Οι Ολλανδοί τοποθετούν ειδικά “φανάρια” για χρήστες smartphones

Η χρήση των smartphones για τους οδηγούς είναι κάτι το οποίο θεωρείται άκρως επικίνδυνο για τους ίδιους και τους γύρω τους, ενώ απαγορεύεται από τον νόμο. Υπάρχουν δε και διάφορες καμπάνιες που τονίζουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί έστω και η αποστολή ενός μηνύματος.

Όμως, ακόμη και για τους πεζούς η χρήση του smartphone δεν είναι και τόσο αθώα. Η συνήθης εικόνα είναι να βλέπεις χρήστες να έχουν σκυμμένο το κεφάλι και κολλημένα τα μάτια τους στην οθόνη του smartphone. Το αποτέλεσμα είναι να πέφτουν ο ένας επάνω στον άλλον, σε τοίχους και κολόνες. Υπάρχουν όμως και πιο επικίνδυνες περιπτώσεις, όπου οι πεζοί δεν κοιτάζουν τον δρόμο ή τα φανάρια, με αποτέλεσμα να χάσουν ακόμη και τη ζωή τους.

Η ολλανδική πόλη Bodegraven, για να βοηθήσει και να προστατέψει τους αφηρημένους χρήστες smartphones ξεκίνησε την τοποθέτηση των λεγόμενων “Plus Lightlines”. Ουσιαστικά πρόκειται για λωρίδες με LED, που τοποθετούνται σε σημεία διέλευσης πεζών. Όταν το φανάρι είναι κόκκινο και ο πεζός δεν μπορεί να διασχίσει τον δρόμο, η γραμμή αυτή θα είναι κόκκινη και στη συνέχεια μετατρέπεται σε πράσινη.

Αφού οι λωρίδες αυτές προορίζονται για τους σκυμμένους χρήστες smartphones, φυσικά είναι τοποθετημένες κάτω στον δρόμο και όχι ψηλά όπως τα φανάρια.

Οι αρχές της πόλης δηλώνουν πως τα smartphones αποσπούν όλο και περισσότερο την προσοχή των πολιτών. Είναι επικεντρωμένοι σε social media, παιχνίδια, messaging apps, μουσική κλπ. και αυτό γίνεται εις βάρος της προσοχής που θα έπρεπε να έχουν στον δρόμο. “As a government, we can not easily reverse this trend, but we can anticipate it”.

Τα Plus Lightlines τοποθετήθηκαν από την HIG Traffic Systems, και αν αποδειχθεί ότι το σύστημα αυτό είναι πράγματι χρήσιμο, θα εγκατασταθεί και σε άλλες πόλεις.

Δείτε το video:

Plus Lightlines netherlands, Οι Ολλανδοί τοποθετούν ειδικά “φανάρια” για χρήστες smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisatosT

Για την βλακεία και την ηλιθιότητα πότε θα βάλουν;

KmTempe

Να λύσεις υπάρχουν. Μην μας τα πριζεται “κοίτα μπροστά σου” και μαλακιες. Βαλτε παντού τέτοια φανάρια φτιάξτε και λωρίδα στα πεζοδρόμια για μας και έτοιμοι

One

Από τη πολύ μαριχουάνα το έχουν κάψει οι ολλανδοί…

bezilys

Χαχχαχαχαχ, Ερε που φτάσαμε!!

Panos7GR

Πολύ μπροστά οι τύποι σε πολλά θέματα. Οι τύποι παρατήρησαν ένα κοινωνικό φαινόμενο και αφού ξέρουν ότι δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν βρήκανε μία εναλλακτική λύση, είπανε “Θα τους προστατέψουμε!”. Δεν είναι η πρώτη πόλη παγκοσμίως που υιοθετεί κάτι παρόμοιο για τους εθισμένους smartphone-άκηδες, αλλά μπράβο τους.
Δεν θα κρίνω αν είναι σωστό ή όχι για έναν πεζό να μην κοιτάει μπροστά του όταν περπατάει, είναι αυτονόητο, αλλά την πράξη του Δήμου και μπράβο του.

Κράξε Νεοέλληνα μόνο σε αυτό είσαι καλος. Για πες μας εσύ πως θα το αντιμετώπιζες; Οποιοι θα περπατούσαν και θα κοιτούσαν το κινητό τους θα τους έδερνες για παραδειγματισμό, δημοκράτη Βαλκάνιε;

ChristosT

@One συμφωνώ απόλυτα.
Έχουν κάψει φλάντζα.

