Nexus 5X: Μετά την αναβάθμιση σε Android 7.0 Nougat κάποια χρειάζονται επισκευή

Η μεγάλη χαρά των χρηστών που επιλέγουν κάποια συσκευή Nexus είναι η κυκλοφορία νέας έκδοσης του Android, την οποία και συνήθως λαμβάνουν πρώτοι στις συσκευές τους.

Αυτή τη φορά κάτι δεν έχει πάει και πολύ καλά μιας και μερικά Nexus 5X μετά την αναβάθμιση τους σε Android 7.0 Nougat ξεκινούν μια … αέναη διαδικασία επανεκιννήσεων σε τυχαίες χρονικές στιγμές.

Η Google έχει σε γνώση της το συγκεκριμένο θέμα που παρουσιάζουν τα Nexus 5X μετά την αναβάθμιση τους σε Android 7.0 Nougan, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια για να το διορθώσει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το update εξέθεσε ένα πρόβλημα hardware που υπήρχε σε μια μικρή παρτίδα από Nexus 5X και για αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχουν υπάρξει αναφορές από μεγάλο αριθμό χρηστών.

Σε κάθε περίπτωση αν το Nexus 5X σας παρουσιάζει το παραπάνω πρόβλημα και μιας και δεν έχει γίνει διαθέσιμο ακόμα update που να διορθώνει το πρόβλημα θα πρέπει να αναζητήσετε τεχνική υποστήριξη για την αποκατάσταση του.

Nexus 5X, Nexus 5X: Μετά την αναβάθμιση σε Android 7.0 Nougat κάποια χρειάζονται επισκευή

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giotoball

Τραγικά πράγματα, Google ξύπνα..

Γιάννης Σπυριδάκης

μόλις προχθές μου ήρθε στο nexus 6p
ευτυχώς εδώ όλα καλά!

Manolis

η ξεφτίλα όσων πουλούν ακριβά ή πανάκριβα κινητά συνεχίζεται…

One

Κάποιοι παινεύονται που παίρνουν πρώτοι αναβαθμίσεις αλλα δε λενε τιποτα για τα προβλήματα αξιοπιστίας ή το ότι οι ιδιοι γινονται beta testers της Google.
Χίλιες φορες προτιμώ να παίρνω τελευταίος αναβάθμιση στη Sony και να ξερω ότι είναι αξιόπιστη παρα αυτά τα ρεζιλίκια.

M.G

Έχει καταστρέψει και η Sony κινητά, και μάλιστα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, παθών.

Darth

αρε κλασσική lg αξιοπιστία κατασκευής χειρότερη και από φακό του ενός ευρώ

gkoutsos

Παιδια ειναι hardware το προβλημα (το ειπε σε επισημη ανακοινωση η google), δεν φταιει το update… Εμφανιζεται αφου κανεις αναβαθμιση και το κινητο μπαινει σε bootloop, οπως εκανε το g4 σε καποιους, μολις κανανε την αναβαθμιση σε marshmallow. Πιθανοτατα ειναι λογω του ιδιου προβληματος που εμφανιστηκε στο g4 με την nand μνημη και θελει αλλαγη πλακετας.
Καποια βλακεια ειχαν κανει μαλλον οι προμηθευτες της lg για τις μνημες και επηρεαστηκαν διαφορα κινητα που παρηχθησαν εκεινη την περιοδο.

thanoik

Καλύτερα να το παίρνεις πρώτος το updates έστω και και με λίγα bugs που ύστερα διορθώνεται παρά να το πάρεις σε δυο χρόνια αργότερα και που πάλι δεν θα έχεις την τελευταία έκδοση,και πολλές συσκευές δεν θα δούνε καθόλου της τελευταίες εκδόσεις.

