Nexus 6P & 5X: Δεν θα πάρουν Night Light και Fingerprint gestures

Είναι φανερό ότι η Google δεν θέλει να έχει στο ίδιο επίπεδο τη σειρά Nexus με τα ολοκαίνουρια Pixel phones, στα οποία δίνει χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα Android, ακόμη κι αν είναι τα δικά της Android.

Τα Nexus 6P και Nexus 5X, τα οποία έδωσαν τη θέση τους σε Pixel και Pixel XL δεν θα πάρουν τις λειτουργίες Night Light και Fingerprint gestures, χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο Android 7.1 Nougat. Αυτή είναι μια είδηση την οποία επιβεβαιώνει μέλος του Google team, μέσα από Google+ post και δεν χρειάζεται να πούμε ότι τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν θα έρθουν σε κανένα από τα προηγούμενα Nexus μοντέλα.

Η λειτουργία Night Light μειώνει το μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη, κάνοντάς την λιγότερο έντονη για τα μάτια το βράδυ ή σε περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό.

Όσο για τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, υπάρχουν συντομεύσεις όπως swipe down στον αισθητήρα των Pixel & Pixel XL, για να κατέβει η μπάρα με τα notifications και μελλοντικά λογικά θα έρθουν κι άλλα. Το χαρακτηριστικό απαιτεί συγκεκριμένο hardware ενσωματωμένο στο κινητό, κάτι που φαίνεται να μην έχουν τα Nexus 6P και Nexus 5X. Kαι το Night Light βασίζεται σε harwdware.

Παρά το γεγονός ότι δεν θα λάβουν όλα τα χαρακτηριστικά, το προνόμιο των Nexus 6P και Nexus 5X έναντι άλλων Android, είναι ότι θα πάρουν έγκαιρα το Android 7.1 update.

nexus 60 5x nougat, Nexus 6P & 5X: Δεν θα πάρουν Night Light και Fingerprint gestures

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
James

Προσωπικά ποτέ δε συμπάθησα αυτή την κοκκινίλα στην οθόνη. Για όποιον το θέλει υπάρχουν κάμποσες εφαρμογές στο play store που κάνουν ακριβώς αυτό

liris11

Τα fingerprint gestures υπάρχουν εδώ και καιρό στη Huawei απο το p9 και μετά συγκεκριμένα αμα κάνεις το δάχτυλο swipe κάτω βλέπεις ειδοποιήσεις δεξιά αριστερά αλλάζεις φωτο και αλλα Όπως double tap σβήνεις ειδοποιήσεις και αμα το κρατάς πατημένο ανάβει το φλας .. καλό ειναι να τα λέτε και αυτά στο άρθρο δεν είναι όλα Samsung και Apple υπάρχουν και άλλες εταιρείες που καινοτόμουν .

Πάνος

Η Huawei μπορεί να τα έχει, αλλά το θέμα είναι πως τακτικές apple με κουτσουρεμένες αναβαθμίσεις υιοθετούνται και από Google.
Με τη μισή διάρκεια αναβαθμίσεων.

KnightRider

Καταρχάς το night light χαλούσε πολύ τα χρώματα και 2ον υπάρχει εφαρμογή ήδη που να μειώνει το μπλε φως οπότε η είδηση είναι άχρηστη !!!!

Όσο για το fingerprint δεν το χρησιμοποιούσα ποτέ γιατί δεν ξέρεις αν χαλάσει κλπ – βάζω απλά δύσκολους κωδικούς και τελειώνω και αν χαλάσει και η οθόνη αφής βάζω OTG usb πληκτρολόγιο ή ποντίκι !!

Darth

@Πάνος και καλά κάνει και τα υιοθετεί, καθώς αυτές η τακτικές προφέρουν χρήμα… (τα ίδια θα έκανα αν ειχα εταιρεία)
ολο το ζουμί είναι καταναλωτές από την στιγμή που μασάνε ότι τους δώσουν καλά να πάθουν και να το βουλόσουν οτι αφορά τα παράπονα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.