Nexus 6P: Προβλήματα με το μικρόφωνο

Πολλοί κάτοχοι του Nexus 6P αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το μικρόφωνο της συσκευής κατά τη διάρκεια των κλήσεων. Ήδη η Google φαίνεται ότι έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα και κινείται προς την λύση του. Εκτιμάται ότι το πρόβλημα μπορεί να σχετίζεται με την λειτουργία noise cancellation της συσκευής. 

Πολλοί κάτοχοι του Nexus 6P έχουν αναφέρει ότι συχνά, κατά τη διάρκεια των κλήσεων, το άλλο πρόσωπο με το οποίο συνομιλούν δεν τους ακούει καλά και αυτό φαίνεται να οφείλεται στο μικρόφωνο του Nexus 6P. Ανάλογες αναφορές έχουν γίνει και στο Reddit. Από πολλούς σημειώνεται ότι το πρόβλημα δείχνει να διορθώνεται όταν κάποιος καλύπτει το πίσω μικρόφωνο του Nexus 6P.

H διαδικασία εξάλειψης θορύβου στο Nexus 6P βασίζεται στην χρήση πολλών μικροφώνων, κάτι που στην περίπτωση του Nexus 6P καταλήγει μάλλον να δημιουργεί πρόβλημα, εάν βασιστούμε στα όσα αναφέρονται σε fora. Η Google έχει δει το πρόβλημα και όλοι περιμένουν να δουν με ποιο τρόπο θα το διορθώσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό μπορεί να γίνει μέσω software, προφανώς με κάποιο κατάλληλο update.

Nexus 6P, Nexus 6P: Προβλήματα με το μικρόφωνο

Πηγή

 

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rose

Να ταν το μονο θα ηταν καλα …..

NtinosMD

Μαλλον παρατολμησε με την επιλογη να αφησει κινεζο να φτιαξει την high-end ναυαρχιδα της η Google για φετος. Μια χαρα ηταν με τους Κορεατες και την ομοεθνη της εταιρεια. Bidding on the winning horse μαλλον μιας και εβλεπε την huawaei να ανεβαινει την ωθησε και ειδου το αποτελεσμα. Το Nexus 5X ισως να βγει και ο σιωπηλος νικητης οταν πεσει τελικα η τιμη του.

Darth

ήδη βρήκαν τι είναι βασικά (είδα κάπου αναφορές)

το firmware το όποιος είναι υπεύθυνο για το noice canceling δεν λειτουργεί σωστά

βασικά το πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως στο android 6

και λογικά σύντομα περιμένουμε fix

μεχρι τότε όποιος έχει θέμα απλά κάνει disable to noice canselling

Φώτης

Παντος ασχετο με αυτο η συσκευή ειναι παρα πολυ καλη κ ποιοτικότατη!!!Ειμαι ανάμεσα σε αυτη η το s6 edge plus….Ποιο ρε παιδια λέτε να επιλέξω;;;

Ανδρεας

samsung που δεν λυγιζει.
οντως η επιλογη της huawei ηταν εντελως αστοχη.

bill

αμεσως να κατηγορισουμε την χιουαγει….αμα η γκουγκλ εχει κανει πατατια στο λογισμικο τι φταιει χουαγει?

Almir

Η Huawei είναι μια σοβαρη εταιρεια με πολυ καλη δουλεια σε πολλες συσκευες της ( βλ. honor 6-7 , mate s, mate 7-8…)
Δεν νομιζω οτι η Google έκανε λαθος επιλογη. Κατι θα γνωριζουν παραπανω.Προφανως, οπως αναφερει φιλος σε σχολιο του, με ενα update θα μπορει να διορθωθει το προβλημα.
Εν τω μεταξυ ευκολο ειναι να λεμε οτι “ειναι κινεζικη , ειναι κορεατικη… εχει μηλο…!”( γνωμη μου παντα)

Stefanos

Γνωριζει καποιος ποτε θα ειναι διαθεσιμο στην Ελλαδα?

