας συσκευές ; Σε εσένα το έχει ; Παντός δουλεύει πολυ καλα …

bill1989

Δεν ειναι 4 …αν το παρατηρησεις ειναι H …αλλα με το απαγορευτικο σ φαινεται για 4..
Δεν ειναι κατι…απλως σ δειχνει οτι ειναι απενεργοποιημενη η κινηση δεδομενων…ολα καλα

Mourlos

Bill@ έχεις δίκιο …. Τώρα το πρόσεξα καλύτερα. Παίδες βάλτε το ειναι πολυ καλύτερο το κινητό ..

George

@Bill
Τσάμπα χάρηκα… Έχω το NonEFIGSRetail firmware.. υπάρχει J B για αυτήν την έκδοση??

bill1989

κανενα προβλημα… κανε καθε βημα οτι γραφω και θα μπει κανονικοτατα… (ουσιαστικα,στο 4ο βημα σου περναω την ics retail ωστε να μπορεσεις να κανεις γεφυρα)

Mitsos895

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά!Έιμαι και εγώ κάτοχος της συγκεκριμένης συσκευής απο τον Ιούνιο του 2012.Μπορώ να πώ ότι είμαι υπέρευχαριστημένος!!Χτες έκανα μια απόπειρα αναβάθμισης της συσκευής σύμφωνα με τις οδηγίες του bill1989 αλλά φράκαρα στο εξής βήμα 7.ΠΑΤΑΤΕ στο rsd lite _start. εκεί που λέει filename και έχει δίπλα την μπάρα συμπλήρωσης και τις “…” τι είδους αρχείο πρέπει να βάλω και απο πού??όποιος μπορεί να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

mitsos895

παιδιά καλησπέρα κολλάω στο βήμα 7.ΠΑΤΑΤΕ στο rsd lite _start.to start δεν μπορώ να το πατήσω.Τι αρχείο και από πού θα το βρώ για να μπορέσω να ξεκινήσω την διαδικασία??.όποια βοήθεια θα την εκτιμούσα ιδιαιτέρως.Ευχαριστώ

bill1989

Στο rsd lite διαλεγεις το ζιπ απο το 4ο βήμα, κανεις decompress (δίπλα απο το κουμπί σταρτ)
..

mitsos895

Το έκανα οκ αλλά μόλις τελειώνει στο 100% της αποσυμπίεσης μου βγάζει αυτό το μήνυμα “Please check input file.Either XML format is wrong or image files associated with it are missing”.Συνέβη σε κανέναν αυτό??Τώρα τι πρέπει να κάνω?

bill1989

Σβησε το αρχειο κ ξανακατεβασε το…(ειναι κοντα στα 620 mb)

mitsos895

Το έκανα και αυτό αλλά δεν γίνεται τίποτα δυστυχώς…καμιά άλλη ιδέα για το τι μπορεί να φταίει??

Mourlos

mitsos@ Να σου πω έχεις μιτσο το πρόγραμμα της Motorola. Το έχεις μέσα? Θα το δεις όταν θα συνδέσεις το κινητό στον υπολογιστή θα πρέπει να σου ανοίξει για να πάρεις αντιγράφω ασφαλείας, μετά δες αν έχεις την επιλογή debug μεσα στην ρυθμίσεις του κινητού, μετά απ εγκατέστησα το πρόγραμμα rsd κ ξανά βάλτο, κ για πες μας πως λέγεται το αρχείο που κατεβάζεις, κ οταν το κατεβάσεις να το πετάξεις στην επιφάνεια εργασίας κ χωρίς να το κάνεις unzip θα πας να το βρεις απο το πρόγραμμα. Πες μας πρώτα το όνομα του αρχείου που κατεβάζεις.

mitsos895

Το έχω κανονικότατα το πρόγραμμα της Motorola μέσα.Την επιλογή usb debugging δεν την είχα τσεκαρισμένη την τσέκαρα τώρα από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου.Από το λίνκ που έδωσε ο Bill πιο πάνω επιλέγω το OTA Update Zip και έπειτα με μεταφέρει στην σελίδα MEGA Beta και από κεί κατεβάζω το αρχείο Blur_Version.672.180.41.XT910.Retail.en.EU.zip κανονικά.

