Η αλλαγή μπαταρίας μπορεί να βοηθήσει την απόδοση παλαιότερων iPhone

older iphone battery, Η αλλαγή μπαταρίας μπορεί να βοηθήσει την απόδοση παλαιότερων iPhone

Εδώ και χρόνια υπάρχει μια θεωρία που λέει ότι η Apple ρίχνει επίτηδες την απόδοση στα παλαιότερα iPhones για να αναγκάσει τους χρήστες να πάνε σε νεότερα μοντέλα. Πρόσφατα benchmarks έδειξαν ότι αυτό δεν ισχύει.

Ωστόσο, οι κάτοχοι παλαιότερων iPhones παρατηρούν το lag. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, που σχετίζονται με το software και το hardware, και ένα ενδιαφέρον post στο Reddit προτείνει μια πολύ απλή λύση: αλλαγή μπαταρίας.

Αναφέρεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα βελτιωθεί η απόδοση του κινητού και είναι μια πολύ πιο φθηνή λύση από το να αγοράσεις καινούριο iPhone.

Επισημαίνεται το παράδειγμα του iPhone 6s, το οποίο είχε προβλήματα με την μπαταρία και έκλεινε απότομα. Το software update που ήρθε για να διορθώσει το πρόβλημα, φαίνεται ότι άλλαξε το clock speed του iPhone έτσι ώστε να είναι ανάλογο με το voltage της μπαταρίας, προκειμένου να μην αντλεί υπερβολική ενέργεια, κάτι που έχει ως συνέπεια να κλείνει το κινητό.

Με την πάροδο του χρόνου, όσο περισσότερο αποφορτίζεται η μπαταρία, το software θα συνεχίζει να αλλάζει δυναμικά τα clock speeds, έτσι ώστε να είναι ανάλογα της μπαταρίας, άρα το κινητό συνεχίζει να ρίχνει την απόδοσή του.

Ο χρήστης Adolf-Intel προτείνει στους κατόχους iPhone να κατεβάσουν το CpuDasherX app για να δουν αν τα clock speeds τους είναι κοντά σε αυτά που δείχνουν τα benchmarks, στη συνέχεια μπορούν να αποφασίσουν αν θα αλλάξουν την μπαταρία, κάτι που ίσως τελικά να βοηθήσει.

PSA: iPhone slow? Try replacing your battery! from iphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Εγώ που πάντως που άλλαξα μπαταρία στο 6 μου είδα κάποια διαφορά στην απόδοση της συσκευής(ελάχιστη) αλλά και πάλι το iOS 11 κάνει πολύ κακή διαχείρηση της μπαταρίας. Βγάζω 4 ώρες χρήσης με το ζόρι…

Tasos Spanos

Δεν λέει πουθενά ότι αν αλλάξεις μπαταρία θα δεις τόσο διαφορά στην αυτονομία
Περισσότερο θα πάρει τα πάνω της η συσκευή και θα δουλεύει πιο ομαλά

Nik. T

Aυτα είναι τα τραγικά με την ενσωμάτωση της μπαταρίας. Σου έδωσαν ενα(λίγο λεπτότερες συσκευές.) και σου πήραν 10.Ουτε να αλλάξεις μόνος μπαταρία μπορείς, συσκευή να αλλάξεις πρέπει πάνω στα δύο χρόνια αλλιώς θα μενεις, να πληρώσεις σέρβις για νέα μπαταρία θα χρειαστεί, αυτονομία παμπάλαιο. Οπότε πάρε ένα χιλιοστό πιο λεπτή συσκευή, αλλά άλλαξε τη με το ζόρι. Εννοειται ότι η αδιάβροχοποίηση δεν είναι λόγος γιατί το s5 που είχα, μια χαρά αδιάβροχο ηταν

Giorgosgek

Καληνυχτα apple

And.k

…δωρο τα χριστουγεννα μαζι με μηλο ….και μια ΜΠΑΛΑΤΕΖΑ δωρο ..! μηπως και βγαζουν τα iphone μια μερα ολοκληρη.. ερε κατακαημενοι…πληρωστε