Darth

@gkoutsos πλυροφοριακα και μονο δεν ειναι μονο το g4
ειναι g3/g4/v10/Flex 2 /και το k10

απλά το k10 και flex σε λιγότερο βαθμό

για το g5 δεν ακούστηκε τπτ καθώς ειναι φρέσκο ακόμη και είναι νωρίς

Darth

@thanoik καθαρά και μόνο από περιέργεια γιατί καίγεστε τόσο πολύ για updates?

για μένα πχ σταθερότητα είναι πολύ ποιο σημαντική από το να εχω το ποιο πρόσφατο και το ποιο φρέσκο (δεν είμαι 15 16 χρόνον για να καυ…ω με τέτοια χαζά πλέον )

thanoik

@Darth γιατι πολυ απλα παιρνεις καινουρια features οποια και αν ειναι αυτά.

giannis

Συμφωνω με τον Darth. Το note 4 που εχω πηρε marshmallow κι ενω ειναι ωραια τα features δεν τα προτιμω σε συγκριση με το kitkat που ειχε οταν το πηρα και πετουσε (ουτε lags ούτε memory leak ουτε τιποτα) . Το g2 mini που ειχε η γυναικα μου εγινε χελωνα οταν πηρε lollipop. Απιστευτα ευχαριστη εξαιρεση το lollipop στο note 10.1 2014 και στο note 3 που εγιναν πραγματικό βουτυρο(με εξαιρεση την οθονη εχουν το ιδιο hardware). Μαλιστα με σιγουρια λεω οτι η εμπειρία χρησης στο note 10.1 2014 με lollipop ειναι καλυτερη απο οτι στο note 4 τοσο με lollipop οσο και με marshmallow (το note 4 μου φοραει snapdragon).

Darth

@thanoik καλα ειπα για 15 χρονους hobbie

One
thanoik

OK @giannis σε οταν σε κανα χρονο οι ανανεωμενες εφαρμογες YouTube, Facebook,viber,Instagram κ.λ.π με καινουργια features θα θελουν lollipop και πανω για να τις παρεις ελα να μου πεις μετα,ηδη το kita kat εχει παλιωσει.

Γιωργος

Τα εχουν κανει λιγο κολο ολοι.καθε update κ προβληματα ητε android ητε ios.
Θα πω την γνωμη μου λοιπον.καλο ειναι παντα ενα ckean install,ξερω ειναι μανουρα καποιοι τα εχουν παει μια χαρα χωρις clean install αλλα προτείνω clean install.εχω απειρα παραδειγματα απροβληματιστης λειτουργιας στο 100% σε δικα μου κ φιλων παντα με clean install την ωρα που στα forum γινοταν χαμος.
Δευτερον περιμένετε λιγο οχι πολυ αλλα μια αναμονη ετσι ωστε ο κατασκευαστης να κανει τις μικρες επιδιωρθωσεις κ να κατεβασετε το πακετάκι έτοιμο.
Κ τελος μη στεναχωριεστε με τις αναβαθμισεις,εχουμε τον βασιλιά της παραμετροποιησης εδω,οτι καινουργιο βγει θα υπαρξει ενα app να το εχεις κ εσυ,επισης ολα αναβαθμιζονται στο android συνεχεια απο apps μεχρι τα google services οποτε οκ μαγκες σχεδον παντα είστε σε ολα up to date εκτως απο την εκδοση,οκ κλαιν τι να πει αυτο αν το εργαλειο σου δουλεύει σωστα;
Τα λεω ομορφα;

thanoik

OK @giannis σε και @Darth,οταν σε κανα χρονο οι ανανεωμενες εφαρμογες Facebook twitter viber instagram κλπ θα θελουν lollipop και πανω για να παρεις καινουργια features ελα να μου πεις μετα,ηδη το kit kat εχει παλιωσει