Mourlos

Mitso@ Ήμουν σίγουρος αυτο το αρχείο είναι το jb το δεύτερο που θες για να κάνεις το update. Δηλαδή το θες αλλα ειναι λάθος για το πρόγραμμα. Στο link μόλις πας λίγο ποιο πανω απο το ota version που έχεις κατεβάσει τώρα. Θα δεις άλλο ένα στο κείμενο που σου λέει κ για το πρόγραμμα rsd. Έχει μια version εκεί την πατάς κ σου κατεβάζει το αρχείο που θα βάλεις στο πρόγραμμα.. Δες αυτό που σου λέω κ πες μου.

George

@ mitsos
Και σε μένα κάνει το ίδιο! Ποιο firmware έχεις? Γιατί στη δικιά μου συσκευή είναι το NonEFIGSRetail.en.EU και ίσως να φταίει αυτό.

mitsos895

Α μάλιστα σε ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω και θα σε πώ φίλε μου!!

mitsos895

Δεν νομίζω να φταίει αυτό είναι αυτό που είπε ο Mourlos ποιο πάνω.Και εγώ το ίδιο firmware έχω

Mourlos

George @ δες προσεκτικά αυτο που είπα στον mitso κ θα το κανεις κ εσυ λίγο προσοχή θέλει ειναι δυο αρχεία αυτά που πρέπει να κατεβάσετε για να κάνετε σωστά την αναβάθμιση … Βήμα βήμα δεν ειναι τίποτα …. Το αρχείο που θα βάλετε στο προγραμμα ξεκινάει SPDREM_U_ και παει λέγοντας … Δείτε το.

George

@ Mourlos
Κατάλαβα τι εννοείς!
Το άλλο είναι το ICS Retail.en.EU!
thnx!

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΗΤΣΟ ΣΤΟ RSD ΒΑΛΕ ΤΟ ΑΧΕΙΟ XML ΚΑΙ ΜΕΤΑ START.

Mourlos

Τίποτα παίδες !!! Πιστεύω να πανε όλα καλα.

George

@ Mourlos
Installing!!!! 🙂

Mourlos

Ετσι έτσι … Αντε κ μόλις την βάλεις πες εντυπώσεις … Εγω εκει που μου άρεσε ήταν ότι η camera έγινε πολυ καλύτερη όπως κ το album.

Billys

Εκπληκτικο design , ποιοτικο κινητο , αλλα η πλατη δεν πρεπει να ‘ναι πραγματικο kevlar . 99% ειναι ανθεκτικη μεμβρανη τυπου 3Μ σαν αυτες που καλυπτουμε τα αυτοκινητα , τυπου kevlar ή carbon fibers . Μπορει να κανω και λαθος , αλλα οσο το ειδα , μου εκανε μεμβρανη . Επισης αν ηταν kevlar πιστευω θα ηταν και πολυ πιο ακριβο .

mitsos895

παιδιά όλα δουλεύουν ρολόι! ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ασχολήθηκαν με την αναβάθμιση του τηλεφώνου!Μουρλος σε ευχαριστω για την βοηθεια και σε σενα Bill επισης!

Mourlos

Τέλεια άντε να πάρουν όλοι jb :):):):)

bill1989

ζωαρα!! οσοι εχουν root , μπορουν αμα θελουν να δωσω οδηγιες για ρομ 4,2,2 χωρις bugs! και φυσικα να χουν και τις δυο ρομ ταυτοχρονα να τρεχουν(δλδ επισημη και την 4,2,2)

Mourlos

Ελα ρε μπιλαρα έλα να γελάσουμε…….:). ειναι custom rom όμως ε;;εγω το έκανα unroot αλλα αν παίζει κατι καλο να το ξανά κάνω 🙂 ..

bill1989

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2162827

αυτη ειναι , custom ειναι… το καλο της ειναι σιγουρα η καμερα της και το βιντεο… και ειναι 4,2,2 !!
αλλα την στιβαροτητα της motorola καμια ρομ δεν την εχει…

George

Ήρθε η ώρα για την αξιολόγησή μου για το JB.
Έχει και θετικά αλλά και αρνητικά κατά την άποψή μου.
Για να είναι όσο πιο αντικειμενική η κριτική μου, έκανα αμέσως μετά το Upgrade και factory reset (πάνε τα 3 αστέρια στο angry birds 😛 )
Τα θετικά είναι
1. η καλύτερη λειτουργία στην αναγνώριση προσώπου στο face unlock,
2. Χαμηλότερες θερμοκρασίες στο gaming
3. Μικρή βελτίωση στην αυτονομία της μπαταρίας.

