Nexus S, Στην Αυστραλία αναμένεται να αναβαθμιστεί αύριο σε Android 4.1 Jelly Bean

Στο επίσημο blog της η Vodafone Αυστραλίας σημειώνει μεταξύ άλλων ενημερώσεων ότι το smartphone Nexus S θα ξεκινήσει να αναβαθμίζεται στην νέα έκδοση του Android 4.1 Jelly Bean… αύριο 19 Ιουλίου! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα για όλους εμάς που ζούμε στην Ελλάδα μιας και από τον ίδιο πίνακα βλέπουμε ότι εκεί (στην Αυστραλία) το Galaxy Nexus δεν έχει αναβαθμιστεί ακόμα, ενώ εδώ έχει πάρει ήδη την έκδοση 4.1 JB.

update: Κοκκίνισε το ανθρωπάκι Android όχι επειδή αναβαθμίστηκε το Nexus S της Vodafone Αυστραλίας σε 4.1 Jelly Bean, αλλά από το κακό μου μιας και σύμφωνα με σημερινό update της εταιρείας η αναβάθμιση αναβάλλεται προς το παρόν… Πηγή.

Από αυτές τις πληροφορίες όμως μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι το Nexus S και το Motorola Xoom δεν θα αργήσουν και πολύ να αναβαθμιστούν σε Android 4.1 Jelly Bean. Για άλλα μοντέλα, μην με ρωτήσετε. Οι κατασκευάστριες εταιρείες τηρούν σιγήν ιχθύος!…

, Nexus S, Στην Αυστραλία αναμένεται να αναβαθμιστεί αύριο σε Android 4.1 Jelly Bean

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fnsgr

Θέλω κι εγώωωω! Ανυπομονώ! 😛

stavros

Αν δεν παρει το σ2 μου και παρει αυτο θα καταληξω με iphone

Panagiotis Gr.

@stavros δεν το βλέπω να το πάρει. αλλά και να το πάρει υπολόγισε λίγο πριν το android 4.3 ή 5

greeceandroid

Η αναβάθμιση σε 4.0 από 2.3.Χ ήταν major, για αυτό τον λόγο άργησε (και δυσκόλεψε) τόσο πολύ τους περισσότερους κατασκευαστές. Από 4.0 σε 4.1 ΔΕΝ θα αργήσει τόσο πολύ καθότι είναι πολύ πιο “εύκολη” αναβάθμιση.

(Το s2 θα είναι τραγική πατάτα αν ΔΕΝ πάρει επίσημα 4.1, αλλά έτσι κι αλλιώς πρόκειται για ένα από τα πιο supported κινητά από τους xda, ΣΙΓΟΥΡΑ θα βγει σταθερή και αξιόπιστη Jelly Bean Rom, -τουλάχιστον- ανεπίσημα)

Δεν το φοβάμαι το S2, κάποια άλλα 2πύρηνα φοβάμαι, (LG2x, Atrix) τα οποία δεν έχουν την χαρά να δούνε καν ICS ακόμα! Και εξ αιτίας και την nvidia που δεν έχει διαθέσει τον πλήρη κώδικα για τους drivers του tegra 2, όλες οι custom roms δεν θα υποστηρίζουν hardware acceleration σ αυτές τις συσκευές.

GiannisWST

Καλα atrix και 2χ δυσκολο εως χλωμο το βλεπω δυστυχως για αναβαθμιση… Επισης δε θα ημουν τοσο θετικος για το σ2 γιατι η samsung ειναι ολιγον διστακτικη οταν βγαζει νεο τοπ μοντελο (ακα σ3 τωρα). Μακαρι να το παρει και το σ2, αλλα θα το αργησει τοσο πολυ που θα αναγεννηθουν μνημες ελληνικης υποστηριξης σε σ1… Οσο για το σχολιο του σταυρου φιλε βαψτο μπλε και πετα το στη θαλασσα, χωρις παρεξηγηση αλλα, ειναι ακομη κινηταρα το σ2 και τετοια σχολια ειναι αξια αποριας.

Δεν εχουν παρει ολα τα ελληνικα galaxy nexus ακομα 4.1 αναβαθμιση. Υπαρχουν δυστυχως και μερικα branded samsung μοντελα που θα αργησουν παραπανω. Δειτε για περισσοτερα σε myphone.gr ή αλλα site καθως το προβλημα δεν ειναι μονο εδω.

Γιώργος

Μπράβο ρε Κώστα. Πολύ ευχάριστα νέα. Κράτα μας όσο πιο πολύ μπορείς ενήμερους 🙂

peter

Καλησπερα

Επειδη μενω αυστραλια τους τελευταιους 6 μηνες αλλα διαβαζω το site εδω και πολυ καιρο , εχω το galaxy S3 ξερεις κανεις ποτε θα αναβαθμιστει σε 4.1 στην αυστραλια ?