Larry

Η γνωστη πολυ καλη lg….bootloops!καλως τα και στο nexus 5x

Lazaros

Είμαι κάτοχος ΟΛΩΝ των nexus που έχουν βγεί εκτός απο τα τελευταία 6p, 5x.
Απο την στιγμή που αποφάσισε η Google να σκοτώσει την σειρά Nexus, είναι λογικό να πρέπει να την αποδομήσει σιγά σιγά. Πρέπει να σκεφτείτε όπως ενας τεράστιος οργανισμός και όχι ως χρήστες και θα καταλάβετε γιατι έχει αρχίσει και θα συνεχιστεί η σταδιακή “δυσφήμιση” της σειράς Nexus και γιατί τα νεα μοντέλα δεν θα εχουν την ίδια φιλοσοφία και…. τιμή…

Darth

@ την συσκευή την κρατάω 2 χρόνια συνήθως
Όταν την αγοράζω περνάω το ποιο σταθερό λογισμικό που έχει κάνω root, αφαιρώ όλο το Spyware της Google περνάω ad Block και την κρατάω μέχρι να πάρω άλλη, μέχρι τότε ούτε για updates καίγομαι ούτε κάθομαι και ψάχνω λύσεις στα προβλήματα που έχουν πάντα τα updates ούτε ούτε ουτε
Και συσκευή είναι βράχος μέχρι και την τελευταία μέρα που την κρατάω και δεν της λείπει κάτι

Και αν περάσω ποτέ update (αν είναι αναγκαίο δλδ) πρώτα περιμένω μερικούς μήνες να είναι σταθερό σαν βράχος και μετά πάλι την ίδια διαδικασία (clean install, root, Spyware removing κλπ)

Και στο pc για να καταλάβετε έχω τα 7 και ας έχω από τα τελευταία hardware εκεί έξω, γιατί σταθερότητα είναι πάνω από όλα για μένα

Skapet

Το δικό μου βρίσκεται ήδη στην αντιπροσωπία για αλλαγή πλακέτας για αυτό το λόγο…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Απο την μια ειναι ωραίο να βλέπεις οτι η συσκευή που παίρνεις αναβαθμίζεται στην επόμενη αναβάθμιση απλα θεωρώ πως δεν χρειάζεται βιασύνη καλυτερα να την παρει μετα απο λίγους μήνες παρα ποιο νωρίς και να εχει προβλήματα πολλές φορές τυχαίνει να διαβάζω αλλα το βλέπω και μόνος μου σε διαφορα κινητά οτι πριν την αναβάθμιση το κινητό πήγαινε σφαίρα ενω μετα την αναβάθμιση το κινητό αρχισε να γίνεται πολυ ποιο αργό ακόμη και σε ορισμένες φάσεις να κολλάει. Απο την αλλη θεωρώ πως ειναι απαράδεκτο όταν παίρνεις ενα κινητό απλα να το αφήνουν οι εταιρίες στην μοίρα του και ειδικα όταν είχες δόση ενα αρκετά μεγάλο ποσο και να βλέπεις οτι ακόμη και του χρόνου να μην αναβαθμίζεται έστω και μετα απο καιρό. Υπάρχουν πολυ που αναζητούν άλλες λύσεις για το κινητό τους όπως root και αλλαγή ρομ απλα θεωρώ πως όταν παίρνεις ενα κινητό και ειδικα αρκετά ακριβό το παίρνεις για την αξιοπιστία και όχι για να ψάχνεις πως να του αλλάξεις ρομ να το κανείς root κτλ διότι ειναι πολυ εκείνη που δεν γνωρίζουν, επίσης όταν παίρνεις κινητό σκέφτεσαι να το κρατήσεις πάνω απο ενα χρόνο και όχι κάθε χρόνο να πηγαίνεις σε αλλο η στο επόμενο μοντέλο… Συνέχεια »

forneverarrow

Εντάξει @Darth, δικαίωμά σου να κάνεις root από την πρώτη μέρα. Αν πάθει ζημιά και θες την εγγύηση, εξήγα τους στην αντιπροσωπία ότι ήθελες να είναι βράχος… Επίσης δεν είναι λογικό να έχεις σύστημα τελευταίας τεχνολογίας και να δουλεύεις με τα 7, εκτός αν έχεις τράπεζα και φοβάσαι τη μετάβαση. Φυσικά είναι δικαίωμα σου. Αλλά όχι και να μας πεις ότι οι αναβαθμίσεις είναι για τα δεκαπενταχρονα…

Μη λέμε περιττά πράγματα. Ένα smartphone πλέον είναι 60% software. Αν είναι να θέλω νέα συσκευή για να έχω πρόσβαση σε features που άνετα θα μπορούσα να έχω στην παλιά, τότε δεν πάμε πουθενά. Αυτό λέγεται εκμετάλλευση όχι τεχνολογική πρόοδος.