Στα αρνητικά έχω εντοπίσει μόνο 2 σημεία τα οποία με είχαν βολέψει πολύ στο ICS και απουσιάζουν στο JB (μπορεί και να ναι bugs)
1. το search key ανοίγει μόνο το google search. Με βόλευε πάρα πολύ στο ICS που μπορούσα να εκκινήσω το soundhound ή το QR π.χ.
2. Η εφαρμογή “τηλέφωνο” σε βγάζει μόνο στον dialer και όχι όπου θα θελε ο καθένας (dialer, recent calls, favorites). Με ένα swipe βέβαια πας σε αυτά, αλλά όταν βιάζεσαι ή οδηγείς οι λιγότερες κινήσεις είναι ένα συν.

Δεν αναφέρθηκα στις καινούριες λειτουργίες/επιλογές που σου δίνει το JB παρά μόνο στα κοινά των 2 λειτουργικών.
Ελπίζω να σας βοήθησα στο να πάρετε μία απόφαση στο κατά πόσο αξίζει ή όχι η αναβάθμιση.
Εντυπώσεις υπολοίπων??

Mourlos

Billys @ Καλήμερα κ πάλι να κάνω μια ερώτηση recovery έχεις κάνει μετά την jb κ αν ναι δούλεψε γιατί πήγα να κάνω κ μου έβγαλε το androides με ένα τρίγωνο κ ένα (!) μέσα κ κώλυσε εκεί πως να τού κάνω factory reset με άλλον τρόπο ?

bill1989

μολις δεις το ανδοιδες και τ ! ,πατα και τα δυο πληκτρα εντασης μαζι..

Mourlos

bill @ δεν κάνει κάτι!!!!!

George
Mourlos

George @ ξέρω πως να το κάνω απλά όταν βγάζει το androides είναι με κόκκινο τρίγωνο κ κόκκινο θαυμαστικό κ δεν κάνει τίποτα παρόλο που το εχω δοκιμάσει κ παρατεταμένα το volume down κ up κ μια φορά αλλα δεν κάνει κάτι οπότε το κλείνω πάλι πατώντας παρατεταμένα volume up down κ το power!!!

George

@ Mourlos
Λίγο που το κοίταξα στο internet κι άλλοι έχουν το ίδιο θέμα
https://forums.motorola.com/posts/72dbc02b63
θέλει τρελό συγχρονισμό λένε για να πιάσει…
Ελπίζω να σε βοήθησα

bill1989

Πηγαινε στο site που εχω δωσει κ αν προσεξεις δινει ενα λινκ σε περιπτωση που το μπρικαρεις….περιμενω νεα σ

Mourlos

George @bill@ Το έχω κάνει κ μετά δύο χέρια αλλά τίποτα… Ε να ρωτήσω πρέπει να έχω το αρχείο της jb μέσα στην στην Micro sd??? Γιατί αν ναι εκεί κάνω την βλακια!!

bill1989

Ναι,στην ,sd πρεπει…δεν λεω για τα κουμπακια ομως…αν δεις κατω κατω στο αρθρο δινει ενα αλλο λινκ ξεχωριστο..

Mourlos

Θα το δοκιμάσω το βραδάκι να το φόρτισο αλλα δεν είχα το αρχείο μέσα στην sd το είχα σβήσει μετά το upgrade οπότε μάλλον αυτο θα φταίει . Θα το δωκοιμασω κ θα σας πω ευχαριστώ παντός !!!!

