Nexus 6P: Πόσο θερμαίνεται ο Snapdragon 810;

Φέτος και η Google αποφάσισε να κυκλοφορήσει δυο εκδόσεις της ναυαρχίδας της, τα Nexus 6P και Nexus 5X, ένα εκ των οποίων “τόλμησε” να φορέσει τον πολυσυζητημένο Snapdragon 810. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου παρατηρήθηκε αύξηση της θερμοκρασίας σε κινητά που φορούν τον 810 και όταν είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει ακόμη περισσότερο και να επηρεάσει την απόδοση.

Πολλοί κατασκευαστές που έβαλαν τον Snapdragon 810, ανακοίνωσαν διάφορους τρόπους για να ρίξουν την θερμοκρασία του, κάποιοι τα κατάφεραν και κάποιοι όχι. Πως τα πηγαίνουν όμως Google και Huawei στο νέο Nexus 6P; Το Android Central έκανε τις δοκιμές του και μας δίνει τα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιώντας μια υπέρυθρη κάμερα Flir, εξέτασαν την θερμοκρασία του Nexus 6P σε διάφορες περιστάσεις. Σε θερμοκρασία δωματίου 24.4 βαθμούς Κελσίου, το κινητό είχε θερμοκρασία περίπου 27.7 βαθμούς Κελσίου. Μετά από χρήση 10 λεπτών η οποία περιλαμβάνει 5 λεπτά gameplay, το Nexus 6P πήγε στους 37.3 βαθμούς Κελσίου, όταν ξεκίνησε να τρέχει benchmarks, η θερμοκρασία ανέβηκε στους 37.7 βαθμούς αλλά δεν ξεπέρασε ποτέ τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Android Central, το Samsung Galaxy S6 Edge με τον Exynos επεξεργαστή, στο ίδιο τεστ έφτασε στους 48.8 βαθμούς Κελσίου. Επομένως, το Nexus 6P θερμαίνεται, αλλά όχι περισσότερο από τα υπόλοιπα smartphones.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα παρατηρήσετε ότι το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας βρίσκεται γύρω από την κάμερα και τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και αυτό διότι τα πάντα βρίσκονται συγκεντρωμένα εκεί.

Nexus 6P: Πόσο θερμαίνεται ο Snapdragon 810;, Nexus 6P: Πόσο θερμαίνεται ο Snapdragon 810;

Nexus 6P: Πόσο θερμαίνεται ο Snapdragon 810;, Nexus 6P: Πόσο θερμαίνεται ο Snapdragon 810;

Nexus 6P: Πόσο θερμαίνεται ο Snapdragon 810;, Nexus 6P: Πόσο θερμαίνεται ο Snapdragon 810;

Nexus 6P: Πόσο θερμαίνεται ο Snapdragon 810;, Nexus 6P: Πόσο θερμαίνεται ο Snapdragon 810;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
peristeri

Φαινεται πως καταφερε να τον δαμασει!!!

μανος

ποτε θαρθει ρε παιδια Ελλαδα? και απο ποιον πάροχο?..

dim

ίσως η marshmallow 6.0 κατάφερε να τον δαμασει

dimitrisdim14

Που είχατε φαγωθεί οοοοολοι με τον 810 ότι θερμαίνεται και ότι έχει θέματα … Φοβερός και τρομερός είναι … Ούτε στο gflex 2 ζεσταίνεται πολύ … Όλα νορμάλ.

dark_master

Μια χαρά είναι ο 810. Να δούμε τώρα τι θα λένε οι φανς των Exynos… γιατί 11.1 βαθμούς δεν το λες και μικρή διαφορά….

