Το νέο iPhone 5 εναντίον του κόσμου

Το νέο iPhone 5 θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου και ο ανταγωνισμός είναι έτοιμος για τη μεγάλη αναμέτρηση. Τα πιο ισχυρά όπλα εχουν ήδη παρουσιαστεί ενώ νέες ανκοινώσεις φρέσκων μοντέλων θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ώρες και άλλες αναμένονται μέχρι τέλος του έτους. Ποιός θα κερδίσει;

, Το νέο iPhone 5 εναντίον του κόσμου

Android
Samsung Galaxy Note II
Samsung Galaxy S III
LG Optimus G
HTC One X
Sony Xperia T

Windows Phone 8
Nokia Lumia 920
Samsung ATIV S

BlackBerry OS 10
BlackBerry 10 London (δεν έχει ανακοινωθεί)

iPhone
iPhone 4S

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cr4

Εγω πιστευω τα galaxy αλλα για να δουμε και τοην apple….

μιχαλης

galaxy s3 τουμπανοοο και θα νηκισει με διαφορα!!!
και το galaxy note 2

argyris

δεν ειναι μονο απο τo galaxy s3 που θα το “φαει’ ανετα! θα ναι σχεδον απο ολα τα τελευταια διπυρηνα!! δεν αναφερω και το one x που θα το χει για κολατσιο!!

Dimos

Δεν είναι σωστό να βάλουμε την Buggati Veyron (βλεπε Galaxy Note 2) καν σε αυτην την κατηγορία…Παίζει μόνο του με αυτα τα χαρακτηριστικά! Όπως και να έχει το iPhone 5 δεν θα είναι σε θέση να χτυπήσει τους Android Γίγαντες τουλάχιστον!

ktsak

Ο τιτλος, τι ακριβως εννοει ? Τον βρισκω λιγο αστοχο “….εναντιον του κοσμου”, για να μην πω τιποτε αλλο !!!!!!!! Απεναντι στους ανταγωνιστες του ναι, αλλα εναντιον του κοσμου ?

MEDS

Το iPhone 5 πιστεύω θα χτυπήσει τα άλλα κινητά εκεί που “υστερούν”, στη ποιότητα της κάμερας. (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, όταν λέω υστερούν εννοώ σχετικά, όχι ότι δεν έχουν καλή κάμερα…)

vasiliSIII

H Apple δεν ανταγωνίζεται τα υπόλοιπα Smartphones απο πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, θα ήταν χαζό, αλλά σε θέμα design, brand και αξιοπιστίας. Επίσης πιστεύω πως σε 1 με 2 χρόνια θα έχει το iphone ίδιες πωλήσεις με την σειρά Galaxy της Samsung.

zan

Το πιο δυνατο με διαφορα ειναι το lg. Τετραπυρηνος krait και adreno 320 gpu, απλα δεν εχει αντιπαλο. Ουτε δυο galaxy μαζι δεν το φτανουν και θα εχει και οθοναρα οχι σαν την μισοσβησμενη του S3.

andreas

Sony Xperia t τούμπανο Sony for ever

steve

θα τα χτυπησει ολα τ αλλα κινητα αλυπητα εχει τις καλυτερες εφαρμογες και ειναι το μοναδικο κινητο που αξιζει να επενδυσεις τα λεφτα σου γιατι μεσα στα πρωτα 2 χρονια οποτε κ να το πουλησεις θα παρεις τουλ τα μισα λεφτα σ πισω…..

Panagiotis Gr.

προσωπικά έχω βαρεθεί την Apple και πόσο μάλλον όλο αυτό το τζερτζελέ για τα νέα τις προιόντα. πιστεύω ότι η Νοκια με τα WP8 θα κάνουν μεγάλη αίσθηση και θα αρχίσουν να κερδίζουν πολύ μεγάλο κομμάτι τις αγοράς. εν το μεταξύ όταν είχε βγει το Ν97 όλοι λέγανε μα καλά wide οθόνη και καλά χάλια κτλ και τώρα που θα σκάσει το iPhone 5 με wide οθόνη όλοι αλλάζουν γνώμη.