Kostas

@ Panos7GR στα βαλκανια έρχεσαι όμως για αναπαραγωγή το καλοκαίρι !!
Θα βάλουμε φανάρια στα μποξερακια ναι μην σηκώνεις κεφάλι και χάσεις κανένα like

Panos7GR

@Kostas: Προτιμώ νησιά Νοτίου Αιγαίου, στα Βαλκάνια πολύ Βουλγαρίλα και τυροβλαχιά.
Αυτό πουλάς σαν τουριστικός προορισμός, αυτό έρχονται και κάνουν. Οταν πουλάς σαν κράτος μπουρδέλο πουλάς φθηνό ποτό, φθηνό φαγητό (χαμηλής ποιότητας) και ανοχή να στα κάνουν όλα πουτάνα, δεν φταίει ο Ολλανδός.
Δεν μου απάντησες Kostas, όμως, πως θα το αντιμετώπιζες ένα τέτοιο φαινόμενο;

Και το ξαναλέω ΠΟΛΥ μπροστά οι τύποι, σε πολλά θέματα!!!

Υ.Γ.: Για άκουσε στο βίντεο λίγο και εξήγησέ μου λίγο τι είναι αυτός ο ήχος που ακούγεται όταν τα φανάρια δείχνουν κόκκινο και πράσινο. Στο Γιουνανιστάν υπάρχουν; Ετσι να πάμε στα πιο απλά πέρα την τοποθέτηση των “ειδικών” φαναριών του άρθρου.

ChristosT

@Panos7GR κόψε τον κομπλεξισμό…
Όλοι σε έναν πλανήτη πάνω ζούμε…αυτό που έκανε η Ολλανδία ήταν βλαχιά και όχι αυτοί που το θεωρούνε απαράδεκτο.
Δηλαδή σε κάθε εθισμό του ανθρώπου λόγω βλακείας θα βάζεις και απο ένα φανάρι σε όλο το μήκος των δρόμων;
Έλεος…

Panos7GR

@ChristosT: Οοοοοχι κάνεις λάθος, αδερφέ. Βλαχιά είναι να μην έχεις φανάρια με ήχο, πεζοδρόμια με πλακάκια ανάγλυφα για κατεύθυνση τυφλών και ΑΝ υπάρχουν να είναι σωστά τοποθετημένες και σε περίπτωση έργων που μπορεί να τα αφαιρέσουν μερικά πρέπει να ξαναμπούν, επίσης ράμπες για καροτσάκια και διαβάσεις ΠΑΝΤΑ βαμμένες.

Το να βλέπει ένας Δήμος ένα κοινωνικό φαινόμενο και εξαιτίας του να παρατηρεί τραυματισμούς, επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής πεζών και μπορεί θανάτους, και το αντιμετωπίσει λέγεται κράτος-πρόνοια, λέγεται Δημοκρατία. Το πως θα το αντιμετωπίσει είναι θέμα του. Αποφάσισαν οι τύποι του Bodegraven να βάλουν LEDάκια στο πάτωμα, οι άλλοι του Groningen μπορεί να βάζανε “πεζονόμους” σε κάθε διάβαση ώστε να προειδοποιούν τους μαλάκες πεζούς. Το θέμα είναι να αντιμετωπίζεται, όποιο “κακό” κοινωνικό φαινόμενο προκύπτει σε κάθε περιοχή.

Υ.Γ.: Α! Σας το είπα; Είναι πολύ μπροστά οι τύποι σε πολλά θέματα! Είχα κάποτε την τύχη και τους έζησα για μερικούς μήνες μαζί τους και ξέρω. Δεν λέω ότι είναι τέλειοι, είναι όμως πολύ μπροστά. Καμμία σχέση με τους υπόλοιπους μαμούχαλους Βορειοευρωπαίους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo: Αποκάλυψε το BlueImage για την τεχνολογία της κάμερας – Μάλλον θα το δούμε με το το vivo X100 Ultra

Η vivo παρουσίασε το brand “BlueImage” που θα περιλαμβάνει την τεχνολογία απεικόνισης και θα κάνει ντεμπούτο με το vivo X100 Ultra.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.