Nexus 6, Επίσημα με Android 5.0 Lollipop

Παρουσιάστηκε επίσημα το Nexus 6 με λειτουργικό σύστημα Android 5.0 Lollipop, οθόνη τεχνολογίας AMOLED 5.96 ιντσών ανάλυσης QHD 1440×2560 pixels (493 ppi), τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 805 χρονισμένο στο 2.7GHz, μνήμη RAM 3GB, κάμερα 13 Megapixel με OIS, μπροστινή κάμερα 2 Megapixel, ενσωματωμένη μνήμη 32GB ή 64GB και μπαταρία 3220 mAh.

Το Nexus 6 κατασκευάζεται από τη Motorola και έχει αλουμινένιο σασί, διαθέτει μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία και η μπαταρία του μπορεί με τον ειδικό φορτιστή Turbo Charger που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, με 15 λεπτά φόρτιση να δώσει 6 ώρες χρήσης.

Το νέο Nexus θα κυκλοφορήσει σε δύο χρώματα, μπλε και λευκό (Midnight Blue και Cloud White). To Ring flash βρίσκεται γύρω από την κάμερα. Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 29 Οκτωβρίου και στα καταστήματα θα βρεθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

Η τιμή του Nexus 6 32GB μέσα από το Google Play θα είναι 649 δολάρια Αμερικής. Χωρίς να είναι επίσημο ακόμα, οι τιμές του έξω στην αγορά θα είναι 569 ευρώ (32GB) και 649 ευρώ (64GB).

Το Nexus 5 θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο με την τιμή του να παραμένει η ίδια.

Δείτε επίσης: Nexus 9, επίσημα με 8.9″ οθόνη, Tegra K1 και Android 5.0 Lollipop

Nexus 6 (XT1100)
Λειτουργικό σύστημα: Android 5.0 Lollipop
Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 805 (APQ 8084-AB) 2.7GHz τετραπύρηνος
GPU: Adreno 420
Μνήμη RAM: 3GB
4G/ LTE
Οθόνη: 5.96 ιντσών, AMOLED, 1440×2560 pixels, 493 ppi, Gorilla Glass 3
Κάμερα: 13 Megapixel, OIS, διπλό LED flash (Ring flash), 4K video
Δεύτερη κάμερα: 2 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB/ 64GB
Κάρτα μνήμης: Όχι
Wi-Fi ac, GPS, Bluetooth 4.0 LE, micro USB, NFC, Ασύρματη φόρτιση, Water Resistant
Μπαταρία: 3220 mAh
Διαστάσεις: 159.3×83.0x3.8-10.1 χλστ.
Βάρος: 184 γρ.

Nexus 6 επίσημα, Nexus 6, Επίσημα με Android 5.0 Lollipop

Nexus 6 επίσημα, Nexus 6, Επίσημα με Android 5.0 Lollipop

Nexus 6 επίσημα, Nexus 6, Επίσημα με Android 5.0 Lollipop

Nexus 6 επίσημα, Nexus 6, Επίσημα με Android 5.0 Lollipop

Nexus 6 επίσημα, Nexus 6, Επίσημα με Android 5.0 Lollipop

Kudos to George

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

51 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αγγελος Τ.

το φλασ ειναι αυτο το στρογγιλο γυρω απο την καμερα ?!?!?

Conx

όμορφο…να δούμε τι λέει και η καμερα και πως διαχειριζεται το λολιποπ τον snapdragon 805 στα games με qHD οθόνη….είναι πολλά τα πίξελς και αυτή τη φορά δεν ξέρω αμα είναι για καλό…

Panos.M

Η πισω οψη σκιζει, αν δε φοβομουν τις πολλες ιντσες θα ηταν το επομενο κινητο μου. Αν και χρηστης iphone 5 εαν ημουν αναμεσα στο 6 plus και σε αυτό θα προτιμουσα το nexus.

Χρηστος

Γαματο ειναι αλλα 5.9 ιντσες ειναι πολύ….

alex

Κώστα, και αδιάβροχο σύμφωνα με το site της μοτορολα.
https://www.motorola.com/us/Nexus-6/nexus-6-motorola-us.html#nexus-6-motorola-more-doing

Γιώργος Κ.

Λυπάμαι πολύ αλλά με αυτά τα χαρακτηριστικά η τιμή θα πάει στο θεό. Ωστόσο παραμένει πανέμορφο καίτοι μεγάλο

tsekboy

Μετά τα iphone4, Nexus4, Nexus5, ας είναι και 6 ίντσες..για τη χρήση που του κάνω, μια χαρά!!

Apostolos

Σε μίνι βγαίνει?