Γιωργος

Εχει πλακα οταν διαβαζω “το ταδε με διπυρηνο, το αλλο με τετραπυρηνο”, λες και βαζετε τα κινητα σας να τρεχουν κωδικα και να κανουν σκληρους υπολογισμους! Παραπανω απο το μεσο χρηστη το μονο που κανει με ενα τουμπανο smartphone ειναι: τηλεφωνο, sms, internet, φωτογραφιες, μουσικη και να παιζει και κανα παιχνιδι. Ειμαι περιεργος αν οι περισσοτεροι κανετε κατι αλλο εκτος απο αυτα. Αν οντως κανετε κατι αλλο, σε καθημερινη βαση και οχι μια φορα το διμηνο, πραγματικα θα ηθελα ενα παραδειγμα (να το δοκιμασω κι εγω στο S2). Επισης τα S3, Note και ολα τα κινητα με οθονη μεγαλυτερη 4-4,3 ιντσες απλα λογο διαστασεων δεν χωρανε σε τσεπη παντελονιου. και αν χωρανε απλα ενοχλουν. Για μενα η apple πουλαει χρηστικοτητα, design, αξιοπιστια. Το νοημα ειναι να μπορει το κινητο σου να κανει αυτα που θελεις σωστα και ωραια. Δε χρειαζεται 10πυρηνος επεξεργαστης για να σερφαρεις στο ιντερνετ απο την οθονη του κινητου σου. Αλλα για την οθονη που εχουν οι αλλες εταιριες που ειναι απλα κατωτερες απο αυτη του iphone και την κοιτας καθε φορα που πιανεις το κινητο σου, κατι πολυ βασικο, δεν εχω ακουσει να λεει κανεις κατι αρνητικο. Εγω προτιμω καλυτερη οθονη απο εναν 4πυρινο επεξεργαστη που… Συνέχεια »

greg

Τα windows phone και τα ios δεν χρειάζονται τρελές απαιτήσεις σε τεχνικά χαρακτηριστικά γιατί τους βοηθάει το λειτουργικό τους. Αντίθετα με τα android που κάθονται στην java είναι βαριά και πάντα θα έχουν απαιτήσεις, το βλέπω και με το δικό μου. Εμένα προσωπικά αυτό που με κερδίζει είναι η σταθερότητα και αξιοπιστία, και ας κάνει το κινητό ένα δευτερόλεπτο παραπάνω για μια εργασία δεν χάθηκε ο κόσμος.

Andrew

Ολα τα android που αναφεροτναι τό εχουν για πλακα;-)

Andrew

Γιωργο.Οχι και desighn η apple υπαρχουν πολυ ποιο ομωρφα κινιτα;-)

Λευτέρης

Μην λέτε πολλά λόγια από τώρα… Εγώ είμαι fan της Apple και μέχρι τωρα εντυποσιάζομαι από τις συσκευές! Αλλά δεν λέω μεγάλα λόγια οσπου να δω την παρουσίαση του iPhone 5… αν και πιστεύω ότι πάλι θα είναι το καλύτερο…

spyros

Δυστυχως σε πωλησεις για αλλη μια φορα (με ουρες γυρω απο τετραγωνα) θα κερδισει το προβατοτηλεφωνο και αυτο γιατι τα προβατα ειναι καλα νυχτωμενα ετσι ωστε να μην βλεπουν τιποτε αλλο εκτος απο “Το καλυτερο Smartphone του κοσμου”. Ευτυχως τα πραγματα σιγα σιγα αλλαζουν.

Teo

Έχω βαρεθεί να ακούω για iphone 5 και γενικά για iphone……είναι πολύ λίγοι αυτοί που επιλεγουν το iphone με κριτήριο τα χαραχτηριστικά και τις επιδόσεις του…..έχει καταντήσει τουλάχιστον στην ελλάδα ένα γκομενίστικο τηλέφωνο που το παίρνει ο μπαμπάκας στο κοριτσάκι του για να το παίζει κάποια!Για εμενα είναι ξεγραμμένο πριν ακόμα κυκλοφορήσει!

tasos

ποιο iphone 5 ρε παιδια… αλλο ενα μηλο που θα πληρωθει χρυσαφι και θα ειναι ενα σκαλι πανω απο το 4 αρι και 50 σκαλια κατω απο τα galaxy s3 + htc one x…..

