Nexus 6, Επιβεβαιώνεται οθόνη QHD και Snapdragon 805

Το πολυαναμενόμενο Nexus 6 θα το κατασκευάζει η Motorola και πρόσφατα φαίνεται να έτρεξε το δημοφιλές λογισμικό CPU-Z αποκαλύπτοντας ή μάλλον επιβεβαιώνοντας ότι ο επεξεργαστής του θα είναι ο τετραπύρηνος Snapdragon 805 2.65GHz που φοράει και το Galaxy Note 4 με GPU Adreno 420 και 3GB μνήμη RAM.

Η οθόνη του Nexus 6 (κωδική ονομασία Shamu) θα έχει διαγώνιο 5.9 ίντσες με ανάλυση QHD 2560×1440 pixels και 496 ppi. Θα ενσωματώνει κάμερα 13 Megapixel με OIS, διπλό LED flash, μπαταρία 3200 mAh και θα είναι το πρώτο smartphone με την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android L.

Κάποια πρώτα benchmarks το εμφανίζουν να σκοράρει 3199 στο Geekbench.

Nexus 6 5.9" Snapdragon 805, Nexus 6, Επιβεβαιώνεται οθόνη QHD και Snapdragon 805

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

Κρίμα κρίμα κρίμα!
Σε 2 χρόνια τι θα βγάζουν; 7”;
Βλέπω το z ultra φίλου και με πιάνει νευρικό γέλιο!

Sot11

Μόνο 6 ίντσες;;; Ίσα ίσα θα χωράει στην τσάντα του λαπτοπ! Παρεπιπτόντως η μπαταρία είναι μικρή για το μέγεθος του.

TheOneYouLoveToHate

εσεις που απαντησατε ηδη … μηπως απλα διαβασατε τον τιτλο του αρθρου και αμεσως απαντησατε?

γιατι εγω προσωπικα δεν βλεπω πουθενα να γραφει display 5.9 inches…

στο display απλα γραφει shamu-userdebug 5.0.

aris30

Συμφωνώ με τον μισώ να σε αγαπώ και πρόσθετω πως τα DPI είναι 560 στο cpu-z ενω στο άρθρο λέει για 496.οποτε αυτο μας οδηγει στο συμπερασμα οτι θα ειναι μικροτερη απο 5.9 ιντσες η οθονη.εν αναμονη των εξελίξεων λοιπόν…

johnnie

Το άρθρο που επιβεβαιώνει οτι είναι 5.9 inches?

Ιωάννης jb

Πολύ μικρή μπαταρία για τέτοιο μέγεθος και ανάλυση οθόνης.. Πάντα τα nexus κάναν εκπτώσεις στο τομέα μπαταρία (nexus 4, 4.7 ίντσες και 318 ppi, με μπαταρία 2100 mAh και nexus 5, 4.95 ίντσες και 445 ppi με μπαταρία 2300 mAh)
Αυτό για το μέγεθος είναι κάτι που λύνεται με τσαντάκια αν πάρεις 6 ίντσες κινητό πέρνεις και ένα τσαντάκι να το βάζεις, δε βρίσκω άλλη λογική στο να πάρεις τόσο μεγάλο κινητό, δεν είναι βολικά και δε μπορείς να κυκλοφορείς με ένα τόσο μεγάλο πράγμα στις τσέπες σου (αν χωράει κιόλας).
Φίλος μου έχει το nexus 5, η μπαταρία του πάντως καλή φαίνεται του έχει βγάλει και 3 μέρες (μου έδειξε χρήση μπαταρίας) σίγουρα όμως υπάρχουν και πολύ καλύτερες
Το καλό με τα nexus είναι η εμπειρία χρήσης τους αλλά αν τη κάνεις η μπαταρία φεύγει νερό, κάθε μέρα φόρτιση..
Λετε πολλοί για μεγάλο μέγεθος εγώ θα πω ότι απλά θα χτυπήσει στα ίσα τον ανταγωνισμό (μεχρι και το iphone πήγε στις 5,5 ίντσες και μοιάζει για ακόμη μεγαλύτερο λόγο περιθωρίων)
θα κάνει καλές πωλήσεις το πιστεύω….

aris30

Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση Mr Βλαχάκης! Πολύ ευγενικός και άμεσος όπως παντα!συνέχισε την καλη δουλειά.

