Nέα πατέντα της Apple δίνει πληροφορίες για ένα ενδεχόμενο foldable iPhone

iphone foldable, Nέα πατέντα της Apple δίνει πληροφορίες για ένα ενδεχόμενο foldable iPhone

H ιδέα ενός foldable iPhone είναι κάτι που συζητιέται πολύ, εδώ και πολύ καιρό, περισσότερο από τους θαυμαστές της εταιρείας, παρά από την ίδια την Apple. Τη στιγμή που η Samsung κυριαρχεί σε αυτό το τμήμα – αν και δέχεται πολλή κριτική για την ανθεκτικότητα των συσκευών της, όπως συμβαίνει με όλες τις εταιρείες που κυκλοφορούν foldable – φαίνεται λογικό για το Κουπερτίνο να θέλει να φτάσει – και να ξεπεράσει – τον ανταγωνιστή της.

Η πιο πρόσφατη αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Apple έχει τίτλο «Ηλεκτρονικές συσκευές με δομές οθόνης και αισθητήρα αφής» και αφορά ένα πιθανό πτυσσόμενο iPhone με άκρες που είναι ευαίσθητες στην αφή. Η ιδέα είναι να μπορεί ο χρήστης να αξιοποιεί τη διεπαφή ακόμα και όταν είναι διπλωμένη η συσκευή.

«Μπορεί να χρησιμοποιηθούν κουμπιά και άλλες συσκευές εισόδου για τη συλλογή δεδομένων από έναν χρήστη, αλλά αυτός ο τύπος συσκευής εισόδου μπορεί να μην είναι τόσο βολικός και ευέλικτος όσο ένας αισθητήρας αφής», λέει η Apple. «Οι οθόνες μερικές φορές δεν είναι ορατές από συγκεκριμένες κατευθύνσεις και μπορεί να είναι μικρότερες από το επιθυμητό».

Σύμφωνα με την Apple, το περίβλημα του πλαισίου της foldable συσκευής θα περιέχει τα κυκλώματα ελέγχου, τις μπαταρίες και διάφορα άλλα εξαρτήματα. Αυτό το περίβλημα θα έχει τοιχώματα που μπορεί να περιλαμβάνουν τόσο αδιαφανή όσο και διαφανή τμήματα, αποτελούμενα από υλικά όπως αδιαφανές πλαστικό, μέταλλο, σύνθετο υλικό ινών και κεραμικό. Παρόλο που τα πλαϊνά μοιάζουν με αυτά ενός κανονικού iPhone, η αναδιπλούμενη συσκευή που περιγράφεται σε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα προσφέρει controls αφής στις άκρες.

«Το μπροστινό τοίχωμα και τα τμήματα των πλευρικών τοιχωμάτων μπορεί να έχουν στρώμα glass ή άλλο διαφανές υλικό», συνεχίζει η πατέντα. “Αισθητήρας αφής και οθόνης μπορεί να εκτείνονται κάτω από το μπροστινό και το πλευρικό τοίχωμα του glass… αισθητήρας αφής μπορεί επίσης να εκτείνεται κάτω από το απέναντι πίσω τοίχωμα”

Οι φήμες για iPhone χωρίς κουμπιά και θύρες υπάρχουν εδώ και χρόνια και αυτή η πατέντα μπορεί να τα κάνει πραγματικότητα στο μέλλον.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis V

Η Apple πρέπει να κάνει κάτι ριζοσπαστικό δλδ ένα πολύ δυνατό κινητό με σούπερ οθόνη και GPU με το γνωστό UI σε σχετικά μικρό πχ 5,3´´ (ίντσες) μέγεθος και πάχος mm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.