MyOrigo, Symbian smartphone με οθόνη αφής πολύ πριν το iPhone

Μπορεί να έγινε ντόρος με το όνομα, αλλά αν το δούμε από μια καθαρά εμπορική σκοπιά δεν είναι και το πιο εντυπωσιακό που έχουμε ακούσει. Ο ιδρυτής της Newkia, Thomas Zilliacus, δήλωσε ότι τα smartphones με λειτουργικό Android δεν θα έχουν το όνομα Newkia πάνω τους, αλλά δεν αποκάλυψε ποιο θα είναι τελικά το branding των νέων συσκευών.

Οι συσκευές της Newkia δεν θα είναι εφοδιασμένες με το λειτουργικό της Jolla. Παράλληλα, ο Zilliacus έδειξε ένα πρωτότυπο με το όνομα MyOrigo το οποίο είχε δημιουργηθεί από τη Nokia εδώ και δέκα περίπου χρόνια, έτρεχε λειτουργικό Symbian και είχε οθόνη αφής, πολύ πριν από το iPhone.

H Nokia δεν προχώρησε ποτέ σε παραγωγή του μοντέλου, κάτι που για τον φιλόδοξο Φινλανδό πιστοποιεί τις κακές επιλογές management της εταιρείας. Μπορείτε να το δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

Newkia, MyOrigo, Symbian smartphone με οθόνη αφής πολύ πριν το iPhone

Newkia, MyOrigo, Symbian smartphone με οθόνη αφής πολύ πριν το iPhone

Newkia, MyOrigo, Symbian smartphone με οθόνη αφής πολύ πριν το iPhone

Newkia, MyOrigo, Symbian smartphone με οθόνη αφής πολύ πριν το iPhone

Newkia, MyOrigo, Symbian smartphone με οθόνη αφής πολύ πριν το iPhone

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

H Νokia είπε πως τελίκα θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Symbian μέχρι το 2016.

Κώστας Βλαχάκης

Ναι ισχύει.

tasos

Αθάνατο αυτό το Symbian τελικά …το μακροβιότερο λειτουργικό που υπήρξε…….μήπως τελικά δεν είναι το παρελθόν αλλά το μέλλον της Nokia ?

nikos

φιλε tasos δυστηχως το symbian δεν θα ειναι το μελλον της nokia αφου μετα την εξαγορα της απο τη microsoft τα περισσοτερα κινητα της θα υποστηριζουν το λειτουργικο wp για πολλα χρονια ακομα….

Teodore88

Φιλε Κωστα, αντιστοιχο δεν ειναι και το SonyEricsson P800 του 2001;; 6 χρονια πριν το iPhone…

Αλλα και την ιδια περιοδο βγηκε στην κυκλοφορια το Νοκια 7710 με Symbian S90…

Driver

Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου! Σε λίγο θα μας πούνε ότι η Apple ανακάλυψε το touch screen! Μήπως τα funboys πιστεύουν ότι ο Steve Jobs ανακάλυψε και τον ηλεκτρισμό; Έλεος! Υπήρχαν δεκάδες τηλέφωνα με οθόνη αφής πολλά χρόνια πριν περάσει καν από το μυαλό της Apple να βγάλει τηλέφωνο.

Dimitris

Driver +1…

Βασίλειος

Αυτό ρε σεις είναι ΚΑΚΗ αντιγραφη του ERICSSON P800 μαζι με P900 !Tα πρώτα τηλέφωνα με μεγαλη οθονη αφης. Μάλιστα θυμάμαι, μόλις είχα πάρει το P800 ήταν το πρώτο τηλέφωνο που έπαιρνε ΠΟΛΛΑ αρχεια mp3!!!

Dionisis

@driver
Που ακριβώς διαβασες ότι η apple έφτιαξε το πρωτο κινητό με touch? φυσικά υπήρχαν κινητά touch απο πριν κάτι άθλια resistive, που ο θεός έπρεπε να σου δίνει υπομονή για να τα χρησιμοποιείς. Αλλα βέβαια όταν είχαν βγει τα πρώτα apple iPhones όταν μια Εταιρεια έβγαζε ναυαρχίδα της iPhone killer τα λέγανε.

tech21man

Εγω ειχα το m600i, πραγματικα, οκ, ειχε resistive οθονη μικρη, 320×240. Αλλα δε θυμαμαι να μην εκανα και πολλα πραγματα σε σχεση με αυτα που κανεις σημερα με ενα smartphone. Μαλιστα με το που εκανες κλικ στην κεραια ανοιγαν οι ρυθμισεις για τα δικτυα κατευθειαν. Κατι που κανενα ξεφτερι δεν εχει στα σημερινα smartphone λεμε τωρα. Ειχε shortcuts στην αρχικη οθονη opera mini κτλ.
.
Ακουγα mp3 ειχα divx player κατεβαζα αρχεια κανονικα…σχεδον μου λειπει

Thodoris1988

Εσεις που ασπαζεστε το “we re-invented the phone”, πειτε μου εκεινη την περιοδο που ειχα το Nokia N95, τι λιγοτερο εκανα εγω σε σχεση με εσας που ειχατε το πρωτο iPhone; Που δεν ειχα οθονη αφης; Ξεχασα, ο ορισμος του Smartphone περιλαμβανει σαν must την οθονη αφης. Το 3G δικτυο ας πουμε που δεν ειχε τοτε το “μηλοτηλεφωνο”, την αδυναμια αποστολης MMS, την αδυναμια βιντεοκλησης, την αδυναμια αποστολης με Bluetooth (καλα, ακομα και σημερα αυτο), οτι μας βολευει δηλαδη… Αν μου ελεγαν να αφησω το Android, δε θα το εκανα για την Apple, χιλιες φορες για τη Mico$oft, αφου πλεον το Symbian “δεν ζει”…

Μάκης Α.

Sony Ericsson P800………… 09/2002 (11 χρόνια)

Τελης Μπατακης

@Thodoris1988 απλά όσοι έχετε N95 γεμίζετε ταξί και όσοι έχουν το πρωτο iPhone γεμίζουν μια χωρα …οσο και να κράξω λοιπόν η πραγματικότητα δεν αλλαζει …και προσωπικά δεν ασπάζομαι τίποτα προτιμώ να ειμαι smart εγω παρα το τηλεφωνώ μου

Panagiotis

Συγκρατηθείτε παιδιά…η ιστορία έχει γραφτεί και δεν αλλάζει…το iPhone ειναι το iPhone…μπορεί κάποτε να εξαφανιστεί, μπορεί να μην μονοπωλεί την αγορα πλέον, αλλά το ότι καθόρισε μια νέα κατηγορία συσκευών με το που εμφανίστηκε δεν αλλάζει..τέλος. Και όσοι είστε φανατικοί haters θα πρέπει να το δεχθείτε….εκτός και αν όντως θεωρείτε ισάξιες ¨δημιουργιεσ¨ το Μ600, το Ν95 ή το Siemens c25 με το iPhone…ο καθένας θα έχει και μια αγαπημένη συσκευή…Όσο για το άρθρο δεν νομίζω να αναφέρεται σε δηλώσεις στελεχών ησυχία Apple αλλά της Nokia…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.