Μπάμπης

Φαίνεται πάρα πολύ ωραίο..Βασικό ζήτημα..Ξέρουμε υλικά κατασκευής??Από μέταλλο είναι μόνο στο ενδιάμεσο ??Πίσω και μπροστά τι υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί?

Αρης

Παιδια ήμουν πολυ αρνητικός αλλα μου αρεσει πανω κατω σαν το note θα ειναι

Sot11

Ναι η μπαταρία είναι πολύ μικρή για το μέγεθος και το πάχος της συσκευής!

JohnTSia84

Παιδιά είναι όμορφο δεν λέω άλλα αρκετά χοντρό 10mm και κυριότερο είναι τεράστιο δεν ξέρω να το δούμε πρώτα από κοντά άλλα και πάλι είναι 159mm, υπάρχει κανένα βίντεο review η βίντεο event.

Λευτέρης

Πολύ ωραίο εμφανισιακά, φαίνεται στιβαρό με καλή ποιότητα κατασκευής….. 6” δεν είναι πολύ μεγάλο;;

Γιώργος Λαφιατής

Ανακοινώθηκε τιμή 600 κάτι δολάρια…

Γιώργος Κ.

Συνονόματε κι εγώ διάβασα κάπου για 649 δολάρια. Οψόμεθα.

Υγ:ξέρουμε αν το nexus 4 θα πάρει το 5αρι τελικά μιας και, πλέον, βγήκε επίσημα;

nGavoun

Θα το πάρει το nexus 4 όπως και τα υπολοιπα nexus ( 5,7,10) στις επόμενες εβδομάδες . το δήλωσε η google.

Αλέξης Κοράκης

Όσοι έχουμε developers preview θα μας έρθει ota η επίσημη έκδοση;

alex

Έχεις δίκιο Κώστα. Και γω αυτό φανταστηκα. Αλλά δεν θα έπρεπε να λέει splash resistant (όπως αποκαλούσε παλιότερα κάποια μοντέλα της η Μότο)???.

Michalis

Κωστα με το turbo για 15 λεπτά παίρνεις 6 ώρες επιπλέον οχι 16

tiamat

5,9 ιντσες καραphablet του κερατα δηλαδη.

,αυτα να τα βλεπουν οι χαζουληδες που βλεπαν την αυξηση του μεγεθους των iphone ως αιτια που θα γινονταν τα κινητα του android μικροτερα στις 4,7 για να τα ανταγωνιστουνε.

τιποτα!,
μονο το alpha βγηκε και αυτο μονο και μονο επειδη η samsung πιεστηκε απο τις χαμηλες πωλησεις και ηθελε κινητο με αλουμινιο.

για ολους του υπολοιπους κατασκευαστες η αυξηση μεγεθους των iphone σημαινε μονο ΕΝΑ πραγμα :

Η APPLE ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΙΝΗΤΑ !!!!

TA ΜΕΓΑΛΑ ΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ TRENDY!

ΒΓΑΛΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΙΝΗΤΑ!….

lemodes

σαν το note4 δηλαδη εκτος απ το πενακι αλλα αδιαβροχο και 300 ΕΥΡΩ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ!!!

stamatis21

Μπράβο στην google.ένα μεγάλο μπραβο.όχι που δεν θα έμπαινε κ η google στο παιχνίδι των specs.τα έβαλε όλα μέσα λες κ ήθελε να βγάλει το καλύτερο κινητό στον κόσμο.εγώ πάντως βλέπω να είναι ένα g3 ένα m8 ένα mate 7 κ τίποτα δικό του κ καινοτομο.μόνο το λογισμικο.Α ρε γελια.να ναι καλά οι αντιγραφες.κ αυτό είναι η έννοια της παντοφλας.εδώ με το g3 κ είναι αρκετά δύσκολο μ ένα χέρι φαντάσου αυτό που είναι 160 ποντους ύψος κ πλάτος 84 πόντους.ήμαρτον.θέλω φωτο οποίος το βάλει στο αυτό να μιλήσει για να γελασουμε

Spazyjay

Οσοι τρεχετε extreme εφαρμογες-παιχνιδια πανω απο 2gb δεν νομιζω να εχετε προβλημα

Dimitrinho

Και δεν παιρνω το lg g2 καλυτερα που εχει 5,2 ιντσες οθονη εχει super μπαταρια και κανει μονο 275 ευρω;

Chris

@tiamat Πραγματικά ρε φίλε δεν έχω δει μεγαλύτερο samsung funboy και κράζετε τους iphone users, όσο για το ότι ο κόσμος θέλει μεγάλα κινητά κράτα το για την πάρτη σου. Εδω στο poll που έγινε τα κινητά μέχρι maximum 5.2 ίντσες τα προτιμά πάνω απο το 75 %. Οι παντόφλες δεν είναι γι όλους και ούτε έιναι όλοι κάγκουρες δεν μπορώ ν ακούω μα@@@ίες ακούς εκεί θέλει ο κόσμος.