Mourlos

Καλήμερα μόλις έκανα recover τελικά αυτό που φανταζόμουν δεν είχα το αρχείο στην micro sd card το έβαλα κ όλα καλά!!!!! ευχαριστήσω κ πάλι πάντως

Τίμος

Σήμερα πάντως έμενα μου ήρθε η επίσημη OTA Jellybean version μέσω του κινητού, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο πως είναι αγορασμένο απο το εξωτερικό.

Mourlos

Πλάκα κάνεις άλλο πάλι κ τούτο τι να πω δεν ξέρω άλλα δεν νομίζω επιδίδει το έχεις πάρει από έξω αν πάρει κ αλός ΟΤΑ update ας μας πει..

Timos

Καθολου, μαλιστα το ειχα ελεγξει στις 07/04 μηπως ειχε βγαλει καποιο update και αφου δεν μου εβγαλε κατι ειχα σκοπο να περασω την jellybean απο μονος μου. Στις 08/04 και λιγο πριν το συνδεσω στον υπολογιστη κανω ενα check για μια τελευταια φορα και μου την βγαζει απο μονο του, 314 mb και 15 λεπτα μετα ειχα την αναβαθμιση….!! 🙂

Θεόφιλος Γ.

το ίδιο ισχύει και για εμένα. Έγινε από μόνο του update στις 8/4 σε jellybean με το που άνοιξα το wifi για να μπω στο ίντερνετ. το θέμα με εμένα είναι ότι είχα μιλήσει με την MOTOROLA Ελλάς και με ενημέρωσε ότι το κινητό είναι ελληνικό! με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ είδα ότι η rom είναι Αγγλική… βγάλε άκρη!

mitsos895

Παιδιά καλησπέρα μήπως θα ήταν εύκολο σε όσους αναβαθμίστηκε η συσκευή μέσω OTA να πάτε στην καρτέλα σχετικά με το τηλέφωνο και να δείτε ποια έκδοση συστήματος φοράει το κινητό σας??πχ η δικιά μου μετά την αναβάθμιση(μέσω PC) σε Jellybean 4.1.2 είναι 982.124.14.ΧΤ910.Retail.en.EU

mitsos895

Και επίσης να ρωτήσω εμείς που κάναμε χειροκίνητα την αναβάθμιση σε περίπτωση που βγεί και η αναβάθμιση σε 4.2.2 θα μπορέσουμε να την πάρουμε??η θα έχουμε θέμα??

Θεόφιλος Γ.

ακριβως η ίδια με εσένα έχω εγώ “982.124.14.ΧΤ910.Retail.en.EU”

mitsos895

Ωραία μια χαρά τότε!Δεν τίθεται επομένως κάποιο πρόβλημα.Άρα και σε πιθανή μελλοντική αναβάθμιση λογικά δεν θα υπάρξει κάποια διένεξη.Πως σου φαίνεται το Jellybean Θεόφιλος Γ.?

Θεόφιλος Γ.

συμπαθητική αν και έχω βρει 2-3 bugs. στην κάμερα το ένα εξ αυτών. πιστεύω ότι είναι λίγο πιο αργή σε σχέση με την ics και λιγότερο smooth. θα την χαρακτήριζα όμως πιο ελαφριά γιατί έχω περισσότερα mb ελεύθερα στην ram. μάλλον θα πρέπει να την περάσω ένα hard reset για να στρώσει!

Mourlos

bill1989@ λες να μπορούμε εμείς που την περάσαμε μόνοι μας να κάνουμε κάτι για να φαίνεται οτα η μπα ?

George

@ Mourlos
Η έκδοση που βάλαμε είναι η OTA που βγήκε πριν 2-3 μήνες.
Είναι official

Mourlos

George Ναι το κατάλαβα απλά λέω μήπως μπορεί να αλλάξει κάτι σε σχέση στο αν κανουμε reset να μην χρειάζεται να έχουμε την jb στην Micro sd απο αυτή την άποψη το λέω!!!

bill1989

Παιδια η ρομ ειναι κανονικοτατη κ στην θεση που πρεπει…δεν ειναι στην sd… στην sd το βαζουμε στην αρχη διοτι το recovery απο εκει διαβαζει…

