Nokia 808 Pure View ελληνικό βίντεο παρουσίαση [MWC 2012]

TechblogTV. Βρισκόμαστε στην έκθεση MWC 2012 και σας παρουσιάζουμε το Nokia 808 Pure View με την τουμπανοκάμερα 41 Megapixels. Εχθές είδαμε μαζί με λεπτομέρια τις λειτουργίες της κάμερα σε βίντεο και φωτογραφίες, σήμερα σε αυτό το hands-on ανακαλύπτουμε πιο γενικά τα γνωρίσματα του 808 Pure View. Δείτε το βίντεο.

, Nokia 808 Pure View ελληνικό βίντεο παρουσίαση [MWC 2012]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

41 ΜP?
Κudos to Nokia!(αν και σαν εταιρεία γενικότερα ποτέ δεν την συμπάθησα..)

Manos

Εντυπωσιακη καμερα και προσωπικα δε με πειραζει καθολου ο ογκος στο πισω μερος…
Κριμα που ειναι symbian ομως…

ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΔΙΟΣ

Κέρατο οπτικά με μέτρια οθόνη όμως δε γίνεται!

ZJ-HELLAS

Το design (σε αντιθεση με το N8)και το symbian δεν μου αρεσουν.Τοσα MP χωρις optical zoom τα θεωρω αχρηστα.Μαλλον κινηση εντυπωσιασμου (και πανικου;) απο τη Nokia.

DiChatz0707

@ZJ-HELLAS To ζουμ του ειναι κατι αναμεσα σε οπτικο και ψηφιακο…Μπορεις να ζουμαρεις χωρις να χασεις ποιοτητα ακριβως χαρη στα υπερβολικα πολλα Megapixels! Επειδη ισως δε στα εξηγω καλα, δες τι εχει να πει η ιδια η νοκια πανω στο θεμα: https://europe.nokia.com/PRODUCT_METADATA_0/Products/Phones/8000-series/808/Nokia808PureView_Whitepaper.pdf (Κωστα ισως σε ενδιαφερει και σενα το λινκ!)

Στο θεμα μας: Χαρηκα πολυ οχι τοσο με το κινητο, αλλα με τη τεχνολογια που κουβαλαει και που θα δουμε στο μελλον σε πιο λεπτα και ομορφα απο αυτο κινητα…θα ελεγα “το επομενο κινητο μου” αλλα ηδη εχω Ν8 και το συγκεκριμενο μου φαινεται κακασχημο (ασε που θελω να γλυτωσω απ το Symbian)

bill

ρε παιδια 41 μεγκα?εγω προσωπικα ουτε σε φωτογραφικη μηχανη δεν τα εχω δει

mikemilos

an den kanw lathos den exei led sto video den to eida sta settings ths cameras opote thn ksexname thn nyxterinh lypsh…. 🙁 ayto pou exei pisw einai san to N8 led estiashs….

Zisis

Θα πω οτι ειπα και στην αλλη ειδηση. Πριν κραξετε και ειρωνευτειτε περι κινησεων εντυπωσιασμου, πανικου, marketing κτλ διαβαστε τι ειναι η τεχνολογια PureView και μετα ελατε να μου πειτε. Οι ανθρωποι καταφεραν να προσφερουν 3Χ ζουμ στην φωτο και 4Χ στο 1080p βιντεο με σχεδον μηδενικη αλλοιωση εικονας. Στην ουσια δηλαδη ειναι σαν να εχεις οπτικο ζουμ χωρις κινουμενα μερη και τον σχετικο θορυβο που αυτα προκαλουν.

Μιλα για τρελλο Pure Innovation απο την ΝΟΚΙΑ

Giwrgos

Εντυπωσιαστικα που ειναι symbian!ΜΠΡΑΒΟ ΝΟΚΙΑ!!!

simxat

Μπραβο στη ΝΟΚΙΑ..!!! μ΄αυτα που διαβασα και ειδα στο dpreview θα βαλει τα γυαλια σε πολλες Dslr το αποτελεσμα των φωτογραφιων στα περισοτερα δειγματα ειναι εκτος πραγματηκοτητας που αγκιζει τις φηφιακες πλατες βλεπε phase one, mamiya, hasselblad και ολοι οι κομπλεξικοι σιγα σιγα θα μπουν στη θεση τους .Παρτε 2 δειγματα ζουμαρετε τα στο 100% και πεστε στις Νικον D800 και στη Canon EOS 5D mkii οτι θα πρεπει πραγματικα να ανυσηχουν…..!!!!! Ο καιρος γαρ εγγυς

https://press.nokia.com/wp-content/uploads/mediaplugin/photo/streetview-in-rio-captured-with-nokia-808-pureview.jpg

https://press.nokia.com/wp-content/uploads/mediaplugin/photo/climbing-in-south-africa-2-captured-with-nokia-808-pureview.jpg