Βαγγέλης

dimitrisdim μέλος του XDA έβαλε θερμομονωτικη πάστα στον 810 του gflex 2 και είδε οτι παλι έχει throttling με μετρήσεις.Μακάρι όντως να διορθώθηκε το πρόβλημα του εν λογο επεξεργαστή χωρίς επιπτώσεις στην απόδοση του 6P

Themazerunner

Αφηστε να περπατησει το κινητο και θα δουμε αν ολα θα ειναι νορμαλ.Ευχομενος να ειναι αλλα δεν θα αργησουν να σκασουν τα σχολια το ενα πισω απο το αλλο για υπερθερμανσεις οπως το βλεπω εκτος κι αν(μενει να δουμε ενα teardown 6p στο τι εβαλε η huawei ως ψυξη)εκανε υποχρονισμους,η 6,0 κανει καλυτερη διαχειριση πορων και δεν τον ζοριζει αρκετα.Τα προβληματα σε ολα τα κινητα με snap αναφερονται μετα απο μερικους μηνες χρησης.Η συγκριση με το edge δεν βοηθα πουθενα καθως μιλαμε για ενα κινητο που ΔΕΝ εχει heatpipes κτλ και ειναι ακομη με 5,1,1 χωρις να εχει ενοχλησει ποτε με μηνυματα υπερθερμανσης ποτε.
Στις επιδοσεις σιγουρα μετραει το λειτουργικο καθως το note 4 στην 4,4,4 εβγαζε 52 χιλιαρικα antutu στην 5,0,1 επεσε στα 40 και στην 5,1,1 ξαναπηγε στα 52.Δεκα χιλιαδες score+ διαφορα δειχνει ξεκαθαρα την δουλεια που κανει η google στο λειτουργικο της.
Ο 810 χωρις μαγειρεματα δεν μπορει να λειτουργησει σωστα και αυτο το λενε παντου(xda κ.α).Ενα τσιπακι οταν ειναι προβληματικο απο την κατασκευη του ειναι προβληματικο.Τωρα τι θα κανει ο καθενας για να τον φερει στα “νορμαλ” του και αν πετυχει ή οχι εκεινο ειναι θεμα χρονου.
Εδω θα ειμαστε και θα το δουμε…

Βαγγέλης
Pilot

Σε Xiaomi mi note pro πάντως που έχω πρόβλημα όπως το παρουσίαζουν δεν υπάρχει… Το έχω εδώ η ένα μήνα και μπορώ να πω ότι η θέρμανση είναι λιγότερη από προηγούμενα κινητά που είχα…

KostasB

Ρε με τον 810. Μια χαρά είναι. Ούτε στο OnePlus 2 υπερθερμαίνεται αν και εκεί έριξαν την ταχύτητα. Πότε θα έρθει επιτέλους το Google Playstore με συσκευές στην Ελλάδα;;;

b16bkostas

https://www.androidheadlines.com/2015/07/oneplus-2-htc-one-m9-snapdragon-810-temperatures-compared.html

Λίγο καλύτερα από m9 και one plus two αλλά δεν ξέρω κατά πόσο το τεστ ήταν ιδιο

Ιωάννης jb

Πόσο μπορεί να σας εχουν τυφλώσει κάποιους εταιρίες όπως η samsung και οχι μόνο.. πραγματικά απορώ!!!!!
Εδω σας λένε οτι ο sd810 εχει φτάσει σε σημείο μετά απο χρήση να εχει 11°C λιγότερους απο τον exynos και το περνάτε στο ντουκου!! ΕΛΕΟΣ
Μιλάμε για είδηση ΚΑΡΑΕΙΔΗΣΑΡΑ!!!!!!!!! και οχι βλακείες τώρα!!!!
Αποδεικνύει πολλά…… και σίγουρα η προπαγάνδα εταιριών κατά του sd810 είναι ορατή ακόμη και στον πλέον κοντόφθαλμο…

