Samsung: Ετοιμάζει νέους Exynos επεξεργαστές

Η Samsung γνωρίζουμε ότι κατασκευάζει επεξεργαστές SoC (System on Chip) από την εποχή του Galaxy S και ομολογουμένως έχει βελτιωθεί η απόδοσή τους με αποκορύφωμα τον Exynos 7420. Φαίνεται όμως πως δεν της αρκεί αυτό αφού ετοιμάζει μια σειρά νέων επεξεργαστών για τις συσκευές της.

Όλα αυτά τα χρόνια είχε δυνατούς ανταγωνιστές όπως την Qualcomm, Intel, MediaTek και Texas Instruments και είναι ανεμενόμενο να θέλει συνεχώς να παραμένει ανταγωνιστική και έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει τουλάχιστον τρεις επεξεργαστές για τις επόμενες συσκευές της.

Οι νέοι επεξεργαστές SoC είναι οι Exynos 7880, Exynos 7422 και Exynos 8890, και αναφορικά με τον πρώτο, είναι ο επεξεργαστής που θα ενσωματωθεί στα λεγόμενα premium mid-range smartphones της εταιρείας, ενώ ο Exynos 7422 αποτελεί μια μικρή αναβάθμιση του 7420 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge Plus και Note 5.

Ο Exynos 8890 πιθανόν θα βρίσκεται στο διάδοχο του Galaxy S6, ενώ θα ενσωματώνει τους τροποποιημένους πυρήνες με την ονομασία Mongoose, οι οποίοι είναι ίδιοι με αυτούς της Apple (Typhoon) και της Qualcomm (Kyro). Το σημείο που στρέφει την προσοχή της η Samsung, μέσω των νέων επεξεργαστών, είναι να αυξηθεί η απόδοση κατακόρυφα ενώ ταυτόχρονα να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας με συνέπεια την αύξηση της αυτονομίας της συσκευής.

Samsung Exynos: Ετοιμάζει νέους επεξεργαστές, Samsung: Ετοιμάζει νέους Exynos επεξεργαστές

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Themazerunner

Ο exynos 8890 Mongoose εαν ισχυσουν κατι νουμερα που ειδα(θα δουμε)μιλαμε για 2300 σε single και 7000 σε multi(geekbench).Ιδιαιτερα εαν υλοποιηθουνε σε πολυ χαμηλη λιθογραφια θα μιλαμε τεραστια ισχυ που δεν θα υπαρχει στον ανταγωνισμο.
Μονο με την ιδια μπαταρια να αυξηθει η αυτονομια της σε 30-40 τοις εκατο τα οφελη θα ειναι παρα πολλα.Μεσα στο 2016 πιστευω θα τους δουμε και ισως να ειναι η επομενη αναβαθμιση μου.

Theo

ένα μεγάλο λάθος στο άθρο. ο πρώτος samsung soc είναι ο S3C44B0 που μας ήρθε το 2000 όχι αυτός του galaxy s

anwnymous

Πάντως, αν πετύχει με την ίδια μπαταρία 30-40% βελτίωση, βλέπω το Note 6 με 2000 μπαταρία στα 4,5-5mm πάχος. 😛

forneverarrow

Καλό που προσπαθεί να βελτιώσει τα chip. Πάντως πιστεύω ότι η Qualcom κινείται πιο σωστά με το 820. Δεν είναι οι πυρήνες προς το παρόν το θέμα, αλλά η κατανάλωση.

mixtri

Μιας και μιλάτε για SoC και βγαζετε τόσο καλό τον exynos ποια είναι η απόδοση του signal processor? Ακούγεται στην πιάτσα ότι είναι χαλια. Τραγικός και ξευτιλα.

Darth

30 – 35% βελτίωση αναφέρεται μόνο στην κατανάλωση του cpu (όχι όλης της συσκευής καθώς 80% μπαταρίας καταναλώνει οθόνη + 3/4g module, wifi module κλπ) + η αναφορά είναι σε normal load όχι σε ξέσπασμα πχ games

με λίγα λόγια διαφορά στην μπαταρία στην πράξη μπορεί να είναι κοντά στο 0% in real life…. από την άλλη θα αυξηθεί η δύναμη

mixtri

Στη Samsung ακούγεται ότι ακόμη διαβάζουν τι κάνει το DSP… Τι σημαίνει power control, WCDMA, OFDMA…
και βγαίνει ο άλλος και λέει “ΤΡΕΜΕ QUALCOMM”. Και εκεί βαράμε όλοι μαζί ένα ομαδικό facepalm.

Kirin guys, is the future. Οι άνθρωποι ξέρουν τι φτιάχνουν. H Qualcomm έχασε λίγο το δρόμο της αλλά φαίνεται ότι το ξαναβρίσκει. Αφήστε τα benchmark για τους αριθμολάγνους. Οι Kirin κάνουν μηδενική χρήση CPU όταν χρησιμοποιούν το δίκτυο… Αυτό σημαίνει πρακτικά μεγαλύτερα σκορ σε καθημερινή χρήση και καλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Τα δικτυακά module να κοιτάτε αν θέλετε καλή μπαταρία. Η mediatek χαζή είναι που ρίχνει όλο το βάρος στους DSP τον τελευταίο χρόνο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.