Το επόμενο iPhone φέρεται να έχει two-lens κάμερα

Έχουν περάσει μόλις δυο μήνες από την επίσημη ανακοίνωση των iPhone 6 και iPhone 6 Plus αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε ήδη να μιλάμε για το επόμενο iPhone της Apple. Αυτή τη φορά οι πληροφορίες αφορούν στην κάμερα του επόμενου iPhone και έρχονται από τον αναλυτή της Apple John Gruber ο οποίος έχει αποδειχθεί αξιόπιστη πηγή σε αυτά μου μεταφέρει.

Έτσι λοιπόν, φημολογείται ότι η Apple εργάζεται σε ένα dual lens camera system το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην εξωτερική κάμερα του iPhone. Αναφέρεται ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει γίνει ποτέ στην κάμερα το iPhone. Η κάμερα θα χρησιμοποιεί δυο φακούς οι οποίοι θα δίνουν ποιότητα εικόνας σχεδόν όπως εκείνη των DSLR.

“The specific thing I heard is that next years camera might be the biggest camera jump ever. I don’t even know what sense this makes, but I’ve heard that it’s some kind of weird two-lens system where the back camera uses two lenses and it somehow takes it up into DSLR quality imagery”.

Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κάμερα, το νέο σύστημα για την κάμερα ακούγεται όμοιο με την Duo Camera που χρησιμοποιήθηκε στο HTC One M8 που έχει έναν δεύτερο αισθητήρα βάθους. Προς το παρόν μιας και δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα βλέπουμε την κάθε διαρροή με επιφύλαξη, αλλά σίγουρα θα θέλαμε να δούμε μια βελτιωμένη κάμερα στο επόμενο iPhone.

iphone dual lens camera, Το επόμενο iPhone φέρεται να έχει two-lens κάμερα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

“αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε ήδη να μιλάμε για το επόμενο iPhone της Apple”, βασικά ναι δεν μπορείτε, έχουμε βαρεθεί να ακούμε φήμες και φημολογίες όσο έγκυρες και να είναι.. Ειδικά κάποιες μέρες όπου η κεντρική σελίδα όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλα blogs-sites είναι γεμάτα με φήμες αντί για ειδήσεις!

“Η κάμερα θα χρησιμοποιεί δυο φακούς οι οποίοι θα δίνουν ποιότητα εικόνας σχεδόν όπως εκείνη των DSLR”, αυτό και μόνο είναι για επιθεώρηση του Σεφερλή! είναι δυνατόν να κάνουμε σύγκριση τη μινιατούρα αισθητήρα ενός κινητού με μιας DSLR;;; άρα για πχ γάμους, βαπτίσεις, κτλ θα βλέπουμε φωτογράφους με τη νέα κινητάρα από την apple;;;

haris til

Συμφωνώ με τον φίλο Μανώλη, είναι δυνατόν αναλυτής της Apple να λέει τέτοιες μπαρούφες;

Ναι, θα είναι καλύτερο, αλλά ποτέ σαν μια DSLR.

TechGeek

Σύμφωνο με το πρώτο μέρος στο τι λες Μανόλη. Στο δεύτερο μέρος μάλλον χάθηκες. Δεν εννοεί κανεις ότι θα έχουμε κινητό με DSLR ποιότητα αλλα το λέμε σαν μέτρο υπερβολής. Σαν να λες αγόρασα Golf R και τρέχει σαν Ferrari. Διαβάζετε μια λέξη και το παίρνετε κυριολεκτικά.

Λεωνίδας

Θα συμφωνήσω με τον Μανώλη…Ας μην λέμε ό,τι θέλουμε. Δεν είναι ηλίθιοι όσοι κουβαλούν μια dslr μαζί τους και με όποια αξεσουάρ της αντί να κρατάνε ένα τηλεφωνάκι. Εδώ στην Ελλάδα δυστυχώς δεν ασχολούμαστε με τη φωτογραφία…παρά μόνο να βγάλουμε καμμιά καλή να ανεβάσουμε στο fb για να ξεροσταλιάζουμε περιμένοντας σχόλια.Οπότε γι’αυτή τη χρήση μια χαρά είναι οι φωτός από τα κινητά μας. Εντύπωση μου έκανε στις τελευταίες μου διακοπές στην Κύπρο και στην Αγία Νάπα, όπου λόγω μήνα (Οκτώβρη) σχεδόν όλοι ήταν ξένοι, που ελάχιστοι τράβαγαν τις στιγμές τους με τα κινητά (κι όχι ότι δεν είχαν καλά κινητά φυσικά). Ήταν όλοι με τις φωτογραφικές τους ακόμα και βιντεοκάμερες. Στην εποχή της χαζομάρας βέβαια οι παραπάνω “καινοτομίες” ακόμα ενθουσιάζουν…

Tom

Προσεξτε φρασεις που χρησιμοποιουνται:
“…some kind of weird two-lens system..”
“…somehow takes it up into DSLR quality..”
Μα σε βλακες απευθυνεται; Ειναι τοσο εξωφθαλμο που σχεδον παρεξηγηθηκα. Καπως καπου καποτε. Ουαου τελειο. I didnt understand shit but its awesome bro!

zat04

Το έχω ακούσει σαν ιδέα και πιο παλιά άσχετα από το αν
θα το δούμε ή όχι σε iphone. Το είχε πει και ο Thom Hogan
ο φωτογράφος. Ότι κάποτε τα κινητά θα έχουν 2 κάμερες,
η μια θα καλύπτει το ευρυγώνιο κομμάτι και η άλλη θα λειτουργεί
σαν τηλεφακός. Δεν θα έχεις ζουμ φακό, θα έχεις 2 ξεχωριστές
κάμερες.

Δεν νομίζω όμως ότι έχουμε πληροφορίες αν η φήμη αυτή
αφορά αυτό που είπα ή θα είναι όπως στο one m8…

Spazyjay

Ναι θα εχει και shutter speed 1/8000 iso 102400 με σημειο σημειο εναρξης κοκου πανω απο τα 2500 iso και γενικως θα ειναι ενα low light κινητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.