MWC 2019: Τα πάντα για το Sony Xperia 1

Η Sony παρουσίασε την “ναυαρχίδα” της εταιρείας Sony Xperia 1, στα πλαίσια της MWC 2019. Το νέο μοντέλο της εταιρείας, έχει σκοπό να προσφέρει νέες εμπειρίες στον κάτοχο του.

Η παρουσίαση της Sony, είχε πολλές εκπλήξεις και φυσικά το Xperia 1. Με την Sony να φέρνει νέο σχεδιασμό και νέες τεχνολογίες, προκειμένου ο πελάτης να έχει την καλύτερη εμπειρία.

Το Xperia 1, φέρνει την εμπειρία του cinema, στην συσκευή σας. Είναι η πρώτη συσκευή που έχει οθόνη 21:9 CinemaWide 6.5” 4K HDR OLED. Η αναπαραγωγή των χρωμάτων και η ποιότητα της εικόνας, διαφέρει από την αντίστοιχη άλλων συσκευών. Με την βραβευμένη τεχνολογία BRAVIA TV και HDR της Sony, να προσαρμόζονται στο Xperia 1, μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες και streaming υλικό, σε υψηλής ποιότητας χρώμα και contrast. Η τεχνολογία Master Monitor που έχει χρησιμοποιηθεί σε ταινίες του Hollywood, έρχεται στην συσκευή, μέσω του Creator mode. Με το Illuminant D65, υποστηρίζει ITU-R BT.2020 και DCI-P3.

Όπως είναι αναμενόμενο, η οπτική εμπειρία χρειάζεται και τον κατάλληλο ήχο. Γι’αυτό και το Xperia 1, χρησιμοποιεί το σύστημα Dolby Atmos. Επίσης, επειδή το mobile gaming βρίσκεται σε περίοδο ανάπτυξης, με την βοήθεια του Game Enhancer, βελτιώνεται η εμπειρία του gaming, καθώς μπορείτε να μπλοκάρετε ειδοποιήσεις την ώρα που παίζετε.

Το σύστημα της κάμερας, έχει τρία 12MP modules. Η κύρια κάμερα έχει σένσορα 1/2.6” με f/1.6 lens και Optical SteadyShot (OIS+EIS) ενώ χρησιμοποιεί το Dual Pixel autofocus. Οι άλλες δύο κάμερες, σας επιτρέπουν να κάνετε zoom in (2x telephoto lens, 52mm) ή zoom out(ultra-wide lens, 16mm), αναλόγως με το τι θέλετε να κάνετε φυσικά.

Όσον αφορά τα video, δημιουργήθηκε το Cinema Pro app, το οποίο σας επιτρέπει καταγραφή στα 24fps, προφίλ χρώματος και επεξεργασία του υλικού σας.

Το Xperia 1, έχει λεπτό και εργονομικό σχεδιασμό. Είναι αδιάβροχο και για την κατασκευή του, έχει χρησιμοποιηθεί το Corning® Gorilla® Glass 6, τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος της συσκευής. Θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα χρώματα: Μαύρο, Μωβ, Γκρι και άσπρο.

Όσον αφορά την απόδοση, το chipset της συσκευής είναι το Snapdragon™ 855. Με την βοήθεια του, μπορείτε να έχετε υψηλές ταχύτητες. 25% γρηγορότερη CPU και 40% γρηγορότερη GPU, κάτι το οποίο κάνει το Xperia 1 κατάλληλο για mobile gaming. Έχει μπαταρία 3330 mAh η οποία χρησιμοποιεί το σύστημα Smart Stamina και το Xperia Adaptive Charging, προκειμένου να έχετε μπαταρία όλη μέρα.