Απο κει κ περα οτι κανεις install περνιεται στην εσωτερικη μνημη ρομ

🙂

Mourlos

bill @ Το είδα αυτό κ το κατάλαβα άπλα γιατί έμενα που πήγα να κάνω recovery έπρεπε να έχω το αρχείο της jb μέσα στην micro sd αυτό ρωτάω αν λέω κάτι λάθος… περιμένω να μου πείτε 🙂

bill1989

οχι οχι… αυτο ειναι απλως ενα αρχειο .zip ! δοκιμασε να βαλεις τυχαια αρχεια .zip στην sd και θα δεις οτι θα στα εμφανισει κ αυτα.. αν παλι,δεν εχεις κανενα αρχει .zip θα σ κανει αυτο που σου εκανε

makis

672.180.41.XT910.nonRetail.en.EU παιδια εμενα που λεει nonretail τι ειναι? μπορω να την κανω την αναβαθμιση κανονικα?

George

@ makis
Αυτόματα όχι. Η αναβάθμιση δεν θα είναι διαθέσιμη για την Ελλάδα, λέει το site της Moto.
Καν’ τη μόνος σου με τα παραπάνω βήματα!

bill1989

την κανεις κανονικα! ακολουθα τα βηματα…

makis

παιδια μου εβγαζε error και το εκανε abort.ειπα να μην το κανω root αλλα δεν βαριεσε xD το εκανα και ηρεμησε το κεφαλι μου 😛 welcome to jeelybean 🙂 ευχαρηστω για της απαντησεις σας παιδια να στε καλα!

kostas

Να ρωτήσω ρε σεις. Μου βγάζει αυτό το μήνυμα.

assert failed: file_getprop(“/system/build.prop”, “ro.build.fingerprint”) ==”RTVFDE/XT910_RTVFDE/umts_spyder:4.0.4/6.7.2-180_SPU-19-TA-11.6/1342423697/:user/release-keys” || file_getprop((“/system/build.prop”, “ro.build.fingerprint”) == “motorola/XT910_rtvfde/umts_spyder:4.1.2/9.8.20-124_SPUEM-14/1362038372:user/release-keys”
E:Error in /tmp/sideload/package.zip
(Status 7)
restoring configuration START..
restoring configuration END..
Installation aborted.

Κατέβασα το super su αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Πως θα το κάνω να δουλέψει;

Dimitris

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Προς όλους τους Motoroλάκηδες.

Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το forum.

Είμαι και εγώ κάτοχος του RAZR ΧT 910, καθώς και των προηγούμενων RAZR αλλά και άλλων συσκευών Motorola. Με δυό λόγια είμαι Moto-lover.

Μόλις μίλησα με την Motorola από το live chat που έχει (καλή εφαρμογή).

Μου είπαν ότι σε περίπτωση που κάνω το update manual ΔΕΝ με καλύπτει πλέον η εγγύηση.

Επειδή είμαι χρήστης των Motorola χρόνια τώρα, ξέρω πως κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να επισκευτώ το service (με τα προηγούμενα RAZR το έχω κάνει).

Επομένως εγώ προσωπικά δεν θα κάνω manual update και θα περιμένω μήπως έρθει η αναβάθμιση εδώ.

Επίσης από το live chat μου είπαν πως η χώρα μας προς το παρών δεν είναι μέσα στην λίστα με τις χώρες που θα αναβαθμιστούν.

Αυτά από εμένα…

Χρήστος

Παιδια μια ερωτηση απλη θελω να κανω… Φιλοι μου λενε πως οταν τους στελνω μηνυμα το πρωτο γραμμα της λεξης που εχω γραψει δεν φαινεται…Μηπως φταιει οτι γραφω με swype; Πώς μπορω να βρω λυση; Σας ευχαριστω

George

Είχα και γώ ένα παρόμοιο πρόβλημα.. Άλλαξα την κωδικοποίηση των χαρακτήρων από τα 7 στα 16 bit και λύθηκε το πρόβλημα. Άνοιξε τα sms και πάτα ρυθμίσεις και πάτα κωδικοποίηση χαρακτήρων. όμως έτσι μπορείς να στέλνεις sms με max 70 χαρακτήρες αντί 160…