dimitris2066

εγω παλι ειδα πως η “lagsung” εβγαλε exynos7420 …η qualcomm sd810…και απο κει κ περα ο exy εμεινε σταθερος ενω οσες συσκευες κ να φορεσαν 810 μα heatpipes βαλαν μα παστες μα εκδοση v2.1 μα v180000 παλι προβληματα εχει..κ μονο π οι ιδιες εταιρειες ανακοινωνουν πως τον κουμπωσαν με ενα ορισμενες παραμετροποιησεις π.χ κατεβαζουν χρονισμους ε …Ε…οι ιδιες οι εταιρεις κανουν προπαγανδα ; Και παμε στο 6P …Themazerunner …respect ! Συμφωνω στα λεγομενα σ και επισης να προσθεσω πως το Android Central συγκρινε το 6P με το S6 …Μα γιατι ??? Μα αφου ολα ειναι προπαγανδα κ ο Sd810 ειναι “ΚΤΗΝΟΣ” γιατι δεν το συγκρινουν με μια ακομη συσκευη ΚΤΗΝΟΣ π φοραει sd810? Ωραιος καλος χρυσος ο sd810 μα ως εκει…αμα μ βγαινει τωρα το z5 π ειναι κ απο τ πιο προσφατα ΝΑΥΑΡΧΙΔΟΣΜΑΡΤΦΟΝΙΑ και μ κολλαει τ touch να το βρασω 🙂 ας γινει μια αναλογη μετρηση με note 5 MARSHMALLOW..and the point goes to …LAGSUNG 🙂

Max91

Δεν ξέρω τι λένε οι εταιρείες, βασικά ξέρω ότι τους συμφέρει αλλά τεσπα. Εγώ έχω Ζ3+ με τον sd810 και η κοπέλα μου το S6 και μπορώ να πω πως το δικό μου γίνεται σαν το κεφάλι του Ghost Rider όχι ότι το S6 είναι κρύο αλλά η διαφορά είναι μεγάλη.

Ermis

Και ιδού ή απορία. Λέτε ο SD 810 να θερμαινόταν λιγότερο από όσο μας το παρουσίαζαν???
Δε λεω κάποιες συγκεκριμένες συσκευές, όχι μοντέλα, θα θερμαινοντουσαν αλλά ο SD ως επεξεργαστής είχε προβλήματα υπερθέρμανσης ή όχι??

Δημήτρης

Πρόβλημα υπήρχε με τον 810.Μη πηγαίνουμε κατευθείαν στο άλλο άκρο. Το ότι το εκμεταλλεύτηκε ο ανταγωνισμός και έπεσε τεράστια λάσπη είναι άλλο καπέλο. Το 6p είναι απο τα πρώτα κινητά που φοράνε την έκδοση 2 του επεξεργαστή όπου έχει γίνει ολικό revision. Κάνει μακράν καλύτερη διαχείρηση ενέργειας χωρίς να χρειάζεται underclock.Απλα τον εστρωσαν επιτέλους

Themazerunner

Για να βαλουν microsoft και sony και ακομη δεν γνωριζουμε τι εκανε και η huawei και αλλες εταιρειες τετοιες γομαροψυκτρες προφανως ο 810 εχει πολυ μεγαλο προβλημα με τις θερμοκρασιες οπου ηταν απαγορευτικες για την σωστη λειτουργια και επιδοσεις χωρις να ριχνει throttle στο κεφαλι.Αλλοι οπως η op2 του ριξανε τα ρολογια.(υποχρονισμος).
Oλα αυτα ειναι δεδομενα και απορω που καποιοι δεν θελουν να το καταλαβουν.
Ολες οι αλλες εταιρειες mediatek,samsung,kirin δεν χρησιμοποιουνε καθολου τετοιου ειδους ψυξης και δουλευουν καρφι και απροσκοπτα.
Eνα “καλο” που ισως βγει με τον 810 ειναι οτι οι εταιρειες θα εξελιξουν τα συστηματα ψυξης και στα κινητα…χαχα…

thanoik

και οι μηχανες αυτοκινητων δουλευουν υδροψυκτα με ψυγεια νερου και με τα πολλα αλογα με intercooler και οχι πλεον αεροψυκτα,ηρθεν μαλλον η εποχη που θα βαζουνε ψυκτρες και για τους επεξεργαστες,το προβλημα ποιο ειναι αν ειναι να δουλευουν ολα ρολοι?