Giannis Siagouris

ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΑΙΔΙΆ ΠΉΡΑ ΤΟ GALAXY S5 ΚΑΙ ΕΊΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ

George

Δεν θα ήθελα πάντως να είμαι στη θέση της Google αυτή τη στιγμή. Ετοιμάζεται να βγάλει το καινούργιο Nexus και από τα σχόλια γενικώς 8 στους 10 αποδοκιμαζουν την 5 , 9 διάσταση ενώ σχεδόν όλοι επικροτουν την έως 5,2… Εκτός και αν μας επιφυλάσσει έκπληξη με 2 συσκευές.. οπότε όλος αυτός ο χαμός της βγει σε καλό αν και το βλέπω χλωμό..

Γιάννης

Επικό σχόλιο από έναν φίλο και χρήστη Windows Phone που διαβάζουμε μαζί το άρθρο… “Νιώθω τόσο μόνος…” χαχαχα!!!

KostasB

Εμένα πάλι μου φαίνεται σαν ένα καινούργιο Motorola και όχι nexus συσκευή. Βέβαια με τόσα leaks για το όνομα ίσως κάτι παραπάνω να ξέρουν… και επίσης τι μπορεί να έχει βάλει πάνω η google που να αφήνει μόνο 29% ram ελεύθερη; τόσες εφαρμογές να τρέχουν από πίσω;

dark_master

Ρε παιδιά ανέκαθεςν οι Nexus συσκευές απευθυνονταν σε συγκεκριμένο κοινό που ήταν ως επι το πλείστω developers. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόσος ντόρος με αυτό. Επίσης όταν κάποτε είχε παρουσιαστεί το HTC HD με 4″ οθόνη όλοι λέγανε πόσο μεγάλο είναι. Το ίδιο και για το πρώτο Note με οθόνη 5,2″. Και τώρα όλοι θεωρούμε φυσιολογικό να έχει οθόνη 5.2″.
Για να το βγάζει πάει να πει ότι έχει λόγο που θέλει να πάει εκεί τις οθόνες. Το τι μέλλει γενέσθαι άλλωστε θα το μάθουμε μόλις το παρουσιάσει. Ας παρουσιαστεί με το καλό και μετά το κρίνουμε.

Αστέριος Στέλιος

Τελικα το νέο ΝΕΧυς δεν θα ειναι 64μπιτο ???
Αν οχι κριμα…ποτε εχουν σκοπό να πανε σε αυτή την κατεύθυνση?

παυλος

Η διαθέσιμη RAM είναι μόνο 873 MB από τα 3 GB?

Hitnrun_

Το dpi και το ppi στα κινιτα ειναι το ιδιο, 1 pixel θεωρειτε 1 dot (κουκιδα). Μπορειτε να checkαρετε, πχ το note 3 που εχω στα χερια μου ειναι 386dpi στο cpu z και αν δειτε στο gsmarena.com το note 3 ειναι 386ppi. Οποτε ειτε το cpu z που μας παρουσιαζουν (οχι σαυτο το blog, δεν κατηγωρω κανεναν εδω) ειναι fake ειτε το αρθρο που υποστηριζει οτι ειναι 5.9 το κινιτο ειναι fake. Για μενα κριμα αν δεν ειναι 5.9 χωρις να προσβαλω την γνωμη κανενος απλα τι 5.2 τι 5.9, ειχα και s5 εχω και note 3. Θεωρω οτι αφου θα παρω κατι σε 5+ καλυτερα να ειναι μεγαλυτερο γιατι η αληθεια ειναι οτι πλεον δεν ειναι κινιτα αλλα ενα μικροPC στην τσεπη σου, οποτε ουτε το 5αρι ειναι μικρο να το πω κινιτο. Με το note3 μου δεν αντιμετοπιζω κανενα προβλημα στην τσεπη οποτε νομιζω οτι αν ειναι 5.9 το κινιτο ακομα καλυτερα προσωπικα. (οχι οτι αν ειναι 5.2 δεν θα το παρω απλως θα το χαρω πιο πολυ αν ειναι 5.9)

Γιώργος Κ.