Βαγγέλης

Τα παλιά κινητά θα πάρουν Android 5; Πχ G2, Z1, Z2, S4;

BlueL

Καταπληκτικό!!!

kostas

πωωω και προχθες αγορασα το lg g3 32GB φτουυυυυυυυυυυ

dim

Πατάτα απο την Google. Απ’το μέγεθος να το πιάσεις; Απο την τιμή; Θα πάει άπατο.
Εκτός κι αν αυτό ήθελε…

Θές να το βγάλεις έτσι, κάντο. Αλλά βγάλε και ενα Nexus5 v2 σε τιμή σωστή.

xristos

Πολύ ωραίο και ας είναι μεγάλο άνετα θα το επερνα αν είχα παλιότερο κινητό..lg g2!!

Λεωνίδας

dim διαφωνώ…Αν το μέγεθος δεν μας κάνει οκ. Αλλά η τιμή? Είναι απλά φθηνότερο από τις αντίστοιχες ναυαρχίδες του ίδιου μεγέθους.”Λογική” η τιμή του γι’αυτά που έχει και βάσει της ήδη ακριβής κοστολόγησης των μεγάλων μοντέλων.

JohnWave

5.9 οριστικά ε? Όπως λέει και ο Kώστας στα hands on του : “Bye,bye” 🙂

George

Note 4 ή αυτό; 😀

μιχαλης

@george και εγω μεταξυ αυτων των δυο ειμαι αλλα μαλλον για το νοτε θα παω γιατι δεν θελω απλα ενα μεγαλο τηλεφωνο θελω και ολες τις δυνατοτητες του multitasking που εχει το νοτε

Solon

Αν δεν ήταν τόσο μεγάλο θα ήταν πρώτο Nexus μου. Μέχρι 5 άντε 5.2 θα το έπαιρνα στα σίγουρα.

Nick

Ολοι εδω μεσα ειμαστε φιλοι της τεχνολογιας. Ειτε χρειαζομαστε κατι καινουριο ειτε οχι χαζευουμε οτι νεο κυκλοφορει. Κανεις ομως δεν σχολιασε ποσο βρωμικη ειναι η google φτιαχνοντας διαφημιστικο που δειχνει εναν τυπο να κανει προταση γαμου σε εναν αλλο τυπο και αυτος να την δεχεται με μια αγκαλια. Δεν μπορουμε να θεωρησουμε φυσιολογικο αυτο και να μας το πετανε ετσι στα ισια γιατι τους μικροτερους απο μας προσπαθουν να το κανουν να φαινεται κατι το φυσιολογικο. Δεν ειμαι ρατσιστης και εχω και φιλους και γνωστους που τους αρεσουν το ιδιο φυλο αλλα ειναι διακριτικοι που μεχρι και δεν μου το εχουν πει, απλα το καταλαβαινεις. Δειτε το 2ο βιντεο και η σκηνη που ειπα ειναι στο 18ο δευτερολεπτο. Ποια ειναι η αποψη σας; εγω ειμαι παραλογος ή google ειναι ελλεεινη;

Steve

Με 5.9ιντσες τελικά;Εντάξει… άλλη μια παντόφλα…

Solon

@Nick
+1 από εμένα.

johnix666

@Nick απο την στιγμή που σε ενοχλεί …και το επισημαίνεις λέγεσαι ρατσιστής. Και μια έξτρα πληροφορία, όταν κάτι ισχύει και συναντάται στο υπόλοιπο ζωικό βασίλειο κατά κόρων, είναι και λέγεται αυτομάτως φυσικό και φυσιολογικό.

George

@μιχαλης και εγώ έτσι λέω, απλά πάω από νοτε σε νοτε και έχω αρχίσει να βαριέμαι το UI της Samsung, αλλά να μου πεις το 4 θα έχει το νέο UI…

Nick

Αγαπήτε johnix αν παρατηρήσεις τι γίνεται γύρω μας θα καταλάβεις πως κάτι δεν πάει καλα και είμαι σίγουρος πως το καταλαβαίνεις. Φυσικά και δεν είμαι ρατσιστής γιατί αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος και δεν με ενοχλεί δεν με πειράζει καθόλου. Αλλά το να δηλητηριάζουν τα μυαλά των νέων παιδιών και να θεωρούν πως είναι φυσιολογικό το αντρας με άντρα και το γυναικά με γυναικα δεν το θεωρώ σωστό. Ομοφυλοφιλια υπάρχει μόνο στο ανθρώπινο είδος. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Τώρα αν με θεωρείς ρατσιστή ή πουριτανο ή οτιδήποτε άλλο τι να πω, πιστεύω πως βλέπω το θέμα από την ηθική πλευρά.