Ευχαριστω

peter

Σε ευχαριστω cVlachakis.

panos13

Παιδιά είναι ιδέα μου η έχει ξεφτιλιστεί το θέμα με τις αναβαθμίσεις στο android. Μου φαίνεται μόνο google phone αξίζει…

βασιλης

Τελικά πρέπει να στραφουν όλοι στα Google phones. Ειναι τα καλύτερα.σε υποστήριξη. Αγοραζω το Nexus απο πλαίσιο που το έχει σε προσφορά. Στελνω το Htc one x. Το ναεχεις δυο πυρήνες αντι για τέσσερις.δεν εχει μεγάλη σημασία,πιστεψτε με…

georgekab

@βασίλης συμφωνώ μαζί σου!εγω εχω το nexus s και είμαι πολύ ευχαριστημενος με το ics και τωρα που το έχει προσφορά στο πλαίσιο θα πάρω το galaxy nexus.

dimitris91

Εχω την ICS απο τον χειμωνα και τον τελευταιο καιρο το κινητακι “τραβαει ζορια”…ισως οφειλεται στην αυξημενη θερμοκρασια περιβαλλοντος αλλα το να κανει reboot απο μονο του και να “τρωει απειρα λαγκαρισματα” , δεν εξηγει μια νορμαλ συμπεριφορα! Για να δουμε τι μπορει να κανει η jelly bean….

Apostolos Vlahopoulos

κάνε ένα update Κώστα και επίσημη ανακοίνωση υπάρχει από την Googe ότι άρχισε η OTA και εγώ την πήρα ήδη…..πολύ καλές εντυπώσεις μέχρι στιγμής από το JB…πάρα πολύ καλή δουλειά οι μηχανικοί της Google…

GiannisWST

Και εγω αναβαθμιστικα χθες το βραδυ σε 4.1.1 ota. Κρατησα ολα τα apps και τα δεδομενα και η αποκριση απιστευτη! Μεχρι στιγμης δεν εχω κανει restart μετα την αναβαθμιση αλλο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος για την εμπειρια χρησης. Πολυ καλυτερα απο την 4.0.4

fnsgr

Κι εμένα μου ήρθε η ενημέρωση χθες βράδυ,την έκανα τελικά σήμερα και στο καπάκι μια επανεκκίνηση γιατί ψιλό-lagαρε και τώρα πηγαίνει μια χαρά! Αλλά για μεγάλες αλλαγές δε μπορώ να πω ακόμη, σίγουρα είναι πιο ωραίες οι ειδοποιήσεις!

Γιώργος

Παιδια σε οποιον δεν βγαινει η αναβαθμιση μπορει να παει στις εφαρμογες >> ολα >> πλαισιο υπηρεσιων google >> θα μπειτε μεσα και θα πατησετε πρωτα εκαθαριση δεδομενων και επειτα αναγκαστικη διακοπη. Μετα θα πατε να κανετε ενημερωση τηλεφωνου και θα δειτε οτι η ηνερομηνια εχει παει στο 1970. Πατηστε για να ψαξει για ενημερωση και λογικα θα την βρει. Αμα δεν την βρει σημαινει οτι δεν εχει βγει ακομα για το κινητο του και να συνεχισει να κανει την διαδικασια για μερικες μερες εως οτου του ερθει η αναβαθμιση. Εγω ετσι αναβαθμισα σημερα το κινητο. Ελπιζω να σας βοηθησα. 🙂

Γιωργος Κρητη

Εχω το Samsung nexus s και την έκδοση 4.0.4…Έκανα ότι είπε ο Γιώργος αλλα ακόμα μου δείχνει οτι το σύστημα είναι ενημερωμένο….Αφου άλλοι στην Ελλάδα έκαναν αναβάθμιση σε αυτη τη συσκευη γιατι δεν με αφήνει να κάνω ακόμα?

Γιώργος

Δεν σου βγαζει την αναβαθμιση ακομα γιατι σε καθε κινητο οι αναβαθμισεις βγαινουν σε παρτιδες αναλογα με το serial number που εχει η καθε συσκευη και οχι αναλογα με την περιοχη. Προσπαθησε και τις επομενες μερες και καποια στιγμη θα στην βγαλει. Εχω πολυ θετικες εντυπωσεις απο την αναβαθμιση αν και κολουσε λιγο στην αρχη. Εκανα και μια επαναφορα ρυθμισεων και διεγραψα τα παντα απο μεσα και ειλικρινα ειναι σαν ολοκαινουργια συσκευη. Εχει και ελληνικο πληκτρολογιο!