Μαζί με το Xperia 1 κυκλοφορούν και τα ανάλογα αξεσουάρ. Το Open-ear Stereo Bluetooth® headset SBH82D, σας επιτρέπει να ακούτε μουσική και να κάνετε κλήσεις ασύρματα. Ενώ η θήκη Style Cover Touch SCTI30, έρχεται σε πολλά χρώματα, με διάφανο το μπροστινό μέρος, προκειμένου να έχετε πρόσβαση στο κινητό σας ακόμα κι όταν αυτό είναι κλειστό.

Το Xperia 1, έρχεται με το Android™ 9 Pie και θα είναι διαθέσιμο την άνοιξη του 2019.

Sony Xperia 1, MWC 2019: Τα πάντα για το Sony Xperia 1

Sony Xperia 1, MWC 2019: Τα πάντα για το Sony Xperia 1

Sony Xperia 1, MWC 2019: Τα πάντα για το Sony Xperia 1

Sony Xperia 1, MWC 2019: Τα πάντα για το Sony Xperia 1

Sony Xperia 1, MWC 2019: Τα πάντα για το Sony Xperia 1

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

2 μέτρα τηλεκοντρόλ χάθηκε να του βάλουν μεγαλύτερη μπαταρία;;; 😂😂😂😂😂 Ωραίο φαίνεται… τώρα κατά πόσο θα είναι βολικό άμα δεν το πιάσεις στα χέρια σου δεν μπορείς να ξέρεις… Πάντως κρίμα που δεν βγάζει “compact” στις 5 ιντσες…. Η έστω ένα μικρότερο στις 5.8″… Πάλι θα “πατώσει” μάλλον… Θα δείξει…

Koukoz

Ακούμε όλο αυτό το Hype για 52MP κάμερα , 4000mAh + χωρητικότητα μπαταρίας και έρχονται αυτά τα specs …. Τι να πω!
Γενικά φαίνεται πολύ προσεγμένη συσκευή όπως μας συνηθίζει η μαμά Sony αλλά 6.5” 4Κ οθόνη όσο καλό optimization και να γίνεται, είναι πολύ λίγα τα 3330mAh.
Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό δεδομένου της τιμής του
(φημολογείται για 900).
Στα μάτια μου φαίνεται κινητό με specs late 2017.

αγγελος

Αυτοι απο τη sony ειναι παλαιοημερολογιτες ε,μπορει και οχι προχωραμε.

hayate

Sony καλή μου Sony. Κάνεις ένα βήμα τη φορά αντί να τα δίνεις όλα μαζί. Μείωσες τα bezels ευτυχώς (στα 10 και 10 plus είναι θεόρατο το πάνω όμως) και πας και δίνεις μια αναλογία 21:9 που είναι τόσο δύσχρηστη. Οι φωτογραφίες στο άλμπουμ όταν είναι σε 4:3 φαίνονται τόσο μα τόσο μικρές. Τωρα για την μπαταρία τι να πω;; Τα είπε ο Koukoz. Κρίμα γιατί έχει τα εχέγγυα για κάτι ρηξικέλευθο. Εδώ είδαμε όμως πως η καινοτομία ουσιαστικά είναι εμπόδιο.

John Real

Απογοήτευση σε όλα τα επίπεδα , ειδικά σε μπαταρία είναι για γέλια όπως αστεία είναι και η επιλογή αναλογίας οθόνης 21:9. Ακόμη και για την κάμερα για την οποία είχαν κάποιοι ελπίδες (ενάντια με την προϊστορία της εταιρείας στην μετριότητα) βλέπω 3 αισθητήρες αλλά όλοι είναι των 12Mp (???) και μόλις 2x zoom.

Vladimiros

Περιμενα κατι παραπάνω και εγω..η μικρη εκδοση ξεκιναει από τα 64gb,απο καμερα περιμενα 52mp,εδω στα φθηνα xiaomi εδωσε 48mp και για την ιδια την sony τα φτωχά 12mp,ασε που εβαλε και χειρότερο αισθητηρα 1/2.6 δηλαδη πισωγυρισμα..