alexis touba

Κηνεζος αλλα τους πηρε τα λεφτα τα τελευταια δυο χρονια.Και να πω την αληθεια δε μου φενεται παραξενο γιατι σε ολα τα καινουργια κηνητα samsung lg iphone sony moto και αλλα παντα καποιο προβλημα εμφανηζεται και φτιαχνεται με καποιο uodate ακομα και στο iphone ys pkus κ 6s εμφανηστηκε προβλημα και φτιαχτηκε με καποιο update γιαυτο το θεορω ασκοπο να σχολιαζουμε μια εταιρια ως αρνητικια στο συνολο της σαν δουλεια που η συγκεκρημενη εταιρια εχει πιο πολλες επιτυχιες παρα αποτυχιες σε γενικο συνολο.Τουλαχιστον δηνει ησαξιες συσκευες και καλυτερες μπορω να πω απο καποιες πιο ακρηβες συσκευες .Ειχα iphone5 galaxys5 lg g3 32gb mate7 και τωρα εχω honor6 plus και η αληθεια ειναι οτι τα huawei ειναι πολυ καλυτερα απο αυτα που ανεφερα σαν συνολο δυνατοτητων και απο πολλα αλλα και πολυ καλυτερες τιμες.Σηγκρηνε mate s με iphone 6 η 6s και ελα να με πεις μετα.Η συγκεκρημενη εταιρια εχει βαλει τα γυαλια σχεδον σε ολους και ανεβαζει τον πηχει και αυτο τσουζει πολυ λεμε.Αντε με το mate8 να δουμε τι θα γηνει.Μη ξεχναμε μπλε οθονες και επανεκινησεις στα iphone η λαγκαρησμα του θανατα σε s5 note4 lg η καμενες μπαταριες και εκρηξεις σε καποιες συσκευες η και γω δε ξερω… Συνέχεια »

Γιώργος 3

@alexis toubas@ ελα πες την αλήθεια , εχεις ματια σχιστα, κρατας απο απω ανατολη κανεις εσαγωγες κινητων και τρως ρυζι με τα χέρια δεν εξηγείται που εβγαλες ολα τα κινεζικα κορυφες και ολες τις αλλες ναυαρχιδες σαπιες, παλι καλα που δεν ειπες οτι προκαλεσαν με τις μπαταρίες τους τις εκρήξεις στην Γαλλία τα note 4

Chris

Το έχω από την παρασκευή όσες κλήσεις και έχω κάνει κανείς δεν μου ανέφερε κάτι το τηλέφωνο είναι απίστευτο. Δεν ξέρω τι λένε κι χρήστες Αμερικής εδώ το ευρωπαϊκό δεν έχει κάτι τέτοιο..

Nik

Το τηλ ειναι κορυφη λεμε σε ολα του
κ πρεπει να ειναι κ το ταχυτερο απο οτι κυκλοφορει μεχρι τωρα

oλα τα reviews στο εξωτερικο
Το τοποθετουν στα τοπ ξυπνατε πια με τους κινεζους που ολο σας ενοχλουν..

Darth

@Chris @Nik αντε ρε με την κινεζιλα σας παρετε ενα samsung η ενα iphone να βρειτε την ηγεια σας

Demarko

@Chris Απο που το βρήκες το 6p ?To εχω κάνει pre-order στο αμαζον αλλα ακομα δεν μου έχει έρθει ειδοποιηση για αποστολή.

chris

Απο amazon.it
https://www.amazon.it/dp/B017EOVF8U/ref=sr_ph?ie=UTF8&qid=1448270406&sr=1&keywords=nexus+6p
και το εχει ακομα διαθεσιμο!

mixtri

Μακράν το καλύτερο τηλέφωνο που έχει κυκλοφορήσει φέτος. Περιμένουμε και τα δικά της με τους Kirin… Πονάνε οι Κινέζοι, φαίνεται.