Petros

0:18 <3 <3 <3

Petros

Φίλε @Nick ομοφυλόφιλος είμαι και θα ήθελα να σε ενημερώσω πως η ομοφυλοφιλία δεν υπάρχει μόνο στο ανθρώπινο είδος! Να ένα παραδειγματάκι, αν ψάξεις θα βρεις πολλά ακόμα! https://www.youtube.com/watch?v=HsfZbfCNOds#t=79

giannogeorge

@Nick ό,τι να ‘ναι.. Δηλαδή εγώ που είμαι γκέι, κάνει να μπαίνω εδώ μέσα ή όχι; κάνει να έχω ζωή ή όχι; τι να πω, ρε!

Το γεγονός που μερικοί πιστεύετε ότι δεν έχετε φίλους/γνωστούς/συγγενείς και αδέλφια που ίσως είναι ομοφιλοφύλοι, με ξεπερνά. Σαν να μην ζείτε στον πραγματικό κόσμο.

Επίσης, η γνωστή καραμέλα για το “μυαλό των παιδιών που δηλητηριάζεται”, έλεος!! Επιστροφή στο 1980,ένα πράγμα!!

Αυτά. Κατά τα άλλα, το Nexus 6 αν και κομμάτι μεγάλο, φαίνεται γ…το. Η 5η έκδοση του Android είναι χαλαρά η καλύτερη από κάθε άποψη.

Αλέξανδρος

@giannogeorge εδώ είναι site τεχνολόγίας και όχι forum για να συζητήσουμε το θέμα. Μια χαρά τα λέει ο Nick, αν είναι φυσι-ο-λογικό θα γονιμοποιούσατε κιόλας.

Μπάμπης

Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω το Nexus 6 από Αμερική μέσω ενός φίλου που μένει εκεί.. Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τις LTE bands(4G) καθώς δεν γνωρίζω καλά το θέμα…Το μοντέλο που θα μου έρθει από Αμερική θα πιάνει τις LTE bands που χρησιμοποιούνται Ελλάδα? Έχω Vodafone και όπως έψαξα, υποστηρίζει 900MHz/1800MHz/2600MHz (Αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά).. Όποιος γνωρίζει θα με βοηθούσε πολύ..Επίσης, παίζει να γίνεται να μπορεί ο φίλος μου να μου πάρει από Αμερική το μοντέλο που υποστηρίζει bands για Rest of World?? Ή από Google Play ή μέσω των καταστημάτων που θα διατίθεται??

Petros

Το φυσιολογικό το ορίζει ο καιρός στον οποίο ζούμε. Παλαιότερα ένα ομοφυλοφιλικό επεισόδιο λεγόταν βδελυγμία αυτό βέβαια αν αναλογιστεί κανεις οτι βδελυγμία για εκεινη την εποχη ηταν και τ να τρως όστρακα ή το να φοράς βαμβακερα υφάσματα, οπότε αντιλαμβανετε κανείς πως το τι θεωρει ο καθενας φυσιολογικό ειναι καθαρά αντικειμενικο

Johnix

Άλλο πάλι και αυτό ! Το blog αφορά την τεχνολογία για τους ανθρώπους….δεν είναι κακό να ξεφεύγουμε και να κάνουμε που και που μια κουβέντα πάνω σε αυτό. Αρκεί να γίνεται πολιτισμένα.
Ποιος είπε οτι οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να γονιμοποιήσουν ;;;; Σε περίπτωση που αυτό είναι το κριτήριο για το τι είναι φυσιολογικό….έχω καμπόσους φίλους ( μεγάλης ηλικίας ) που δεν είναι ομοφυλόφιλοι και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν παιδιά ….διότι είναι επιλογή τους. Τους αρέσει η ζωή τους όπως είναι. Εκτως φύσης και αυτοί ; Άλλο πράγμα η αναπαραγωγή και άλλο η σεξουαλικη προτίμηση.
Απο τι στιγμή που η ομοφυλοφιλια υπάρχει στη φύση εδώ και εκατομμύρια χρόνια λέγεται φυσικο. Πως να το κάνουμε ;! Κάποια ζωα έχουν και τα δυο φύλα….και αυτά αφύσικα ; Η μίτωση είναι αναπαραγωγή…και αυτό αφύσικο; (Δεν θέλω να τρομάξω κόσμο αλλά με αυτόν τον τροπο πολλαπλασιάζονται τα κύτταρα μας ) .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Smartphones Android Apple featured

Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

H Apple προχωρά σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.