Μakis

ΑΧΑΧΧΑ τραγικα πραματα! Εχω αιφον 6ς εδω και 2 χρονια και 7 μηνες περιπου, ενω πρωτα με εβγαζε το κινητο 12-14 ωρες με μετρια προς βαρια χρηση και ημουν ευχαριστημενος γτ μν ξεχναμε κιολας φιλτατοι οτι εχει 1715 mAh! Τωρα με 100% απο τις 8 το πρωι με βγαζει μεχρι το μεσημερι στις 2-3 με μετρια χρηση το πολυ. Η αναβαθμισεις οι τελευταιες που πηραμε, δν εκαναν καμια διαφορα (σιγουρα θα εκαναν κτ αλλα η διαφορα με πριν απο τις ενημερωσεις ειναι απειροελαχιστη). Μην ξεχναμε κιολας τη φθορα και τη χρηση του κινητου ως προς την χρηση μπαταριας.

ducatiJim

Φίλε @And.k εμείς οι ”κατακαημένοι” όπως μας αποκαλείς(μάλλον δεν βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό σου πριν γράψεις κάτι) θα αλλάξουμε μπαταρία και θα έχουμε κινητά όπως το 5s(βγήκε το 2013) ή 6 να τρέχουν ρολόι και να παίρνουν αναβαθμίσεις πολλά χρόνια ακόμα. Έχω και 5s k το 7 και δουλεύουν όπως την πρώτη μέρα που τα πήρα. Είμαι πρώην κάτοχος Νοte3, LG K10, samsung a5, Nexus 3, LG G3, Sony z3 κ από αυτά, τα λεφτά του τα έβγαλε το note3 k μερικώς το Ζ3. Τα android θα πάρουν μια φορά αναβάθμιση(συνήθως οι ναυαρχίδες τα πιο φθηνά κλάψτε τα….). όποτε αν κάποιος είναι στενόμυαλος και κατακαημένος είναι αυτός που σκάει 500-700ευρω(για τους ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα οικονομική για πολύ ακριβές συσκευές εννοείται δεν υπάρχει λόγος να σκάνε 700ευρω για android kai apple) για να αναβαθμίζει τα android κινητά του γιατί μετά από 1-2 χρόνια σταματάνε να αναβαθμίζονται, κρασάρουν, έχουν τρελό lag κτλ. Σας τρώνε τα λεφτά η google κ οι λοιπές εταιρείες κ δεν ανοίγει ρουθούνι……

ΑΝΔΡΕΑΣ

Τα IPhone είναι τέλεια, υπέροχα, μοναδικά, φανταστικά και λαμπερά!!
Αν παρ ελπίδα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα απόδοσης σε περσινές ή προπέρσινες συσκευές, φορέστε το καλύτερο σας χαμόγελο, μπείτε σε ένα κατάστημα μας ή σε εξουσιοδοτημένο seller μας και αποκτήστε το Χ! Αλλά αγοράστε και μπαταρία για το παλιό σας φωτεινό μηλαράκι και πουλήστε το σε κάποιον/α χρήστη android (μπλιάχ) ή windowsphone (μπλιάχ στο τετράγωνο!!) να νοιώσουν την μαγεία και την υπεροχή μας. Ανοίξτε τους τα μάτια και ενσωματώστε τους στο καλύτερο οικοσύστημα του Γαλαξία.
Τέλεια τα είπες @ducatiJim . Ούτε εγώ δεν θα τα έλεγα τόσο ωραία!! Ειδικά εκεί που λες για το 5s και το 6, τους κονιορτοποίησες!! Πες μου κάτι : Τι θα έλεγες για ένα iPhone 6 , edition 2018? Θα αναβάθμιζες?

ILIAS

Αρα λοιπόν η Apple ρίχνει τη απόδοση εσκεμμένα για κατι που φταίει η ίδια. από τη στιγμή που πουλάει ενα προϊόν με συγκεκριμένη αποδοση επεξεργαστή και επιλέγει αντί να λύσει το πρόβλημα της με τις μπαταρίες να κατεβάσει πολλες φορές κ στα 600mhz και κάτω την απόδοση του επεξεργαστή. Χωρίς να έχει κ το δικαίωμα ο χρήστης να το αλλάξει. Αυτό θα έπρεπε να είναι σκάνδαλο. Από που κ ως που πήγε ν έριξε την απόδοση του κινητού κ είναι οκ αυτό; Λες κ αν αλλάξεις μπαταρία δεν θα είναι το ίδιο μόλις πέσει λίγο η απόδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.