Γιατί ρε Google, γιατί;;;;;;; Επρόκειτο να είναι το επόμενο κινητό μου μιας και έχω το 4αρι και είμαι υπέρευχαριστημένος αλλά με αυτή την οθόνη λυπάμαι πολύ, δε θα το πάρω. Έκανα τη παραχώρηση να πάω από 4,3 (xperia s) σε 4,7 οθόνη. Το να πάω όμως σε 5.9 είναι σχεδόν απαγορευτικό όπως και σε πολλούς από μας απ’ ότι βλέπω. Ελπίζω να βγει και 2η έκδοση..

Μαρίνος Ν.

Φίλε Κώστα Βλαχάκη έχω την εντύπωση όπως πολύ σωστά είπες ότι άλλο τα dots per inch και άλλο τα pixels per inch. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι μιλάμε για δύο ισάξιες μονάδες σε θέματα που αφορούν πάνελ οθονών. 1Dpi=1ppi άρα με ανάλυση 2392*1440(2560*1440 αν συμπεριλάβουμε και τα pixels που του έχουν αφαιρεθεί λόγω soft nav-buttons) τα 560ppi που μας δίνει το cpu-z ισοδυναμούν με 5.24″. Για τις 5.9″ τώρα που χρειαζόμαστε θα έπρεπε όπως πολύ καλά έχεις γράψει στο άρθρο κάτι κοντά στα 496ppi. Ακόμα και αν ήταν η διαφορά όπως λες από cpu-z σε κατασκευαστή κάποιες μονάδες δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη από 40ppi όπως και η περίπτωση του Z2 που ανέφερες. Γενικά σε όλα τα κινητά που έχουν περάσει από τα χέρια μου οι τιμές των προγραμμάτων είναι μεγαλύτερες του κατασκευαστή, αλλά ο χρόνος θα δείξει μόνο. Πιστεύω πάντως ότι το πιο λογικό είναι να βγει σε διαστάσεις οθόνης 5.25″ και διαστάσεις διαγωνίου συνολικής συσκευής στις 5.9″. 😉

Νίκος T.

Παίδες άλλο dpi άλλο ppi. Αν τα στοιχεία που βλέπουμε είναι αληθινά τότε η συσκευή είναι 5″. Τα dp είναι 1/160 ίντσες, που σημαίνει πλάτος 2,57 και ύψος 4,27 ίντσες άρα 4,98 ίντσες διαγώνιο. Τα στοιχεία αυτά είναι ίδια και με ένα άλλο leak (AnTuTu) πριν καιρό που έλεγε 5,2″. Οι διαφορά έγγειται στο UI του benchmark tool που (δεν) αναγνωρίζει αναλύσεις όπως 1440×2392 και 1440×2560, που είναι 5″ και 5,2″ αντίστοιχα. Μάλλον (μακάρι) πάμε για 2 συσκευές σαν iphone.

Hitnrun_

Κωστα μου το τσεκαρα αυτο που λες και επειδη το note μου εχει custom rom αυτη τη στιγμη εχει μια επιλογη να δεις τα στατιστηκα του κινιτου,οπου μου λεει 360dpi (oτι ακριβως και στο cpuz) και σε παρενθεση λεει actual dpi 386dpi. Δεν ειπα οτι ειναι το ιδιο τα dpi και τα ppi απλα σε πανελ οθονης ο αριθμος τους ειναι ιδιος (σχεδον) η διαφορα 490 με 560 ειναι αρκετα μεγαλη. Θεωρω πως σχεδον σιγουρα θα βγαλουν 2 κινιτα εκτος και αν τα leaks ειναι τοσο αναξιοπηστα και τα benchmarks λενε οτι ναναι γιατι το antutu ελεγε 5.2 οθονη… τωρα απο μερα σε μερα θα μαθουμε σιγουρα 🙂

Σάκης

Εγω πάλι νομιζω οτι θα εινια 5,2 το κινητο οπως ακριβως και το droid turbo που ειναι QHD ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 PPI ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 5,2 ετσι απλα. Τωρα που πατε και βρισκετε τα 5.9 μονο εσεις ξερετε… και το gnsarena στα 5,2 το εχει τωρα απο εκει και περα θα φανει τελη Οκτωβριου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.

Smartphones Moto Motorola

Moto Edge 50 Ultra: Με SD 8s Gen 3, 64MP 3x περισκόπιο και πλάτη από πραγματικό ξύλο

Το νέο Motorola Edge 50 Ultra είναι επίσημο και έρχεται με μια επιλογή πραγματικού ξύλου μαζί με δύο vegan αποχρώσεις δέρματος.