azriel84

Έχει φάση κάθε χρόνο να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια και κάθε χρόνο η Apple να χέζεται πάλι στο τάληρο. Μιλάμε για παγκόσμια παράκρουση 😛 Αν πάνε την οθόνη στις 4″ θα είναι κίνηση ματ. Για επεξεργαστές αφήστε το…ακόμα και υποχρονισμένο Α5Χ του iPad 3 να βάλουν, το κέρδισαν το παιχνίδι το iOS δεν έχει ανάγκη από 10πύρηνους και 2GB RAM (έλεος 2GB σε κινητό…). Τώρα για μπαμπάδες κόρες γκόμενες καλά ΟΚ αυτά τα ακούω σωρηδόν. Εκεί στο stand είναι και το SIII και το One X και τα Lumia, δεν τους υποχρεώνει κανείς να πάρουν το μήλο. Ο ανταγωνισμός πλέον είναι σκληρός, το 4S έχει ήδη ξεπεραστεί και η διετία που ανανεώνονται τα συμβόλαια στην Αμερική είναι τώρα. Αλοίμονο αν δεν βγάλει κάτι πραγματικά καλό.

nick

H Apple στο χορο του mobility εχει software ανωτερο απο καθε αλλη εταιρια google microsoft κ.α για αυτο θα πουλαει σαν τρελη αυτο πρεπει να το χωνεψουν μερικοι το hardware και τα spec ειναι σε δευτερη μοιρα αν ολα λειτουργουν σωστα χωρις προβληματα και με μετριο hardware κανεις
¨παπαδες¨

Vasilis

Κάτοχος iPhone 4s . Λοιπόν αν και έχω δουλέψει και android και windows phone 7.5 λέω με πάσα πλέον αντικειμενικότητα πως το iOS στην καθημερινή χρήση εώς και επαγγελματική είναι απλά το καλύτερο. Απροβληματιστο, Χρηστικό δεν κουράζεσαι με ανούσιες παιδαριωδες παραμετροποιησεις στο περιβάλλον , τα έχεις όλα στον αντιχειρα σου να σου ανοίγουν σφαιρατα χωρίς κανένα κόλλημα! Σου έρχεται μια ιδέα στο μυαλό; Θα βρεις στο app store ότι ζητάς! Η οθόνη του είναι ΕΥΚΡΙΝΕΣΤΑΤΗ τόσο που ξεχνάς τις 3.5 ιντσες. Η κατασκευή του, γερή και όμορφη! Το επόμενο θα έχει ακόμα ποιοτικοτερα χαρακτηριστικά! Τι στο καλο έχετε πια με τα iPhone και τα βριζετε; Όσοι δεν θέλετε πάρτε αλλα! Το μόνο που με ξενερωνει με το iPhone είναι τα σαχλα κοριτσακια και αγοράκια και κάτι μεγαλομαμαδες των ΒΠ που ούτε φωτό δεν ξέρουν να τραβήξουν και μου το παίρνουν για μόστρα! Χαλάνε την εικόνα του προϊόντος και χαλάνε και μένα που το έχω δεξί χέρι και εργαλείο δουλειάς.

Panos

@Vasilis

Έχεις περιορισμένες απαιτήσεις απο ένα smartphone. Good for you…αλλά μην το πουλάς αυτό και σαν γενική γνώση περι των smartphones. Δώσε τα 700 ευρω, πάρτο και άσε κάποιους άλλους να έχουν την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ των απεριόριστων παραμετροποιήσεων γιατί απλά θέλουν να έχουν την ΔΙΚΗ τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ καθημερινή αλληλεπίδραση με το smartphone τους και όχι αυτό που έχει επιλέξει η apple για σένα.

υ.γ. Δηλαδή ότι μαλακία σκεφτω εγω δεν την βρίσκω στο Google play, μόνο ότι μαλακία σκεφτείς εσυ την βρίσκεις στο apple store? (η λέξη “μαλακία” χρησιμοποιείται σαν έκφραση και όχι σαν βρισιά)

kostas

Ειμαι κατοχος one x Αλλα το μηλο βλεπω να σκιζει χαλαρα τη να κανουμε ρε παιδια δε παιρνεις κατι που θα κλαις τα λευτα σου σε ενα τριμηνο βλεπε σονυ κτλ ,αυτο μετραει για μενα πιο πολυ .