Demarko

@Chris. Thanks man. Αλλα βλεπω πως μονο το 32gb υπάρχει. θα περιμένω το 64αρι. Τι λέει το κινητο ; Σου άρεσε ;

Demarko

@Darth.. Και το iphone σου made in china ειναι μεγάλε. Αλλά ναι ξέχασα.. σχεδιαστηκε στην καλιφορνια. Και το nexus στο αμέρικα σχεδιαστηκε και η παραγωγή στην κινα. Ξεκόλα

chris

Αγαπητε @darth προερχομαι και απο iphone 5 moto x 2014 nexus 6. Πιο iphone που διελυσε το λογισμικο της μετα το ios 6?που λαγκαρει, που εχει χασει το smoothness του, που μας δουλευει η apple με τα update της?samsung ειναι καλη επιλογη με το edge plus να ειναι κορυφαιο σε φωτο καμερα αλλα μεχρι εκει..δεν θελω bloatware και θελω λειτουργικα updates. Εφοσον δεν εχετε πιασει στα χερια σας το nexus 6p μην βγαζετε βιαστηκες αποψεις θα εκτεθειτε. Λοιπον στα του τηλεφωνου….. οπως εχετε δει στα review τα πραγματα ειναι ετσι. Η αισθηση στο χερι είναι premium υπαρχει η αισθηση οτι ειναι ελαφρυ σε σχεση με τα 178 γρμ. Πρωτη εντυπωση μου εκανε η οθόνη… απλα φανταστικη με φοβερα χρωματα, ειναι super amoled ιδια με το note 5 απλα στην samsung την εχουνε ρυθμιση με τερμα τον κορεσμο… εδω υπαρχει μια φυσικη ωραια πολυ ευκρινης οθονη. Το αποτυπωμα…. απλα πολυ γρηγορο…Ηχεια πολυ δυνατα και πολυ ποιοτικα…. Η καμερα πολυ καλη… δεν εχω την εχω δοκιμασει αρκετα αλλα ειμαι σιγουρος οτι σ6 edge plus εχει καλύτερη. Απο ταχυτητα ειναι πολυ γρηγορο, πιο γρηγορο απο το nexus 6…. αισθητα πολυ πιο γρηγορο…την φορτιση απο 19%-100% την εκανε σε 1 ωρα και 20 λεπτα…… Συνέχεια »

alexandros k

εμένα πάντως η huawei μου έχει αποδείξει την αξία της με το mate 7 μου.τώρα όσοι βγαίνετε και κράζετε δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο.μακάρι όλες οι εταιρίες να βγάζουν καλά και απροβλημάτιστα τηλέφωνα (από samsung μέχρι apple).μακάρι να είναι πρόβλημα software και να το διορθώσουν άμεσα ώστε όσοι το αγόρασαν να μην έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα και να λυθεί με ένα απλό update.ΜΗΝ ΚΡΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ,ΦΤΑΝΕΙ!!!

Demarko

Θα συμφωνησω με τον alexandro. Γενικά όλα τα κινητά απο οποιαδηποτε εταιρεια μπορουν να παρουσιάσουν προβλημα. Για παράδειγμα το galaxy s6 edge που πήρα αρχές αυγουστου, μετά από 2 βδομάδες, ένα καλο πρωί που ξύπνησα η οθόνη ηταν κομμάτια λες και πέρασε φορτηγό πάνω απο το κομοδίνο.. και φυσικά η ασφάλεια δεν με κάλυψε.

pazzo

Εγώ πιστεύω πως όλα αυτά είναι θέμα software και ποιο πολύ πατάτα της Google.

Fertis

@darth@ που λεφτα για τέτοια brands, ο αλλος λεει πηρε το edge και το πρωι αυτοκαταστραφηκε η οθονη του, κοινως αυτοκτόνησε χαχαχα, ολα ειναι καθαρά θεμα τσέπης, ο αλλος παιρνει την κινεζια περιμένει ενα μηνα και αμα χαλασει το πετάει

Chris

Μαρεσει που λέτε κινεζιές και θέμα τσέπης το s6 edge στο Σκρουτζ έχει 650 το ίδιο και το 6p εδω. μιλάμε για ναυαρχίδες τι σχέση έχουν τα low cost κινέζικα. Α και που είσαι όλα Κίνα φτιάχνονται και κορεα… Και για να μην ξεχάσω και τα δύο έχουν samsung super amoled οθόνη…

Demarko

Πες τα ρε Chris. Αυτό λέω.
@Fertis. Ακριβως ετσι εγινε. Που το εψαξα στο google κι αλλοι κατοχοι παρουσιασαν το ιδιο προβλημα. Λογικά καποιο προβλημα υπερθερμανσης, δεν εξηγειτε αλλιως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.