Mozilla Context Graph: Κάνει το browsing πιο έξυπνο

Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι πολύ καλή στο να βρίσκει για παράδειγμα οδηγίες για να φτιάξεις ένα κέικ, να φτιάξεις το δικό σου PC ή να μαστορέψεις κάτι μόνος σπίτι σου. Αυτό απαιτεί Google search και να κάνεις κλικ σε ένα website.

Στη συνέχεια διαβάζεις και αν χρειαστείς περισσότερο περιεχόμενο, πας πίσω και να διαλέξεις κάποιο άλλο αποτέλεσμα και ούτω καθεξής.

Τι θα λέγατε όμως αν υπήρχε ένας πιο έξυπνος τρόπος να σερφάρεις το web; Αυτό θέλει να κάνει η Mozilla, με το Context Graph, το οποίο θα προτείνει στους χρήστες ποια σελίδα να επισκεφτούν μετά. Η πρόταση γίνεται με βάση αυτά που διαβάζει ο χρήστης εκείνη την στιγμή.

Είναι παρόμοιο με αυτό που κάνει το Facebook, όταν σου προτείνει άρθρα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το Context Graph θα λειτουργεί ως εξής: Για παράδειγμα, αν μαθαίνεις να φτιάχνεις κάτι καινούργιο, όπως μια επισκευή σε ένα ποδήλατο, το κουμπί forward θα σε βοηθάει να βρεις άλλα αποτελέσματα, βασισμένα στα βήματα που ακολούθησαν άλλοι χρήστες για να λύσουν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα.

Η Mozilla είχε δοκιμάζει μια παρόμοια λειτουργία με το δοκιμαστικό Activity Stream. Παρόλα αυτά, δεν γνωρίζει αν το Context Graph γίνει αποδεκτό, αλλά πιστεύει ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

mozilla context graph, Mozilla Context Graph: Κάνει το browsing πιο έξυπνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Καλό και έξυπνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple Google Mozilla

Η Apple ενώνει τις δυνάμεις της με Google και Mozilla για μια μεγάλη αναβάθμιση στο Speedometer

Το Google Chrome είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα περισσότερα Android και είναι και πολύ δημοφιλές στους υπολογιστές.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Internet Mozilla YouTube

Mozilla Foundation: To YouTube παραβιάζει τους ίδιους τους όρους του

H έρευνα του Mozilla Foundation έδειξε ότι o αλγόριθμος για τα προτεινόμενα βίντεο του YouTube παραβιάζει τους όρους της ίδιας της πλατφόρμας.

Software Microsoft Mozilla

Ο νέος Microsoft Edge αυξήθηκε πάνω από 1.300% φέτος, ξεπερνώντας τον Firefox

Ο νέος browser Microsoft Edge βασιμένος στο Chromium έχει αυξηθεί περισσότερο από 1.300% τους τελευταίους 12 μήνες, ο Firefox έχει μειωθέι.