Νέα πατέντα της Apple υπόσχεται να μικρύνει τα bumbs της κάμερας

Apple πατέντα bumps, Νέα πατέντα της Apple υπόσχεται να μικρύνει τα bumbs της κάμερας

Οι κάμερες των smartphone εξελίσσονται όσο περνάνε τα χρόνια και σήμερα αποδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ωστόσο έχουν ένα μειονέκτημα το οποίο έχει να κάνει καθαρά και μόνο με την εμφάνιση. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν τοποθετείτε ένα smartphone πάνω σε μία επίπεδη επιφάνεια δεν κάθεται σωστά με αποτέλεσμα να είναι ελαφρώς υπερυψωμένο. Αυτό συμβαίνει λόγω των bumps της κάμερας, δηλαδή λόγω του ότι εξέχουν οι φακοί.

Apple πατέντα bumps, Νέα πατέντα της Apple υπόσχεται να μικρύνει τα bumbs της κάμερας

Η Apple όμως κατέθετε τώρα δύο πατέντες για ένα “folded σύστημα φακών με πέντε διαθλαστικούς φακούς” και ένα με “τρεις διαθλαστικούς φακούς” το οποίο θα μπορούσε να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Το νέο σύστημα συνδυάζει φακούς και πρίσματα τα οποία ανακατευθύνουν το φως στον αισθητήρα ο οποίος βρίσκεται από κάτω.

Το σύστημα των πέντε φακών προσφέρει focal length μεταξύ 50 και 85mm ενώ το σύστημα των τριών φακών προσφέρει focal length μεταξύ 80-200mm.

Το μεγάλο focal length στους φακούς δίνει την δυνατότητα καταγραφής αντικειμένων που βρίσκονται μακρυά ενώ ταυτόχρονα έχουν υψηλή λεπτομέρεια. Ωστόσο, για να επιτευχθεί το μεγάλο focal length χρειάζεται ο φακός να μεγαλώσει και φυσικά και αυτός είναι ουσιαστικά ο λόγος που υπάρχουν τα camera bumps.

Η νέα πατέντα όμως της Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα μελλοντικά iPhone προσφέροντας ισχυρούς φακούς telephoto χωρίς αυτό το bump. Φυσικά έχουμε να κάνουμε με μία πατέντα η οποία ίσως να μην υλοποιηθεί ποτέ στην πραγματικότητα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Από ότι καταλαβαίνω βλέπουμε μια λύση τύπου περισκοπίου. Έχω την αίσθηση οτι έχουμε ξαναδεί τέτοια πρόταση…αλλά δεν ξέρω αν δούλεψε.

Dimogerontas

Συγνώμη, αλλά κάτι αντίστοιχο δεν είναι και ο τηλεφακός του p30 pro ?? Ή είμαι λάθος??

nikos2019

Με φακούς κάτω απ’ το τζάμι, το συζητάμε.

I am

Σωστός..

Alex

@Agnostos13, @Dimogerontas
Και εμένα μου φαίνεται ίδιας λογικής με αυτήν του Huawei P30. Και σύμφωνα με πληροφορίες το ερχόμενο Samsung S11 θα έχει και εκείνο περισκοπική κάμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.