Ιωάννης jb

Τραγικό!!! Κ έχω προτείνει το κινητό σε πολλούς….
Θα με σκοτώσουν!!!
Χιχιχι…

Thanoslam

Ναι γιατί η Motorola με το nexus 6 ήταν καλύτερη. Πρόβλημα από τη πρωτη μέρα και ποτέ δεν επιλύθηκε. ΜΑΚΡΙΑ!!!

Antonis

Κατα την γνωμη μου μετα την προσωπικη μπειρια που ειχα με το τηλεφωνο και φυσικα ασχετο με το συγκεκριμενο προβλημα,το Nexus 5x ηταν αποτυχια..Σε τι?Στο να προσφερει ουσια οπως τα Nexus ξερουν να κανουν..Ουτε γρηγορο ειναι(Παροτι bloatware free)ουτε ωραια χρωματα στην οθονη εχει και ουτε καλο multitaking επισης εχει…Αλλα ξεχασα..Εχει το Brand Nexus…Αντιθετα το Nexus 6P επισης μετα απο προσωπικη εμπειρα που ειχα και με αυτο,μπορω να πω με απολυτη σιγουρια οτι ειναι ΑΛΛΟ τηλεφωνο σε σχεση με το Nexus 5X..Το 6P ειναι τηλεφωναρα και απο τα καλυτερα που μπορει καποιος να αγορασει σημερα…Αν φυσικα δεν τον ενοχλει το οτι ειναι παντοφλα

Panos7GR

Χρήστης Nexus 5X από τον Ιούνιο. Αγορά με 230€ (τώρα που βλέπουν μερικοί πανάκριβες συσκευές, ένας Θεος ξέρει!).
Τρέχω από την πρώτη μέρα την 7.0 Nougat χωρίς κανένα πρόβλημα. Την Nougat που το 90% θα την πάρει σε 1,5 χρόνο των 2 φορές ακριβοτερων μοντέλων και γενικά το 90% των υπολοίπων Android συσκευών δεν θα την δει ποτέ!!!!
Αυτά τα περί beta testers και άλλα πρικρόχολα σχόλια είναι των αιώνιων στο περίμενε για updates χρηστών που έχουν παθολογική εξάρτηση από ένα brand και γι αυτό δεν τολμούν να κάνουν την μετάβαση στο πραγματικό Android. Πέρα από τα software updates που παίρνω πρώτος, παίρνω security updates κάθε μηνα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ. Αύτα τα updates είναι που τα βλέπουν μόνο στα όνειρα οι άλλοι μεγάλων brands χρήστες γι αυτό και σε κάθε τρύπα ασφαλείας που ανακαλύπτεται στο Android κινδυνεύουν πάνω από το 80% των συσκευών.

Υ.Γ.: Η αστοχία προκύπτει από το hardware σε μια μικρή πατρίδα Nexus 5X, όχι σε όλα. Διαβάστε καλύτερα το άρθρο και μετά παξιωστε…

Petros

@Antonis χωρίς καμία πρόθεση να στην πω, αλλά μάλλον άλλη συσκευή αγόρασες και όχι το 5x ή έπεσες σε ελαττωματική. Έχω το 5x και πάει σφαίρα, τρέχει τα πάντα, έχω περάσει Android Nougat και δεν έχει θέμα. Το μόνο ελάττωμα του κινητού είναι η μπαταρία (το ήξερα από πριν το αγοράσω ότι είναι μικρής χωρητικότητας και θα είχα πρόβλημα αυτονομίας). Και όπως γράφουν και όλα τα site το πρόβλημα με το upgrade δημιουργήθηκε σε μια μικρή παρτίδα με ελαττωματικό hardware.