Επισης πολυ μεγαλη οθονη μπορει και να μην χωράει στο τζιν,με μια μικρη θα ελεγα μπαταρια αλλα αυτο δεν με απασχολεί και τοσο,οσο τα αλλα που ειπα..και τελος αλλαξε και το ονομα μα γιατι??? Το Xperia 1 μου θυμιζει το πρωτο Xperia,ας το συνεχιζαν σε ΧΖ4..
Οποτε κραταω το Ζ5 που εχω μέχρι να βγαλει η αγαπημενη μου Sony κατι καλυτερο..η Huawei θα βγαλει τα p30 και ισως θα μεινω πιο ευχαρηστημενος και ας μην μαρεσει αυτη η εταιρία..

sebastian

δεν μπορω ν καταλαβω γιατι αφου ξεκινησε με curved στο XZ3 δεν το συνεχιζει…θα μου αρεσε πολυ παντως οπως ειναι 21:9 να ηταν και curved και μπροστινη οψη οχι μονο η πισω….

τακης

Απλα τραγικο. Βλέπεις το κατω μερος των συσκευών της και λες οκ μπορει τελικα να φταξει κινητο με μικρα μπεζελς , κοιτας πανω αεροδρομιο. Ποσο δυσκολο της είναι να το εφτιαχνε εστω με νοτσ-σταγονα? Με 6,5 οθονη (να μην σχολιασω το 21:9 σε στυλ τηλεκοντρόλ) και μπαταρια 3,300 ? Νταξει γενικα εχει καλη διαχειρηση η σονυ αλλα με τοσο μεγαλο κινητο ανετα χωρουσε μεγαλυτερη. Το συγκεκριμενο παντως το κατατασσεις σε mid-range και όχι ναυαρχιδα και σιγουρα θα εχει κανα 600αρη ευρω.

Nickolas

Είχαν κάνει τόσο καλή δουλειά με το XZ3, δεν ήθελε και πολλά πράγματα για να γίνει το τέλειο κινητό, λίγο μεγαλύτερη μπαταρία, το νέο επεξεργαστή, 6GB Ram και λίγο καλύτερη κάμερα.
Εντάξει θέλω να δω και αυτό πως τα πάει με τις νέες κάμερες, αλλά τόσο μακρόστενο δε νομίζω να με βολέψει.

Xperiakias(XZ1)

Τι διαβάζουν τα μάτια μου Χριστέ μου!

One

Η οθόνη είναι απίστευτη, δεν έχω λόγια. Μακάρι να έχει και καλή τιμή και σίγουρα θα τιμηθεί!

George

Παιδιά δείτε hands on το κινητό είναι πολύ καλό , το μόνο που με χαλάει εμένα προσωπικά είναι η μπαταρία του και λογικά η τιμή !!

vladimiros

George Σιγουρα εινα καλο κινητο με πολυ καλη οθονη και ηχο δεν αντιλεγω..ΑΛΛΑ θα μπορουσε να βαλει καλυτερα χαρακτηρηστικα…οπως την νεα καμερα imx586,που εδωσε σε αλλους,μεγαλυτερη μπαταρια(ισως και να ειναι ικανοποιητικη) ακομα και σελφι το ΧΖ1 εχει 13αρα και αυτο 8αρα.. σορυ αλλα ειμαι αυστηρως κριτης για μια εταιρια που αγοραζω χρονια..και οχι fanboy με κλειστα ματια..

I am

Οποίος παρακολουθεί τα κινητά της Sony φαίνεται σχεδόν άψογο. Απλά κάθε χρόνο περιμένουμε να βελτιωθεί άλλο λίγο γιατί το πάει πολύ αργά. Το πάνω bezel θεωρείται μεγάλο. Αν οι πίσω κάμερες ήταν 2 και όχι 3 καίτηση βρίσκονταν πάνω στην γωνία όπως παλιά θα το θεωρούσα ΚΟΡΥΦΉ

ΚώσταςD.