Βαγγέλης

Oτι και να παρουσιάσει πάλι θα πουν οτι είναι Jesus phone.

minas

τα iphone πούλησαν αρκετά τα τελευτεα χρόνια..το θέμα είναι μπόρι να τα βάλι με τον ανταγωνισμό κ να επικράτηση..γιατί όπως και να το κάνουμε η μόδες καπια στιγμή περνάνε…

GREG

Galaxy S III passes Apple’s iPhone 4S, becomes top selling US smartphone
https://goo.gl/Z8cTw

7psyxos

Εγώ θέλω να δω αν η Apple που κράζετε όλοι εσείς κάνει χρήση των νομίμων πλέον δικαιωμάτων της,περί πατεντών τι θα κάνετε αν χρειαστεί να φορτώσετε ένα Software Update και μόλις ανοίξει η συσκευή σας έχει το μενού ενός ΝΟΚΙΑ 3210..Και όλα αυτά γιατί..?

Θα έχετε ένα δυνατό Hardware για να παίζεται φιδάκι..! Καλή περίπτωση και αυτή..!

Γιατί πολύ απλά :

1) Όλα τα Android έχουν καρπωθεί παρανόμως (Όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο) όλα τα καλούδια του μενού που χαρακτηρίζουν ένα Smartphone.
2) Επειδή το λειτουργικό Android δεν μπορεί να αποδώσει στο 100% μιας και δεν υπάρχουν οι πόροι μέσα σε αυτό για πλήρη αρμονία Software με Hardware..!
3) Για ποία ελευθερία μιλάτε…? Μετά Root ή πριν?

Γιατί μέχρι τώρα κράζατε ότι θέλει το iPhone Jailbreak κτλ και πως χωρίς αυτό είναι άχρηστο..Root & Jailbreak έχουν πολλά κοινά σημεία για τις δυνατότητες που παρέχουν στον τελικό χρήστη..

Βαγγέλης

@7psyxos:

Σορυ αλλα είσαι αστείος. Επειδή δηλαδή η Apple κατοχύρωσε τις πατέντες σημαίνει οτι είναι δημιούργημά της; Εθελοτυφλείς κανονικότατα.

Για το 2 συμφωνώ αλλα θα βελτιωθεί και άλλο στο μέλλον.
3) Διαφωνώ και χωρίς root κάνεις απείρως περισσότερα απο το iphone.

7psyxos

Αρχικά το να με προσβάλλεις για να επιβάλεις έμμεσα την άποψη σου νομίζω πως είναι λάθος. Να είσαι σίγουρος ότι αυτοί που δίνουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν είναι η Μαρίκα της γειτονίας..Εκτός και αν δεν γνωρίζεις τις διαδικασίες οπότε δεν έχει νόημα να συζητάμε παραπέρα. Οι έλεγχοι που γίνονται πίστεψέ με δεν είναι τι αρέσει και δεν αρέσει σε εμένα και σε εσένα.. Εκεί πέρα για να κατοχυρώσει κανείς κάτι απαιτεί πράγματα που δεν φαντάζεσαι..Μην κοιτάς μόνο τι έχεις εσύ στο χέρι για χρήση..Να κοιτάς και λίγο παραμέσα.. Προφανώς δεν γνωρίζεις τι σημαίνει τo Copyright και μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για αυτό βάση διεθνούς νομοθεσίας.. Αν εσύ θεωρείς ότι εθελοτυφλώ με πράγματα που εκ των πραγμάτων δεν αναιρούνται (Όπως οι δυνατότητες MultiTouch επί εποχών iPhone 2G που τότε δεν υπήρχαν Smartphones και μεγάλες οθόνες για να μην το πάω παραπέρα..) τότε πολύ απλά μπορούμε να μιλήσουμε σε άλλη βάση που δεν έχει σχέση με την πραγματική διάσταση του θέματος. Και κάπως έτσι ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια τα Android και διογκώθηκαν γιατί είναι multiplatform.Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας με ένα σχετικά μικρό ποσό να έχει δυνατότητες..Από εκεί και πέρα μετά ξεφύτρωσαν οι ναυαρχίδες των Samsung – Lg… Συνέχεια »