Γιωργος Κρητη

Μολις έκανα την αναβάθμιση….!!!! Το κινητό πάει ΠΟΛΥ πιο γρήγορα…!!! Όλα γίνονται σε πολύ γρηγορες ταχύτητες..!!! Πραγματικα…!!! Οσο για το πληκτρολόγιο θα το δοκιμάσω…!!! Εγω χρησιμοποιώ το swiftkey και είμαι πολύ ευχαριστημένος….!!

Γιώργος

Φιλε μου Γιωργιος Κρητη την αναβαθμιση την εκανες με την διαδικασια που εγραψα παραπανω;

Γιωργος Κρητη

Ναι…Το ξαναέκανα αλλά πριν πάω στις εφαρμογες(στις ρυθμίσεις ) έβαλα το κινητό σε flight mode έκανα την διαδικασία που είπες και μετα το έβγαλα απο flight mode και τσεκαρα για την αναβάθμιση και την έκανε…!!!!

Γιώργος

Αυτο με το flight mode δεν το ηξερα αλλα χαιρομαι που βοηθησα. 🙂

Γιωργος Κρητη

Ναι….Χωρις το να το βάλω σε flight mode δεν μου έκανε την αναβάθμιση….!!!! Πάντως με το project butter η έκδοση τρεχει πολύ γρηγορα…..!!!!

Γιώργος

Ναι φιλε μου. Οντως πεταει το κινητο! Εχουν κανει πολυ καλη δουλεια!

Γιώργος

Μπορει να μου πει κανεις γιατι δεν με βαζει στο google now? Μου ανοιγει μονο την αναζητηση. Αμα ξερει κανεις τιποτα να βοηθησει. Ευχαριστω.

Γιωργος Κρητη

ΓΙα να λειτουργήσει κανονικά το google now πρέπει να έχεις την γλώσσα συστήματος στα αγγλικά ή σε μια άλλη φλώσσα που υποστηρίζει….Δοκίμασε και θα δείς..!!

Γιωργος Κρητη

Να και ενα review του jelly bean στο samsung nexus s…!!! https://youtu.be/VwcnoetBP1E

Γιώργος

Το εβαλα στα αγγλικα αλλα τιποτα! :-/

Γιωργος Κρητη

Εμενα λειτουργεί αν το βάλω στα αγγκλικα…Και μου απαντάει με ομιλία και με καρτέλες…εαν πάλι το βάλω στα ελληνικά απλα μου βγάζει αποτελέσματα στο google…Προσπάθησε να βάλεις αγγλικα Ηνωμένων πολιτειών….Εγω αυτο έβαλα και λειτουργει!!

Γιώργος

Ενταξει φιλε μ σε ευχαριστω. 🙂

Μπάμπης

Μολις έκανα την επίσημη αναβάθμιση σε nexus s.έχει ελληνικό πληκτρολόγιο.επιτέλους.ωραίο να είσαι αναβαθμισμένος.

Γιώργος

Κώστα εσυ που ξέρεις και κάτι παραπάνω ποιο πιστευεις οτι ειναι καλυτερο να παρω μεταξύ των
Samsung (google) nexus S και Lg optimus 2x

GiannisWST

Φιλε γιωργο αν και δε ρωτας εμενα :p καλυτερη αγορα ειναι το nexus s. Μπορει το lg να φαινεται καλυτερο στα χαρτια αλλα το κινητο το εκαψε η lg τελειως. Οι μαμα ρομς ειναι χαλια, καλυτερα απο xda. Το νεξους ς βελτιωθηκε πολυ με την αναβαθμιση. Αγορασα εξαιτιας επιδοτησης το galaxy nexus και μεγαλη διαφορα στην αποκριση απο το νεξους ς δεν ειδα. Ειναι γρηγοροτερο στο σερφαρισμα, αλλου διαφορες μεγαλες δεν ειδα. Το κινητακι αν και παλιο πλεον σε hardware ειναι πολυ σουπερ, μπες σε φορα (και ελληνικα) και κοιτα σχολια κατοχων να καταλαβεις. Απο την αλλη αν το ψαξεις και με lg ισως να βρεις ρομ καλη χωρις θεματα. Απο φιλο που το ειχε, επαιξαν καλες ρομ κατα καιρους αλλα οι περισσοτερες ειχαν τα θεματακια τους. Θα σε παιδεψει περισσοτερο ομως και δε ξερω κατα ποσο θελεις να σχοληθεις.

Γιώργος

Πρωτα απο ολα σε ευχαριστω που μου απαντησες και φυσικα και δεν εχω προβλημα να παιρνω πολλες γνωμες οσοι θελουν μου απαντανε !!

Λευτέρης

Το Nexus S του Πατέρα μου (Ελληνικό) πήρε ίδη την αναβάθμισή

Γιώργος

Και πως σου φαινεται αλλαξαν πολλα και εγινε καλυτερο και πιο γρηγορο ή στα ιδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.