Χρήστος

Παιδια αξιζει το εγχειρημα με την J.B. ; Μηπως αρχισει και κολλαει το κινητο και παθω κανα σοκ γιατι μετα σιγα μην εχω εγγυηση; Καποιος που την εβαλε σο XT910 να μας πει εντυπωσεις; Παντως ντροπη τους που εχουν την Ελλαδα στο γραψιμο…

Mourlos

Χρήστος@ αξίζει!!! Αλλα την εγγύηση ναι την χάνεις οπότε δες αν έχει κανένα θέμα hardware πήγανε στην Motorola να το φτιάξεις κ μετά πέρασε την…. Πάντως είναι πολύ καλή.. Καλημέρα σε όλους!!!!

Χρήστος

εχω κολλησει στο 23ο σχολιο στο 7ο βημα . Δεν μπορω να εισαγω στο rsd lite το αρχειο για να ενεργοποιηθει στο πληκτρο start και να συνεχιστει η διαδικασια . θα ηθελα μια βοηθεια σχετικα με το πώς δουλευει το rsd lite.

Nick

Χρήστο, δοκίμασε να μετονομάσεις το .zip που θες να φορτώσεις στο RSD Lite γιατί με το αρχικό όνομα που έχει όταν το κατεβάσεις δε σε αφήνει, λόγω μεγάλου πλήθους χαρακτήρων. Μην αφήσεις κενά στο νέο όνομα που θα του δώσεις.

Mitsos895

Παιδιά καλησπέρα!Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής έχω ένα θέμα με το κινητό και όταν φορούσα την ICS 4.0.4 αλλά και με την Jellybean 4.1.2 πολλές φορές μου βγάζει κλήσεις έκτακτης ανάγκης από το πουθενά και μετά δεν μπορώ να πάρω καθόλου τηλέφωνο βγάζω ξαναβάζω την σιμ τίποτα..έκανα και recovery το τηλέφωνο πάλι το κάνει…επανέρχεται μόνο του όταν το θυμηθεί αυτό…είχε κανείς το ίδιο πρόβλημα μήπως???Μήπως ξέρετε τι μπορεί να γίνει για να διορθωθεί κάτι τέτοιο??είναι κρίμα γιατί το χρησιμοποιώ το κινητό και δεν θέλω να δίνω τζάμπα λεφτά για να παίρνω άλλο.Ευχαριστώ

bill1989

δεν ειναι θεμα ρομ… ειναι θεμα hardware.. Η ειναι προβληματικη η καρτα σιμ ,η δεν κανει καλη επαφη στην υποδοχη σιμ της συσκευης… σ προτεινω να παρεις νεα σιμ κ να καθαρισεις την υποδοχη(φυσημα η με οδοντογλυφιδα-μπατονετα)…

Χρήστος

Παιδια απο αυτη τη σελιδα ποιο αρχειο πρεπει να κατεβασω για να κανω τη διαδικασια με το rsd lite
https://sbf.droid-developers.org/umts_spyder/list.php

Χρήστος

Παιδια εγω παραιτουμαι!! Δεν μπορω να το κανω! Ειναι ταλαιπωρια και οι οδηγοι αναφερονται σε ατομα με εμπειρια, δυστυχως

Mitsos895

Χρήστο καλημέρα.μπορείς να δεις σε προηγούμενα σχόλια κάι συγκεκριμένα στου Bill1989 περιγράφεται πλήρως η διαδικασία και τα βήματα.επίσης όμως θα δεις παρόμοια απορία είχα κάι εγώ με σένα σε σχόλια κάτω από αυτά του Bill θα δεις αλλά δικά μου που ρωταω για αυτο το θεμακαι πιο κάτω απαντούν τα παιδιά.ελπίζω να βοήθησα.είναι κρίμα να μην αναβαθμίσεις το κινητό.είναι ότι καλύτερο έχει δώσει η Motorola στο Xt910 με το Jellybean.