GiannisWST

Σορρυ ρε zisis και συμπαθειο δηλαδη, αλλα και να μη θες να χαρακτηριστεις fanboy δε γινεται. Τοσα post γραψαμε και πριν. Δεν ειναι τιποτε τρομερο. Το κανεις να ακουγεται σα να ειναι πυραυλος που κινειται με πυρηνικη συντηξη…

Καταλαβαινω οτι πηρες την χαρα σου, αλλα προσεχε μην παθεις και τιποτα. Το κινητο εμενα μου αρεσει σαν σχεδιο και χρωματακια, αλλα δε προκειται να το παρω ακομα και αν με νοιαζουν τα camera features. Δυστυχως οπως ειπα, με αυτην την τακτικη αν πετυχει απλα θα δωσουν το λαθος δρομο για τη βελτιωση των φωτογραφιων στα κινητα. Δε χρειαζεται καποιος να ειναι ειδικος για να καταλαβει τις τεχνικες και το τι κανουν τα λογισμικα για pixel oversampling.

Zisis

Φιλε GiannisWST δηλαδη εσυ καταλαβες οτι ειμαι fanboy και θα τρεξω να το παρω;;
Οτι απλα αναφερω οτι η τεχνολογια PureView ειναι απλα παρα πολυ πρωτοποριακη εσυ το καταλαβαινεις σαν fanboy….Hμαρτον ρε παιδια. Ξεκολληστε απο τις ταμπελες και τους χαρακτηρισμους.
Με ειδες να το συγκρινω με καποιο αλλο τηλεφωνο και να πω το 808 ριχνει στο κεφαλι στο ταδε SE, Samsung, HTC κτλ;
Η αναφορα μου ειναι καθαρα στο θεμα της τεχνολογιας PureView και τιποτα αλλο.
Αν εσυ αυτο το λες fanboy τοτε μαλλον εσυ εισαι απλα αντι-ΝΟΚΙΑ.

Πραγματικα ειστε απιστευτοι ορισμενοι….

Υ.Σ. Το oversampling φιλε μου η ΝΟΚΙΑ το κανει με dedicated h/w και οχι μονο με software.

Αλέξανδρος

πολύ εντυπωσιακή η τεχνολογία που κουβαλάει… όσοι το κράζετε ξεκολλήστε λίγο απο τα mp τα έχουν για το ζουμ περισσότερο και όχι για να εκτυπώνεις αφίσες (που και αυτό το κάνει βέβαια)

ps: γαϊδούρι ο φακός όντως… χαχα

Δημητρης K.

υπαρχει λογος να εχεις κινητο με 41mp καμερα? υπερβολες!

GiannisWST

Φιλε zisis δε καταλαβαινεις τι εγραψα στα αλλα ποστ δυστυχως, ειδικα για το οτι εχει dedicated τσιπακι για το oversampling. Βλεπω μονο τον αριθμο των ποστ σου και την επιλογη, απο τον αυθορμητισμο σου μαλλον, των λεξεων. Κοιτα δεν εχει νοημα να προσπαθεις να με πεισεις :p Τα περισσοτερα κινητα που εχω αγορασει συνολικα ειναι νοκια, συμπαθω την εταιρια, απλως εχω μια γνωμη να πω, οπως λες και εσυ. Οποιος θελει την δεχεται οποιος θελει οχι. Αλλα δε θεωρω πραγματικα για τους λογους που εξηγησα, οτι ειναι τοσο innovation, οσο λενε. Δες τα πραγματα οπως εχουν, η καινοτομια ειναι μονο τα 41mp που εβαλαν σε κινητο. Τα συμπερασματα επισης στα εχω ξαναγραψει στο αλλο θεμα, ειναι λαθος δρομος. Καλοριζικο και καλοδουλευτο αν το προτιμησεις οπως φαινεται απο την προσπαθεια να πεισεις τον εαυτο σου ή τους αλλους για το αν ειναι τρομερο κινητο, με το pureview, την τοσο καινοτομο τεχνολογια, που ανακαλυφθηκε το 12. Θα ξερουμε την ποιοτητα των φωτογραφιων του πληρως οταν το πιασουν στα χερια τους τα γνωστα cameralabs. Φιλικα παντα δε με ξερεις, δε ξερεις τι δουλεια κανω, τι εχω σπουδασει, τι γνωριζω και συνεπως οτι και να μου προσαπτεις κρατα την πιθανοτητα οτι μπορει να μην… Συνέχεια »

Lelos21

Οτι και να λετε η Νokia εβαλε γκολ απο τα αποδυτηρια οσοι και να σκυλιασουν για αλλη μια φορα θα εχει τα πρωτια και θα πουλησει τρελα εκατομυρια.. ευγε Νokia

Ζησης

Ούτε εσύ ξέρεις όμως εμένα,την δουλειά μου,τις σπουδές μου κοκ για να με λες fanboy.και σε παρακαλώ και προκαλώ να μου πεις σε ποιο ποστ μου λέω ότι θα το πάρω ή προτρέπω άλλους να κάνουν το ίδιο.
Θα επανάληψη τον εαυτό μου λέγοντας ότι το όλο implementation είναι innovative για κινητό τηλέφωνο (μέγεθος αισθητήρα,pureview κτλ).
Σε όλα μου τα ποστ αυτά ακριβώς αναφέρω και τίποτα παραπάνω.