Themazerunner

Οταν ολοι οι κατασκευαστες σε αλλους επεξεργαστες(σχεδον ολους) ΔΕΝ βαζουν υδροψυξη σε καμια κινητη συσκευη και καποιοι αναγκαζονται να βαλουν λογω ελλατωματικου επεξεργαστη δεν νομιζω να τιθεται θεμα συγκρισης,προβληματικοτητος και αποδοσης ιδιαιτερα οταν καποιοι βγαζουν παραπανω επιδοσεις απο το αεροψυκτο-υδροψυκτο. Αλλωστε δεν νομιζω η qualcomm μαζι με τον επεξεργαστη να ελεγε μαζι δωρο και μια υδροψυξη.Με αλλες προδιεγραφες τον εβγαλε με αλλες κατεληξε…αυτο με λιγα λογια περιγραφεται ως…houston we have a problem. Τελος αν φτασαμε να συγκρινουμε ferrari με smart σε θεματα ψυξης παμε καλα… Το οτι ενας επεξεργαστης παραγει αφυσικη θερμοτητα και εσυ με το ζορι προσπαθεις να τον κρατησεις δροσερο περαν των μεχρι τωρα δεδομενων στον χωρο αυτο σημαινει οτι τρωει μπαταρια εχει μεγαλες απωλειες και αναγκη σε ενεργεια.Μονο energy efficiency που δεν θα ειναι. Αλλωστε η υδροψυξη ειναι κυριως για να μην εκραγει καθως και για να μην κανει throttle. Τι να κανεις εναν επεξεργαστη οταν περαν του 5-10λεπτου αρχιζει και ριχνει ρολογια ριχνοντας τις επιδοσεις και τρωει τον αμπακα σε ενεργεια; Γιατι το αρθρο αναφερεται μονο σε θερμοκρασια.Διαγραμματα επιδοσεων,clock loads κλπ δεν βλεπω τιποτε σε συναρτηση με το χρονο… To “ολα ρολοι” εσυ το καταλαβες απο το αρθρο;παρτο στα χερια σου και σε καθημερινη χρηση και… Συνέχεια »

micr0g

Εκαιγε στο M9 ο 810.
Σταματηστε τα fan boys τις αρλουμπες πως ειναι μια χαρα,ελεος!

Ιωάννης jb

Μια χαρά είναι ο sd810 στο m9… Το ξέρω απο πρώτο χέρι….
Σταματήστε να τρολαρετε!!!!

Darth

@thanoik και πριν πεταχτεί κανεις και πει να το tesla model s με 800 άλογα ηλεκτρικό και δεν έχει ψήκτρα κλπ… λαθος και εκει… και στης μπαταρίες και στις μηχανές (4 εχει) μια χαρά έχει σύστημα ψύξις

vasilist

Μπορεί στο άρθρο να αναφερθεί antutu score και συχνότητα του 810?
Γιατί δεν το βλέπω ολοκληρωμένο το άρθρο έτσι μόνο με μια ξερή θερμοκρασία, γιατί μπορεί να τρέχει στα 1.3ghz και τότε τι να το κάνεις όταν είναι σαν να έχεις τον 801 στα 2.5.
Μακάρι να τα κατάφερε η google να τον δαμάσει αλλά δεν το νομίζω να τρέχει στα 2.3 μάλλον θα είναι υπερχρονισμένος όπως στις άλλες ναυαρχίδες.