χρήστος

Μητσε καλημερα επισης …Αν εχει καποιος την ορεξη και τον χρονο να βαλει τα βηματα 1-1 αναλυτικα ,πιστευω θα βοηθουσε πολυ και θα τον αγαπουσαμε ολοι 🙂 . ειναι πολυ μπερδεμα . προσπαθησα 2 φορες αλλα δεν τα καταφερα 🙁

Χρήστος

παιδια ευχαριστω για τη συνεχη βοηθεια αλλα θα προτιμουσα να κανετε εναν οδηγο με τα βηματα 1-1 γιατι ο οδηγος στο σχολιο 23 ειναι πολυ προχειρογραμμενος. Σας ευχαριστω ολους!

Χρήστος

Παιδια η 4.1.2 μπηκε βαζοντας απλα το αρχειο που εδωσε ο Nick sto rsd lite…

Χρήστος

παιδια να κανω μια ερωτηση; το αρχειο Blur_Version.672.180.41.XT910.Retail.en.EU.zip τι ακριβως κανει ; γιατι και χωρις την εγκατασταση αυτου του αρχειου το κινητο δειχνει οτι εχει την 4.1.2.

Mourlos

Καλησπέρα σε όλους ας μου πει κάποιος γιατί εδω κ κανενα 2μηνο εχω το εξής πρόβλημα με το RAZR μου με οποίο πληκτρολόγιο κ να γράψω ελληνικά μου τρώει γράμματα. Εχω βάλει την μοτορολα εχω βάλει το Swift key που το εχω αγοράσει εχω βάλει κ τα δύο πληκτρολόγια που έχει μέσα το κινητό κ σε όλα κάνει αυτό το κουλό! Απο τι μπορεί να προέρχεται κ αν υπάρχει ενα πληκτρολόγιο που να μην εχω θέμα… Αα κ κάτι ακόμα εχω κάνει hard reset. Οποίο μπορεί ας μου ευχαριστώ!!!

George

Καλημέρα Mourlos
Είχα και γω το ίδιο πρόβλημα μετά την αναβάθμιση σε JB.
Πήγαινε στα SMS -> ρυθμίσεις -> Μέθοδος κωδικοποίησης SMS και επέλεξε 16bit.
Ελπίζω να σε βοήθησα.

kostas

Παιδιά, βάλτε τις ROM του Nick. Έτσι είναι ο πιο γρήγορος τρόπος. Και εγώ έτσι το αναβάθμισα γιατί ήταν κλειδωμένο το bootloader. Αλλά κάντε backup τα πάντα γιατί χάνονται.
Υ.Γ. Άλλο κινητό με την 4.1.2. Πραγματικά μετά από αυτό άνετα ξανααγοράζω Μοτορόλα.

Χρήστος

Kostas εγω δεν τρελαθηκα..ΕΙναι καλυτερο τωρα αλλα οκ… Ασε που μου τη σπαει που οταν συρω το δαχτυλο μου απο το πανω μερος της οθονης προς τα κατω και δε δειχνει τπτ παρα μονο τις ρυθμισεις, ενω σε αλλα κινητα δειχνει φουλ συντομευσεις .

Υ.Γ. ξερει κανεις τι ακριβως κανει αυτο το αρχειο–Blur_Version.672.180.41.XT910.Retail.en.EU.zip κατα την αναβαθμιση;

Mourlos

George @ για το θέμα που είχα με τα μηνύματα ευχαριστώ πολύ αυτό ήταν. Ήταν στα 7 κ το έβαλα στα 16 έστρωσε!

kostas

@ Χρήστος
Μια χαρά μου δείχνει notifications εμένα. Επίσης σε idle κατάσταση τρώει 0.3% μπαταρία ανα ώρα οπότε διορθώθηκε και η διαχείρηση μπαταρίας. Τα τηλέφωνο σαν εφαρμογή χάλασαν γιατί δεν έχει κατάλογο αλλά αγαπημένα που είναι πισογύρισμα. Πάντως το γεγονός ότι πήρε 2 μεγάλες αναβαθμίσεις ήταν σχετικά χαρμόσυνο νέο, έστω και έτσι.

