Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Nintendo Switch, Nintendo: Εντυπωσιακή πτώση στις πωλήσεις των Switch

Κατώτερα των περσινών αριθμών αναμένονται τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo για το 2022, με τις χαμηλές πωλήσεις των Nintendo Switch να παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Η Nintendo αναμένει πως τα συνολικά έσοδα για το οικονομικό έτος θα φτάσουν τα 1,6 τρισ. γιεν (12,06 δισ. δολάρια), σε μια ετήσια πτώση 5,6%. Στην προηγούμενη εκτίμηση της, η εταιρεία ανέμενε πτώση 2,7%.

Τα κέρδη αναμένεται να φτάσουν τα 370 δισ. γιεν, μειωμένα κατά 22,5% σε ετήσιο επίπεδο και έναντι μείωσης 16% στην προηγούμενη εκτίμηση. Για το 9μηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, η Nintendo ανακοίνωσε κέρδη που έφτασαν τα 346,23 δισ. γιεν, μειωμένα κατά 5,8% σε ετήσια βάση. Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 1,29 τρισ. γιεν, μειωμένα κατά 1,9% σε ετήσια βάση.

Για τις πωλήσεις των Switch, η Nintendo ανακοίνωσε πως για το 9μηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 αυτές ανήλθαν σε 14,9 εκατ. έναντι 18,95 εκατ. κονσόλων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021. Παράλληλα, η εταιρεία προβλέπει πως για το σύνολο του οικονομικού έτους οι πωλήσεις των Switch θα φτάσουν τις 18 εκατ. έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 19 εκατ. κονσόλες.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Nintendo

Επίσημο: Η Nintendo ετοιμάζει live-action ταινία Zelda!

Μετά τo Super Mario Bros., η Nintendo επιβεβαίωσε ότι εργάζεται τώρα σε μια προσαρμογή, live-action αυτή τη φορά, του The Legend of Zelda. 

Games Nintendo Nintendo Switch PlayStation

Nintendo Switch: Τρίτη κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Μία σπουδαία διάκριση πέτυχε το Nintendo Switch, καθώς σύμφωνα με τη Nintendo έχει πουλήσει 122,55 εκατομμύρια μονάδες ξεπερνώντας θρυλικές παιχνιδομηχανές του Top 10.

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.

Games Gaming Nintendo Nintendo Switch

Nintendo Switch: Παρουσιάζει το Year in Review 2022 – Δείτε τι παίξατε περισσότερο

Ήταν μια υπέροχη χρονιά για το gaming, είτε περάσατε χρόνο με χαλαρωτικές επιλογές είτε παλεύατε απέναντι σε ομάδες εχθρών, παίξατε πολλά παιχνίδια στο σύστημα Nintendo Switch™.