Nexus 6: η Apple χάλασε τα σχέδια για fingerprint scanner

News

Το trend της εποχής επιτάσσει ο ναυαρχίδες να στρέφονται προς τους αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων για να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από την διαρροή προσωπικών δεδομένων μέσω των smartphone (που είναι άλλη μια μεγάλη τάση των ημερών). Πριν κυκλοφορήσει το Nexus 6 ακούγαμε πολύ έντονα ότι Motorola και Google θα βάλουν fingerprint scanner, αλλά τελικά δεν το […]

Το trend της εποχής επιτάσσει ο ναυαρχίδες να στρέφονται προς τους αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων για να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από την διαρροή προσωπικών δεδομένων μέσω των smartphone (που είναι άλλη μια μεγάλη τάση των ημερών). Πριν κυκλοφορήσει το Nexus 6 ακούγαμε πολύ έντονα ότι Motorola και Google θα βάλουν fingerprint scanner, αλλά τελικά δεν το είδαμε. Γιατί όμως;

Την εξήγηση έρχεται να δώσει ο πρώην CEO Dennis Woodside (τώρα ηγείται του Dropbox), με συνέντευξή του στην Telegraph. Ο Woodside επιβεβαιώνει ότι οι φήμες για αισθητήρα αποτυπωμάτων ήταν σωστές, αλλά αναφέρει ότι η Apple ήταν αυτή που τους χάλασε τα σχέδια. Αυτό γιατί είχε κλείσει συμφωνία με τον καλύτερο προμηθευτή αισθητήρων ο οποίος δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και στις παραγγελίες της Motorola. Ωστόσο αναφέρει ότι η απουσία του αισθητήρα δεν είναι σημαντική έλλειψη. Επιπλέον ο Woodside σχολιάζει τις 5.9 ίντσες του Nexus 6 λέγοντας ότι είναι λίγο μεγάλο για τον ίδιο: “It is enormous. It’s a bit big for me; I drop it all the time”.

Ο Dennis Woodside είναι πρώην CEO της Motorola από τότε που πέρασε στα χέρια της Google και αποχώρησε όταν πουλήθηκε στη Lenovo, για να γίνει επικεφαλής του Dropbox.

Θα θέλατε να δείτε αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο Nexus 6;

Nexus 6 official

Πηγή

Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.

Σχόλια

  1. jonjon jonjon

    Πιο μικρό θέλει! Στο μέγεθος που είναι , χωράει εργαστήριο για αιματολογικές.

  2. nick2010 nick2010

    To ζήτημα είναι να μικρύνει αρκετά….

  3. i love rihanna i love rihanna

    Δεν με πειράζει αυτο με πειραζει το μεγεθος παρα την καλη δουλεια που εγινε με τα μπεζελς ειναι τεραστιο για nexus

  4. dimitris dimitris

    …εννοείται πως όχι!!!Τα nexus είναι πραγματικά τούμπανα τηλεφωνα….τα δακτυλικά για μενα προσωπικά είναι ……..ημιτασιον!!!( για να μην πω κατι χειρότερο..)

  5. Aggelos Aggelos

    Εχω ξενερωσει παρα πολυ με τις 6 ιντσες του Nexus 6. Αληθεια τι ποσοστο καταναλωτων υπαρχει που θελει αντι για κινητο να εχει phablet;

    (κατοχος Νεξους 5 που γλυκοκοιταζει το Galaxy Alpha).

  6. Panos7GR Panos7GR

    Βασικά η ερώτηση έπρεπε να ήταν άμα θέλαμε το Nexus 6. Ας ήταν 5-5.2 ίντσες και ποσώς μας νοιάζει η καγκουροποζεριά με την δήθεν ασφάλεια των αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων… Τώρα τους ένοιαξε η ασφάλεια των δεδομένων μας…!

  7. dimitris dimitris

    Φιλε Aggelos και εγώ κατοχος του νεξους 5 είμαι , αλλά εχωντας δουλέψει και δει ποσο γρηγορο είναι το νεξους 6 επαθα πλακα…….
    αλλα να φυγεις από σμουθ εμπειρια και να πας σαμσουγκ?ο λογος?

  8. Tom Tom

    Συμφωρα.. Εχω δει το κινητο απο κοντα το note 4 μπροστα του ειναι πιτσιρικι, και το note 4 ειναι τεραστιο γενικα. Καλα δεν μιλαω καν για lg g3. Τεραστια κινητα με τεραστιες οθονες και τα δυο και το nexus 6 ειναι αρκετα πιο μεγαλο και σαφως πιο χοντρο. Μετρια συσκευη γενικοτερα και παρα πολυ ακριβη. Γενικα το χειροτερο και ακριβοτερο nexus των τελευταιων ετων. Κριμα, αντιστοιχα το φετινο ταμπλετ ειναι πολυ καλο.

  9. momo momo

    Θα ήταν ωραίο ο αισθητήρας να ήταν κρυμμένος πίσω από το M 😉

  10. Leo360 Leo360

    Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά και εγώ από Nexus 5 ήθελα να πάω σε Nexus 6, με χάλασε το μέγεθος και πήγα σε… Moto X! Λύσεις υπάρχουν… Εχεις τα Moto E, G, X, καλύπτουν όλα τα “γούστα”, τι δεν έχεις; Phablet… Και ιδού το Nexus 6!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ροή ειδήσεων