Χρήστος

@kostas Με ξενερωσες τωρα,…. Πώς γινεται εσενα να δειχνει bluetooth wifi 3g κτλ συροντας την αρχικη οθονη προς τα κατω; Εννοω οτι ενος φιλου που εχει galaxy S2 συρει το δαχτυλο προς τα κατω του δειχνει αυτο το μενου!!!!
https://www.cricketusers.com/attachments/sprint-samsung-galaxy-sii-epic-4g-touch/3877d1358024364-working-mms-fk23-screenshot_2013-01-12-15-39-07.png

ενω εμενα μονο το σημα των ρυθμισεων πανω δεξια!!!!

Mourlos

Χρήστος@ δεν δείχνει σε κανέναν notification μόνο αν έχει βάλει πρόγραμμα. Το s2 είναι από το λειτουργικό σύστημα της Samsung κ το δείχνει έτσι δεν είναι επειδή έχει την 4.1.2 jb version μην μπερδεύεσαι!

Χρήστος

Πολυ πιο ωραιο ομως απο το δικο μας…Και στο google nexus 7 το tablet που εχω , βγαζει μενου κατεβαζοντας το δαχτυλο…εχει την 4.3 αυτο βεβαια

bill1989

παιδες για να εχετε εικονιδια στην γραμμη ειδοποιησεων ,ο ποιο απλος τροπος ειναι να κατεβασετε την εφαρμογη Power Toggles

nick

παιδια μολις πηρα στα χερια μου το μοτορολα Razr xt910 σας εχει ερ8ει εσας το jellybean Μεσο φορεα cosmote η vodafone ?? Η το κανατε Manual ?? υπαρχη το update official η ειναι custom rom ?

George

Το update το κάναμε manual, είναι η official έκδοση του, η οποία ήταν διαθέσιμη για λίγες χώρες (όχι η Ελλάδα!)

nick

μπορειτε να μου πειτε πως 8α την βαλω και εγω παιδια…ασχετο to manual εχει καποιο bug ??

George

όπως είχε γράψει και ο bill1989 παλιότερα:

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2192532

δεν χρειαζεται να το εχετε root..αυτο ειναι στο δικο σας θελω..
ΦΟΡΤΙΣΗ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑ 100%. KATEBAZETE
1.rsd lite
2.motorola drivers
3.τα εγκαταστατε στον υπολογιστη
4,κατεβαζετε το 672.180.41.XT910.Retail.en.EU
5.ανοιγετε το rsd lite και κανετε decompress το αρχειο 672.180.41.XT910.Retail.en.EU
6,κλεινετε το κινητο.αφου κλεισει πατατε και τα τρια πλαινα κουμπια μαζι. διαλεγετε ΑP FASTBOOT KAI ΤΟ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΣΤΟ PC.
7.ΠΑΤΑΤΕ στο rsd lite _start.
8.μολις ανοιξει το κινητο κατεβαστε την jellybean (OTA Update Zip) και μεταφερετε την στην sd card
9.κλειστε το κινητο,πατηστε τα 3κουμπια και διαλεξτε recovery. μολις βγει το ανδροιδες πατηστε τα δυο πληκτρα εντασης.
10,καντε wipe cache.
11.διαλεξτεUpdate from external Storage και πατηστε Blur_Version.672.180.41.XT910.Retail.en.EU.zip
12,περιμενετε περιπου 5-15 λεπτα.
13,μολις τελειωσει reboot! μολις αναβαθμησατε!!

Giwrgos

ρε παιδια ακολουθω τα βηματα του bill1989 και φτανω στο 5ο βημα οπου κανεις decompress το αρχειο 672.180.41.XT910.Retail.en.EU και παταω decompress ,ξεκιναει η διαδικασια και μολις τελειωσει μου πεταει ενα ERROR και μου λεει το εξης : please check input file .Either XML format is wrong or image files associated with it are missing.Και ετσι κολαω και δν μπορω να συνεχισω την αναβαθμηση.Μαγκες χρειαζομαι την βοηθεια σας !

Giwrgos

παιδια SOS.αφου ξεκολλησα απο το 5ο βημα στην διαδικασια αφου πατας start εχει 16 βηματα εμενα οταν εφτασε το 6/17 μ εγραψε fail..και σταματησε..τωρα δν μπορω να ανοιξω το κινητο μου.ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.