Βαγγέλης

Θα συμφωνήσω οτι το πρώτο iphone ήταν πραγματική επανάσταση στον χώρο και προσέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των smartphones οπως είναι σήμερα. Υπάρχει όμως ένα “αλλά”, επειδή πλέον δεν μπορεί να παραμείνει ψηλά, προσπαθεί να φρενάρει την ανάπτυξη με τις πατέντες που κατοχυρώνει. Μπορεί να μην έχω μπει σε λεπτομέρειες και σίγουρα δεν το ψάχνω όπως εσυ, αλλα φαντάζομαι άκουσες οτι προσπαθεί να πατεντάρει (αν δεν το έκανε ήδη) τα εικονίδια, το drop down list και άλλα που δεν είναι δικά της. Όταν κλέψω ενα γρανάζι και τροχίσω τις άκρες του, οχι δεν μπορώ να το πατεντάρω σαν ανακάλυψη. Αν εσενα σαν καταναλωτής σου αρέσει να φρενάρει η ανάπτυξη απο την κάθε εταιρεία, που ίσως πλέον να δίνει περισσότερα στο νομικό της τμήμα απο το τμήμα marketing, τότε πάω πάσο. Πιάνεις την Sammy, ναι έκλεψε οπως άλλωστε το κάνει και η Apple. Είμαι πλέον Apple hater απο την σιχαμένη πρακτική που ακολουθει ακόμα και σε software πατεντες ακόμα και στο slide to unlock. Κοροϊδευόμαστε, θα σου κάνω μήνυση επειδή περπατάς όρθιος και επειδή το πατένταρα πρώτος, για να σε δω ομως να περπατάς αλλιώς;; Το αμερικάνικο σύστημα πατέντας θα πρέπει να ξανασκεφτεί τι πατεντάρει και τι όχι, αλλα μάλλον το… Συνέχεια »

7psyxos

Δυστυχώς η ευτυχώς για να γίνεις Apple huter η να μην γίνεις θα πρέπει να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με την ουσία και λιγότερο με την λογική.Βλέπεις τα συμφέροντα δεν ακολουθούν λογική αλλά ακολουθούν πρότυπα.

Βάση λογικής ναι την εξέλιξη δεν μπορεί να την φρενάρει κάποιος έτσι “απλά”..Αλλά βάση τεχνολογικής ανάπτυξης μπορεί.Γιατί πολύ απλά θέλει να θεμελιώσει τα δικαιώματα του προς τρίτους.

Το να εκφέρεις γνώμη περί Slide unlock ενώ πρωτίστως είχες πει ότι δεν το έχεις ψάξει σε βάθος αυτομάτως κατατάσσεσαι στη λαϊκή ρήση:

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας..

Αυτά από εμένα Apple Huters 😉

Vasilis

@ 7psyxos θα συμφωνήσω μαζί σου. Όμως έχουμε ξεφύγει απο το θέμα μας. iOS έχω , έχουν περασει όλα τα λειτουργικά απο τα χέρια μου και αυτο που με ανησυχεί είναι ότι δικαίως η αδίκως η apple κυνηγά πατεντες και ο ανταγωνισμός τείνει πλέον να την ξεπεράσει σε καινοτομίες,τεχνολογίες, συναρμολόγηση υλικών, υπηρεσίες , τα νέα lumia είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ και η apple δεν φαίνεται να έχει πλέον την φρεσκάδα που με είχε συνηθίσει. Δεν νομίζεις ότι κάτι δεν παει καλά;

thomas

Συλληπητιρια samsung!

Dimitris P.

Tο πάρτι τώρα αρχίζει που πήρε η Google τη Motorola.. Στο τέλος ο ένας θα κυνηγάει τον άλλον και απο εξέλιξη τα ίδια. Τεχνολογικό μεσαίωνα θα μπορούσα να τον πω.. Μακάρι να κάνω λάθος.. Το θέμα είναι να είσαι δέκα βήματα μπροστά και αν σε αντιγράφουν οι άλλοι να μη σε πολυ νοιάζει. Αν είσαι μπροστά δεν φοβάσαι την ουρά.. Ανοίγεις δρόμο και οι άλλοι παίρνουν το περίσσευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.