thanoik

@Darth+1 (y)

vasilist

Edit για το σχόλιο μου ποιο πάνω μετά από αναζήτηση.
Τελικά πέφτει πολύ throtling γιαυτό και το χαμηλό score και ειδικά αν τρέξει και 2 φορές το benchmark χάνει και απο τον 808.
Δεν νομίζω όμως πως πειράζει για απλή χρήση γιατί στο άνοιγμα εφαρμογών και απλή χρήση δεν θα προλαβαίνει να ανεβάσει θερμοκρασία και να τον ρίξει σε sd800 επίπεδα άρα μια χαρά θα είναι το τηλέφωνο.
Το έψαξα γιατί μου φάνηκε παράξενο που δεν ανεβάζει θερμοκρασία, είχα διαβάσει αναλυτικότατα άρθρα στα phonearena,gsmarena και anandtech πως ο sd810 2.1 δεν έχει σχεδόν καμιά διαφορά στην θερμοκρασία από τον πρώτο 810.
Πιστεύω πως ο 820 θα είναι πολύ καλός μετά απο τον 810 φιάσκο, και σε όσους λένε περι προπαγάνδας ρε παιδιά ψάξτε, διαβάστε, συγκρίνετε μην γινόσαστε φανατικοί σε μια εταιρεία γιατί το προηγούμενο τηλέφωνο σας όπως το δικό μου είχε τον sd801 και ήταν τοπ, ο ανταγωνισμός κάνει καλό σε εμάς η φανατίλα όμως όχι.

dimitris2066

Προσωπικα ειχα με τον 800αρη γτ πολυ απλα δεν εβλεπα διαφορα με τον 801 συγκριτικα μεγαλη …οποτε 2 ετη μετα κ πας σε 810 π οι περισσπτερες εταιρειες ριχνουν συχνοτητες κ ειναι σαν να.εχεις συσκευη 2013???
φιλικα ..

anwnymous

Προπαγάνδα της samsung είναι ότι είναι ελαττωματικός ο 810.
Δεν έχει σημασία ότι:
ότι έχει τις επιδόσεις του 801 ή ότι ούτε τον 5433 του note 4 δεν ξεπερνάει,
ή ότι υπάρχουν εταιρίες που προτίμησαν τον 808(& όλως τυχαίως δουλεύουν άριστα)
ή ότι ως επι το κλείστον οι συσκευές με 810 έχουν θέμα(βλέπε m9, z3+)

Όχι, δεν έχει καμία σημασία.
Είναι προπαγάνδα της samsung, ο 810 είναι κορυφή, είναι το καλύτερο soc που βγήκε ποτέ, όποια ναυχαρχίδα δεν τον φορά χάνει και είναι για πέταμα.

Πάντως, τώρα που πιάνουν τα κρύα μια συσκευή με 810 αποκτά άλλη αξία.

dimitris2066

χαχα anwnymous respect ! 🙂

mixalhs

Τα ειπε ολα ο anwnymous!!

Chris

Εδω τα καλα bench…. https://www.phonearena.com/phones/benchmarks.
Σε κανενα review του συγκεκριμενου κινητου δεν εχω ακουσει κανενα λογω για την υπερθερμανση του 810 που ειναι v2.1 και δεν χω δει σε κανενα review για αλλα κινητα να υπερθερμενεται.Μια χαρα τα παει στα bench…οποιος θελει επιδοσεις παει σε s6 edge plus και games..οποιος θελει stock android pure και developer phone nexus 6p απλα το καλυτερο nexus μεχρι στιγμης…

Άκαρδος

@Max91 Α ρε διάολε…έφτυσα τον καφέ που έπινα πάνω στο monitor όταν διάβασα για το κεφάλι του Ghost Rider…Χαχαχα να’ σαι καλά…

Στο θέμα μας τώρα..αυτό που ενδιαφέρει εμένα είναι πως τον δάμασε η Microsoft στο 950XL και μέχρι στιγμής όλα φαίνονται καλά, οπότε όταν κυκλοφορήσει επίσημα το κινητό και πέσει λίγο η τιμή, εάν δεν έχουν αρχίσει η φήμες περί surface phone με full windows για το καλοκαίρι και με βάλουν πάλι σε παιχνίδι wait and see, με βλέπω να τσιμπάω ένα 950XL σαν διάδοχο του 1020 μου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.