@vladimiros Συμφωνώ μαζί σου!

djfapples

Φοβερό καταπληκτικό multimedia κινητό με ποιότητα SONY

Δημήτρης

@τακης Καλύτερα αεροδρόμιο να μπορούμε να παίζουμε free fire σαν άνθρωποι. Αν ήταν όλο οθόνη θα πατούσα διάφορα με τα χέρια μου καταλάθος και δε θα έκανα ούτε ένα kill.

John Real

Το θεμα δεν ειναι να αρεσει στο 1% των Sony fans (που ετσι και αλλιως τους αρεσει οτιδηποτε εχει βγαλει η Sony οσο μετριο η μαπα και να ηταν) αλλα να καταφερει να κλεψει καταναλωτες απο αλλες εταιρειες και σε αυτο τον τομεα αποτυγχανει παταγωδως.

vangelis

Όποιος δεν θέλει Sony δεν παίρνει Sony oute ασχολείται και περιμένει να μπει εδώ να λει ασυναρτησίες ενώ δεν έχει πιάσει Sony κινητό ποτέ όταν βγει μια καλή είδηση gia Sony κάνεις δεν σχολιάζει περιμένει ομως μια είδηση για να κράξει ο καθένας νομίζει πως έχει το καλύτερο κινητό και τα άλλα είναι χαλια

@vangelis

Μαλλον εισαι στο 1% που ανεφερε και ο John Real από πανω. Και για να μην παρεξηγηθω ειχα κινητο sony και ημουν ευχαριστημένος. Απλα δεν είμαι κολλημένος στο να υποστηριξω ότι και να βγαλει αυτή η εταιρια. Γιατι δηλαδή να μην βγαλει ένα ωραιο κινητο ώστε να την υποστηριξω και εγω ? Εμενα φετος ας πουμε μαρεσε η Lg και θα μπορουσα να στραφω εκει όταν βγει στην αγορα το v50. Καλο είναι να ειμαστε αντικειμενικοι και να δεχομαστε κρητικες δεν ειμαστε μετοχοι εταιρειων.

Ιωάννης jb

Κόψτε τη καραμέλα είσαι στο 1%..
Κίνα, Ινδία και Αμερική περίπου το 70% τις παγκόσμιας αγοράς smartphone διακινείται σε αυτές… Και για γνωστούς λόγους δεν έχει πρόσβαση..
Πειτε καλύτερα είμαστε άσχετοι και καλύτερα να πάμε να δούμε μάστερ σεφ..
Διαβάζουμε τα απίστευτα!! πέρυσι έβαλε ολεντ και μάλιστα τη καλύτερη εβερ και πάλι αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν συγκίνησε..
Φέτος έβαλε μακρόστενη οθόνη και πάλι διαβάζουμε ότι δεν σας αρέσει..
2 χρόνια τώρα δε μας λέτε ότι οι μακροστενες οθόνες είναι το μέλλον?
Εγώ περίμενα να μπω και να βλέπω σχόλια τύπου ουαου! φανταστικό και το καλύτερο smartphone ever!
Και να είμαι από τους λίγους που θα είμαι με ανάμεικτα συναισθήματα..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Έρχεται στο MWC 2024 με κάμερα zoom 6x με μεγάλο αισθητήρα;

Mια τελευταία φήμη προερχόμενη από εκπρόσωπο πωλήσεων θέλει τη Sony να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει την επόμενη ναυαρχίδα της νωρίτερα το 2024.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 V: Έτσι θα μοιάζει το smartphone

Η Sony αποκαλύπτει το Xperia 1 V σε δέκα ημέρες αλλά εμείς μπορούμε από τώρα να ρίξουμε μια ματιά στο πως θα μοιάζει.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 V: Renders δείχνουν οικεία σχεδίαση με κάποια twists

Το Xperia 1 V θεωρείται πως είναι κοντά σε κυκλοφορία και υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κάνει την εμφάνισή του στο φετινό MWC στη Βαρκελώνη.