Next G Alliance: Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στο δρόμο του 6G

6G, Next G Alliance: Οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στο δρόμο του 6G

Το 5G κάνει τα πρώτα του βήματα εμπορικά όμως οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας σχεδιάζουν ήδη την επόμενη γενιά στις ασύρματες επικοινωνίες, το 6G. Με αυτό το στόχο δημιουργήθηκε μία νέα συμμαχία, με την ονομασία Next G Alliance, η οποία αποτελείται από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

Η Next G Alliance έχει ως στόχο να αναπτύξει και να παρέχει την κορυφαία λύση για το δίκτυο επόμενης γενιάς. Οι Microsoft, Samsung, Nokia, Qualcomm, Intel, Facebook και Ericsson είναι μόλις μερικές από τις εταιρείες που ίδρυσαν την εν λόγω συμμαχία. Η συνεργασία των παραπάνω εταιρειών γίνεται υπό την επίβλεψη της ATIS (Alliance for Telecommunications Industry Solutions), μία συμμαχία για λύσεις στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του 5G όλες οι εταιρείες έκαναν τις δικές τους έρευνες και δοκιμές, με την ATIS να δημιουργεί αυτή τη συμμαχία για να γίνει πιο ομαλή η ανάπτυξη του 6G, με κοινή γραμμή και συνεργασία μεταξύ όλων των εταιρειών. Το πρώτο meeting της Next G Alliance θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο. Τα ιδρυτικά μέλη θα ορίσουν μία διευθύνουσα ομάδα καθώς, ενώ θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας στις αρχές του 2021.

Τον Ιούνιο του 2019 οι Ericsson, Nokia και Samsung ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν με την ιαπωνική SK Telecom, ώστε να αναπτύξουν ακόμα ταχύτερα την τεχνολογία 6G στη θέση της υπάρχουσας 5G τεχνολογίας στην Ευρώπη. Μαζί τους είναι και ο μεγαλύτερος πάροχος της Ευρώπης, Deutsche Telekom.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.