Υ.σ. Την τεχνολογία του 808 στην κάμερα την θεωρώ πολύ πιο innovative από τα 2πυρηνα και 4πυρηνα.

iceman(the original)

το πρωτο μου κινητο ηταν νοκια. τωρα ετων 38 εχω νοκια n8 χωρις να εχω αλλαξει ποτε τη νοκια. περιοδικα βεβαια εχω πιασει και αλλων εταιριων κινητα στα χερια μου για την “εμπειρια”. οι συσκευες της παντα ηταν ευκολοδουλευτες και το symbian εκανε τα παντα (βιντεο-ιντερνετ-μουσικη-φωτο) χωρις να ειμαι με ενα φορτιστη στο χερι. η νοκια βεβαια προσφερε σε αυτη την εμπειρια τα μεγιστα με “κουμπια μουσικης” ειδικα για μουσικη και βεβαια εξαιρετικες καμερες. απο το 6600 και το n82 (καμερα και μουσικη)μεχρι τα n95, n8(12 μεγαπιξελ) και τωρα το νοκια 808(41 μεγαπιξελ pure view, true hd video 1080p) υπαρχει μια εξελιξη. ειναι η πρωτη συσκευη λοιπον και σιγουρα θα ακολουθησουν αλλες. αν αυτη η συσκευη ειναι πισω σχεδιαστικα ή “χοντρη” ειναι μια αρχη. σε επομενες θα καταφερουν να “χωρεσουν” αυτη την τεχνολογια με αναλογους φακους σε πιο “βολικο” σασι….

techviewGr (Iphonias)

FAIL!!!!!!!!!!
βαλανε 41 ΜΡ και δεν βαλανε οπτικο ζουμ
ειναι υπερβολη και κουταμαρα τους που βαλανε 41ΜΡ σε κινητο για εμενα 20 ΜΡ να αφαιρουσανε θα ηταν οκ…

sdaoulas

πολλα τα Mpixel λεμε. Τι θα δουμε ακομα…

Timotheos

Καλησπέρα. Το τηλέφωνο είναι άσχημο. Μήπως ξέρουμε το μέγεθος του αισθητήρα σε σχέση με αυτόν του Ν8?

Evan

Δε μπορω να βλεπω να μιλαμε ακομα για το οτι θα βαλει τα γυαλια σε πολλες (D)SLR.
Να τα βαλει σε μια compact των 100 ευρω με 3 οπτικο ζουμ να πω ενταξει αλλα μη λεμε μεγαλα λογια. Δεν ανακαλυψε τον τροχο η Nokia. Και μη ξεχναμε τι αγοραζουμε στο κατω κατω. Smartphone ειναι οχι φωτογραφικη. Και το ζουμ το ψηφιακο που δεν αλλοιωνει το ξερουμε εδω και 20 χρονια οσοι ασχολουνται με τη γραφιστικη(μιλαω για το crop σε εικονα με πολλα MP)

Evan

Σορρυ για το double post αλλα τονιζω οτι η καμερα βγαζει 8MP και 5MP (με ζουμ 2.8x) καθαρες φωτο!

iceman(the original)

@ κ. βλαχακης : κ. βλαχακη μπορειτε να μας πειτε εαν εχει το νοκια 808 μπροστινη καμερα; παντως στο site της νοκια στα specs κινητου δεν αναφερεται κατι τετοιο…. εσεις που το ειδατε απο κοντα, μηπως μπορειτε να μας λυσετε την απορια; επισης εχει αναφερθει πως μπορει να ερθει ακομα και με την εκδοση λογισμικου nokia carla! εχετε ακουσει κατι για αυτο;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ερωτηση (απαντηση) στο σχολιο 14, υπαρχει λογος να εχεις κινητο με 4 πυρηνες???????????? αν απαντηθει αυτο εγω θα απαντησω στο αν υπαρχει λογος για τα mpixels.

mixtri

Η ΝΟΚΙΑ σκόρπισε χαρά και πίκρα.
Χαρά σε αυτούς που την αγαπούν και πίκρα σε αυτούς που δε τη χωνεύουν…
Εγώ έχω να πω: ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ…
Μετά από 5 χρόνια έρευνας, ευτυχώς όχι σε multicore cpus, η ΝΟΚΙΑ κατάφερε να ενσωματώσει την τεχνολογία pureview σε κινητό τηλέφωνο. Δείχνει το δρόμο σε camerasmartphones. Πολύ μπροστά, πολύ πρωτοποριακό. Μπράβο ΝΟΚΙΑ!