Antonis

Φιλε Πετρο καλησπερα..Δεν ξερω τι σημαινει για σενα ενα κινητο να πηγαινει ΣΦΑΙΡΑ που λες,αλλα αυτο που ειχα στα χερια μου μονο σφαιρα που δεν ηταν..Αργο ανοιγμα εφαρμογων,αργη ανταποκριση σε παρα πολλες σελιδες στο ιντερνετ με τη χρηση του google chrome ως browzer,αργο ανοιγμα της καμερας και μαλιστα με κολλημα αυτης πολλες φορες με συνεπεια να την κλεινω την εφαρμογη και να την ξανανοιγω μετα μηπως και στρωσει..Οσο για το multitasking απλα εφιαλτης με μολις 3 εφαρμογες στο παρασκηνιο το reload πηγαινε συννεφο..Αυτο ειναι το τηλεφωνο ΣΦΑΙΡΑ???Αν ναι τοτε αλλα τηλεφωνα φιλε μου Πετρο ειναι πιο γρηγορα και απο την ταχυτητα του φωτος…Αν τωρα καποια 5X εχουν τα θεματα αυτα που ειχα εγω και καποια αλλα οχι αυτο δεν το γνωριζω και ουτε με ενδιαφερει να σου πω και την αληθεια να το μαθω..Το τηλεφωνο αυτο κατα την δικη μου γνωμη δεν επρεπε να το βγαλουν καν..Επρεπε να μεινουν με ενα τηλεφωνο οπως εκανε η Google καθε χρονο και αυτο θα επρεπε να ειναι μονο το 6P για το 2015

Darth

@forneverarrow για αυτο δεν ασχολούμαι με την lg για να μην ασχολιεμαι με το service κιολας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Google Nexus 5X

Η τελευταία αναβάθμιση ασφαλείας για τα Nexus 5X/6P βάζει και επίσημα τέλος στα Nexus smartphones

Είναι αλήθεια πως τα Nexus 6P και Nexus 5X δε θα αναβαθμιστούν σε Android Pie αλλά έλαβαν την αναβάθμιση ασφαλείας του Νοεμβρίου, η οποία θα είναι η τελευταία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Google, βάζοντας και επίσημα τέλος στα Nexus smartphones.

Smartphones Android Android P Google

Google Nexus 5X και 6P: Δεν θα λάβουν το Android P

Η Google είχε δεσμευτεί πως θα αναβαθμίζει τις δικές τις Nexus συσκευές για όσο περισσότερο γίνεται. Από το Φθινόπωρο του 2016 η Nexus σειρά σταμάτησε και την θέση της πήραν τα Pixel μοντέλα. Τελευταία των… Μοϊκανών είναι τα Nexus 5X και 6P.

Smartphones Android Google Nexus 5X

Το Android 7.1.2 χάλασε τον αισθητήρα αποτυπωμάτων σε Pixel & Nexus

Εάν είσαι κάτοχος Pixel, Nexus 5x ή Nexus 6P και έρθει η ώρα να κάνεις το update σε Android 7.1.2 τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Σύμφωνα με αναφορές από χρήστες, το συγκεκριμένο update είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Smartphones Google LG Nexus

Nexus 5X: Eπιστροφή χρημάτων από την LG σε όσους έχουν πρόβλημα

Συνήθως όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με smartphone που είναι εντός εγγύησης, ο χρήστης το στέλνει στην εταιρεία και είτε περιμένει την επισκευή είτε του δίνεται ένα refurbished ή νέο κομμάτι. Ωστόσο, η LG αποφάσισε την πλήρη επιστροφή χρημάτων σε κάποιους κατόχους του Nexus 5X.