Νέος αισθητήρας αποτυπωμάτων για πιο κομψά και minimal smartphones

Ένας νέος αλγόριθμος για την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων από μικρές επιφάνειες, που αναπτύχθηκε από μια εταιρεία με το όνομα Crucialtec, αναμένεται να αλλάξει στις μελλοντικές συσκευές το μέγεθος του αισθητήρα. Ο αλγόριθμος αυτός καταφέρνει να αναγνωρίσει το μοναδικό αποτύπωμα του χρήστη σε μια ελάχιστη επιφάνεια 8 τετραγωνικών χιλιοστών.

H πιθανότητα ψευδούς αναγνώρισης είναι μόνο 1 στις 50.000. Συνήθως οι αισθητήρες χρειάζονται αρκετά μεγαλύτερες επιφάνειες για να σκανάρουν αρκετές λεπτομέρειες, ώστε να εντοπίσουν τα χαρακτηριστικά του αποτυπώματος και να κάνουν σωστή αναγνώριση. Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος που ονομάζεται Muon, θα καταφέρνει να κάνει το ίδιο με πολύ λιγότερα δεδομένα.

Στο μέλλον αντί για μεγάλα πάνελ για τον αισθητήρα ή μεγάλα κουμπιά στα οποία είναι ενσωματωμένος, τα σκάνερ δαχτυλικών αποτυπωμάτων θα βρίσκονται για παράδειγμα, στα volume button, power button ή απλά πάνω στο bezel. Αυτή την στιγμή ο αλγόριθμος της Crucialtec αναγνωρίζει δακτυλικά αποτυπώματα χρησιμοποιώντας έναν αισθητήρα 18.72 τετραγωνικά χιλιοστά (5.2×3.6mm), την ώρα που για παράδειγμα ο αισθητήρας στο νέο Nexus 5X είναι 64 τετραγωνικά χιλιοστά(8.0χ8.0mm).

Εκτός από την επιφάνεια που χρειάζεται, η Crucialtec προσπαθεί να κάνει καλύτερη και την ταχύτητα αναγνώρισης του αποτυπώματος. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να κάνει τα 3 βήματα της αναγνώρισης, image processing, characteristic extraction και encoding/storage μόνο σε 0.3 δευτερόλεπτα.

Αν ο αλγόριθμος αυτός ενσωματωθεί στο μέλλον σε περισσότερες συσκευές, αυτό ίσως σημαίνει πιο κομψά και minimal smartphones αφού ο αισθητήρας θα μπορεί να βρίσκεται κρυμμένος οπουδήποτε. Θα μπορούσαμε να δούμε τα επόμενα Galaxy ή iPhone χωρίς το κεντρικό κουμπί στην κάτω πλευρά της οθόνης, κάτι που κατά πολλούς είναι ενοχλητικό ενώ πιάνουν και χώρο.

Νέος αισθητήρας αποτυπωμάτων για πιο κομψά και minimal smartphones, Νέος αισθητήρας αποτυπωμάτων για πιο κομψά και minimal smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
9gag

να δω ποιος κολοσσος θα τους εξαγορασει…
Google?
Microsoft?
Apple?
Samsung?

μην βαλω και καμια κινεζικη και γινει ο κακος χαμος!

οπως και να εχει….why not?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.