Jason X

Εμένα πάντως το κινητό μου αρέσει και αν έχω τα χρήματα κατά πάσα πιθανότητα θα το πάρω. Ας με αποκαλέσουν funboy και όπως αλλιώς θέλουν, αλλά πλέον όταν μιλάω για κινητό αναφέρομαι σε Nokia με symbian!!! Μετά από μια πολύχρονη περιήγηση στο κόσμο των κινητών (android, wp7.5, iOS, symbian κτλ.) , συνειδητοποίησα ότι αυτό που προσφέρει πραγματικά τα πάντα (χάρτες, μπαταρία, ευχρηστία, σταθερότητα, camera κτλ.) είναι ένα Nokia!!! Υστερεί λίγο σε εφαρμογές, αλλά μιας και χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση μόνο 3-4, δεν με ενδιαφέρει και τόσο. Άσε που με το symbian είσαι και περισσότερο προστατευόμενος σε επίπεδο προσωπικών δεδομένων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Jason X +1

Tony Cool

Η χαρα του καγκουρα.Και οταν θα το αφηνετε στο τραπεζι της καφετεριας ξερετε ε,με την οθονη κατω,να φαινονται τα mp!Που ξερεις,μπορει να σου κατσει και γκομενακι,41 ειναι αυτα,δεν ειναι παιξε γελασε!Για τους δυο-τρεις που απο τη στιγμη που θα το αγορασουν θα βγαλουν πανω απο πεντε φωτογραφιες(δυο-τρεις;Μαλλον πολλους ειπα) τους ευχομαι να το χαρουν πραγματικα.

Jason X

@ Tony Cool, ναι είμαι κάγκουρας τελικά! Αλλά αυτή τη στιγμή στο τωρινό κινητό μου, έχω 1581 φωτογραφίες οπότε μάλλον θα βγάλω και μ’αυτο πάνω από πέντε αν ποτέ το πάρω! Γκομενάκι δεν χρειαζόμαστε, έχουμε!!! Αν ήθελα τότε θα έπαιρνα σίγουρα μηλόφωνο ή ανδροειδές που είναι και της μόδας!!! Όσο για τους λόγους που θα διάλεγε κάποιος αυτό, εκτός από τη camera φυσικά, διάβασε λίγο πιο πάνω!

Tony Cool

Ρε αγορινα αφου δεν την εχεις τη μυγα,τι μυγιαζεσαι;Coolare και ξαναδιαβασε το σχολιο μου.Εγω μιλησα για αυτους που θα το παρουν για τα 41 mp και θα τραβηξουν ολες κι ολες 4-5 φωτο.Εσυ με 1500 τι τσιμπας;Επισης εδωσες και αλλους λογους που θα παρεις το κινητο που ακουγονται πολυ σωστοι.Με το καλο λοιπον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia Nokia 808

Ήρθε, επιτέλους, η εποχή των smartphones με κάμερα σαν του Nokia 808

Μοιάζει με massive throwback, αλλά τελικά είναι η εξέλιξη των καμερών που δείχνει πόσο μπροστά ήταν το Nokia 808.

Smartphones

Θα δούμε και πάλι να κυκλοφορεί το Nokia 3650;

Η HMD Global φαίνεται πως είναι έτοιμη να θέσει και πάλι σε κυκλοφορία μία ανανεωμένη έκδοση του Nokia 3650.

Internet featured Techblog TechblogTV

Τα πιο δημοφιλή YouTube βίντεο του Techblog για το 2020

‘Hρθε η ώρα να παρουσιάσουμε τα αγαπημένα σας, τα 10 κορυφαία βίντεο του Techblog που είδατε περισσότερο στο κανάλι μας στο YouTube.

Smartphones Nokia Symbian

Nokia, πλήρωσε εκατομμύρια σε κυβερνο-εκβιαστές για να προστατέψει το Symbian

Η Nokia σύμφωνα με πληροφορίες που βγήκαν τώρα στην δημοσιότητα, είχε πέσει θύμα εκβιασμού από cyber-εγκληματίες και χρειάστηκε να πληρώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ καθώς hackers είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο λειτουργικό σύστημα Symbian και την εκβίαζαν. Το 2007 η Nokia συμφώνησε να πληρώσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ ώστε να αποτρέψει τους hackers να διαρρεύσουν το encryption key […]